Doelstelling 2017

 

Stichting Heerlen Jazz timmert aan de weg

 

Tien speerpunten waarmee de Stichting beoefening van jazzmuziek in Heerlen mogelijk maakt, bevordert, aanwakkert, promoot.

 

1) Heerlen Jazzt … 

Een stad een maand lang in het teken van Jazzmuziek met als uitsmijter in Parkstad Limburg Theater Heerlen: Jazz –Out! Organisatie en samenstelling Parkstad Limburg Theater.

 

2) Jazz in het Cultuurhuis 

Serie bijzondere professionele jazzconcerten en workshops mede mogelijk gemaakt door het Nederlands fonds voor de podiumkunsten en Slim.  Samenstelling Stichting Heerlen Jazz.

 

3) Eujazz Young Talent Award

Een initiatief gestart vanuit Heerlen jazz, dit jaar ondersteund door het Huis voor de Kunsten limburg  in samenwerking met stichting pro2 , jazz Aken, Jazz à Liège en jazz Maastricht. Organisatie en samenstelling Marc Huynen en Jo Dautzenberg.

 

 4) Slim Big Band Dag

De  provinciale SLIM Big Band Dag in het Heerlense Cultuurhuis met zijn typische Big Band  concerten door professionals uit de gehele euregio,  amateurbands en vele workshops, bakermat van het jazzy muziek firmament van de Provincie. Presentatie en samenstelling  Marc Huynen.

 

5) Young  Jazz night

Live jazz op onverwachte momenten als surprise; tijdens Heerlen Jazzt … laten jonge aanstormende talenten en toekomstige professionele musici  tijdens een bijzonder sfeervolle avond met medewerking van toppers van zich horen.

 

6) Vocal Jazz 

Sfeervolle, intieme concertreeks in het Savelkbergklooster waarbij jazz zang centraal staat. Presentatie en samenstelling de Heerlense Jazzzangeres Angelique van Schendel.

 

7) Limburgse JazzHelden

Een serie jazzconcerten in Parkstad Limburg Theater of het Cultuurhuis in Heerlen waarin professionele Limburgse Jazz musici centraal staan. Organisatie en samenstelling Slim.

 

8)  Jazz History

Jazz educatie: In samenwerking met Schunck*, Slim en Stichting Heerlen Jazz worden  o.l.v. Marc Huynen diverse educatieve concerten georganiseerd.

 

9) Cross-over

Samenwerking en ontdekking op muzikaal vlak in concertvorm gegoten, op zoek naar nieuwe, eigentijdse  vormen met respect voor oorsprong. Organisatie en samenstelling: Wim Kleinen, Appie Weijers, Paul Sluijsmans, Kees van den Berg.

 

10) De Nieuwsbrief 

“Heerlen Jazzt…” informeert je over al deze activiteiten.  Geef je op via www.heerlenjazzt.nl.

Loading