programma HJ - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15571,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sommige programma onderdelen zijn gecanceld, andere gaan door rekening houdend met de regelgeving omtrent COVID-19 (corona) virus.

Programma 2020

 • za
  12
  jan
  2019
  20:30Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

  De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen indentiteit met tradionele en Spaanse zigeuner invloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen. Basily heeft een grote reputatie in binnen en buitenland.

  Klik hier voor kaartjes.

 • zo
  10
  feb
  2019
  15:00Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

   

   

   

   

   

  Meester mondharmonica speler Tim Welvaars en pianist Johan Clement brengen een ode aan Toots Tielemans. Het bijzondere, veelzijdige  en mooie repertoire van de legendarische Toots Tielemans komt in de concert voorbij.

  Klik hier voor kaartjes.

 • zo
  17
  feb
  2019
  ZondagmiddagGasterie De Fabel - Heerlen

  Jazzconcert van/met de gitarist Tim Langedijk.

  Gitarist Tim Langedijk wordt een aanwinst genoemd voor de Nederlandse jazz, een verademing zelfs. Met zijn fraaie melodielijnen en subtiele harmonieën zoekt hij de grenzen van het avontuur op, waarbij hij zich niet wil conformeren aan een stijl. ( naar “draai om je oren”)
 • vr
  22
  feb
  2019
  Oefenbunker - Landgraaf

   

   Yodok III is voornamelijk een studie in avantgarde, maar elementen van genres als Jazz, (post)rock en zelfs klassiek kan worden gehoord in dit breinbrekende tapijt, aldus het persbericht.

 • di
  26
  mrt
  2019
  Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

  Kim In the Middle is het jazzkwartet rond vocaliste Kim Versteynen. Ze won het 2013 Dinant Jazz Festival Concours. Als docent zang pop & jazz is ze verbonden aan de academie van Genk, het conservatorium van Hasselt en het KSO Musart in Hasselt. Kim daagt haar flexibele, warme stem steeds uit in een brede mix van genres. Ze heeft het unieke talent repertoire te kunnen selecteren en schrijven dat bij iedereen iets teweegbrengt. Door improvisatie en interpretatie maakt ze zich elke song eigen en neemt ze haar publiek mee op een muzikale ontdekkingstocht. Zeven jaar na het debuutalbum brengt Kim In the Middle zijn derde cd, “The 7 Year Itch”, uit.

 • di
  24
  sep
  2019
  21:00 uurCultuurhuis Heerlen

  Eunhyun Kim - piano, composition, Hyunwoo Lee - guitar, composition Wolf van Gemert - double bass), André van der Heide - drums. Het Zizon Quartet is een moderne jazzgroep die werd gevormd door de pianist en componist Eunhyun Kim in 2018. Hun repertoire bestaat uit originelen en enkele overtuigende arrangementen van hun favoriete standaarden. De groep is voortdurend bezig met het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden om een zinvol, live repertoire te creëren voor toekomstige toeren.

  Aanvang 21.00 uur, klik hier voor tickets:

  of verkrijgbaar bij de kassa voor € 7,50.

 • za
  26
  okt
  2019
  13:30 uurBinnenstad

  blaaspartijen ondersteund door een funky bassline en crazy rhythm,  vormen het geheel van een muzikaal avontuur!

 • zo
  27
  okt
  2019
  Auberge de Roush

  27 oktober Auberge de Roush, Ol' Stars Jazzband, jazzbrunch

  De OL' STARS JAZZBAND is ca 3 jaar geleden opgericht door een 9-tal enthousiaste musici die allen hun sporen in de muziek verdiend hebben. De meeste leden van het orkest beheersen ook nog andere instrumenten.

  Het genre is vrij breed: trad jazz / NO / mainstream / swing. Voorop staat plezier beleven aan de muziek en dit delen met het publiek.

 • di
  29
  okt
  2019
  Cultuurhuis Heerlen

  Germaine Sijstermans, “Betula”

  Een gezamenlijk luisteren, door musici en luisteraars, in een ruimte in de ruimte. Een zeskoppig, akoestisch ensemble speelt de nieuwste compositie met installatie van Germaine Sijstermans. Muziek, licht, concentratie en draden verweven zich in het Cultuurhuis.

