programma HJ - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15571,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Programma

Klik hier om het volledige programma te downloaden

 • vr
  22
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

   

  Guy Davis

  Guy Davis is de ambassadeur van de akoestische bluesmuziek. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Al jaren draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de continenten.

 • vr
  22
  nov
  2019
  De Nieuwe Nor

  In 2013 was Julia Zahra de jongste winnares ooit van The Voice Of Holland. Ze scoorde 2 nummer 1-hits met 'Oops…I did it again' en 'Empire State of Mind' en won twee jaar later het achtste seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Het liedje 'Just An Illusion' dat ze daar speelde, zorgde voor internationaal succes. Ze stond meermaals voor een uitverkochte Ziggo Dome en Sportpaleis samen met haar The Voice-coach Marco Borsato.

 • zo
  24
  nov
  2019
  14:00 uurAuberge de Roush

  De NMJB is een graag geziene gast in oude stijl jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren een optreden op het North Sea Jazzfestival (1988) en uitnodigingen voor jazzfestivals en optredens in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en op het prachtige Isola del Garda in Italië.

  Aanvang 14.00 uur    € 15,00

  Vriend van de Jazzclub:  € 10,00

  Jeugd € 7,50  (t/m 22 jaar)

 • do
  28
  nov
  2019

  jazzOut concert series,

  ‘De beste afro-rock die op dit moment te horen is’, noemt NRC de band Ngoni Ba rond Bassekou Kouyaté. De Malinese superster zet concertzalen en festivals over de hele wereld op de kop met het grootse geluid dat hij uit de kleine ngoni haalt.

  Miri

  Eerder dit jaar verscheen Kouyaté’s nieuwste en vijfde album Miri, vertaald Droom, met een meer akoestisch geluid.

  Dit hartstochtelijk en ontroerende werk speelt hij ook in Heerlen. Al zal in dit concert zeker ook het rockende werk aan bod komen.

 • vr
  29
  nov
  2019
  De Nieuwe Nor

  Brazilectro’ band Zuco 103 beklimt 29 november voor het eerst het podium van de Nieuwe Nor om hun twintigjarige bestaan te vieren mét hun bruisende nieuwe album Tripicalismo.

  Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds gecombineerd met dance en dub.

  Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd. Internationaal succes volgde snel. Wereldwijd speelde Zuco 103 in grote clubs en festivals,

  waaronder hoogtepunten zoals Fuji Rock Japan, Rock Werchter en de dertigste editie van North Sea Jazz.  GET READY voor een spannende avond vol met tropische elektronische geluiden aangevuld met swingende jazz en de beroemde Braziliaanse drums.

 • vr
  29
  nov
  2019
  de Oefenbunker
 • za
  30
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

  Frank Zappa mengde op geheel eigen wijze rockmuziek met psychedelica, jazz en experimentele muziek. Zoon Dweezil Zappa wijdt zijn leven aan het voortzetten van zijn vaders muzikale nalatenschap en het zo nauwkeurig mogelijk nabootsen van zijn geluid. Naast het Hot Rats album speelt hij ook andere Zappa klassiekers.

 • za
  30
  nov
  2019
  Cafe d’r Klinge
  13:30-14:30 Jazzyllusion

  Jazzyllusion is een  “8 piece small big band”, opgericht in 2017, door de broers Laurens en Jack de Wilde.

  15:00-16:00

  Big easy BrassBand

  De BigEasy Brass Band werd opgericht in 2005 in Maastricht (Nederland) met ervaren muzikanten verzameld uit verschillende Brass Bands. 
  16:15-17:15 Rok Jas en Bloes Band. 
  De RJB is een kleine bigband met bezetting van drie trompettisten, twee trombones, 5 saxen, bas, drums en piano. 

  17:15-19:00 ha cha cha

  Ha Cha Cha staat voor standards voorzien van een latino-saus. 

 • za
  30
  nov
  2019
 • za
  30
  nov
  2019
  15:00Maanplein 12 Heerlen
  Latijns-Amerikaanse klanken warmen deze koude zaterdag op. Jazz-zangeres Judith Nijland en gitarist Daniel de Moraes sluiten op 30 november de expositie Art Fashion Graffiti af.
 • zo
  01
  dec
  2019

  Mike Roelofs & Ryan Carniaux, Kapel Savelbergklooster, aanvang 12.00 uur

  Marius Preda (ROE) Cafe NIEUWE NOR, aanvang 14.00 uur

  Chicago Capitols, Tapperij, aanvang 16.00 uur

  d’r Klinge, Chase Quartet, tijd volgt, aanvang 16.00 uur

  Stiff met Peter Hermesdorff FAbel, Aanvang 20.00 uur

Heerlen jazzt 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: