Doelstelling 2018 - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15996
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15996,,qode-page-loading-effect-enabled,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default
 

Doelstelling 2018

Stichting Heerlen Jazz timmert aan de weg

Doelstelling 2018

Tien speerpunten waarmee de Stichting beoefening

van jazzmuziek in Heerlen mogelijk maakt, bevordert, aanwakkert, promoot.

1) De Jazz Boulevard

is een tocht in ’t eerste weekend van November langs kleine podia, kroegen en bijzondere plekken in de binnenstad. Overal live muziek met jazz als inspiratie bron.
Organisatie en samenstelling Parkstad Limburg Theater, App Art Events, SLIM en Stichting Heerlen Jazz.

2) Jazz-Out.

Festival in Parkstad Limburg Theater. Top Acts staan garant voor een schitterde avond vol van energieke jazz.

3) Jazz Kirmes.

Een breed scala aan jazzvormen passeren op diverse podia in Kermisachtige sfeer, Ruimte voor kennismaking met experiment , moderne jazz en traditionele vormen,

4) Slim Big Band Dag.
De provinciale SLIM Big Band Dag in het Heerlense Cultuurhuis met zijn typische Big Band concerten door professionals uit de gehele euregio, amateurbands en vele workshops, bakermat van het jazzy muziek firmament van de Provincie. Presentatie en samenstelling Marc Huynen

5) Jazzpodium in Cultuurhuis Heerlen. 
Serie bijzondere van maandelijks professionele jazzconcerten mede mogelijk gemaakt door het Nederlands fonds voor de podiumkunsten. Samenstelling Stichting Heerlen Jazz.

5) Jazzpodium in Cultuurhuis Heerlen. 
Serie bijzondere van maandelijks professionele jazzconcerten mede mogelijk gemaakt door het Nederlands fonds voor de podiumkunsten. Samenstelling Stichting Heerlen Jazz.

6) Eujazz Young Talent Award
Talent competitie. Een initiatief gestart vanuit Heerlen jazz, dat in 2018 is overgenomen en zal worden voortgezet in 2019 door SLIM.

7) Young Jazz night
Tijdens de Young Jazz Night laten jonge aanstormende talenten en toekomstige professionele musici tijdens een bijzonder sfeervolle avond met medewerking van toppers van zich horen.

8) Vocal Jazz
Sfeervolle, intieme concertreeks waarbij jazz zang centraal staat.. Presentatie en samenstelling de Heerlense Jazzzangeres Angelique van Schendel.

9) Stichting Heerlen Jazz ondersteunt

bovendien activiteiten van:
Mosae Zappa in de Oefenbunker, C-BLues festival in Cultuurhuis Heerlen, jazz in de Fabel, Jazz Club Zuid Limburg, Jazz Brunch in Auberge de Roush..

10) De Nieuwsbrief “Heerlen Jazzt…”

informeert je over al deze activiteiten. Geef je op via www.heerlenjazz.nl.