concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Thu
  18
  Apr
  2013
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  tango extremo portfolioHet eigenzinnige en altijd verrassende Tango Extremo legt in ‘Tango Novo’ het accent op muziek uit Argentinië en Brazilië. Dat wordt swingen op tango, bossa nova, milonga en samba. De Cubaanse percussionist Armando Vidal Sanchez legt een swingend tapijtje, het danspaar Gabriëlla y René zorgt voor de gratie en de videoprojecties maken het af.

   

 • Sat
  04
  May
  2013
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Fay-Claassen-610x396Fay Claassen - Herinnering aan Chet Baker: In 2013 is het 25 jaar geleden dat zanger/trompettist Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak stierf. Hij viel uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam. Zijn muziek is inmiddels geliefder dan ooit. Hoofdrolspeelster in dit programma zangeres Fay Claassen kreeg internationale bekendheid met de dubbelcd ‘Two Portraits of Chet Baker’ die in de V.S. werd uitgeroepen tot de ‘Best Vocal Album of The Year’. “Fay Claassen is indrukwekkend trefzeker en een heldere timing.” schreef de Volkskrant. En “Ze kan haar heldere stem laten versmelten met instrumenten of helemaal los gaan in vrije jazzsolo’s” voegde NRC toe. In dit programma brengt zij samen met haar top-band met de bekendste jazzmusici van Nederland een ode aan Baker met prachtige liedjes en improvisaties.

   

 • Thu
  09
  May
  2013
  vanaf 16.00 uurGasterie de Fabel

  vanuumGasterie de Fabel brengt op Hemelvaartsdag een concert van de Griekse vibrafonist Dimitris Angelakis samen met Greg Torunski (PL),saxofoon, Dimitrios Kosmidis (GR) drums en op contrabas Justin van Uum.

   

   

 • Sun
  26
  May
  2013
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Bijdrage van Heerlen Jazz aan het nieuwe festival Tango Brutal: Trio Tango Extremo in het Cultuurhuis. Tanya Schaap drukt met haar Tango Extremo een geheel eigen stempel op de Argentijnse tango. Ze doet dat met overtuiging en hartstocht. Sinds de oprichting in 2003 heeft de groep een ontwikkeling door gemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Niet alleen hebben ze een plek op de Nederlandse podia weten te veroveren, maar ook in de rest van de wereld is Tango Extremo een frequent gevraagd orkest. De groep toerde o.a. in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Koerdistan, Frankrijk, Denemarken,Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Portugal, Uruguay, Argentinië, Ierland, Rusland, Groenland, IJsland, China, Venezuela, Ecuador, Colombia, Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Botswana. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld. 26 mei - 20.00 uur Cultuurhuis Heerlen Entree: € 8,00

  [break\]

 • Sat
  01
  Jun
  2013
  20.30 uurPartycenter Amicitia te Hoenbroek

  NO rev stompers noorw (1)Het jazzseizoen van de Oude stijl jazz club 2012-2013  wordt op zaterdag 1 juni vanaf 20.30 uur met deze goede band in het Partycenter Amicitia te Hoenbroek afgesloten.

  De ritmesectie bestaat uit Christ Vingerhoets op drums, Wouter Nouwens  banjo en gitaar, en Paul Brandes op bas.  Emile van Pelt is de pianist en vocalist, waarbij vooral de blues tot zijn geliefde repertoire behoort. De twee blazers zijn Vincent van Elferen  trombone, en de leider Ronald Wildering klarinet en saxen.

  Het repertoire bestaat uit traditionals, ballades, gospels, Zuidamerikaans en marches.

  Entree: € 14,00, donateurs € 9,00. Info: www.oudestijljazzclub.nl

  [break\]

 • Sun
  16
  Jun
  2013
  vanaf 11.00 uurde Obelisk, Prins Willem Alexanderplein 1 Vaals

  euregio jazzIn 2002 werd in Vaals een overkoepelend orgaan gesticht voor de Jazzclubs in de Euregio, de Arge Euregio Jazz. Er ontstond een vriendschappelijke samenwerking tussen de Jazzclubs van Aken, Jülich, Düren, Verviers en de Nederlandse jazzclubs Oostelijke Mijnstreek en Jazzclub Vaals 79. Men bezocht elkaars evenementen, soms werden gezamenlijk orkesten ingehuurd en tips uitgewisseld. In 2012 namen dhr Hans Sygusch van Jazzclub Vaals 79 en dhr Fred Quarten van Jazzverein Aachen het initiatief om een Euregio Jazz Festival te organiseren. Iedere jazzclub stelt een orkest ter beschikking dat gedurende twee uur voornamelijk New Orleans jazz ten gehore zal brengen. Het eerste Euregio Jazz Festival zal in Vaals plaats vinden in de Obelisk.

  Programma

  11.00 uur opening door Wethouder Juliette Verbeek

  11.05 uur: de “Sun Lane Ltd” New Orleans Jazzband .

  13.00 uur: looporkest de “New Orleans Dixie Skaters” .

  14.00 uur: podiumorkest “Bab’s Allstars”, Swing, Boogie-Woogie .

  16.00 uur: tweede optreden van de “New Orleans Dixie Skaters”.

  17.00 uur: podiumorkest“Jazz 4 u”, Dixie, Swing, Bebop.

  19.00 uur: derde optreden van de “New Orleans Dixie Skaters”.

  20.00 uur: sluiting.

   

  De kaarten voor dit grensoverschrijdende evenement kosten € 10.00. De kaarten zijn te koop bij zaal ‘’De Obelisk’’en gelden voor de hele dag, in- en uitloop mogelijk.

  Voorverkoop via St. Jazzclub Vaals 79 tel. 0630002385 / 043-3062130 / ludysaas@home.nl

   [break\]

 • Tue
  18
  Jun
  2013
  20.00 uurSchunck*

  Egbert_nieuw2MusiXperience #7: "Berlin, unsterbliche Symfonische Großstadt”, met bijdragen van Egbert Derix & Leo Janssen, Core Shift en Theo Ploeg.

  Filmvertoning “Berlin, die Sinfonie der Großstadt” in onverkorte versie met nieuwe geïmproviseerde muziek uitgevoerd door Limburgse jazzcoryfee en pianist Egbert Derix, samen met saxofonist/klarinettist Leo Janssen – tegen de achtergrond van de tentoonstelling Cauchy Horizons van fotografe Martine Stig in SCHUNCK*.

  Het tweede deel van de avond wordt ingevuld met een lezing van popjournalist en socioloog Theo Ploeg en een muziekperformance door Mike Kramer van (h)ear, over en geïnspireerd op het hedendaagse Berlijn.

  Programma:

  19.30 uur inloop
  20.00 aanvang deel 1: film met muzikale improvisatie door Derix & Janssen
  21.20 pauze
  21.35 aanvang deel 2: Theo Ploeg en Mike Kramer
  22.35 einde optreden
  Entree: € 10,- Informatie en reservering via balie SCHUNCK* (045-5772200) of www.schunck.nl

   

  [break/]

 • Thu
  27
  Jun
  2013
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  adcolenAd Colen Quartet presenteert “SPARK”

  Stichting Heerlen Jazz presenteert  donderdag 27 juni  in het Cultuurhuis het Ad Colen Quartet.

  Het jazzkwartet van Ad Colen is nationaal en internationaal bejubeld om zijn frisse, persoonlijke en gevarieerde sound. Met zijn nieuwe CD ‘Spark’ brengt Colen muziek die open, toegankelijk, verhalend en meeslepend is. Jazz zoals jazz moet zijn: avontuurlijk, groovend en lyrisch. Een belangrijk deel van het geluid wordt gevormd door de inbreng en samenspel van de musici. Gé Bijvoet (solistenprijs NOS Meervaart Jazz Festival) is een eigenzinnig pianist die de muziek altijd een eigen draai geeft. Wiro Mahieu (winnaar Wessel Ilcken Prijs) is een van Nederlands beste contrabassisten die uitmunt door zijn groove, techniek en lyrische spel. Yonga Sun (winnaar Dutch Jazz Competition) sluit daar perfect bij aan met zijn combinatie van enorme creativiteit en groove.

  Het concert vindt plaats in het kader van de serie "Limburgse Jazz Helden."

  Aanvang 20.30 uur, entree 7,50 euro

  De cycles  “Limburgse Jazzhelden” is een samenwerkingsproject van Stichting Pro 2 en SLIM.

  www.limburgsejazzhelden.nl

  [break/]

 • Wed
  10
  Jul
  2013
  vanaf 15.00 uurDiscovery Center Continium

  jos heutmaekersIn samenwerking met het Wereld Muziek Concours presenteert SLIM “Out of the Box” op 10 juli in Discovery Center  Continium 15.00 uur  De Weg…  film met live muziek Preview van interdisciplinair project waar muziek en film elkaar aanvullen o.l.v. Jo Dautzenberg, 16.00 uur Concert LUNAR, Live United art Orchestra Big Band van 15 personen, vooraanstaande limburgse professionele musici o.l.v. Jos Heutmekers Kaarten en reserveren via WMC - Kerkrade LUNAR /Jos Heutmekers Een Big Band? Eeen improviserende Fanfare? Een wereldmuziek enbsemble?  Cross-Over! Artistieke leiding is in handen van componist en dirigent Jos Heutmekers. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Master Composition in Context) en het Amsterdams Conservatorium (Master Jazz Composition & Arranging). Componeerde en arrangeerde voor onder andere het Metropole Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Ricciotti Ensemble en zijn eigen professionele bigband projecten. In 2006 ontving hij de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazz Festival. Hij heeft een ruime ervaring als dirigent van orkesten en bigbands en is in 2013 uitgenodigd als gastdirigent bij de Marinierskapel. De weg…./Jo Dautzenberg Producent Jo Dautzenberg presenteert een preview van zijn nieuwe filmproject “ De Weg …”. Dit is de  volgende stap in een project, dat de grote steden in de Euregio omvat. De preview bevat beeld impressies met sterke interactie tussen film en live spelend jazz orkest. Info www.dewegnaarmaastricht.nl www.dewegnaarheerlen.nl, powered by Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Pro 2 en SLIM. Jazz op het WMC - artikel limburgs dagblad 20 juni 2013

  logo_slim[break\]

   

 • Wed
  24
  Jul
  2013
  vanaf 14:00 uurDiscovery Center Continium

  huynen vitzIn samenwerking met het Wereld Muziek Concours presenteert SLIM “Out of the Box” 24 Juli in Discovery Center  Continium Muziek Middag met SLIM VITZKIDS BIG BAND jong enthousiast leerorkest o.l.v. Marc Huynen 14.00 uur  Workshops o.l.v. Marc Huynen. 15.00  uur  Concert SLIM Vitzkids Band De Vitzkids is de jongste bigband van Nederland. De muzikanten zijn tussen de 8 en 15 jaar en zijn leerlingen van de muziekscholen van Heerlen en Maastricht. Deze band wordt kundig gecoacht door trompettist Marc Huynen..De Vitzkids zijn een echt leerorkest, waar het enthousiasme aanstekelijk vanaf druipt. Voor de een zijn de Vitzkids de eerste kennismaking met orkestmuziek, voor de ander is het een vaste leerplek waar hij of zij ervaring opdoet, voor weer een ander de springplank naar voortzetting van studie en spelplezier.  Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls.Hij  volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk,Vince Mendoza, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham. Marc Huynen musiceerde o.a. in de volgende orkesten: The Glenn Miller Orchestra, Cubop City bigband, El Tattoo del Tigre, No limit, Jazzorchestra National Du Luxembourg, Il novo cente (Night of the Proms) en de WDR bigband, popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze.. Vitzkids powered by SLIM Reserveren en Kaarten via WMC Kerkrade Jazz op het WMC - artikel limburgs dagblad 20 juni 2013

  logo_slim[break\]

   

 • Sat
  27
  Jul
  2013
  vanaf 21.30 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  Popy Basily Gipsy Trio, een topper in de GIPSY muziek in Gasterie de Fabel - Heerlen07272013-fabel-gipsy-fb               Zaterdag 27 juli kun je in Café de Fabel (voormalig café de Zotte) aan de Benzenraderweg 104 in Heerlen terecht voor een optreden van het Popy Basily Gipsy Trio. Het Popy Basily Gipsy Trio speelt een eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz in de traditie van de Hot Club de France. Ze hebben een eigen (jazz)identiteit ontwikkeld met tradtionele invloeden van de Balkan, blues en flamenco. Het trio bestaat uit solist Popy Basily, violist Tucsi Basily en contrabassistMarc Giordano. Samen vormen ze de harde kern van de Basily Gipsy Band die op vrijwel alle jazzfestivals en jazzpodia door heel Europa gespeeld heeft, waaronder meerder malen op het North Sea Jazz Festival.  Ze zijn vrijwel jaarlijks te zien op het International Gypsy Festival in Tilburg, nu dus in samenwerking met heerlen Jazz, neergestreken in de Fabel "for one night." Basily Gypsy band in vrije geluiden (VPRO)  

  [break/]

 • Mon
  26
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  foto_takefiveBugaboo Tang , Geert Roelofs & Friends,  speelt een explosieve mix van (swing)blues, boogie, rock & roll en rock-a-billy en doet dat op intense extravagante wijze.

  [break/]

 • Tue
  27
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  James Taylor Quartet-2 smallHet James Taylor Quartet is een vier-koppige Britse top jazz funkband die bekendheid verwierf met hun liveoptredens. De band werd gesticht door Hammond orgel speler James Taylor.

   

  [break\]

 • Wed
  28
  Aug
  2013
  om 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  foto tanyaInterdisciplinaire productie, film, live muziek, dans en fotografie, door Jo Dautzenberg & ( euregio) Band. Meer info: www.dewegnaarheerlen.nl

   

  [break/]

 • Thu
  29
  Aug
  2013
  vanaf 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  dez-mona-1Dez Mona is een Belgische band die een combinatie speelt van jazz, gospel, drama en spirituals.

  [break/]

 • Fri
  30
  Aug
  2013
  vanaf 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  LCG-3Een groep Colombiaanse vrienden die over de hele wereld speelt, met een Latijns-Amerikaans cocktail van rock, rap, soul en funk.

  [break\]

 • Sat
  31
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  logoEINS, ZWEI PARALLEL CINEMA. is een Nederlandse Shoegaze-band onder leiding van Stefan en Lydia van Maurik.

  [break/]

 • Sun
  01
  Sep
  2013
  v.a. 19.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  Zondag 01/9 19.30 uur
  KRIS DE BRUYNE, Belgisch , nederlandstalig rock artiest met Geert Roelofs & Friends

  Zondag 01/9 21.30 uur
  BEANS & FATBACK Een band met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten.

  [break/]

 • Sun
  15
  Sep
  2013
  vanaf 14.30 uurCultuurhuis Heerlen

  poster LIMBURGSE JAZZHELDENOp zondag 15 september speelt de top van de Limburgse jazz scene, Peter Hermesdorf saxofoon, Mike Roelofs toetsen, Werner Lauscher contrabas , Geert Roelofs drums  & Marc Huynen trompet in Cultuurhuis Heerlen.

   

  [break/]

 • Sat
  21
  Sep
  2013
  21.30 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  zaterdag 21 september om 21.30 uur: Jazz in de kroeg De Fabel  presenteert: Serious Nonsense 4tet. Theodosios Kosmidis – Gitaar, Dimitrios Kosmidis – Drums, Jusin Min – Piano,Justin van Uum – Contrabas young jazz stage

  [break\]

 • Sun
  27
  Oct
  2013
  12:00 - 16:00 uurAuberge de Rousch

  Met de Never Mind Jazz Band - Eindhoven, Entree: € 39,95

  [break/]

 • Sun
  27
  Oct
  2013
  vanaf 16:00 uurgasterie de Fabel

  foto Ruud 6Special Guest Leo Janssen (Metropole Orkest): sax. Werner Lauscher: bas. Marc Huynen: trompet. Gero Körner: piano. Geert Roelofs: drums. Dit is een buitengewone formatie. vrije gave.

   

  10272013-jazzhelden

  [break/]

 • Thu
  31
  Oct
  2013
  Cultuurhuis Heerlen

  Voorspelen Jury, entree: gratis.

  [break/]

 • Fri
  01
  Nov
  2013
  Nieuwe Nor

  Jong Talent, semi professioneel

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  13:30 - 16:30 uurCentrum Heerlen

  foto Red_JacketsRed Jackets uit Bergen op Zoom, entree gratis.

   

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  20.30 uurAmicitia, Hoensbroek

  De HOT PEPPER JAZZBAND speelt vanaf 1989 in een praktisch ongewijzigde bezetting, die geëigend is voor de Chicago Jazz, zoals o.a. jazz jazzfenomenen Jelly Roll Morton, Louis Amstrong, Bix Beiderbecke en Duke Ellington die presenteerden. Een sterke ritmegroep bestaande uit tuba, banjo en piano kenmerkt de groep. HOT PEPPER JAZZBAND uit Bonn speelt in Partycenter Amicitia op de markt in Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00. info: www.oudestijljazzclub.nl

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - ING-zaal

  Dina_medina_pict4 SMALLDé stem van de Kaapverdische muziek in Nederland is Dina Medina. Geboren in Schiedam, maar opgegroeid met de muziek van het West-Afrikaanse eiland - de geboortegrond van haar ouders – beheerst zij repertoire uit alle genres van de Kaapverdische muziek. Zij bracht haar liederen behalve in ons land, ook in Afrika, Amerika en elders in Europa. Dina Medina is 8 x genomineerd voor de Cabo Music Awards.

  Entree: €17,50 - meer informatie en tickets klik hier

   

   

  [break/]

 • Sun
  03
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  Tom_Mike_Fuji_FP-100c © Edwin van NuilOpenings concert  Heerlen Jazzt… 2013

  door wethouder Barry Braeken

  Tom Beek en Mike Boddé presenteren “Bliss” - Geheel volgens traditie wordt Heerlen Jazzt geopend met een solo concert. Na John Beasley, Michiel Borstlap,  Bert van den Brink en  Rembrandt Frerichs is het nu de beurt aan saxofonist Tom Beek.

  "Alleen in helder water zie je diepte", schreef RutgerKopland. 

In de stilte, tussen de gedachten door, worden onze verhalen verteld. Onze momenten, onze twijfels, onze bewegingen. In de stilte is het helder.

 In  BLISS gaat Tom Beek  de confrontatie aan met de stilte. Spannend, als een dans, bijna vloeibaar, ontstaat er een gesprek.

 De plek alleen is al bijzonder. Het Savelbergklooster vormt het magische toneel  voor deze presentatie.

BLISS is een liefdesverklaring aan de saxofoon.   Tom Beek wordt aan de vleugel begeleid door Mike Boddé. Entree gratis. 

  Heerlen Jazzt 2013: Officiële opening in het Savelbergklooster:

  [ujicountdown id="heerlen Jazzt" expire="2013/11/03 12:00" hide = "true"]

  [break/]

 • Sun
  03
  Nov
  2013
  vanaf 14:00 uurRondom Pancratiusplein en de Fabel

  Kroegentocht in de binnenstad

  live muziek met diverse Bands van  Funk Jazz, Blues, Cubaans, Latin, New Orleans tot  folklore en wereldmuziek. Entree: gratis.

  Lindeplein Shakers

   14.00  Hey Heële     Lindeplein Shakers 

  15.00  Beerkompanie    Jazz Combo D-FLAT met zang van Linda Koolen  

  16.00  D’r Klinge The Revivalists

  foto D flat

  16.00 uur  De Kroniek :   Anna Nita & Shakers

  16.00 uur Bolero: Hot House bLues Band

  16.00 uur  Cafe de Tapperij :   Booz’n Blues 

  16.00 uur  Pelt: Jam Pure

  therevivalists

  16:00 uur Ginelli: Justin van Uum & Jusin Min

  16:00 uur Café Brakke: Una Mas

  16.00 uur De Kromme toeter – The Flow

  19.30 uur De Fabel: After Party Gadu Gadu met Tuur Florizoone

  Fotogadugadu.jpg

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Fri
  08
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - Limburg Zaal

  2013-11-8_Larry_Carlton_0216SMALL"If Royal Scam is the definitive Steely Dan guitar album, then Larry Carlton is the reason why."

  Dat zegt Steely Dan-oprichter Walter Becker over gitarist Larry Carlton, die bij het verschijnen van dit album al 24 jaar bezig was zijn lievelingsinstrument onder de knie te krijgen. Hij ontwikkelde hierbij een eigen stijl die Joni Mitchell vanwege het gebruik van het volumepedaal treffend ‘fly fishing’ noemde. Naast zijn langdurige verbintenissen met Steely Dan, The Crusaders en de supergroep Fourplay werkte Carlton als studiomuzikant mee aan albums van Michael Jackson, Sammy Davis Jr., Herb Alpert, Quincy Jones, Bobby Bland, Linda Ronstadt en tientallen anderen. Het meest indrukwekkend is echter zijn solocarrière: meer dan dertig albums heeft Carlton op zijn naam staan. Entree v.a. €22,50 Meer info en tickets klik hier.

  "Larry Carlton is the sum and son of a long lineage, beyond time, and beyond rational explanations of dedication or practice, the work of his hands speaks grace and passion and timeless knowledge. Listen, learn and be profoundly moved." – Sting

  [break/]

 • Sat
  09
  Nov
  2013
  13:30 - 16:30 uurCentrum Heerlen

  OLYMPUS DIGITAL CAMERABlue Marble Silver Cornet Band , entree gratis

   

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Sat
  09
  Nov
  2013
  20:00 uurCultuurhuis Heerlen

  C Blues, voorverkoop 12,50 - Kassa 15 euro

  [break/]

 • Sun
  10
  Nov
  2013
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Rob Sijben (sax), Simon Ostlander (piano), Jerome Cardynaals (drums), Marc Huynen (trp), Geert Roelofs (drums). Entree: € 8,00.

  [break/]

 • Sun
  10
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  foto Kim en Tim 1 (1024x752)

  Het duo Kim Versteynen en Tim Finoulst is een samenwerking van twee muzikanten op de meest transparante manier: zang en gitaar. Anders dan een traditioneel duo, breken zij uit het keurslijf van solist en begeleider en werken ze met veel interactie en improvisatie naar elkaar toe. Pure muziek met erg veel creativiteit. Op 21 juli 2013 wonnen zij het Concours Des Jeunes Talents op de Leffe Jazz Nights: de jury prees de durf van het project, de kwaliteit van de muzikanten, hun soberheid en intimiteit, de manier waarop ze popsongs in de jazztraditie inschrijven en hun podiumprésence. 

  Entree: € 5,00. Meer informatie klik hier.

   

  [break/]

 • Fri
  15
  Nov
  2013
  19:30 uurCultuurhuis Heerlen

  poster yjnSLIM Vitzkids Surprise Eujazz young talent Award. Uitreiking door Eric Vloeimans.

  Foto Expositie

  [break/]

 • Sat
  16
  Nov
  2013
  20.30 uurTheater Heerlen - ING-zaal

  2013-11-16_Ntjam Rosie SMALLDe Rotterdamse zangeres en stijlicoon Ntjam Rosie is hard op weg internationale furore te maken. Haar zwoele, soepele soul/jazzmuziek combineert het beste van twee continenten, Afrika en Europa. Met het nieuwe album ‘At the back of beyond’ neemt ze je mee op een spirituele reis. Het gaat over goed en slecht, over intens leven en in evenwicht blijven. Met ´At the back of beyond’ pikt ze de draad op waar haar vorige album ‘Elle’ ophield. 

  Entree €16,-. Voor meer informatie en tickets klik hier.

   

   

   

   

   

   [break/]

   

 • Sun
  17
  Nov
  2013
  13:00 uurCultuurhuis Heerlen

  SLIM big band dag

  Bert Joris

  LUNAR ORHESTRA

  Big Bands en workshops

   

  [break/]

 • Sun
  17
  Nov
  2013
  15.00 uurSavelberg Klooster

  charlotte haesenVocal Jazz met Charlotte Haesen en Philip Breidenbach 

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Mon
  18
  Nov
  2013
  20:30 uurPoppodium Nieuwe Nor

  YoungbloodBrassBandbyJeromeBourgeois1smallYoungblood Brass Band komt terug naar Zuid-Limburg! De geëngageerde 10-koppige Amerikaanse hiphop fanfare die behalve hiphop ook latin, punk, drum 'n' bass en traditionele New Orleans jazz combineert, komt op 18 november haar nieuwe album Pax Volumi - het eerste in vijf jaar! – laten horen in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht een enerverende, opwindende live-show die je omver zal blazen.

  Voorverkoop: € 11,00 | Student: € 7,00 | Avondkassa: € 12,00


  [break/]

 • Wed
  20
  Nov
  2013
  AFGELASTTheater Heerlen - Limburg zaal

  Deze voorstelling is geannuleerd

  Nueva Manteca is erom bekend om met de meest originele thema’s het publiek te verrassen. In het seizoen 2013/2014 is dat het programma ‘Crime!’ Latin muziek met thema’s uit beroemde misdaad en gangsterfilms. Muziek die u waarschijnlijk allemaal kent maar nooit gedacht heeft het vanuit deze invalshoek te horen…. Godfather’s Theme in een Cubaanse rumba en het thema van Baantjer als ‘Son Montuno’. Verrassing en herkenbaarheid verweven tot een onvergetelijk muzikaal avontuur !

  2013-11-20_Nueva Manteca SMALLLine up:
  Jan L. Hartong – piano
  Ben van den Dungen- sax
  Ilja Reijngoud – trombone
  Ed Verhoeff – el. gitaar
  Jeroen Vierdag - bas
  Nils Fisher – percussie
  Lucas van Merwijk – drums

  Entree v.a. €8,- Voor meer informatie en tickets klik hier.

  [break/]

   

 • Fri
  22
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - Limburg Zaal

  2013-11-22_Chris HinzeSMALLChris Hinze staat dit jaar 40 jaar op het podium. Hij viert dit jubileum met een bijzondere multimediaproductie, geïnspireerd op de vijf elementen van de Azteken: Sun, Wind, Rain,Water & Corn. En met een groot aantal vrienden. Want het is de combinatie van topmuzikanten en kunstenaars die van dit jubileumproject een waar spektakel maakt voor alle zintuigen. De heldere klanken van fluitist Hinze, het bijzondere stemgeluid van Reut Rivka Sha (Israel), de elektronische rythmscapes van Coen Molenaar die authentieke Indiaanse drum- en percussiesounds tot leven wekt, en de uitzonderlijke instrumentale bezetting van ‘Del Silencio’ krijgen een visueel kader in prachtige videoprojecties van Mexico, de Maya’s en Azteken. En uiteindelijk in de schilderingen die Wouter Stips live op het podium maakt, op de vruchtbare klanken van sun, wind, rain, water & corn.

  Entee v.a. €12,-. Voor meer informatie en tickets klik hier.

   

  [break/]

 • Sat
  23
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - ING zaal

  2013-11-23_Salima DiabateErvaar het warme en krachtige stemgeluid van de Afrikaanse zangeres Salimata Diabate. Haar bijzondere stem lijkt vleugels te krijgen op de swingende, vreugdevolle muziek die haar ensemble ten gehore brengt op de balafon, n’goni, kora (instrumenten uit West-Afrika), gitaar en percussie. ‘Kolokagni’ van Salimata Diabate bevat elementen uit zowel de Senegalese als de Guineese en zelfs de Malinese traditie.

  Entree €16,50. Meer informatie en tickets klik hier.

   

   

   

  [break/]

   

 • Sun
  24
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  foto Edith van den HeuvelEdith van den Heuvel en jazz pianist Frank Harrison uit Londen  presenteren in het kader van de vocal jazz reeks een intiem duo concert tijdens de jazzmaand in Heerlen. Nederlandse zangeres Edith van den Heuvel woont sinds 1994 in Luxemburg en is al jaren actief in de Luxemburgse en Duitse jazz-scene. Wij zijn bijzonder trots dat zij een bijdrage wil leveren aan de vocal jazz concert reeks in Heerlen . Edith is Jazz. Kom en overtuig jezelf.

  De pianist Frank Harrison is een van de meest getalenteerde jonge jazz pianisten uit Engeland. Hij is vooral bekend als begeleider in de band van saxofonist Gilad Atzmon, het “Orient House Ensemble” maar ook als solo artiest heeft hij  in Europa zijn sporen verdiend. 

  Entree: € 5,00. Meer informatie klik hier.

   

   

  [break/]

 • Fri
  29
  Nov
  2013
  20:30 uurPoppodium Nieuwe Nor

  2013_11_29_CAPT_promopic1smallCaptain Beefheart, a.k.a. Don Van Vliet (1941-2010), was componist, muzikant, zanger, dichter en beeldend kunstenaar, maar zijn grootste bekendheid verwierf hij samen met zijn begeleidingsgroep The Magic Band. Beefheart was, net als zijn jeugdvriend Frank Zappa, een van de innovatoren van de hedendaagse muziek en muzikanten als Tom Waits, Beck en PJ Harvey noemen hem als belangrijke invloed. Zonder Beefheart grasduint The Magic Band door het volledige oeuvre van Captain Beefheart en doet dat met flair, overtuigingskracht en strakheid. Mis deze afspraak met de muziekgeschiedenis niet!

  Voorverkoop: € 21,00 | Student: € 16,00 | Avondkassa: € 25,00

  [break/]

   

 • Sat
  30
  Nov
  2013
  19:00 uurTheater Heerlen - diverse podia

  candy crazy d pers kl 04SMALLOp zaterdag 30 november presenteert Parkstad Limburg Theaters ter afsluiting van de Heerlen Jazzt-maand een gloednieuw festival in de zalen van Theater Heerlen: jazzOUT! een festival met jazz-, soul- en funkmuziek. Op de eerste editie zullen onder anderen Larry Graham, Candy Dulfer, Re-Freshed Orchestra en Mike Del Ferro optreden.

  Over de hele wereld staat Candy Dulfer bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht sindsdien ruim 2,5 miljoen albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Dit jaar is Candy bovendien een van de juryleden in X Factor.

  Larry Graham is een legendarische bassist die wordt door velen wordt gezien als dé uitvinder van de 'slapping'-techniek op de basgitaar. Graham verdiende zijn sporen als bassist en zanger bij Sly & The Family Stone en Prince. Met zijn pluk- en slagtechniek op de bassnaren definieerde hij - samen met zijn band "Graham Central Station" - de funksound van de jaren zeventig.

  Larry GrahmSMALL

  Het überhippe Re:Freshed Orchestra brengt een hete mix van hip-hop, funk, fusion & jazz rock maar ook de klassieke invloeden worden niet vergeten door he tgebruik van viool en cello. Als ze op het podium staan, raak je al snel de tel kwijt. Maar ze zijn met vijftien dus. De vergelijking met Kyteman is dan al weer snel gemaakt. Oordeel zelf, deze band is te gek!

  Mike del Ferro is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in meer dan 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek uit de meest uiteenlopende landen over de hele wereld. Hij heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown en Erik Truffaz.

  Het jonge jazzkwartet Bruut!, dat met de dezelfde filosofie musiceert als New Cool Collective, maakt  hard swingende, hippe Hollywoodfilm jazz. Bruut! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk: Superjazz!

  Twogether, bestaand uit Jérôme Cardynaals (drums) en Simon Oslender (Hammond orgel), speelde al met musici als Dr. Lonnie Smith, Georgie Fame, Eric Vloeimans,  het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Met hun eigen stijl wonnen zij al bijzondere prijzen, o.a. het Prinses Christina Jazz Concours.

  De veelzijdige contrabassist Jo Didderen heeft een programma gemaakt getiteld ‘Songs for my father’ met de contrabas in de hoofdrol. Solo of in combinatie met een ritmesectie, zang, saxofoon en/of strijkkwartet speelt hij eigen nummers en door toetsenist Mike Roelofs geschreven arrangementen.

  Verder zullen The Family Guys en de winnaar van de EU-Jazz award optreden. Na afloop is er een afsluitende jamsessie met enkele gastartiesten! 

  Entree €29,-. Meer informatie en tickets klik hier.

  [break/]
   

 • Sun
  08
  Dec
  2013
  14.30 uurCultuurhuis Heerlen

  ROB BRUYNENIn het kader van de serie Limburgse Jazz Helden ontvangen Marc Huynen en Geert Roelofs deze keer jazztrompettist Rob Bruynen uit Maastricht. Rob Bruynen is docent aan het Conservatorium en speelt al 16 jaar in het meest gerenommeerde Europese groot jazz orkest : De WDR BIg Band. Zijn laatste CD “Brownies Colours” toont de veelzijdigheid van deze vooraanstaande musicus. Rob Bruynen en Marc Huynen spelen bij deze unieke gelegenheid samen en brengen een eerbetoon aan de legendarische trompettisten Miles Davis, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Clifford Brown en Chet Baker. Line – up: Rob Bruynen( trp), Marc Huynen (trp), Geert Roelofs (drums), Werner Lauscher (bass), Gero Korner (piano)

 • Sun
  15
  Dec
  2013
  vanaf 16.00 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  [break\]

Loading