Verslag HJ 2019 - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
17004
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17004,,qode-page-loading-effect-enabled,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Verslag HJ 2019

Opening Heerlen Jazzt,

 

Meer dan een opening, het was een reis, een wandeling door het landschap van Germaine Sijstermans die met haar hedendaagse muziek zweeft tussen minimal en one tone in een confronterende ruimte indeling en daarna was het aan Under the Surface om Heerlen Jazz te openen en werkelijk gingen de poorten open van wat je kunt noemen transcendente muziek.

Under the surface, onder de oppervlakte, kwam een muzikaliteit en beleving te voorschijn die alles in zich herenigt dat geïmproviseerde muziek tot een avontuur maakt voor de speler en Luisteraar. Indrukwekkend, meeslepend, optillend… Deze Zangeres neemt je mee in een tocht lang transcendent panelen en weet je daar voorbij in rustige haven te brengen. Knap, Bijzonder en zeer getalenteerd! Jazz van morgen en meer dan dat! werkelijk en dat in Heerlen!

Heerlen Jazzt 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: