concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Sat
  17
  Jan
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  big band doomEr zijn heel veel goede Limburgse jazzmuzikanten ooit begonnen in de “Slim Vitzkids jazzband” o.l.v. hun inspirator Marc Huynen.

  Nu ze weer samen hebben gespeeld tijdens de uitreiking van de EU Jazz Award, hebben ze de smaak te pakken. Ze willen op zaterdag 17 januari als de “Senior Vitzkids” een reunie concert gaan spelen voor de trouwe luisteraars uit hun jonge jaren. Ook Bigband Doomkollektief zal diezelfde avond een spetterend optreden geven!

   

  [break\]

 • Sat
  24
  Jan
  2015
  21:00Cultuurhuis Heerlen

  flamengoFlamenco oorspronkelijk , anders en nieuw. Een hele bijzondere Magic Music Night in het Cultuurhuis Heerlen. De fundamenten van 'Tiempos Nuevos' zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditiie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Dit concert zal Jamie Peet (drums) het Flamenco Nuevo Trio completeren.

  Op het affiche staat Tiempos Nuevos met Edsart Udo de Haes (gitaar), Maria Marín (zang/gitaar) en Jamie Peet (drums). Met na afloop een afterparty met dj Slackman en/of Appie (Spaanse muziek, tropical tunes en worldgroove). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten). Meer info via ap-artevents.nl

   

  [break\]

 • Sat
  21
  Mar
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  image004

  Tuur Florizoone en Didier Laloy, twee onbetwiste accordeonmeesters uit Belgiè. Het resultaat van deze samenwerking is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties.

  Met opnieuw veel tegengestelden... nostalgisch en vernieuwend, triest en meeslepend, opbeurend, intiem en onstuimig.

  Zaterdag 21 Maart Cultuurhuis Heerlen
  Entree: € 15     Reserveren: € 12

  Reserveren: info@ap-artevents.nl(o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste tickets)

  [break\]

 • Sat
  28
  Mar
  2015
  20:00Kasteel Hoensbroek

   

  NOtoFUNK02

   

   

  DAVID LIVINGSTONE JAZZ MESSENGERS en THOMAS L'ETIENNE

  THOMAS L'ETIENNE (D) is sinds vele jaren één van de belangrijkste Europese rietblazers in de New Orleans jazz-stijl. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op de Braziliaanse CHORO muziek. Het vocale gedeelte wordt verzorgd door Birgit Wijdemans

  FRANK MUSCHALLE TRIO en STEPHAN HOLSTEIN

  Vanuit een klassieke opleiding op piano heeft FRANK MUSCHALLE (D) zich ontwikkeld tot een vertolker van BOOGIE WOOGIE. Sinds 2001 vormt hij met de voormalige Mojo-Blues-Band-Muzikanten DANI GUGOLTZ (CH) en PETER MÜLLER (A) het FRANK MUSCHALLE TRIO. Het sublieme klarinetspel van STEPHAN HOLSTEIN (A) versterkt de formatie tot een top-act.

  van NEW ORLEANS tot FUNK

  Een combinatie van ervaren muzikanten en jeugdig talent speelt muziek uit verschillende opeenvolgende jazzstijlen. Het project als multi-style concert wordt mede ondersteund door het conservatorium Maastricht en vormt de line-up van de 3 workshops die eerder hebben plaatsgevonden.
  Line up: MARK HUYNEN, JERÔME CARDINAALS en SIMON OSLENDER (D) (duo TWOGETHER), DAVE VREULS, JOHANNES FLAMM (D) e.a.

  Klik hier voor meer informatie

  [break\]

 • Wed
  22
  Apr
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Leo Janssen+EgbertDerix02-resized

  Egbert Derix - piano

  Leo Janssen - saxofoon & klarinet

   

  Uit de Recensie van John Hendrix, jazz presentator voor L1

  , :"…… Nooit echter kwamen het niets verhullende samenspel en de kracht en de intimiteit van het genre voor mij zo treffend en ontroerend dichtbij als bij het concert van Leo Janssen en Egbert Derix tijdens het festival Spirit of Jazz in Horst. Het duidelijk uitstekend op elkaar ingespeelde tweetal reeg in een adembenemend uurtje eigen stukken aaneen tot een natuurlijk geheel, een weldadig muzikaal bad met als ingredienten de prachtige thema's en eigen composities van cd Angeli , die van Leo's soloprojecten die van Egbert voor het Searing Quartet. De muziek van Limburgers Leo en Egbert behoort onbetwist tot de top van de jazz. Hier en daar hoor je Garbarek, Coltrane, Jarrett en Ibrahim, maar de muzikale vondsten blijven die van Egbert en Leo. Virtuositeit, afwisseling, sfeer en dynamiek houden de luisteraar moeiteloos vast. Ervaar het als een muzikale trip. Even verrassend als gedurfd …..

   

  Woensdag 22 April ,Cultuurhuis, aanvang 20.30, entrée 7,50

  [break\]

 • Thu
  21
  May
  2015
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Donderdag 21 mei, 16.00 uur, entree 5 euro Cultuurhuis

  Educatief Jazzconcert : De geschiedenis van de Jazz.

  i.s.m S.L.I.M en Heerlen Jazz.

  Met behulp van filmbeelden en een liveband worden de te spelen  composities en speelstijlen  eerst toegelicht en vervolgens live gespeeld. De bezetting van band is: Marc Huynen trompet- Pieter Vermeulen gitaar-Jo Didderen bas-Stefan Mischalke piano- Peter Blom percussie

  logo_slim

 • Thu
  21
  May
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Marc Huynen

  Donderdag 21 mei, 20.00 uur, entree 10 euro, Cultuurhuis

  Jazzconcert : Tribute To Miles Davis.

  Dit educatieve jazzconcert behelst de ontwikkeling van de jazz in de vorige eeuw via de Bebop, Cool-jazz, Hard-bop, Modale jazz, Free-jazz, Jazz-rock, Funk, Fusion/Pop komen we uiteindelijk bij de Hip-Hop en Rap uit. De te spelen stukken en speelstijlen worden eerst mbv filmbeelden toegelicht en vervolgens live gespeeld.

  [break\]

 • Sat
  30
  May
  2015
  20.30 uurTrefcenter Amicitia

  therevivalistszaterdag 30 mei The Revivalists in Trefcenter Amicitia Markt 9 te Hoensbroek

  een van de meest verfrissende “Roots Jazzbands” van dit moment. “Groove” geworteld in “vintage” Jazz, Blues, Swing en Gospel uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en in het bijzonder New Orleans, a.s. vanaf 20.30 uur.

   

  [break\]

 • Sat
  27
  Jun
  2015
  cancelledCultuurhuis Heerlen

  mamy wata 2 004

   

   

  Zaterdag 27 juni Afro Jazz: Mamy Wata in het Cultuurhuis Heerlen

  Mamy Wata (Afrika/Frankrijk) Entree: € 7,50

  "Ik zing met mijn lichaam en dans met mijn stem”    - Mamy Wata

  Singer-songwriter Mamy Wata, is afkomstig uit de Centraal Afrikaanse Republiek. Mamy Wata beschikt over een stem en danstalent uit duizenden:  demonisch, mysterieus, gevoelig en ironisch en soms komt de strijder in haar boven. Op uitnodiging van Heerlen Jazz zal het Mamy Wata Trio (Centraal Afrika/Frankrijk) zaterdag 27 juni  haar tweede concert in Nederland verzorgen  in het Cultuurhuis Heerlen Na afloop van het concert zal DJ Appie trakteren op een cocktail van african music, black music en worldgrooves.

  Het Mamy Wata Trio bestaat uit; Déa Lacaux (Mamy Wata) / zang, David Clavel (gitaar) en Philippe Cordellier (drums/percussie).

  Uit diverse berichten is gebleken dat het concert van 27 juni 2015 zal worden gecanceld ivm ziekte van Mamy Wata. Heerlen Jazz houdt u op de hoogte.

  [break\]

 • Wed
  07
  Oct
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Henk-1-color-puna-rezolucija-resized

  CD Presentatie Henk Verdonkschot: “Seaview.”

  “Seaview“ is een  zoektocht naar harmonie. Soms romantisch, soms melancholisch.
  Henk Verdonkschot studeerde klassiek gitaar aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 2004 woont hij in Rovinj, een pittoresk vissersdorpje aan de Adriatische Zee in Kroatië.  Hij reist regelmatig door Servië, Bosnië, en Macedonië:  Het hart van de Balkan.

  De klassieke gitaartechniek is de basis voor zijn muziek.
  Het Mediterrane leven vormt de inspiratie.
  De hartstocht van de Balkanziel voegt een extra dimensie toe.

   

  Entree: 10 euro.

  [break/]

 • Fri
  16
  Oct
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  1431514105Trijntje_Oosterhuis_persfoto

  Trijntje Oosterhuis behoort al jaren tot de beste zangeressen van Nederland. In haar lange carrière verzamelde ze een indrukwekkende rij hits en zong ze met grote namen als Al Jarreau, Lionel Richie en Burt Bacharach! Gedrevenheid en passie zorgen ervoor dat Trijntje al ruim 20 jaar aan de absolute top in Nederland staat.

  Klik hier om kaarten te bestellen.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  Foyer Parkstad Limburg Theaters

  De uit Heerlen afkomstige zangeres Ryanne de Bie timmert hard aan de weg en presenteerde onlangs haar eerste cd die is uitgebracht op het label van Lex Nelissen (LN Records) en opgenomen in de studio van Marc Huynen. Met naast eigen nummers ook het nummer Feeling Good. En dat is precies wat haar muziek met je doet! Haar prachtige stem en de bijzonder mooie mix van jazz, soul en pop zullen je gegarandeerd met een goed en warm gevoel vervullen.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  Sun
  01
  Nov
  2015
  Heerlen Centrum

   

   

  HJ15 FLYER KROEGENTOCHT FRONT A5 small-resized

  HJ15 flyerkroegentocht back small-resized

  KROEGENTOCHT

  ZATERDAG 31 OKT EN ZONDAG 1 NOVEMBER

  IN HEERLEN CENTRUM

   

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.00 uur't Brandje - Dautzenbergstraat 36

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedDe Heerlen Jazzt Kroegentocht start in Café ’t Brandje aan de Dautzenbergstraat 36 met een knallend optreden van de bluesband The Love Veins. Gevarieerde, swingende en bovenal melodieuze blues. De vier Love Veins (Stanley Patty: gitaar, Gijs van der Kleij: zang, Peter Steeghs: drums en Hennie Schreurs: bas) zijn doorgewinterde muzikanten en speelden op vrijwel alle Nederlandse bluesfestivals en podia.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.00 uurDe Tapperij - Bongerd 5

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedEen uniek muzikaal project van multi-instrumentalist/funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice ‘Funky Buddha’ Peters. Ontstaan uit liefde voor funk en soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen, kiezen zij de lekkerste funk- en soultracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Swingend feestje gegarandeerd !

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Viervoudig Grammy-winnaar Stanley Clarke is een levende legende. Sinds de jaren zeventig geldt vernieuwer Clarke als een van de meest toonaangevende bassisten, samen met Jaco Pastorius. Bovendien introduceerde hij de contrabas bij een rockminnend publiek. In bands als Chick Corea’s Return to Forever, The Clarke/Duke Project en zijn eigen groepen ontketende hij een ware basrevolutie. Hij is de aartsvader van de slaptechniek op de basgitaar en hij tilde de vingervlugheid op de contrabas naar een ander universum.

  Bestel hier uw ticket !

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  22.30 uurDe Kroniek - Pancratiusplein 53

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedVan dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen. Inmiddels een in de regio niet meer weg te denken band die al op veel podia en festivals zich heeft bewezen, zoals de NIEUWE NOR, Parkstad Limburg Theaters, Bevrijdingsfestival, Mama’s Pride en King’s Night & Day Maastricht. Trek je dansschoenen aan en maak kennis met sweaty-, groovin’-hip-to-the-hop-jazziness!

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 31 oktober: De Mardi Grass Jazzband.

   

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  D’r Klinge - Pancratiusplein 47

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedPapa Dre Dixie Paraders brengt  jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw met het accent op de gloriejaren 1925-1950. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands (Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Jabbo Smith), tot aan de vroege big bands (Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Ellington) dit alles wordt u met een niet aflatend enthousiasme gebracht.

   

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  De Tapperij - Bongerd 5

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  “Bourbon Street ” speelt een mix van blues, rock en funky swamp. Afgelopen jaar hebben ze een echte “boom” gekend met optredens op o.a. het rock- en bluesfestival “Acosse”, in het gerenomeerde Poorthuis van Peer, op Hasselt Live en de Gentse Feesten. Blues with a twist.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  15.00 uurDe Twee Gezusters

  tuur&didier photo by Stephan Vanfleteren-resized

  Diatonic meets chromatic 

  Virtuozen zijn het: Tuur Florizoone (MixTuur/Tricycle/Aanrijding in Moscou…) en Didier Laloy (Urban Trad, Tref, S-Tres, Accordeon Samurai…) Diatonic meets chromatic , toont de accordeon in al zijn facetten en diepste betekenis in een mix van folk en jazz. Waar aan Tuur een geweldig gevoel voor ritme & melodie wordt toegeschreven, staat Didier bekend om zijn uitzonderlijke zin voor harmonie & verrassende klanken. Het resultaat van deze samenwerking is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties. Met veel ‘tegengestelden’: nostalgisch en vernieuwend, triest en opbeurend, intiem en onstuimig. En dat werkt zowel op cd als live uitstekend.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  16.00 uurNieuwe Nor - Pancratiusstraat 30

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedOntstaan in New York City in 2014. Ze wonnen de European Jazz Award in 2015 en maken momenteel een tour door Europa. Regelmatig te horen in bekende clubs in New York City. Tijdens Heerlen jazzt spelen ze de songs in een frisse trio setting: zang, gitaar en cajon/percussie. Het akoestisch trio bestaat uit vocaliste Sara Decker, percussionist/drummer Jeroen Truyen en Gitarist Juresse Ndombasi.

  Klik hier voor meer info

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  16.30 uurCafé Boven - Akerstraat 3

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedDe uit Heerlen afkomstige zangeres Ryanne de Bie timmert hard aan de weg en presenteerde onlangs haar eerste cd die is uitgebracht op het label van Lex Nelissen (LN Records) en opgenomen in de studio van Marc Huynen Haar prachtige stem en de bijzonder mooie mix van jazz, soul en pop.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  17.00 uurLa Tazza - Akerstraat 4

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  In een volledig akoestische setting brengen Michel & Anna Nita afwisselend hun dierbare songs ten gehore. Van Frank Sinatra en Ray Charles tot Amy Winehouse en Norah Jones. De begeleiding wordt ingevuld door Bart Rademakers (piano), Jan Knooren (bas) en Ron Coolen (drums).

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  17.00 uurHerbergh Bijsmans - Akerstraat 7

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  Ter ere van zijn aanstaande 50ste verjaardag heeft meesterbassist Jo Didderen een geweldig team aan musici om zich heen verzameld. De muziek klinkt als de oude Blue Note sound en een band als The New Cool Collective. Dansbare, toegankelijke, happy instrumentals. High energy jazz! Bezetting: Jo Didderen (bas), Marc Huynen (trompet), Tim Daemen (trombone), Rob Sijben (altsax), Jerome Cardynaals (drums), Steffen Thormählen (percussie), Bart Oostindie (gitaar) en Simon Oslender (keys)

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  18.00 uurKromme Toeter /Ha-Zus - Pancratiusplein 55

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  Flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie, die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Een overweldigende mix van flamenco gitaar, groovy percussie en warme, fretloze, bas. Naast moderne flamenco zijn er ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te bespeuren. Hun cd “El Penultima” krijgt enkel lovende (4- en 5 sterren) recensies.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  20.00 uurCafé Bluf - Dautzenbergstraat 10

  DJ trio uit Heerlen, bekend van hun uitzonderlijke platenkeuze en experimentele mixen. In café Bluff zoeken zij de natuurlijke grenzen van de Jazz op om er af en toe overheen te gaan. WhoEst bestaat uit:

  JPL, WhoEstwood en King Mobe [break/]

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  20.00 uurDe Fabel - Benzenraderweg 104

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedTrio Root zal zorgen voor een spannende finale van deze kroegentocht tijdens Heerlen Jazzt. Met hun mix van sublieme lyrics, in to your face grooves en psychedlica. Aangevuld met de sublieme saxofonist/rapper Frank de Ruyter   Met: Dominque Vantomme (toetsen), Geert Roelofs (drums) en Mirko Banovic (bas/fx).

  [break/]

 • Tue
  03
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Knipkaartvoorstelling . Ze waren de sensatie van C-Blues 2014 deze, uit Helmond afkomstige,  driemans blues formatie en
hun muziek is puur en bijna onversterkt

  entree: 8.00 euro

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids, Twogether en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven jazzmusici waaronder Bert Boeren (trb) en Rob Sijben (sax)workshops. Uitsmijter is een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.

  De “young Jazz Night” en de “Eujazz Young Talent Award” worden ondersteund door SLIM, Heerlen Jazz, Cultuurhuis Heerlen, Pro2, Huis voor de kunsten Limburg en Schunck* .

  entree 5 euro

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  SOS Band-resized

   

  De S.O.S. Band (Sounds Of Success) is een Amerikaanse R&B- en electro-funkgroep die definitief doorbrak in de jaren ’80. In 1980 bracht de band uit Atlanta haar eerste hitsingle Take Your Time (Do It Right) uit en verkocht hier meer dan 2 miljoen exemplaren van. Het debuutalbum kreeg de gouden status. Andere hits van de groep in Nederland zijn The Finest, On the rise, Just the way you like it en Sands of time. Na het uitverkochte concert in Amsterdam vorig jaar, komt de groep opnieuw naar Nederland!

  Klik hier om uw kaart te bestellen

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Tibet - On the Roof of the World

  Op zijn laatste drie reizen door Tibet verzamelde Chris Hinze niet alleen fantastische muziek maar ook prachtig beeldmateriaal.Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking komt Chris Hinze met een totaal nieuwe voorstelling naar Heerlen. Met adembenemende videobeelden in combinatie met wonderschone muziek en indrukwekkende verhalen.

  Klik hier voor reserveringen

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  AFGELAST !Parkstad Limburg Theaters

  Ute Lemper for Bauer Verlag/Germany 2013Ute Lemper is bekend door haar gepassioneerde uitvoeringen van het werk van Kurt Weill en Bertolt Brecht en behorend tot de top van de internationale musicalwereld, met succesrollen in Chicago, Cats en Cabaret. Voor haar nieuwe show koos de Duitse zangeres elf sensuele gedichten van Nobel- prijswinnaar Neruda uit, die in emotie variëren van wanhoop tot totale overgave. In de traditie van Lotte Lenya, Martha Schlamme en Edith Piaf keert Ute zichzelf hierbij emotioneel binnenstebuiten voor haar muziek.

  Klik hier om uw kaart te bestellen.

  Dit concert is afgelast.

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  Oefenbunker Landgraaf

  "Der Name ist Programm", zeggen ze in Duitsland. Inderdaad, gewapend tot de tanden met drums, bas, gitaar, piano, orgels en een breed scala aan hoorns, de Rotterdam Ska-Jazz Foundation (RSJF) neemt de muziek van de jaren zestig als uitgangspunt. Maar pas op! De RSJF is in GEEN enkel perspectief een retro band. Ze beginnen waar anderen zijn gestopt met hun verfijnde mix van ska, jazz, rock-steady, reggae en soul. De beste manier om deze gesmeerde off-beat locomotief te ervaren is live op het podium. Rocking ska-jazz met een ruwe rand!

  Tickets: vvk: € 8,- Kassa: € 12,-

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Aflevering nummer 5 van C-Blues ons jaarlijks blues feest in het Cultuurhuis met : Guy Tortora & band ( USA ) Alaska (SVK), Blues Angels (B ) met o.a. Jan de Bruyn  en de Nederlandse formaties Mrs R&B and the Soul Shakers, Colly’s  Combo en Vanhoudt.  
Presentatie: John Hendrix ( L1 radio )

  voorverkoop: 15.00 euro
avondkassa: 17.50 euro

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Sven Ratzke 2015-11-07FotoDennisVeldmanTheatrale alleskunner Sven Ratzke creëert een kameleontisch alter ego van niemand minder dan rocker, kunstenaar par excellence, superster én cultfiguur David Bowie. Met souplesse goochelt de homme fatale van het hedendaagse entertainment met Bowies alter ego’s, en zingt hij classics als Space Oddity, Heroes en …Starman. Jazzpianist Charly Zastrau, sinds jaar en dag Ratzkes muzikale geweten, tekent voor de arrangementen en staat hem op de bühne bij met een band.

