Heerlen Jazz op Facebook

Volg Heerlen Jazz ook op Facebook

3 dagen geleden

JAzz-Out komt eraan.
Op zaterdag 18 november brengt jazzOUT! voor het vijfde jaar op rij Heerlen Jazzt naar een hoogtepunt met een line-up om je vingers bij af te likken. De ‘current state of jazz’ met zowel oudgedienden als nieuwe smaakmakers uit de internationale jazzscene. Deze lustrumeditie belooft een extra feestelijke mix!

Met een eerbetoon aan beboplegende Art Blakey door niemand minder dan de grondlegger van de Afrobeat Tony Allen, en de Britse jazz-, soul- en funkformatie Incognito als headliners. De New Yorkse jazzgrootmeesters Trio of Liberty en Jaga Jazzist uit Noorwegen. En upcoming sensaties als Jazzmeia Horn (VS), Kamaal Williams (UK), The Mechanics (BE) en uit eigen land Michiel Stekelburg met zijn kwintet.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 dagen geleden

correctie.
Aan alle jazzvrienden:
In een van de flyers die afgelopen dagen verspreid zijn mbt Heerlen Jazzt , staat een fout. De "Jazzkirmes" vindt plaats op 26 November in Zeezicht en is geopend vanaf 12.00 uur en duurt tot 19.00 uur In de folder staat als begintijd abusievelijk 20.00 uur vermeld. Deze foutmelding zal worden gecorrigeerd in alle komende media uitingen. Excuseer het ongemak.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

Heerlen Jazzt 2017
"Opwarmers"
21 oktober
Salimata Diabate (SEN): Djigui
West-Afrika is al decennia bekend met het warme, krachtige en majestueuze stemgeluid van Salimata Diabate. In ons land maakte de Senegalese grote indruk tijdens de onthulling van het Nationaal monument ter herdenking van de slavernij in 2002. Nu toert zij door Europa met haar album Djigui. Haar bijzondere stem lijkt op te stijgen uit dromerige geluiden van de balafon, de bluesly N’goni, de subtiele verfijnde kora luit en strakke percussieklanken.
ING Zaal . Aanvang 20.30, entree 17,50
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Vanavond in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen ... een GYPSY NIGHT met een optreden van de Gypsy Ensemble TABOR en een afterparty (gypsy grooves, balkan beats, oriental en worldgrooves) met dj JANUSCH

Reserveren kan nog. Check het event hier:

Gypsy Night met TABOR + dj Janusch
... Lees verder...Minder...

Gypsy Night met TABOR + dj Janusch

October 13, 2017, 8:30pm - October 14, 2017, 1:00am

Vrijdag 13 oktober organiseert Ap Art Events een Gypsy Night in het Cultuurhuis Heerlen. Op het programma staat een optreden van de gypsy formatie TABOR met na afloop een afterparty met dj Janusch (g...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Jazz als vliegwiel….de verbinding

Met een fraai Jazz concert in een vol theater café, door het trio van de uit Barcelona afkomstige gitarist Albert Villa, werd dinsdag de aftrap verricht van de 10e editie van Heerlen Jazzt. Vooraf aan het concert benadrukte de nieuwe voorzitter Cas Trausel de verbinding tussen publiek en musici, tussen toen, nu… en morgen en tussen jonge en ervaren musici. “De Stichting Heerlen Jazz doet dat d.mv. het organiseren en ten uitvoer brengen van een aantal projecten. De Talent Award, De Big Band Dag, de Jazz Boulevard, de Jazz Kirmes… Anderen speelden daar weer op een geweldige manier op in, zoals PLTheaters met dat boordevoll topjazz festival Jazz –Out , de Nieuwe Nor met bijzondere cross-over concerten, Gasterie de Fabel met een geheel eigen programma tijdens de jazzmaand , het Zappa festival, de 5 pleintjes….. Die verbinding zoeken en leggen was, is en blijft ons middel en doel. Alleen zouden we het niet willen en niet kunnen. Jazzmuziek in Heerlen is nu een feit en leeft. Dat hebben we bereikt met z’n allen”. Aldus de voorzitter van Stichting Heerlen Jazz, Cas Trausel.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Heerlen Jazzt heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

10 Oktober Cultuurhuis
“Heerlen Jazzt” presenteert:
Aftrap Heerlen Jazzt 2017

Albert Vila Trio
De aimabele jazzgitarist Albert Vila heeft menig professionele muziekopleiding achter de rug. Na zijn muziekstudies in Barcelona en het Conservatorium Amsterdam , volgt de Manhattan School of Music in New York. Eenmaal terug in Europa brengt hij zijn eerste album uit: Foreground music. Daarop volgt de tweede plaat Tactile. Vila trekt verder Europa in en doet jazzpodia aan in België, Duitsland, Italië, Tsjechië, Polen, Groot-Brittannië en nu ook Nederland.
Een uniek concert in Heerlen van dit trio. Alex Gilson is een franse bassist en drummer Daniel Jonkers is een goede bekende en winnaar van de Eujazz Young Talent Award. Samen zorgen zij voor een stevige en creatieve basis voor het subtiele werk van het Albert Vila Trio.

aanvang 20.30 uur
entree gratis

Line up:
Albert Vila - gitaar
Alex Gilson - bass
Daniel Jonkers - drums
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Zaterdag 4 en Zondag 5 november. De Heerlen Jazz Boulevard. Met optredens van Angeli (Egbert Derix vs Leo Jansen), BB Three, Pedrito's Latin Kitchen, Bee Bee Queen, duo Famara, djs LA.Bross y Pepe, dj Robin, Una Mas, The Presidents of Antartica, Curly Kale, Smoking Tubes, No Time en dj Dreyaz. De opening vindt plaats tussen 15 en 18 u in de lounge van Hotel Tulip Inn (Wilhelminaplein) en Studio Brussel (Pancratiusstraat.... 100 meter verder op, naast het Betaplein).

Tussen 15 en 16 u inloop en om 16 u een optreden van het trio KAMEEL (feat. Geert Roelofs). In Studio Brussel wordt er een foto-expositie geopend en is er een mooi overzicht van Heerlen Jazzt dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Bericht Young Talent Award 2017.
Zoals bekend wordt de winnende inzending geselecteerd door een deskundige Jury, Jurylid Walter Hennecken is om privé redenen verhinderd. Hij zal worden vervangen door de Keulse musicus/pianist Gero Körner De jury bestaat dan uit musicus Tim Daemen ( België ), jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland) , Musicus pianist Gero Körner. Inschrijven kan tot 1 November.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

10 Oktober Cultuurhuis
aanvang 20.30 uur
entree gratis

Een uniek concert in Heerlen van dit trio. Jazzgitarist Albert Vila begon zijn gitaarstudie in Barcelona en vervolgde die in Amsterdam en Ney York. Alex Gilson is een franse bassist en drummer Daniel Jonkers is een goede bekende en winnaar van de eujazz Young Talent Award. Samen zorgen zij voor een stevige en creatieve basis voor het subtiele gitaarwerk van Albert Vila.

Albert Vila - gitaar
Alex Gilson - bass
Daniel Jonkers - drums
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

EuJazz Young Talent Award 2017
Procedure/deelname
Vanaf 16 Augustus 2017 kunnen deelnemers reeds inschrijven. Voor 1 November 2017 stuurt de deelnemer een opname, video in op een gangbare geluid/beelddrager, met daarbij een aanvullende biografie.
Momenteel is in optie om een voorspeelavond voor de jury te organiseren in November.
Wie kunnen deelnemen?
Amateur en/of aankomend professionele muzikanten t/m 27 jaar, kunnen als solist of band deelnemen en winnen. Voor Orkestleden en of begeleiders geldt; leeftijd onbeperkt. Genre: Jazz in de breedste zin. Deelnemers uit de gehele (eu)regio zijn met of zonder opleiding uitgenodigd om een of meerdere nummers in te zenden.
mail adres: info@slimjazz.nl
vermeldt: inzending Young Talent Award 2017
De winnende inzending wordt geselecteerd door een deskundige Jury, bestaande uit musicus Tim Daemen ( België ), jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland) , muziek pedagoog Walter Hennecken ( Duitsland).
Wat houdt de prijs in ?
De winnaar ontvangt
• een oorkonde met juryrapport
• het beeld “Snap your fingers,” gemaakt en ontworpen door beeldend kunstenaar Marc Truijen
• optredens diverse podia
• een masterclass naar keuze
• opname sessie studio Theelen
De uitreiking Eujazz Young Talent Award 2017 vindt plaats tijdens de Young Jazz Night op 17 November in het Cultuurhuis Heerlen.
Aanmelden
Aanmeldingen vanaf 16 Augustus…
Dit kan per post of per mail aan:
Young Jazz Young Talent Award
t.a.v. Marc Huynen
p/a Grensstraat 98a,
6374 CT Landgraaf
of
info@slimjazz.nl
Winnaars
Jongere musici die de prijs al hebben gewonnen zijn:
Jerome Cardynaals, slagwerker uit Maastricht ( 2009) , Simon Oslender, pianist, organist uit Aken ( 2010) ,Justin van Uum, contra bassist uit Maastricht ( 2011), Rob Reyners, zanger uit Roermond ( 2013) Daniel Jonkers, slagwerker(2014) Dave Vreuls, trompettist (2016)
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

Gitaar en stem zweven dynamisch dan weer weemoedig , steeds boeiend voortbordurend op de volkse overlevering uit de middeleeuwen. Intens is het met een ritmisch bijzonder sterke , maar nooit dominante bijdrage van jazzdrummer Jamie Peet. Met het accentvol en melodie rijk technisch hoogstand gitaarspel van de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes en de diepgewortelde zang zangeres/ gitartiste Maria Marin wist het flamenco/crossover trio “Tiempos Nuevos” het publiek voor zich te winnen en te raken, tijdens een boeiende avond, luchtig aan elkaar gepraat. Diepe emotie, hart , passie en ziel streden om de boventoon. Van diep komt het bij Maria Marin en het ging ver, de volle zaal volgde en waardeerde het zeer. Dit was een werkelijk bijzonder geslaagde “Appie's Magic Music Night” in het Cultuurhuis Heerlen. ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

Nu in Heerlen de regen neer plenst en de terrassen voor even leeglopen, nadert de 10 editie van Heerlen Jazzt, het wordt wat, straks in November, zeker weten! Volg ons... ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

Flamenco- en crossovers liefhebbers opgelet. Vrijdag 15 september komt Tiempos Nuevos naar het Cultuurhuis Heerlen. Ze brengen nieuwe flamenco (Tiempos Nuevos) met invloeden van klassiek en jazz. Check het event en weet dat je je mag verheugen op een top optreden
Flamenco Night met Tiempos Nuevos
... Lees verder...Minder...

Flamenco Night met Tiempos Nuevos

September 15, 2017, 8:30pm - September 15, 2017, 11:00pm

I.s.m. Heerlen Jazz presenteert Ap Art Events het flamenco/crossover trio "Tiempos Nuevos" met de fabuleuze zangeres/(klassieke)gitartiste Maria Marin, de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes (alom ge...

Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Brunssum 29 september 2017
Film Django en optreden Rosenberg Trio
De Brikke Oave,
Aanvang: 19.00 uur
Entree: €15,- p.p.(voorverkoop) € 17,50 p.p. (Dag kassa)
Zitplaatsen: 450
Op 29 september 2017 komt de Nederlandse gypsy jazzband The Rosenberg Trio langs voor een speciaal optreden. Zij hebben de soundtrack voor Django gemaakt, een film over de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt. De avond start met de film Django waarna aansluitend een concert gegeven zal worden door het Rosenberg Trio.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Vrijdag 15 september presenteert Ap Art Events i.s.m. Heerlen Jazz het trio Tiempos Nuevos in het Cultuurhuis Heerlen.

Tiempos Nuevos

Edsart en Maria onderzoeken oude en hedendaagse stijlen, maar willen flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. Ze willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen te fuseren maar actief te zoeken naar een nieuw geluid en zich niet alleen te laten inspireren maar zichzelf ook als ‘inspirator’ te gebruiken.

Bezetting:

Maria Marin (zang/klassieke gitaar)
Edsart Udo de Haes (flamencogitaar)
Jamie Peet (drums)
... Lees verder...Minder...

Flamenco Night met Tiempos Nuevos

September 15, 2017, 8:30pm - September 15, 2017, 11:00pm

I.s.m. Heerlen Jazz presenteert Ap Art Events het flamenco/crossover trio "Tiempos Nuevos" met de fabuleuze zangeres/(klassieke)gitartiste Maria Marin, de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes (alom ge...

Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Heerlen, Cultura Nova , Maandag 21 Augustus
Spiegeltent 21.00 uur – 22.30 uur
Entree gratis

IDRIS ACKAMORE & THE PYRAMIDS
Idris Ackamoor & The Pyramids – Afro Jazz
Muziek
De oorsprong van The Pyramids ligt in het jaar 1971 (!!), waar Alt saxofonist Idris Ackamoor en fluitist Margo Simmons elkaar op een universiteit in Chicago vonden in een gezamenlijk obsessie voor Afrikaanse geïmproviseerde muziek. Het resulteerde in op Afrikaanse ritmiek georiënteerde jazz en een buitenaardse sound zoals we die ook kennen van Sun Ra en Pharoah Sanders. The Pyramids tourden door Europa en Afrika en brachten in die tijd drie albums uit tot dat ze in 1977 uit elkaar gingen. In de jaren daarna groeide hun cultstatus. Met het onlangs op STRUT-records verschenen ‘We Be All Africans’ zijn The Pyramids na 40 jaar terug.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

EuJazz Young Talent Award 2017

Procedure/deelname
Vanaf 16 Augustus 2017 kunnen deelnemers inschrijven. Voor 1 November 2017 stuurt de deelnemer een opname, video in op een gangbare geluid/beelddrager, met daarbij een aanvullende biografie.
Momenteel is in optie om een voorspeelavond voor de jury te organiseren in Oktober.