  Betula is de compositie waarmee Germaine Sijstermans haar tweejarige residentie bij Intro, productiehuis voor experimentele muziek, afrondt. Sijstermans heeft tijdens haar residentie werken met installaties gecomponeerd waarbij de ervaring van klank, ruimte, stilte en licht centraal staan. Sijstermans' muziek gaat uit van luisteren in stilte als grondtoon, het

  toonmateriaal is abstract, de uitwerking organisch. De musici laten de muziek ontvouwen door constant naar elkaar te luisteren en te communiceren vanuit verschillende werelden van klankmateriaal. De installatie creëert een transparante, tijdelijke fysieke vorm, die de persoonlijke beleving kleurt en zich laat kleuren.

  Antoine Beuger, dwarsfluit

  Germaine Sijstermans, klarinet

  Rishin Singh, trombone

  Johnny Chang, altviool

  Fredrik Rasten, gitaar

  Leo Svirsky, accordeon

  under the surface

  Dit trio speelt improvisatiemuziek waar invloeden in zijn terug te horen uit veel verschillende stijlen. (o.a. Noorse Sami zang, West Afrikaanse muziek, maar ook pop en electronica).

  Joost Lijbaart - drums / percussion

  Sanne Rambags - vocals / poetry

  Bram Stadhouders - guitar / electronics

  De muziek van Under the Surface bevat een aantal ‘oer-elementen’ die veel verschillende soorten publiek, in veel verschillende landen aanspreken.

 • za
  02
  nov
  2019
  Cafe's Binnenstad (Locatie en tijd zie onder)

  C- Blues

  20.00 cafe : the square keys (nl). 20.45 zaal : the liberators (nl) 21.45 cafe : robert den hartigh (nl)22.30 zaal : the bluesdoctors (nl)23.30 cafe : khalif wailin’ walter (us/d)

 • za
  02
  nov
  2019
 • zo
  03
  nov
  2019
  Cultuurhuis Heerlen

  Heerlen Jazzt presenteert  is.m. Cultuurhuis Heerlen en SLIM:

  De Jazzkirmes. 

  Duo Up Close & Dudok quartet:  ‘Cloud Chamber’

  Cloud Chamberis het gezamenlijk project van het jazzduo Up Closeen het klassieke Dudok Quartet Amsterdam. Samen vormen ze een uniek sextet bestaande uit loutersnaarinstrumenten wat een enorme variatie aan muzikale mogelijkheden en klankkleuren betekend. In de Cloud Chamber wisselen verschillende bezettingen elkaar af. Het repertoire is afwisselend, ingetogen en expressief, met nieuw gecomponeerd werk, aangevuld met klassiekers uit de jazz-, pop- en klassieke muziek.

   

  Ineke Vandoorn, Marc van Vugt : ‘Crossing Canada’

  Zowel in 2016 als in 2018 tourden Nederlandse Grammy-winnaars, jazz-zangeres Ineke  Crossing Canada’ en gitarist Marc van Vugt 5 weken door Canada. Ze reisden duizenden mijlen over de Canadese Prairy en de Rocky Mountains, traden op in clubs en festivals. Tijdens deze tour namen ze de nu uitgebrachte CD ‘Crossing Canada’ op.

   

  Leo Janssen Group

  Leo Janssen is even virtuoos als veelzijdig. Hij beheerst uiteenlopende stijlen, van dixieland tot bebop en freejazz, van blues tot jazzrock en pop. Deze vaardigheden vermengt hij tot een intrensieke, eigen speelstijl op tenor- en sopraansaxofoon, waarin geen ruimte is voor standaard licks en open deuren. Behalve saxofoon speelt hij ook klarinet en fluit. Leo Janssen geldt onder kenners al jaren als een van de schitterendste parels van de Nederlandse rietblazerij. De “highly accomplished and imaginative instrumentalist” (Jazzmasters.nl) wordt ook wel “de beste en meest onderschatte saxofonist van Nederland” genoemd. Sinds 1986 is hij eerste saxofonist van het gelauwerde Metropole Orkest, waarmee hij in 2000 een solo album ‘Shadow & Light’ maakte.

  LINE UP Leo Janssen tenor & sopraansaxofoon Frank Burks gitaar, Stormvogel piano,  synthesizers, Arno van Nieuwenhuize drums Xander Buvelot basgitaar , Martin Gort percussie

  Le Sousa Schleb

  Le Sousa Schleb is een vrolijk Duo dat je meeneemt naar de roots van Jazz / Blues New Orleans

  Raphael D'Agostino & Sebastien Wallens.

  Savez

  Savez betekent Verbond.

  SAVEZ  is een cross-overproject waar instrumentale hiphop, jazz en Balkan Beats samenvloeien. De mensen achter Savez zijn Ntan, lid van de Nederlandse hiphopformatie Het Verzet, en Sergej Kreso, filmregisseur en voormalige drummer van Mala Vita. De optredens van Savez zijn unieke, multimediale gebeurtenissen waarbij videoprojecties de muziek volgen en haar een raamwerk verschaffen. Ntan en Kreso, het hart van Savez, worden aangevuld door jazzmusici Pierre van Neer (altsaxofoon) en Theo Keltjens (trombone en tuba).

  ‘All the things we are’

  Heerlijke jazzy muziek met uitstapjes naar pop, Franse Chansons, Bossa Nova.

  Ruud Smeets en Reinder Eggen op piano en viola .

 • za
  09
  nov
  2019

  jazzOut concert series

  Ad Colen 4:  Bird’s eye view

  A Birds’ Eye View weerspiegelt Colen’s muzikale karakter. Zijn fantasievolle composities met fraaie improvisaties maken mensen gelukkig omdat ze een herkenbaar en verrassend verhaal vertellen. Dat geldt ook voor zijn improvisatie geïnspireerd door vogelklanken. De uitleg over welke vogels het gaat en hoe die vogels hem muzikaal inspireren, zorgt voor een dieper gevoeld luisterplezier.

 • vr
  15
  nov
  2019
  19:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Young Jazz Night,

  Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Naast optredens van jazzcombo´s bestaande uit jonge jazzmuzikanten presenteren de SlimVitzkids hun nieuwe cd. Ook bassist Jo Didderen zal samen met jeugdige muzikanten  op het podium te horen zijn.

  Aanvang: 19.30 entree 5 euro (kinderen tm 12 jaar gratis). i.s.m SLIM,Cultuurhuis Heerlen, Pro2 en Schunck*

 • za
  16
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

   

  De New York Times noemt Julian Lage ‘een van de luchtigere jazz virtuozen met een onuitputtelijke technische begaafdheid en een schijnbaar onbegrensde nieuwsgierigheid’.

 • zo
  17
  nov
  2019
  Cultuurhuis Heerlen

  Slim Big Band Dag

  10.15-11.45 workshop trompet Ack van Rooyen (aanmelden: marchuynen@home.nl)

  13.00 uurBigband Heerlen & Joris Minten

  14.00-Jazzotic Bigband  & Walter Hennecken

  15.00-Reunion Conservatorium Maastricht Bigband &Adri van Velsen 

  16.10 Bigband Boesten & Hub Boesten

  Entree 5 euro (kinderen tm 12 jaar gratis)

  Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en Schunck*

 • zo
  17
  nov
  2019
  20:00 uurCultuurhuis Heerlen

  Jazzconcert met de befaamde flugelhornspeler Ack van Rooyen

  Ack van Rooyen flugelhorn

  Steffen Thormaehlen drums

  Gero Körner piano

  Jo Didderen bass

  Marc Huynen flugelhorn

  Aanvang 20.00 uur  Entree 10 euro

  i.s.m Heerlen Jazzt,van Laar Trumpets en Cultuurhuis Heerlen

 • wo
  20
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

  Cory Wong & Metropole Orkest conducted by Vince Mendoza

  with special guest Cody Fry

  In november ontmoeten gitarist Cory Wong en het Metropole Orkest elkaar voor een paar funky avonden. Wong en het orkest, onder leiding van Vince Mendoza, komen samen voor drie concerten verspreid door Nederland.

 • vr
  22
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

   

  Guy Davis

  Guy Davis is de ambassadeur van de akoestische bluesmuziek. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Al jaren draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de continenten.

 • vr
  22
  nov
  2019
  De Nieuwe Nor

  In 2013 was Julia Zahra de jongste winnares ooit van The Voice Of Holland. Ze scoorde 2 nummer 1-hits met 'Oops…I did it again' en 'Empire State of Mind' en won twee jaar later het achtste seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Het liedje 'Just An Illusion' dat ze daar speelde, zorgde voor internationaal succes. Ze stond meermaals voor een uitverkochte Ziggo Dome en Sportpaleis samen met haar The Voice-coach Marco Borsato.

 • zo
  24
  nov
  2019
  14:00 uurAuberge de Roush

  De NMJB is een graag geziene gast in oude stijl jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren een optreden op het North Sea Jazzfestival (1988) en uitnodigingen voor jazzfestivals en optredens in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en op het prachtige Isola del Garda in Italië.

  Aanvang 14.00 uur    € 15,00

  Vriend van de Jazzclub:  € 10,00

  Jeugd € 7,50  (t/m 22 jaar)

 • do
  28
  nov
  2019

  jazzOut concert series,

  ‘De beste afro-rock die op dit moment te horen is’, noemt NRC de band Ngoni Ba rond Bassekou Kouyaté. De Malinese superster zet concertzalen en festivals over de hele wereld op de kop met het grootse geluid dat hij uit de kleine ngoni haalt.

  Miri

  Eerder dit jaar verscheen Kouyaté’s nieuwste en vijfde album Miri, vertaald Droom, met een meer akoestisch geluid.

  Dit hartstochtelijk en ontroerende werk speelt hij ook in Heerlen. Al zal in dit concert zeker ook het rockende werk aan bod komen.

 • vr
  29
  nov
  2019
  De Nieuwe Nor

  Brazilectro’ band Zuco 103 beklimt 29 november voor het eerst het podium van de Nieuwe Nor om hun twintigjarige bestaan te vieren mét hun bruisende nieuwe album Tripicalismo.

  Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds gecombineerd met dance en dub.

  Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd. Internationaal succes volgde snel. Wereldwijd speelde Zuco 103 in grote clubs en festivals,

  waaronder hoogtepunten zoals Fuji Rock Japan, Rock Werchter en de dertigste editie van North Sea Jazz.  GET READY voor een spannende avond vol met tropische elektronische geluiden aangevuld met swingende jazz en de beroemde Braziliaanse drums.

 • vr
  29
  nov
  2019
  de Oefenbunker
 • za
  30
  nov
  2019
  Parkstad Limburg Theater

  Frank Zappa mengde op geheel eigen wijze rockmuziek met psychedelica, jazz en experimentele muziek. Zoon Dweezil Zappa wijdt zijn leven aan het voortzetten van zijn vaders muzikale nalatenschap en het zo nauwkeurig mogelijk nabootsen van zijn geluid. Naast het Hot Rats album speelt hij ook andere Zappa klassiekers.

 • za
  30
  nov
  2019
  Cafe d’r Klinge
  13:30-14:30 Jazzyllusion

  Jazzyllusion is een  “8 piece small big band”, opgericht in 2017, door de broers Laurens en Jack de Wilde.

  15:00-16:00

  Big easy BrassBand

  De BigEasy Brass Band werd opgericht in 2005 in Maastricht (Nederland) met ervaren muzikanten verzameld uit verschillende Brass Bands. 
  16:15-17:15 Rok Jas en Bloes Band. 
  De RJB is een kleine bigband met bezetting van drie trompettisten, twee trombones, 5 saxen, bas, drums en piano. 

  17:15-19:00 ha cha cha

  Ha Cha Cha staat voor standards voorzien van een latino-saus. 

 • za
  30
  nov
  2019
  15:00Maanplein 12 Heerlen
  Latijns-Amerikaanse klanken warmen deze koude zaterdag op. Jazz-zangeres Judith Nijland en gitarist Daniel de Moraes sluiten op 30 november de expositie Art Fashion Graffiti af.
 • zo
  01
  dec
  2019

  Mike Roelofs & Ryan Carniaux, Kapel Savelbergklooster, aanvang 12.00 uur

  Marius Preda (ROE) Cafe NIEUWE NOR, aanvang 14.00 uur

  Chicago Capitols, Tapperij, aanvang 16.00 uur

  d’r Klinge, Chase Quartet, tijd volgt, aanvang 16.00 uur

  Stiff met Peter Hermesdorff FAbel, Aanvang 20.00 uur

Heerlen jazzt 2019 werd mede mogelijk gemaakt door: