EuJazz Young Talent Award 2017

In 2010 is de Eujazz Young Talent Award in het leven geroepen. Het is een prijs voor  aankomende, jonge musici die jazzmuziek beoefenen op een bijzonder niveau of talent hebben om een bijzonder niveau te bereiken.  Het initiatief om te komen tot deze prijs is genomen door Stichting Heerlen Jazz, in samenwerking met SLIM, Pro 2 en festivalorganisaties in de Euregio, waaronder “Jazz Maastricht” en “Heerlen Jazzt.” 

Procedure/deelname 

Vanaf 1 Augustus 2017 kunnen deelnemers inschrijven. Voor 1 November 2017  stuurt de deelnemer een opname, video in op een gangbare geluid/beelddrager, met daarbij een aanvullende biografie.  

Momenteel is in optie om een voorspeelavond voor de jury te organiseren in Oktober. 

mail adres

info@slimjazz.nl

vermeld: inzending  Young Talent Award 2017

De winnende inzending  wordt geselecteerd door een  deskundige Jury, bestaande uit  musicus Tim Daemen ( België ),  jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland) ,  muziek pedagoog Walter Hennecken ( Duitsland).

 

“Snap Your Fingers”

 

Wat houdt de prijs in ?

De winnaar ontvangt 

  • een oorkonde  met juryrapport 

  • het beeld “Snap your fingers,” gemaakt en ontworpen door  beeldend kunstenaar Marc Truijen 

  • optredens diverse podia

  • een masterclass naar keuze  

  • opname sessie studio Theelen

Directe Participanten

Nederland: Stichting Heerlen Jazz  /Stichting SLIM/ Stichting Pro 2/

Organisatie: Stichting Pro2

Coördinatie: Jo Dautzenberg

Artistieke leiding: Marc Huynen

 

Wie kunnen deelnemen?

Amateur en/of aankomend professionele muzikanten t/m 27 jaar, kunnen als solist of band  deelnemen en winnen.  Voor Orkestleden en of begeleiders geldt; leeftijd onbeperkt. Genre: Jazz in de breedste zin. Deelnemers uit de gehele (eu)regio zijn met of zonder opleiding uitgenodigd om een of meerdere nummers in te zenden. 

De uitreiking Eujazz Young Talent Award 2017 vindt plaats tijdens de Young Jazz Night op 17 November in het Cultuurhuis Heerlen.

 

Aanmelden

Aanmeldingen vanaf 1 September … 

Dit kan per post of per mail aan:

Young Jazz Young Talent Award

t.a.v. Marc Huynen

p/a Grensstraat 98a,

6374 CT Landgraaf

Winnaars

Jongeren die de prijs al hebben gewonnen zijn:

Jerome Cardinaals, slagwerker uit Maastricht ( 2009) ,  Simon Ostlender, pianist, organist uit Aken ( 2010) ,Justin van Uum, contra bassist uit Maastricht ( 2011), Rob Reyners, zanger uit Roermond ( 2013) Daniel Jonkers, slagwerker(2014) Dave Vreuls, trompettist (2016)

 

dave-vreuls-winnaar-eujazzaward-2016-hr-1-van-2-resized

De winnaar  van de Eujazz Young Talent Award 2016 is trompettist Dave Vreuls.

 

 

JURYRAPPORT EUJAZZ AWARD 2016

Van een overdosis geldingsdrang wordt muziek niet beter. Een gezonde portie bravoure doet muziek echter geen kwaad. Een instrumentalist moet risico’s durven nemen. Op zijn gezicht durven gaan. Jazz is niet voor bange mensen.

De winnaar is zo iemand die zijn nek durft uit te steken. Een muzikale atleet die de lat op een hoogte durft te leggen, die misschien niet haalbaar is. Gaat het mis, dan gaat het mis. Ook van fouten leer je, in elk geval meer dan van veilige successen.

De award van dit jaar gaat naar een instrumentalist die zowel solistisch als in secties zijn mannetje staat. Die de lead durft te nemen. Hij paart een fijne timing aan een goed gehoor. 

Deze trompettist is breed inzetbaar. Hij voelt zich evenzeer op zijn gemak in kleine bezettingen als in bigbands en schakelt makkelijk tussen de diverse muziekstijlen. 

De komende jaren werkt dit talent hopelijk nog verder aan verfijning en een eigen verhaal. Dat is een kwestie van veel vlieguren maken op en van het podium en goed nadenken over de juiste richting. 

De Eujazz Award 2016 gaat naar Dave Vreuls. 

Namens de Jury:

Paul van der Steen,

November 2016

dave-vreuls-winnaar-eujazzaward-2016-hr-2-van-2-resized

 

 

 

 

 

 

Directe Participanten

Nederland: Stichting Heerlen Jazz  /Stichting SLIM/ Stichting Pro 2

Organisatie: Stichting Pro2

Coördinatie/producent: Jo Dautzenberg

Artistieke leiding: Marc Huynen

 

De winnende inzending  wordt geselecteerd door een  deskundige Jury, bestaande uit  musicus Tim Daemen ( België ),  jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland),  muziek pedagoog Walter Hennecken ( Duitsland).

 

Winnaars

Jongeren die de prijs al hebben gewonnen zijn:

Jerome Cardinaals, slagwerker uit Maastricht ( 2009) ,  Simon Ostlender, pianist, organist uit Aken ( 2010) ,Justin van Uum, contra bassist uit Maastricht ( 2011), Rob Reyners, zanger uit Roermond ( 2013) Daniel Jonkers, slagwerker(2014)

Loading