Doelstelling 2019 - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
15996
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15996,,qode-page-loading-effect-enabled,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Doelstelling 2019

Stichting Heerlen Jazz timmert aan de weg

Doelstelling 2019

 

De Stichting Heerlen Jazz maakt beoefening van jazzmuziek in Heerlen (mede) mogelijk, bevordert, wakkert aan en/of promoot. De Stichting voert een aantal projecten en activiteiten uit in eigen beheer. Ze werkt daartoe samen met culturele instellingen, professionele jazzmusici, ondernemers en organisaties.

De meeste projectactiviteiten van de stichting concentreren zich op de maand November tijdens het door de Stichting in het leven geroepen evenement “Heerlen Jazzt.”

1) De Jazz Boulevard

Vast onderdeel van Heerlen Jazzt is een tocht in November langs kleine podia, kroegen en bijzondere plekken in de binnenstad; overal live muziek met jazz als inspiratie bron.  Organisatie en samenstelling App Art Events en Stichting Heerlen Jazz.

2) De Jazz Kirmes

Vast onderdeel van Heerlen Jazzt is de Jazz Kirmes. Een breed scala aan jazzvormen passeren op diverse podia in Kermisachtige sfeer. Er is ruimte voor kennismaking met experiment, moderne jazz en traditionele vormen. De Jazzkirmes is een intitiatief van Heerlen Jazz en SLIM en vindt dit jaar plaats in het Cultuurhuis.

3) Jazzpodium in Cultuurhuis Heerlen

Serie bijzondere van maandelijks professionele jazzconcerten mede mogelijk gemaakt door het Nederlands fonds voor de podiumkunsten.  Samenstelling Stichting Heerlen Jazz.

4)  “Jazz in Heerlen” 

Podium concerten en festival activiteiten door het jaar heen in verschillende accomodaties: Mosae Zappa in de Oefenbunker, C-Blues festival in Cultuurhuis Heerlen, jazz in de Fabel, Jazz Club Zuid Limburg, Jazz Brunch in Auberge de Roush, pop up concerten “Bergzicht.”

5) Slim Big Band Dag

Onderdeel van Heerlen Jazzt is de provinciale SLIM Big Band Dag in het Heerlense Cultuurhuis: typische Big Band concerten door professionals uit de gehele euregio, amateurbands en vele workshops. De SLIM Big Band Dag is de bakermat van het jazzy muziek firmament van de Provincie.

6) Eujazz Young Talent Award

De Young Talent Award is een talent competitie. Het initiatief is gestart vanuit Heerlen jazz en in 2019 door SLIM overgenomen en voortgezet. Prijsuitreiking 1 September 2019.

7) Young Jazz night

Young Jazz Night is een onderdeel van Heerlen Jazzt. Tijdens de Young Jazz Night laten jonge aanstormende talenten en toekomstige professionele musici tijdens een bijzonder sfeervolle avond met medewerking van toppers van zich horen.

8) De Nieuwsbrief,

  “Jazz in Heerlen” informeert je over al deze activiteiten. Geef je hier op.

Download hier het:

Inhoudelijk jaarverslag 2018