Limburgse Jazzhelden op de Bigbanddag

Ger Koopmans en Jo Heusschen-resizedHeerlen 8 November – Tijdens een bijzonder sfeervolle Big Band Dag in het Cultuurhuis neemt Deputé Ger Koopmans het fotoboek “Limburgse Jazzhelden , deel 1 ” in ontvangst van SLIM voorzitter Jo Heusschen.

Ger Koopmans benadrukte in zijn kort en krachtige speech de betekenis van muziek, het belang van opleiding en de rol van SLIM in Limburg. Het boek bevat foto’s van musici die de afgelopen jaren te gast waren tijdens Heerlen Jazzt. De foto’s zijn in opdracht van Heerlen Jazz gemaakt door o.a. Theo van Mourik en Jos Knaepen. Het boek bevat teksten van Jo Dautzenberg.

Ger Koopmans-resizedKoopmans benadrukte dat muziek en muziekbeoefening geworteld zijn in de LImburgse Cultuur en dat over de betekenis daarvan zowel op straat als in de wetenschap geen twijfels bestaan.

“Er is in de Provincie een groot netwerk van mensen en organisaties die muziek mogelijk maken en Slim hoort daarbij”

 

Jo Heusschen sprak in zijn inleiding over de rol van de “kartrekker”, niet alleen als musicus, maar als pedagoog en wegbereider. SLIM wil faciliteren en geïmproviseerde muziek in Limburg mogelijk maken, omwille van het speelplezier, om de kwaliteit te bevorderen en om veelzijdig een publiek te bedienen.Jo Heuschen en Marc Huynen-resized

 

Nadat het 1e fotoboek “Limburgse Jazzhelden, deel 1 ” was uitgereikt aan de Deputé Ger Koopmans werd Marc Huynen, de man achter de Slim Big Band Dag door Jo Heusschen gecomplimenteerd voor zijn werk achter de schermen, voor zijn energieke aanpak en bijzondere aandacht voor jong talent.

 

 

“Terecht siert Marc de cover van dit unieke boek. Dat het niet bij één deel mag blijven”, sprak Jo Heuschen de wens uit en toen was er weer volop Big Band Muziek en was het genieten geblazen voor het talrijk opgekomen publiek en de aanwezige musici uit de Euregio.

(foto’s: Wouter Schenk)

Loading