Jazzkirmes 2019 - Stichting Heerlen Jazz
Heerlen Jazz bevordert, wakkert aan, promoot en maakt de beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk. Jaarlijks organiseert de Stichting het festival Heerlen Jazzt met o.a. Vocal Jazz, the young jazz night, de eujazz young talent award, de Jazz Kirmes, de Slim Big Band Dag en Jazz Out! Heerlen Jazz timmert aan de weg.
heerlen, jazz, parkstad, cultuurhuis, schunck, parkstad limburg theaters, concerten, educatie, workshops, events, festival, Jazzt, eujazz award, snap your fingers, media profile, DAG
17017
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17017,,qode-page-loading-effect-enabled,qode_grid_1300,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Jazzkirmes 2019

“Jazzkirmes” bijzondere impuls “Heerlen Jazzt”

Fraai vormgegeven, functionele indeling en een schitterend geluid gaven aan deze 4e editie van de Jazzkirmes, bij gelegenheid neergestreken in het Cultuurhuis Heerlen,  de nodige meerwaarde en glans. Presentatrice Angelique van Schendel leidt het publiek van de ene naar de ander verbazing. Jazzkirmes, staat voor diversiteit en kwaliteit. Er is aandacht voor presentatie van jonge musici uit de regio en bijzondere projecten zoals de cross-over jazz/klassiek “Cloud Chamber” van gitarist Ed Verhoef. Avontuur en engagement van Savez enkele jazzmusici met hiphop elementen, rap en korte filmprojecties. Van stevige beats naar intieme, smaakvolle jazzsongs, blijkt op de jazzkirmes  een kleine stap. De bekende Nederlandse jazzzangeres Ineke Vandoorn  deelt haar ervaringen van haar recente Canada Tournee in lied en poëzie. Metropole orkest saxofonist Leo Janssen, deze keer met zijn eigen band, speelt tenslotte in het café het dak eraf. Het is een echte “kirmes.” Een middag vol allerlei soorten en maten van Jazz, die  staat voor  diversiteit, in stijlen intensiviteit in musiceren, improviseren en solistisch kunnen. Beter kan dit evenement niet getypeerd worden. Voor de vrolijke noot letterlijk tussen door en tussen de deur zorgt het unieke gezelschap le Sousa Schleb.

Voorzitter Cas Trausel van de Stichting Heerlen jazz  benadrukte enkele dagen eerder tijdens de opening van de Jazzmaand  tegenover een volle bak dat het werk niet af is en introduceert  het plan “Impuls 2020.” Jazz klinkt in Heerlen, de eerste impuls, de JazzKirmes is een feit. Stichting Heerlen Jazz wordt ondersteund door  Gemeente Heerlen, Slim, Heerlen mijn stad, de 5 pleintjes , Prins Bernard Cultuur Fonds en het Fonds voor de podiumkunsten.