programma - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15571,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default

Programma

 • za
  12
  jan
  2019
  20:30Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

  De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen indentiteit met tradionele en Spaanse zigeuner invloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen. Basily heeft een grote reputatie in binnen en buitenland.

  Klik hier voor kaartjes.

 • zo
  10
  feb
  2019
  15:00Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

   

   

   

   

   

  Meester mondharmonica speler Tim Welvaars en pianist Johan Clement brengen een ode aan Toots Tielemans. Het bijzondere, veelzijdige  en mooie repertoire van de legendarische Toots Tielemans komt in de concert voorbij.

  Klik hier voor kaartjes.

 • zo
  17
  feb
  2019
  ZondagmiddagGasterie De Fabel - Heerlen

  Jazzconcert van/met de gitarist Tim Langedijk.

  Gitarist Tim Langedijk wordt een aanwinst genoemd voor de Nederlandse jazz, een verademing zelfs. Met zijn fraaie melodielijnen en subtiele harmonieën zoekt hij de grenzen van het avontuur op, waarbij hij zich niet wil conformeren aan een stijl. ( naar “draai om je oren”)
 • vr
  22
  feb
  2019
  Oefenbunker - Landgraaf

   

   Yodok III is voornamelijk een studie in avantgarde, maar elementen van genres als Jazz, (post)rock en zelfs klassiek kan worden gehoord in dit breinbrekende tapijt, aldus het persbericht.

 • di
  26
  mrt
  2019
  Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

   

  Kim In the Middle is het jazzkwartet rond vocaliste Kim Versteynen. Ze won het 2013 Dinant Jazz Festival Concours. Als docent zang pop & jazz is ze verbonden aan de academie van Genk, het conservatorium van Hasselt en het KSO Musart in Hasselt. Kim daagt haar flexibele, warme stem steeds uit in een brede mix van genres. Ze heeft het unieke talent repertoire te kunnen selecteren en schrijven dat bij iedereen iets teweegbrengt. Door improvisatie en interpretatie maakt ze zich elke song eigen en neemt ze haar publiek mee op een muzikale ontdekkingstocht. Zeven jaar na het debuutalbum brengt Kim In the Middle zijn derde cd, “The 7 Year Itch”, uit.

Heerlen jazzt 2018 werd mede mogelijk gemaakt door: