programma HJ - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15571,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Geannuleerd wegens COVID-19 (corona) virus.

Programma 2020

Evenement details:

 • zo
  03
  nov
  2019

  De Jazzkirmes

  Cultuurhuis Heerlen

  Heerlen Jazzt presenteert  is.m. Cultuurhuis Heerlen en SLIM:

  De Jazzkirmes. 

  Duo Up Close & Dudok quartet:  ‘Cloud Chamber’

  Cloud Chamberis het gezamenlijk project van het jazzduo Up Closeen het klassieke Dudok Quartet Amsterdam. Samen vormen ze een uniek sextet bestaande uit loutersnaarinstrumenten wat een enorme variatie aan muzikale mogelijkheden en klankkleuren betekend. In de Cloud Chamber wisselen verschillende bezettingen elkaar af. Het repertoire is afwisselend, ingetogen en expressief, met nieuw gecomponeerd werk, aangevuld met klassiekers uit de jazz-, pop- en klassieke muziek.

   

  Ineke Vandoorn, Marc van Vugt : ‘Crossing Canada’

  Zowel in 2016 als in 2018 tourden Nederlandse Grammy-winnaars, jazz-zangeres Ineke  Crossing Canada’ en gitarist Marc van Vugt 5 weken door Canada. Ze reisden duizenden mijlen over de Canadese Prairy en de Rocky Mountains, traden op in clubs en festivals. Tijdens deze tour namen ze de nu uitgebrachte CD ‘Crossing Canada’ op.

   

  Leo Janssen Group

  Leo Janssen is even virtuoos als veelzijdig. Hij beheerst uiteenlopende stijlen, van dixieland tot bebop en freejazz, van blues tot jazzrock en pop. Deze vaardigheden vermengt hij tot een intrensieke, eigen speelstijl op tenor- en sopraansaxofoon, waarin geen ruimte is voor standaard licks en open deuren. Behalve saxofoon speelt hij ook klarinet en fluit. Leo Janssen geldt onder kenners al jaren als een van de schitterendste parels van de Nederlandse rietblazerij. De “highly accomplished and imaginative instrumentalist” (Jazzmasters.nl) wordt ook wel “de beste en meest onderschatte saxofonist van Nederland” genoemd. Sinds 1986 is hij eerste saxofonist van het gelauwerde Metropole Orkest, waarmee hij in 2000 een solo album ‘Shadow & Light’ maakte.

  LINE UP Leo Janssen tenor & sopraansaxofoon Frank Burks gitaar, Stormvogel piano,  synthesizers, Arno van Nieuwenhuize drums Xander Buvelot basgitaar , Martin Gort percussie

  Le Sousa Schleb

  Le Sousa Schleb is een vrolijk Duo dat je meeneemt naar de roots van Jazz / Blues New Orleans

  Raphael D'Agostino & Sebastien Wallens.

  Savez

  Savez betekent Verbond.

  SAVEZ  is een cross-overproject waar instrumentale hiphop, jazz en Balkan Beats samenvloeien. De mensen achter Savez zijn Ntan, lid van de Nederlandse hiphopformatie Het Verzet, en Sergej Kreso, filmregisseur en voormalige drummer van Mala Vita. De optredens van Savez zijn unieke, multimediale gebeurtenissen waarbij videoprojecties de muziek volgen en haar een raamwerk verschaffen. Ntan en Kreso, het hart van Savez, worden aangevuld door jazzmusici Pierre van Neer (altsaxofoon) en Theo Keltjens (trombone en tuba).

  ‘All the things we are’

  Heerlijke jazzy muziek met uitstapjes naar pop, Franse Chansons, Bossa Nova.

  Ruud Smeets en Reinder Eggen op piano en viola .

Heerlen jazzt 2019 werd mede mogelijk gemaakt door: