concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Fri
  07
  Feb
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

  foto kapok

  Cultuurhuis heeft de première van ‘Kapok’

  Drie jonge, getalenteerde en enthousiaste musici die net even iets anders doen. Dat is Kapok. De line up is evenzo kenmerkend als ongebruikelijk: een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn, een instrument dat je niet direct associeert met de jazz. De jongens combineren elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie en compacte vormen van pop en funk; de grooves en percussie-instrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Zo luister je het ene moment naar muziek die herkenning oproept en word je het volgende moment weggeblazen door een abstracte vrije improvisatie. Ze worden erom geprezen en wonnen zowel de Dutch -, als de European Jazz Competition.

  Op 7 februari staan ze in Het Cultuurhuis en presenteren hun nieuwe CD. 

  Entree en reserveren uitsluitend via Parkstad Limburg Theater

   

   

 • Sat
  29
  Mar
  2014
  v.a. 19.30 uurKasteel Hoensbroek

  mardi gras jazzband-2Programma 33e Internationale Jazznight 2014.

  Op zaterdag 29 maart 2014 vindt de Jazznight traditiegetrouw plaats in Kasteel Hoensbroek. Het internationale karakter voor de 33e “Brand” Internationale Jazznight 2014 is gegarandeerd met zowel muzikale als internationale variatie. Op  drie podia worden verschillende jazzstijlen gepresenteerd:

  New Orleans Jazz door de Mardi Gras Jazzband uit Dendermonde België. Een band die in de grote bovenzaal de traditionele jazz met een originele bezetting, op een voor hen eigen wijze, voor het voetlicht brengt.

  Het Lollo Meier Kwintet is aanwezig met Gipsy Jazz in een bijzondere samenstelling. Deze band geniet de laatste jaren van een grote belangstelling en veel succes.

   

  jazznight 2014 E.Wrobel 2-2

  jazznight 2014 Paolo Alderighi-2Engelbert Wrobel’s International Hot Jazz Quintet met een internationale bezetting. Op piano een zeer speciale gast: de uit Milaan afkomstige jazzpianist Paolo Alderighi. In zijn benadering van de jazz klinkt de klassieke vorming sterk door. Als tweede speciale gast de uit de Verenigde Staten afkomstige trompettist Duke Heitger.

  “Jongeren op de Jazznight” met als naam : ”KUMULUS BIG BAND”. Deze band is een leerorkest voor jongeren vanaf 13 jaar en speelt in het voorprogramma van 19.30 tot 20.30 uur.. De band staat onder leiding van Marc Huynen. 

  Meer informatie en voorverkoop via www.oudestijljazzclub.nl

  [break/]

 • Sun
  20
  Apr
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  frank GiebelsCultuurhuis Heerlen presenteert zondagmiddag 20 april   “Limburgse Jazzhelden” met  pianist Frank Giebels. 

  In de afgelopen 2 seizoenen presenteerde Stichting  Heerlen Jazz i.s.m. SLIM en Pro 2   op verschillende podia  onder de noemer “Limburgse Jazzhelden” een aantal optredens waarin muzikanten die al geruime tijd bezig zijn in de jazz maar ook jonge talentvolle muzikanten worden uitgelicht. Leo Janssen, Rob Bruynen, Jerome Cardynaals,  Ruud Breuls , Mike Roelofs, Peter Hermesdorf e.v.a. waren al van de partij. Voor het concert op 20 april is de gerenommeerde jazzpianist Frank Giebels uitgenodigd. Frank Giebels ontving in het verleden al meerdere prestigieuze prijzen zoals de PallMall jazz Award en is o.a. docent aan het Maastrichts conservatorium. Naast Frank Giebels zal Werner Lauscher te horen zijn op bass en zijn trompettist Marc Huynen en drummer Geert Roelofs . De aanvang is 14.30 uur en de entree bedraagt € 8,00 

  poster jazz helden

 • Sat
  26
  Apr
  2014
  20:30 uurPODIUM TREFCENTER AMICITIA

  The-South-Jazz-Band474Opgericht in 1957 door de huidige leider Henk van Belkom, en door personele aanpassingen nog springlevend, speelt de band op een voortreffelijke wijze de traditionele jazz. Gedurende de lange periode heeft het orkest vele prijzen binnengehaald en speelde in nagenoeg alle landen van Europa op bijna alle Jazzfestivals en op het grote Jazzfestival in Sacramento USA. 
  De huidige musici van de band zijn: Henk van Belkom, Fred Gelderblom, Leo Versteden, Wil Soffers, Hans Jansen Bart Kuijstemans en Ben Koenraads.

  Partycenter Amicitia, Markt 9-10 te Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00.

   

 • Sun
  11
  May
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Limburgsejazzhelden2

  De serie Limburgse Jazzhelden is populair. Bekende musici uit de Limburgse jazzscene musiceren met een vaste line–up. Speciale gasten uit Belgisch Limburg deze keer: Tim en Daniël Daemen op trombone en saxen.

  In de afgelopen 2 seizoenen presenteerde Stichting Heerlen Jazz i.s.m. SLIM en Pro 2 op verschillende podia onder de noemer “Limburgse Jazzhelden” een aantal optredens waarin muzikanten die al geruime tijd bezig zijn in de jazz maar ook jonge talentvolle muzikanten worden uitgelicht. Leo Janssen, Rob Bruynen, Jerome Cardynaals, Ruud Breuls, Mike Roelofs, Peter Hermesdorf e.v.a. waren al van de partij.

  Cultuurhuis Heerlen, 11 mei, Aanvang 14.30 uur, entree 8 euro

 • Wed
  21
  May
  2014
  20:00 uurFilmzaal Schunck*

  accordionWoensdag 21 mei in de filmzaal van Schunck, tijdens  het festival Tango Brutal.

  Geprogrammeerd stond Tatadios, maar het blijkt onmogelijk alle leden van het Tatadios Cuarteto naar Nederland te laten komen. Martín Sued , bandoneon, zal wél komen en zal begeleid worden door de momenteel in Amsterdam verblijvende Argentijnse saxofonist Natalio Sued. Deze Argentijnse saxofonist/ klarinettist en basklarinetist wordt beschouwd als een van de meest representatieve 'stemmen' van de nieuwe jazzscene in Buenos Aires.sax

  Het gevarieerde programma dat deze twee neven onder de naam Sued y Sued ten gehore zullen brengen zal bestaan uit originele composities van Martín Sued alsmede uit eigen arrangementen van, en improvisaties op, bijzondere composities uit de rijke geschiedenis van de Argentijnse tango.

  Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro

 • Sat
  24
  May
  2014
  20:30 uurPartycenter Amicitia te Hoenbroek

  Cotton-4-zittend600Het Jazzseizoen van de Jazzclub Zuid-Limburg wordt afgesloten met de Belgische formatie Cotton City Jazz Club. Een band die al jaren goede traditionele jazz presenteert en tot de betere jazzbands van onze Zuiderburen gerekend mag worden.
  De Cotton City Jazz Club staat onder leiding van Eddy Sabbe op klarinet en sax, in de blazerssectie bijgestaan door Bruno van Acoleyen op trompet en Vincent van Elferen, geen onbekende uit de Brabantse traditionele jazzwereld, op trombone en zang.

  Pianist Alain Serire is met muzikantenpensioen gegaan en is vervangen door Annemiek Beex uit Breda. Met Herman Sobrie op bas en Jean Pierre Roelant is de band compleet. Cotton City Jazz Club speelt traditionele jazz met verrassende nummers van George Lewis, Albert Nicolas en John Hendy.

  Zaterdag 24 mei, Partycenter Amicitia, Markt 9-10 te Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00.

  [break/]

 • Tue
  10
  Jun
  2014
  Cultuurhuis Heerlen

  VOORAANKONDIGING

  A5 kaart SA-NL connection2.indd

  [break/]

 • Sun
  29
  Jun
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  jel-2

  Heerlen Jazz en het Cultuurhuis Heerlen presenteren vanmiddag de Limburgse trombonist Jel Jongen. Hij studeerde klassieke trombone en na zijn studie begeleidde hij alle grote sterren o.a. bij optredens in Ahoy. Momenteel is Jel Jongen lid van het Metropole Orkest en de formatie the Jay Horns. Jel Jongen is overigens geboren in Heerlen

  Samen met de vaste crew van het programma de Limburgse Jazzhelden: drummer Geert Roelofs, bassist Manfred Leuchter en trompettist Marc Huynen wordt dit weer een onvergetelijke middag. 

   

  Aanvang 14.30 our, entrée 8 euro

   

 • Sun
  31
  Aug
  2014
  20.00 uurSpiegeltent Cultura Nova - van Grunsvenplein

  LUNAR

  Bijzonder concert van het vijftienkoppig, internationale ‘LUNAR orchestra’ o.l.v. Jos Heutmekers. Première van nieuwe stukken van Carlo Nardozza, Claudius Valk (winnaar Neuer Deutscher Jazzpreis 2014), Jesse Passenier en Jos Heutmekers.

  Bezetting:

  Daniël Daemen (s) - Greg Torunski (s) - Claudius Valk (s) - Heiko Bidmon (s) - Carlo Nardozza (tp) - Roel van Wijk (tp) - Daniël Vanderhoydonks (tp) - Tim Daemen (tb) - Nick Caris (tb) - Alex Loiacono (tb) - Melle Weijters (g) - Martijn Soeterbroek (d) - Stephan Raidl (b) - Gero Körner (p) Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting SLIM.

  Gratis toegang.

  De spiegeltent staat op het Burgemeester van Grunsvenplein (naast het Parkstad Limburg Theater).

  logo_slim

  [break/]

 • Thu
  25
  Sep
  2014
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  twogether25 september geven de 18-jarige Maastrichtse drummer Jérôme Cardynaals en de 16-jarige toetsenist Simon Oslender uit Aken, samen het jazzduo Twogether een avondvullend concert in de Limburgzaal van Theater Heerlen. De avond bestaat uit een aaneenschakeling van muzikale verrassingen waaronder gastoptredens van de Engelse zangeres Madeline Bell en de Nederlandse jazz-icoon Benjamin Herman. 

  Zowel Jerome als Simon zijn winnaars van de EUJAZZ AWARD, de euregionale Jazzprijs voor jong talent  die jaarlijks tijdens Heerlen Jazz wordt uitgereikt in Heerlen. Eveneens van de partij Marc Huynen en Peter Hermesdorf. 

  Prijzen: € 19,50 Rang 1, € 17,00 Rang 2, € 10,00 Rang 3 en € 22,50 Sterrang

  Bestel hier uw tickets.

  [break/]

 • Sun
  26
  Oct
  2014
  12.00 uurAuberge de Rousch

  Storyville Jassband small

   

  De brunch wordt geserveerd in de Manege van Auberge de Rousch in buffetvorm tussen 12.00 en 16.00 uur. U wordt verwacht tussen 12.00 en 13.00 uur.

  Voorgerechten: Een saladebuffet met keuze uit een salade Niçoise met haricots verts, uitjes, sardines, ansjovis, gekookte en verse tonijn, of een Caesar salade met kuikenborst, croutons en ijsbergsla. A la minute gemarineerde zalm met gebakken scampi’s op een spiegel van mosterd en dille, semi-gegaarde bleekselderij, venkel en een spaghetti van courgettes. Pompoenvelouté met pistachenoten, krokante Serranoham en bieslook

  Hoofdgerechten: Roodbaars op een puree met Savooiekool en bospeen, een kreeftensaus met cressonette, knolselderij en parels fijne olijfolie. Draadjesvlees in een zoetzure saus met donker bier, getrancheerde entrecôte en een ratatouille van groenten met aardappelgratin.

  Wildzwijn en gekonfijte wilde eendenbout, met in Cointreau gestoofde peer en Preiselbeeren, gebakken paddenstoelen en een roerbak van groenten en zuurkool met saffraan, begeleid door een wildsaus met geglaceerde uitjes

  Nagerechten: Kaasbuffet met 8 Europese soorten kaas, stroop, noten, dadels, druiven en brood. Citroensorbet met gember-yoghurt. Vanille-ijs met warme kersen- en chocoladesaus. Gebakken ananas met kokos en een Malibu-stracciatella parfait met witte chocolademousse. Fruitsalade met panna cotta met bosvruchten coulis. Assorti van gebakjes

  De prijs van deze brunch bedraagt € 40,95,- p.p. inclusief koffie, thee, bier van het vat, fris, huiswijn.

  Bij afmelding op de dag zelf zijn wij genoodzaakt 50% in rekening te brengen. Reserveren gewenst, Tel. 045-5715890 e-mail: info@derousch.nl

  Augberge de Rousch

  Kloosterkensweg 17

  6419 PJ Heerlen

   

  [break\]

 • Sun
  26
  Oct
  2014
  15.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Vanaf 11.00uur een workshop van de bekende saxofonist Paul van Kemenade. 

  COMBO PICON

  Combo Picon is een muzikale vriendenclub die al ruim vijftien jaar op hoog amateurniveau en op eigen wijze invulling geeft aan het bekende jazzrepertoire. Daarnaast spelen ze ook diverse eigen composities. 
  De wekelijkse repetitie is voor de bandleden een doel op zich. En diverse keren per jaar betreden ze het podium, en brengen hun muzikale kunsten ten gehore. 

  De samenstelling van de band is al vijftien jaar (!) ongewijzigd, te weten: 
  Ron Schellings (ts), Pierre van Neer (as), Theo Keltjens (tb), Frenk Peeters (g), Sjaak Coenen (b) en Rob Hardy (dr).

   

  [break\]

 • Thu
  30
  Oct
  2014
  19.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Eu-Jazz  zijn de samenwerkende jazzfestival organisaties in de Euregio. De Eu-Jazz Award is een gezamenlijk project van de organisaties Heerlen Jazz, In Front Aachen, Jazz à Liège, en  Jazz Maastricht. In 2014 wordt de prijs in de categorie”Young Talent”, de 2e  keer namens de gezamenlijke jazz organisaties uitgereikt, tijdens het festival Heerlen Jazzt in november 2014.

  "Snap Your Fingers"

  "Snap Your Fingers"

  De winnaar ontvangt de 50 cm grote “snap your fingers,” wint enkele masterclasses en maakt een tour langs de diverse eujazzpodia in Maastricht, Aken, Luik, Heerlen, Eupen  en Eben . Het beeld “snap your fingers” is gemaakt door beeldend kunstenaar Marc Truijen.

  Een vakjury wordt samengesteld  met daarin recensenten, musici,  en/of docenten uit de drie eur-regio landen. Jury voorzitter in 2014 is Prof. Mr. Anka Ernes.

  Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Marc Huynen: marchuynen@home.nl

  Ism SLIM ,Heerlen Jazzt, Pro2 en Cultuurhuis Heerlen.

  [break\]

 • Fri
  31
  Oct
  2014
  Mon
  01
  Dec
  2014
  tijdens openingstijdenCultuurhuis Heerlen

  Fotograaf Theo van Mourik volgt  “Heerlen Jazzt”  al enkele jaren. Dit heeft geleid tot een even creatieve als unieke documentatie van live Jazz in Heerlen van de laatste vijf jaar; van (zeker niet complete) Limburgse Jazz Helden, van de Big Band Dag, van live Jazz in de stad van Savelbergklooster tot Spiegeltent.

  Charlotte Haesen, "de Weg, der Weg, La Route, Spiegeltent Cultura Nova.

  Charlotte Haesen, "de Weg, der Weg, La Route, Spiegeltent Cultura Nova.

  In het Cultuurhuis de hele maand November een overzicht van zijn werk. Sfeervol, pakkend en vol muzikaliteit , ondanks of dankzij de verstilling die eigen is aan fotografie…

  Ondersteund door Stichting Pro2 en stichting Heerlen Jazz.

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  level42_press

   

  De Britse jazz-funk groep Level 42 die in de jaren tachtig bekend is geworden door nummers zoals 'Running In The Family', 'Hot Water', 'Lessons In Love' en 'Love Games' komt tijdens de start van de Heerlen Jazzt-maand naar onze LIMBURGzaal!

  Level 42 in het theater

  Opgericht in 1980 door King, Lindup en de broers Phil Gould (drums) en Boon Gould (gitaar), bestaat de groep inmiddels alweer meer dan dertig jaar.

  Level 42 live

  Frontman Mark King heeft op zijn bas een percussieve stijl ontwikkeld waarin hij als eerste de “left hand slap” integreert. Deze stijl is samen met de achtergrondzang van toetsenist Lindup kenmerkend voor het jazzfunk-geluid van de band. King is net zoals Larry Graham (vorig jaar tijdens jazzOUT!) een icoon voor basgitaristen.

  Ongetwijfeld worden alle hits van de band gespeeld tijdens het optreden in Heerlen!

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  Sun
  02
  Nov
  2014
  diverse tijdenKroegen binnenstad Heerlen

  Jazz in de kroeg - zondag 2 november

  Entree gratis

   

  Odiz..

  Café Bracke Heerlen,

  aanvang 17 uur.

  UNA MAS...

  Café Pelt

  aanvang 17 uur

  Triska Trio.

  La Tazza

  Aanvang 18 uur.

  Freaky T.

  Koffiehuis Ginelli

  Aanvang 18 uur

  ROOT & DJ Appie afterparty

  in Gasterie de Fabel, Aanvang 20 uur.

  Bourbon Street...

  Café Bolero

  Chivy & Chivy and the BlueZicians

  Café D'r Klinge

  FLYER KROEGENTOCHT WEB2

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid. Op 1 november de K-Street Jazzband.

  [break\]

 • Sun
  02
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  foto Esther Van Hees 1

  Opening Heerlen Jazzt

  Esther Van Hees feat. Anton Goudsmit

  Haar debuut ‘Got Wings’ verleidde Jazzflits tot het uitroepen van “een nieuwe ster aan het jazzfirmament”, Eric Vloeimans vond Esther zingen “als een engel” en Randal Corsen hoorde een bijzondere combinatie van kleinkunst en jazz.. de Vlaamse Esther van Hees zingt overwegend zelfgeschreven teksten. Haar muziekstijl wordt omschreven als een mix van jazz en poëzie. In 2013 won Esther de conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown. Voor dit concert zal Esther muzikaal ondersteund worden door Nederlandse topjazz gitarist Anton Goudsmit op gitaar. Entree gratis

  Bezetting: gitaar – Anton Goudsmit / zang – Esther Van Hees

  foto savelberg small

  [break\]

 • Wed
  05
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  spyrogyra-color-brickwall2575

   

  De Amerikaanse fusionband Spyro Gyra komt uit Buffalo, NY. Beckenstein en zijn jeugdvriend Jeremy Wall (keyboard) leidden samen een steeds wisselende groep. 

  Spyro Gyra biografie

  Rond 1974 begon de groep aan elkaar te groeien en er ontstond een fanclub. Een zaalhouder wilde reclame maken voor één van hun optredens en vroeg Beckenstein hoe de groep eigenlijk heette. De saxofonist zei 'Spirogyra', een woord dat hij net op school tijdens biologie had gehoord. In de advertentie stond uiteindelijk: Spyro Gyra. Zo kreeg de band een naam en uiteindelijk roem met de muzikanten: Beckenstein, Wall, Jim Kurzdorfer en Tom Walsh. Kort daarop schakelden ze ook keyboardspeler Tom Schuman in. In 1978 volgden op electrische gitaar: Chet Catallo, op drums: Eli Konikoff en voor percussie: Gerardo Velez terwijl Wall uitstapte. In 1980 werd ook nog bassist David Wofford toegevoegd.

  Spyro Gyra live in Heerlen

  Na bijna veertig jaar blijkt Spyro Gyra een van de degelijkste en commercieel succesvolste pop-jazz groepen ter wereld. De band werd een professionele onderneming in 1976 en is vanaf die tijd altijd op tournee en op woensdag 5 november staan ze in Heerlen!

  [break\]

 • Fri
  07
  Nov
  2014
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  (UITVERKOCHT!)

  Met het schitterende 'Lobi da Basi', Surinaams voor 'liefde is de baas' bracht rapper en kunstenaar Typhoon in juni van dit jaar pas zijn tweede album uit. Zijn debuut 'Tussen Licht en Lucht' is namelijk alweer zeven jaar out. Niet dat Glenn de Randamie in de tussentijd stil zat; er was Fakkelbrigade, diverse projecten zoals een samenwerking met New Cool Collective en zelfs een theatervoorstelling. En nu is de winnaar van o.a. de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp dus helemaal terug met een album waarop hij naar zijn roots zoekt, over grote begrippen rapt en waarop volop ruimte is voor twijfel en zwakte. Een album dat bovendien ook muzikaal voortdurend verrast. Typhoon komt mét band naar Heerlen! De support-act is Freez & A.R.T. (bekend van single 'Nancy') en onze eigen Novacane-held Boscha Nova komt draaien!

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/typhoon-nieuwenor

  Typhoon + Freez & A.R.T. + Boscha Nova
  hiphop/pop/funk
  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 15,00 | Student: € 11,00 | Avondkassa: € 17,50

  [break\]

 • Sat
  08
  Nov
  2014
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  patronaat 2

  De line up voor het derde C-Blues Festival is bekend.

  Op twee podia in het gebouw gaan de volgende blues-bands spelen:

  20.00 uur: Ray & Friends
  20.45 uur: Mighty Ya Ya
  21.30 uur: The Hoodoo Monks
  22.15 uur:  The Electrophonics
  23.00 uur:  Reno's Rumble
  23.45 uur: Sugar Boy and the Sinners
  kaarten in de voorverkoop 15.00 euro en aan de avondkassa 17.50 euro.

  [break\]

 • Sat
  08
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  foto street Fair Hobblers

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Street Fair Hobblers

  De ‘Marchingband’ traditie uit New Orleans is vanaf het prille begin een belangrijke inspiratiebron geweest bij het ontstaan van de jazz.

  De loop orkesten uit New Orleans hadden een reputatie van nimmer aflatende optredens met veel drankjes die ’s ochtends begonnen en ’s avonds moeiteloos in een kroeg verder gingen. Bij vrijwel elke sociale gebeurtenis waren zij aanwezig.

  Sinds 1984 eert ‘The Street Fair Hobblers’ deze pioniers van de jazz en brengt al 30 jaar met succes deze ‘happy music’ terug tussen de mensen op straat. 

  [break\]

 • Sun
  09
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  Ineke van Doorn en Marc Vugt

  Ineke Vandoorn en Marc van Vugt

  Edisonwinnaars Ineke Vandoorn & Marc van Vugt staan in Nederland al jaren bekend als een duo dat steeds weer verrast in de intimiteit van kleinere bezettingen. Hun samenwerking beschrijft  de pers als plezierig onvoorspelbaar en de muziek als avontuurlijk.

  Het duo schept een eigen muzikale wereld schept. Een wereld waarin intimiteit de boventoon voert. In rake en vaak zeer persoonlijke teksten schetst Ineke Vandoorn haar subtiele observaties van het dagelijks leven. Daarbij gaat ze voorbij aan de oppervlakte en geeft ruimte aan dat wat meestal onuitgesproken blijft. De muziek wordt gekenmerkt door lange en associatieve lijnen die vaak een melancholieke ondertoon hebben. De songs reflecteren Marc van Vugt’s schitterend oog voor detail. Entree 5 euro

  Ineke Vandoorn - zang en piano 

  Marc van Vugt - gitaar

   

  [break\]

 • Sun
  09
  Nov
  2014
  19:00 uurCultuurhuis Heerlen

  Kalakan©Stefano Micchia1

  In 2012 speelde het Baskische trio Kalakan een prominente rol in de "MDNA"-wereldtournee van popster Madonna.

  Kalakan live

  Thierry Biscary, Jamixel Bereau en Xan Errotabehere, zijn trots Bask te zijn.
  Ze zijn opgegroeid in de Baskische traditie maar ook onder de invloeden van de rockmuziek, de televisie en alle andere invloeden van verleden en heden.
  Ze zingen in het Euskara (de Baskische taal), dit om te benadrukken dat ze wereldburgers zijn met Baskische roots...zoals Portugese dichter Miguel Torga ooit zei: "het universele, dat is het lokale zonder muren er om heen".
  Hun multiculturele identiteit uit zich in de kleur, het ritme, de verscheidenheid en de muzikaliteit.

  Kalakan in het theater

  Voor Kalakan, (babbelen, chatten in het Euskara) is de taal het voornaamste instrument. Ze kiezen voor het essentiële, de percussie en de stem, ritme en melodie, ze nemen je mee naar het verleden het heden en uiteindelijk naar hun zelf. Vorig jaar gaven ze tijdens Odegand reeds 2 indrukwekkende soloconcerten in een telkens overvolle Gentse Groenzaal.

  [break\]

 • Tue
  11
  Nov
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

   

  AM4tet

  Het Kwartet van Andy Middleton brengt originele composities die wereldmuziek en Europese invloeden met het authentieke gevoel van hard-swingende hedendaagse New York City jazz met elkaar combineren. Een melodische reis door een landschap van diep harmonische kleuren en levendige ritmes. Andy Middleton behoort tot de wereldtop van jazz saxofonisten. technisch meesterlijke en krachtig. 

  Line up:

  ANDY MIDDLETON – Tenor/Soprano Saxophones, Compositions

  TINO DERADO – Piano

  PAUL IMM – Acoustic Bass

  ALAN JONES – Drums

  Entree € 7,50

  [break\]

 • Thu
  13
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  _Habib Koite

  Habib Koité behoeft nauwelijks introductie. Hij is één van de meest populaire hedendaagse wereldsterren uit Afrika, die bekend staat om zijn unieke gitaarspel. Halverwege de jaren ‘90 brak hij internationaal door met zijn eerste album “Muso Ko” dat pijlsnel steeg op de Europese wereldmuziekhitlijsten.

  Habib Koité in Theater Heerlen

  Koité zal vanavond, samen met zijn nieuwe begeleidingsgroep, zijn laatste cd “Soô” voorstellen. Op dit aanstekelijke album laat Habib Koité een ander geluid horen uit Mali; geen politieke statements of protest songs  maar een positieve boodschap over het gevoel om thuis te zijn en het geluk om in Mali te mogen wonen. Naast werk van zijn nieuwe cd, speelt Koité natuurlijk ook klassiekers uit zijn omvangrijke repertoire.

  Habib Koité live line-up

  Line up: Habib Koité - zang, gitaar Charly Coulibaly - keyboard, zang Abdoul Wahab Berthe -  bas, kamale n'goni Mama Kone – percussie Issa Kone - gitaar, banjo. Met Dj Rik, le professeur d'ambiance!

  In samenwerking met Stichting Wereldmuziek in Limburg.

  [break\]

 • Thu
  13
  Nov
  2014
  21.00 uurde Nieuwe Nor

  smallGRANDMOTHERSOFINVENTION_promopic

  The Grandmothers of Invention komen op donderdag 13 november terug naar Heerlen! “Dichter bij het origineel kun je niet komen” schreef De Afgrond enthousiast over hun show in de LIMBURGzaal in 2012. Waar de bandsamenstelling van deze reïncarnatie van de Mothers of Invention sindsdien weliswaar is gewijzigd, bestaat het vijftal ook deze tour weer uit drie oud-bandleden van Frank Zappa’s begeleidingsband. Als je ooit van de muziek van Frank Zappa hebt gehouden of dat nog steeds doet: The GrandMothers of Invention wil je niet missen!

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/grandmothers-of-invention-nieuwenor

  Aanvang 21:00 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 22,50 | Student: € 17,50 | Avondkassa: € 25,00

  [break\]

 • Fri
  14
  Nov
  2014
  19.30 uurCultuurhuis Heerlen

  YOUNG JAZZ NIGHT 2014 met  Benjamin Herman

  Aanvang: 19.30, entree 5 euro

  Na een zeer geslaagde eerste editie  van de Young Jazz Night in 2013 kon een vervolg niet uitblijven. Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids, Twogether en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven gerenommeerde jazzmusici  gedurende de dag workshops en kunt u het resultaat diezelfde avond beluisteren.

  Saxofonist Benjamin Herman is hoofdgast van deze avontuurlijke avond, hij zal enkele workshops verzorgen en als solist optreden. Ook zal er een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.      

  Gepland is ook een optreden  van de winnaars van vorige edities van de Heerlen/EuJazz jazzaward contest: The  Young Winners. En natuurlijk wordt op deze  avond  ook de winnaar van de EUJAZZ  Young Talent Award 2014 bekend gemaakt en vindt de uitreiking plaats van Eujazz Young Talent Award door Pé Diederen, directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg.

  "Snap Your Fingers"

  "Snap Your Fingers"

  i.s.m SLIM, Huis voor de Kunsten Limburg , Heerlen Jazzt ,Cultuurhuis Heerlen, Pro2, en Schunck* .

  [break\]

 • Fri
  14
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  (UITVERKOCHT!)

   

  press_Caro-Emerald

   

  Voor het eerst in de LIMBURGzaal... Caro Emerald!

  Wie kent haar niet? De vrouw achter de hits 'Back it up', 'A night like this', 'Tangled up', 'Liquid Lunch' en vele andere!

  Caro Emerald in het theater

  Het succes lijkt voor Caro Emerald met bakken uit de hemel te vallen sinds zij in 2009 doorbrak met de weergaloze hit ‘Back It Up’. Uitverkochte concerten door het land, buitenlandse avonturen, ook in het buitenland uitverkochte zalen en een meervoudig platina debuutalbum ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’.

  Caro Emerald 'Shocking Miss Emerald' live

  Inmiddels is haar tweede album 'The Shocking Miss Emerald' uit en zal ze een gelijknamige clubtour door Nederland maken waarbij ze Heerlen niet overslaat!

  Caro Emerald: "Na zoveel in het buitenland te zijn geweest verheug ik me enorm op deze volledige Nederlandse tour! In een aantal van deze theaters heb ik zelfs nog nooit gespeeld, dat maakt het extra speciaal!"

   

  [break\]

 • Sat
  15
  Nov
  2014
  22.00 uurGasterie de Fabel

  Portonova brengt een unieke mix van moderne en authentieke sounds, een pakkende cocktail van lekker groovende, jazzy songs, smaakvol aangevuld met moderne beats en samples. Als 'cherry on top' prijkt de sexy stem van Marianne van den Bergh.

  [break\]

 • Sat
  15
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Honkers brassband actie

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 15 november trekt de Honkers Brassband door de straten. Opgericht in 1992 als de Horny Honkers bleken de Honkers vanaf het begin al op te vallen door hun aparte en opvallende speelwijze. De muziek die de Honkers speelt, is afkomstig van brassbands uit New Orleans. Bekende bands die deze stijl spelen zijn The Dirty Dozen brassband, The Youngblood brassband en The Rebirth brassband. De Honkers omschrijven hun stijl als een swingende New Orleans jazz van bekende covers met daarin een duidelijke “groove” en uitspattingen naar de funk en blues. Neem daarbij de dynamische uitvoering en je krijgt een spetterend optreden te zien van deze tienmans jazzformatie. De Honkers hebben inmiddels op meerdere jazzfestivals het publiek laten genieten van deze aparte stijl van New Orleans Jazz. 

  The Honkersbrassband: Jan Salome (Tenorsax),  Edwin van Leuven (Baritonsax), Robby Neyt (Trompet), Maarten Hemelsoet (Trompet), Coen Vervaeck (Basstrombone), Bowy van Leuven (Trombone), John Geerlings (Sousaphone), Wim Vervaeck (Snare) en Rodney Hofman (Bassdrum).

  [break\]

 • Sun
  16
  Nov
  2014
  13.00 uurCultuurhuis Heerlen

  _TVM0145

  Op 16 november vindt de jaarlijkse SLIMbigbanddag plaats. De hele middag kijken en luisteren naar swingende bigband muziek gespeeld door bigbands uit de Euregio.

  Ism SLIM ,Heerlen Jazzt, Pro2 en Cultuurhuis Heerlen.

  Programma:
  10.30-12.30 gratis workshops sax door leo Janssen)en trompet/trombone door Jel Jongen
  Aanmelden bij marchuynen@home.nl
  Aanvang 13.00 uur,entree 5 euro
  13.00-13.45 The Tasty Town Bigband
  14.00-14.45 Bigband Doom kollectief&Tom Feijen
  15.00-15.45 Kumulus Bigband&Marc Huynen
  16.00 -16.45 Bigband Heerlen &Joris Minten
  17.00-18.00 Lunar Orchestra &Jos Heutmekers

  [break\]

 • Sun
  16
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  New Amsterdam Voices 1New Amsterdam Voices

   Zeven stemmen,  één geluid. Een frisse mix van jazz en pop gezongen door een bijzondere groep. 

  New Amsterdam Voices; een vocal group, die in 2011 is opgericht in Amsterdam. June Fermie, Vera Buijink, Marieke Smit, Minka Bodemann, Hebe Vrijhof, Pepijn van der Sande en Willem de Beer studeren alle zeven jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam, en ze besloten in 2011 hun krachten te bundelen. De arrangementen en composities van New Amsterdam Voices zijn uitdagend, ontroerend, sfeervol, humoristisch en altijd met een flinke dosis plezier uitgevoerd. Het repertoire varieert van Stevie Wonder en Randy Newman, tot Wayne Shorter en Burt Bacharach.

  Entree 5 euro

   

  [break\]

 • Fri
  21
  Nov
  2014
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  knarsetandsmall

  Knarsetand is een tienkoppige band die live een overdonderende mix van drum ’n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek van het podium slingert. Riemen vast, rustig de helling op en dan snoeihard de bocht uit met Knarsetands pompende beats, gevatte teksten, stevige breaks, rollende bassen, reggaelicks en female vocals. Deze groep jonge muzikanten uit Oost-Nederland stort zoveel energie over het publiek uit dat ze geen andere keuze hebben dan in te stappen in deze muzikale rollercoaster. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk, dat is Knarsetand.

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/knarsetand-nieuwenor

  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  voorverkoop: € 11,00 | Avondkassa: € 12,00

  [break\]

 • Sat
  22
  Nov
  2014
  20:00 uurParkstad Limburg Theaters - Rabozaal

  Tommy Emmanuel by Simone Ceccetti

   

  "The Australian Guitar Legend"

  Tommy Emmanuel live 

  Tommy Emmanuel heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock en country. Hij is een geboren entertainer en heeft een unieke stijl, die hij eenvoudigweg ‘fingerstyle’ noemt. Hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt en daarnaast produceert hij een heel scala aan percussieve akoestische klanken.

  Tommy Emmanuel in Theater Heerlen

  Emmanuel heeft inmiddels een flink aantal albums op zijn naam staan, met onder andere de legendarische gitarist Chet Atkins. Hij heeft duizenden fans over de gehele wereld en zijn solo-optredens zorgden voor uitverkochte zalen in vele landen, zoals het Sydney Opera House, Carnegie Hall in New York en vele grote concertzalen in de hoofdsteden van Europa.

  Zien is horen is geloven!

  Supportact voor deze avond is een ander Australisch fenomeen op de akoestische gitaar, gitarist Rick Price.

  [break\]

 • Sat
  22
  Nov
  2014
  20:00 uurParkstad Limburg Theaters - INGzaal

  Iain_Matthews_Egbert_Derix 12-05-12_MusicStar_1743

  Hun nieuwste wapenfeit, de cd 'In the Now', is verschenen bij Universal Music op
  het label Verve.

  Iain Matthews & Egbert Derix biografie

  Matthews & Derix waren op uitnodiging bij Universal om hun nieuwe verzameling
  opgenomen songs te laten horen. Teksten van zanger Matthews, muziek van pianist Derix. Bij Universal was het oordeel over dit nieuw Derix/Matthews materiaal kort en krachtig: 'We love good music, and if you love good music you just HAVE to release this!!'. De deal met Universal/Verve was een feit.

  Eerdere albums van Iain en Egbert bleven ook niet onopgemerkt. Hun album 'Joy Mining' was na een optreden in het Vpro tv-programma 'Vrije Geluiden' binnen een week uitverkocht

  Op 'In the Now' is een eclectische mix te horen van Americana, Jazz, Pop en Klassieke arrangementen.