Wie kunnen deelnemen?
Amateur en/of aankomend professionele muzikanten t/m 27 jaar, kunnen als solist of band deelnemen en winnen. Voor Orkestleden en of begeleiders geldt; leeftijd onbeperkt. Genre: Jazz in de breedste zin. Deelnemers uit de gehele (eu)regio zijn met of zonder opleiding uitgenodigd om een of meerdere nummers in te zenden.

mail adres: info@slimjazz.nl
vermeldt: inzending Young Talent Award 2017

De winnende inzending wordt geselecteerd door een deskundige Jury, bestaande uit musicus Tim Daemen ( België ), jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland) , muziek pedagoog Walter Hennecken ( Duitsland).

Wat houdt de prijs in ?
De winnaar ontvangt
• een oorkonde met juryrapport
• het beeld “Snap your fingers,” gemaakt en ontworpen door beeldend kunstenaar Marc Truijen
• optredens diverse podia
• een masterclass naar keuze
• opname sessie studio Theelen

De uitreiking Eujazz Young Talent Award 2017 vindt plaats tijdens de Young Jazz Night op 17 November in het Cultuurhuis Heerlen.

Aanmelden
Aanmeldingen vanaf 16 Augustus…
Dit kan per post of per mail aan:
Young Jazz Young Talent Award
t.a.v. Marc Huynen
p/a Grensstraat 98a,
6374 CT Landgraaf
of
info@slimjazz.nl

Winnaars
Jongere musici die de prijs al hebben gewonnen zijn:
Jerome Cardynaals, slagwerker uit Maastricht ( 2009) , Simon Oslender, pianist, organist uit Aken ( 2010) ,Justin van Uum, contra bassist uit Maastricht ( 2011), Rob Reyners, zanger uit Roermond ( 2013) Daniel Jonkers, slagwerker(2014) Dave Vreuls, trompettist (2016)
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Brekend! Mosae Zappa 045 presenteert met trots haar eerste naam voor het main event in Oefenbunker Landgraaf: VLEK... 25 november dus.

www.facebook.com/MosaeZappa/photos/a.951918888264470.1073741825.253724731417226/1304867752969580/...
... Lees verder...Minder...

Mosae Zappa Is Proud To Present....The First Name! VLEK We zijn bijzonder trots en blij om bekend te maken dat een Mosae ZAPPA wens in vervulling gaat. VLEK komt! Met in de band de gebroeders Palin...

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Heerlen Jazzt heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Jazzkirmes 26 November "Zeezicht"
Tuur Florizoone - solo
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Heerlen Jazzt heeft een nieuwe foto toegevoegd aan het album Tijdlijnfoto's. ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Jazzkirmes.
Judith Nijland en Libor Šmoldas op Jazzkirmes tijdens Heerlen Jazzt in November.
Vorige editie van de Jazzkirmes was ze te gast met ABBA songs. Dit jaar is Judith Nijland samen met de virtuoze Tsjechische jazzgitarist Libor Šmoldas een l nieuw project begonnen “Singin’ Wes”.
Het gaat daarbij om een uitvoering van te gek swingende stukken van gitarist Wes Montgomery, waarbij zij zelf teksten op de instrumentale stukken heeft geschreven.
Met één stuk van Wes had ze dat met succes al eerder gedaan, Road Song.
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Zaterdag 16 september presenteert Heerlen Jazz in het Cultuurhuis Heerlen de Afro-, Funk-, Jazz Formatie "Eddy & The Ethiopians" .... een uitermate groovende, funky afro band die vorig jaar de Heerlen Jazz Boulevard afsloot in Gasterie de Fabel en nu in Heerlen op een groter podium (waar ze thuis horen) te zien zijn.

Het concert komt tot stand i.s.m. Ap Art Events.

Design: Sjon King Mobe Mobers / DAG Design
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Jong Talent opent “de Jazzkirmes”

Allemaal hebben ze de junior jazz opleiding gevolgd aan het Conservatorium van Maastricht en daaruit is dit combo, voortgekomen. De saxofonist, pianist en drummer zitten nog op de middelbare school. Peterde bassist neemt volgend jaar een tussenjaar en Sten begint in het eerste jaar op het conservatorium van Maastricht. Ze willen allemaal de muziek in.

Het Sten Pelzer combo bestaat uit:
Peter Willems Contrabas
Alon Steijlen Drums
Tuur Steeghs Piano
Jard Frielinck Altsax
Sten Pelzer Trompet
... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Heerlen Jazzt heeft een nieuwe foto toegevoegd aan het album Tijdlijnfoto's. ... Lees verder...Minder...

Bekijk op Facebook
Loading