  Iain Matthews & Egbert Derix live

  Iain Matthews, de vroegere frontman van o.a. Fairport Convention, voegt met dit nieuwe album weer een parel, volgens sommigen dé parel, toe aan zijn imponerende catalogus die al meer dan 40 jaar bestrijkt. De carrière van Derix is van een kortere periode maar begint door de prestaties van zijn Searing Quartet en samenwerkingen met o.a. Supertramp saxofonist John Helliwell,  Marillion zangers Fish en Steve Hogarth, Eric Vloeimans, Fay Lovsky en niet in de laatste plaats Iain Matthews, ook indrukwekkend te worden. Derix won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidt Prijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’. 

  Begin dit jaar verscheen Iain zijn laatste(!) solo album, waarvoor Matthews en Derix samen de songs schreven: 'The Art of Obscurity'.

  [break\]

 • Thu
  27
  Nov
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Nueva Manteca staat erom bekend om met de meest originele thema’s het publiek te verrassen.

  Nueva Manteca 'Crime!' in het theater

  Op donderdag 27 november is dat het programma ‘Crime!’ Latin muziek met thema’s uit beroemde misdaad en gangsterfilms. Muziek die u waarschijnlijk allemaal kent maar nooit gedacht heeft het vanuit deze invalshoek te horen. Godfather’s theme in een Cubaanse rumba en het thema van Baantjer als son montuno. Verrassing en herkenbaarheid verweven tot een onvergetelijk muzikaal avontuur.

  Nueva Manteca live line-up

  Jan L. Hartong – piano

  Ben van den Dungen- sax

  Ilja Reijngoud – trombone

  Ed Verhoeff – el. gitaar

  Jeroen Vierdag - bas

  Nils Fisher – percussie

  Lucas van Merwijk – drums

  [break\]

 • Fri
  28
  Nov
  2014
  Cultuurhuis Heerlen

  [break\]

 • Sat
  29
  Nov
  2014
  19:00 uurParkstad Limburg Theaters

  Jazz out_logo_FC

  Roy Hargrove live

  Eén van de headliners dit jaar is de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove! Vorig jaar was hij nog een van de publiekstrekkers op North Sea Jazz Festival. Jazz en bop zijn belangrijke pijlers in zijn muziek, waarbij hij vaak verrassend afwijkt richting funk, hiphop en latin. Hargrove geldt als één van de grootste trompettisten van deze tijd.

  ROY HARGROVE

   Jett Rebel live

  2014 is hét jaar van Jett Rebel en het is gelukt om hem te strikken voor een festivalshow op jazzOUT! Jett Rebel, alter ego van de 23-jarige Jelte Tuinstra, is de snelst stijgende ster in de Nederlandse popmuziek. Afgelopen jaar ontving hij een Edison en een 3FM Serious Talent Award én stond hij op Pinkpop en Lowlands. 

  Michiel Borstlap Trio live

  Pianist Michiel Borstlap won vele awards en prijzen, waaronder de Edison, Gouden Kalf én de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award.Met  grote technische vaardigheid gaat hij ieder denkbaar genre te lijf . Op het festival zal hij optreden met zijn stomende trio!

  jett_rebel_persfoto_smalls

   Kovacs Live

  Shirley Bassey meets Portishead: Die ongewone combinatie heeft Kovacs zowel een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent opgeleverd. Afgelopen zomer stond ze op North Sea Jazz. Een grote belofte voor de toekomst!

  Mo'Jones BigBand live

  Limburgse inbreng is er met de Mo’Jones BigBand. De 20 musici sterke band is een 100% professionele ‘groove unit’. Boegbeeld is de welbekende zanger en Hammond speler Mo Jones. De Band kent maar een maar één doel: grooven!  

  marzio scholtenIdentikit live

  Spil is jazzgitarist Marzio Scholten. Identikit is een wervelend, modern kwintet bestaande uit gitaar, twee saxen (alt en tenor) en een spetterende ritmesectie, gericht op het spelen van songs. Met gitaar als enige harmonie-instrument is de sound van deze groep rauw, avontuurlijk en modern. De muziek is een combinatie van moderne jazz met indie rock en heeft wat weg van bekende bands als Kneebody en Polar Bear.

  Bart Wirtz live

  Bart Wirtz zijn carrière kwam in een stroomversnelling nadat hij de Edison Jazzism Publieksprijs ontving voor zijn album ‘iDreamer’, waarop hij samenwerkte met Nicholas Payton.. Bart Wirtz heeft een flexibele stijl waarmee hij het hele spectrum bestrijkt van hardbop tot funk en nu-jazz. Het front van gitaar en twee saxen - bestaande uit saxofoon-kolossen Lars Dietrich en Jasper Blom - zorgt ervoor dat de thema’s sterk, origineel en avontuurlijk ten gehore gebracht worden.

  Uiteraard is er dit jaar weer een jamsessie met diverse artiesten, zullen DJ Skizm & DJ Sheldon in de pauzes de LIMBURGzaal warm houden en zal de winnaar van de EU-Jazz Award op het festival spelen.

  RECTIFICATIE: In het programma boekje Heerlen Jazzt 2014 dat wordt uitgegeven onder auspiciën van stichting Heerlen Jazz is een vervelende fout geslopen.

  De ticket  prijs die vermeld staat voor het evenement  "Jazz - Out"  is onjuist.

  Dit moet zijn: voorverkoop ticket  35 euro, avondkassa 39 euro. Excuseer het ongemak dat mogelijk door deze vergissing  is ontstaan.

  [break/]

Loading