  Klik hier voor reserveringen.

   

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Tibet - On the Roof of the World

  Op zijn laatste drie reizen door Tibet verzamelde Chris Hinze niet alleen fantastische muziek maar ook prachtig beeldmateriaal.Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking komt Chris Hinze met een totaal nieuwe voorstelling naar Heerlen. Met adembenemende videobeelden in combinatie met wonderschone muziek en indrukwekkende verhalen.

  - UITVERKOCHT -

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 7 november Barbeton's Jazzband.

  [break/]

 • Sun
  08
  Nov
  2015
  13.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Jaarlijkse SLIM Big Band Dag. Swingende bigband muziek gespeeld door verschillende big bands uit de Euregio.

  13.00 Bigband Heerlen+Joris Minten

  14.00 Bigband Beeg+ Alex loiacono

  15.00  SLIM en deputé Ger Koopmans

  15.05 The Lexor jazz Orchestra ft the EUjazzawardwinners

  16.00 Conservatorium Maastricht Bigband +Arnoud Gerritse

  17.00 LUNAR Orchestra +  Jos Heutmekers

  Entree: 5.00 euro.

  logo_slim[break/]

 • Sun
  08
  Nov
  2015
  17.00 uurDe twee Gezusters

  foto fay en peter image001

  Wereldster aan het jazzfirmament Fay Claassen met haar onnavolgbare timing en loepzuiver timbre samen met de spectaculair, virtuoze Peter Beets o.a. een tribute aan Rita Reijs in het Savelbergklooster.

  Entree 5 euro.

  [break/]

 • Mon
  09
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Hans Liberg-resized

  Rasentertainer en muziekkomiek Hans Liberg komt met een show, die alléén dit seizoen in de Nederlandse theaters te zien is. Dus grijp uw kans om deze virtuoze entertainer te beleven!In Jazz & Pop-Up Comedy laat Liberg zich van zijn jazzy kant zien en toont hij aan dat humor swingt! Met Ralph Adriaansen op slagwerk en Remy Dielemans op bas, zorgt het Hans Liberg Trio weer voor een avond vol entertainment. Jazz & Pop-Up Comedy is een show van internationale allure, vol energie en grote muzikaliteit.

  [break/]

 • Mon
  09
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Jazz café op Dinsdag. Vanavond een optreden van de jonge Heerlense jazz zangeres Ryanne de Bie. Ze kreeg in 2014 bij de jaarlijkse uitreiking van de EU Jazz Award, van de internationale jury, de grote aanmoedigingsprijs.

  Ze wordt vanavond begeleid door het jazz combo Padàm.
 Ryanne de Bie en Padàm traden onlangs met veel succes op tijdens het ParkCity Live Festival.

  entree: 8.00 euro

  Knipkaartvoorstelling

  [break\]

 • Thu
  12
  Nov
  2015
  20.00 uurParkstad Limburg Theaters / RODAHAL KERKRADE

  Beide muziekgiganten treden over de hele wereld op, waarbij ze zich steeds als een muzikale kameleon bij elke omgeving en gelegenheid weten aan te passen. Alle opgedane vormen, kleuren en ‘geurtjes’ laten zij in een nieuwe concertpresentatie samensmelten tot één groot werelds avontuur.
  Oosterse melodieën, klanken die hun bedding hebben in de noordelijke fjorden, Oost-Europese volksmuziek en hedendaagse lounge, jazz en pop-invloeden worden aangeboord op het thema ‘Around the world’.

  MariniersKapel-resized

   

  Klik hier om uw kaart te bestellen...

   

  [break/]

 • Thu
  12
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Peter Beets-resized

  Duizelingwekkende improvisaties van Peter Beets, de klasse van het Northern European Jazz Orchestra, de muziek van Chopin en briljante arrangementen van Rob Horsting! Dit zijn de ingrediënten voor de enerverende muzikale avond Chopin meets the Blues goes BIG.Bekende nocturnes, preludes, walsen en mazurka’s van Chopin vormen de basis voor een muzikaal avontuur waar de vonken regelmatig vanaf schieten. Klassiek meets bebop! Laat u verrassen!

  Bestel hier uw kaart...

  [break/]

 • Fri
  13
  Nov
  2015
  20.00 uurParkstad Limburg Theaters / RODAHAL KERKRADE

  New York Gospel-resized

  Deze theatershow van Troyson James en de Gospel Singers is bestemd voor jong en oud en neemt u mee door de straten van New York. Ze raken je met hun fantastische stemmen vanuit hun zwarte ziel regelrecht in je hart. Met hun tomeloze energie, humor en opwindende gospelklanken staat deze show garant voor een sfeervol programma vol gospel- en popsongs en soulklassiekers.

  Klik hier voor reserveringen.

   

  [break/]

 • Sat
  14
  Nov
  2015
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  Genoeg melancholiek, tijd voor een opzwepend, rond, catchy album: PONZO! Samen met producer Torre Florim (De Staat), opgenomen in hun eigen woonkamerstudio, ingesloten door klimplanten en aangemoedigd of tegengewerkt door hun dikke rode kater. Wie goed luistert hoort de kraak in de pianopedaal, wellicht de hond van de buren… en een brommertje dat zo nodig op een bijzonder moment langs moest rijden. In alle tijd een album laten ontstaan is een luxe, maar werpt zeker z'n vruchten af! Janne Schra gaat met dit album op tour... Zou er nu gedanst kunnen worden? Support-act is Dusty Stray.

  [break/]

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  Auberge de Rousch

  [break/]

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  11.30 uurParkstad Limburg Theaters / DSM theatercafé

  Jos van Beest-resizedPianist Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels twaalf albums van hem uitgebracht.Van Beest is Nederlands best verkopende platenartiest in Japan en is daar met zijn pianospel ongekend populair. Zijn album The ginza shuffle is onlangs tot ‘masterpiece’ uitgeroepen. Momenteel is Jos van Beest druk bezig met de opnames voor djazz-tv, waarvoor hij een nieuw programma presenteert met de titel Focus on vocal jazz.

  Klik hier om een kaart te bestellen.

   

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  15.00 uurDe twee Gezusters

  photo Paul van KesselPaul van Kessel solo in het Savelbergklooster. Paul is een bijzondere zanger. Zijn muziek is Jazz en soul. De vrijheid, de losheid spreekt hem aan. In de kern zit alles wat hij wil in het woord soul. Het is muziek die uit je ziel komt. Hij zegt er zelf over: “Ik wil dat het ademt. Het gevoel moet hoorbaar zijn. Als er dan al een etiketje op mijn eigen muziek geplakt moet worden, spreek ik zelf het liefst van semi-akoestische soul met jazzinvloeden.”

  Entree 5 euro

  [break/]

   

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  17.00 uurParkstad Limburg Theaters

  marco santosLekker loungen op zondagnamiddag met Marco Santos. Deze muzikant, componist en percussionist vestigde zich zeven jaar geleden vanuit Portugal in Den Haag. Zijn debuutalbum uit 2013, Ode Portrait, heeft roots in de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. Met Laurens Hoppe op piano, Rui Silva op gitaar en Boris Oud op contrabas, schildert Santos een kleurrijk portret van intense schoonheid dat bol staat van variatie en mystiek. Een aangrijpend en emotioneel avontuur dat van de eerste tot de laatste seconde boeit.

  Klik hier om uw kaart te bestellen.

  [break/]

 • Tue
  17
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Twogether, bestaand uit Jérôme Cardynaals (drums) en Simon Oslender (Hammond orgel),  winnaars van de EU Jazz young talent Award en speelden al met musici als o.a. Dr. Lonnie Smith, Georgie Fame, Eric Vloeimans, het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw.

  Met hun eigen stijl wonnen zij, niet alleen de EU Jazz Award, maar al veel bijzondere prijzen, o.a. het Prinses Christina Jazz Concours! Voor deze speciale avond in het Cultuurhuis,  hebben Jérôme en Simon de derde winnaar van de young talent award uitgenodigd: Justin Van Uum (bas)! Met zijn geweldig en energiek spel is hij een perfecte expansie voor Twogether. Avond vol met  - funk, groove en soul at it's best.

  entree: 8.00 euro

  Knipkaartvoorstelling

  [break/]

 • Thu
  19
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Persfoto%20Orgel%20Vreten-resizedOrgel Vreten neemt u in En de ander mee langs de geschiedenis van het 80-jarige Hammondorgel. Van de strakke staccato’s van het kerkorgel langs de funky tonen van Booker T., eindigend in een woeste orgel-battle: hét handelsmerk van Orgel Vreten waarmee frontman Thijs Schrijnemakers en dichter Denis Gaens eerder al de Nederlandse poppodia en Oerol veroverden, ziet u nu in het theater in een coproductie met Het Zuidelijk Toneel.
  Klik hier voor kaarten...

   

  [break/]

 • Sat
  21
  Nov
  2015
  19.00 uurParkstad Limburg Theaters

  Jazz out_logo_FCAlweer de derde editie van jazzOUT! Na de voorgaande edities, met headliners als Roy Hargrove, Larry Graham en Candy Dulfer, presenteert Jazz-out nu:
  Aldi Meola, Glen David Andrews & The Sazerac Swingers ,The Cool Quest, Feurthstreet Lumber Factory

  jazzOUT! 2015 presenteert 10 optredens op 3 podia in Theater Heerlen.

  Zaterdag 21 november sluit Parkstad Limburg Theaters de jazzmaand ‘Heerlen Jazzt’ voor het derde jaar op rij af met het leukste indoor jazzfestival van het zuiden, jazzOUT!
  De line-up belooft een spectaculair en swingend festival. Met headliners als Al Di Meola (USA), Erik Truffaz (FR), TaxiWars (B) met Tom Barman van dEUS, Sharon Robinson (USA) en uit eigen land The Cool Quest en Sabrina Starke brengt jazzOUT! 2015 de wereldtop van de hedendaagse jazz én ook nieuw talent naar Heerlen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa van Parkstad Limburg Theaters en online via www.jazzout.nl.

  Er heeft een wijziging plaats gevonden in de line-up van het jazzOUT! festival op zaterdag 21 november. Wegens ernstige privéomstandigheden heeft Sharon Robinson haar Europese tournee geannuleerd. 
   inmiddels is een vervangende act gevonden in niemand minder dan New Cool Collective.

  1_press_Al_Di_Meola-resized

   

   

   

   

   

   

   

  Al Di Meola (USA)

  De Amerikaanse jazzgitarist Al Di Meola geldt als één van de meest invloedrijke (jazz)gitaristen ter wereld. Hij speelde in Chick Corea's band Return to Forever en werkte met de groten der aarde, zoals Herbie Hancock, Paul Simon en Frank Zappa. Momenteel toert hij de wereld rond met werk van Lennon & McCartney, Piazolla’s tangomuziek en eigen nummers van zijn nieuwste album ‘Elysium’.

  2_erik-truffaz-cover

   

   

  Erik Truffaz Quartet (FR)

  De Franse trompettist Erik Truffaz wordt gezien als één van de bekendste Europese trompettisten ooit. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Miles Davis. Eind jaren ‘90 bereikt Truffaz een ware cultstatus met zijn eclectische en organische mix van jazz, hiphop en drum 'n bass. Begin 2016 komt zijn nieuwste album uit; jazzOUT! krijgt een voorproefje.

  3_Sharon Robinson WEB

   

   

   

  Sharon Robinson (USA)

  Sharon Robinson is een grote naam in de muziekwereld. Al decennia is zij de steun en toeverlaat van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. Daarnaast is zij een veelgevraagd producer en songwriter voor artiesten als Roberta Flack, Don Henley, The Pointer Sisters, Diana Ross, Rufus Wainwright en The Temptations. Nu toert zij, met een Grammy op zak, met nieuw werk van haar eigen album ‘Caffeine’ door Europa.

  Er heeft een wijziging plaats gevonden in de line-up van het jazzOUT! festival op zaterdag 21 november. Wegens ernstige privéomstandigheden heeft Sharon Robinson haar Europese tournee geannuleerd. 
  Inmiddels is een vervangende act gevonden in niemand minder dan New Cool Collective is één van de headliners van jazzOUT! De carrière van het veelbekroonde New Cool Collective begon in 1993, met vernieuwing in de instrumentale muziekscene. Ook een variant op jazz-­dance. De indrukwekkende discografie van de groep bevat inmiddels een rijkdom aan verschillende sounds en samenwerkingen. New Cool drukt zijn stempel als een oneindig swingende, virtuoze en dynamische muziekmachine.

  4_taxiwars_press-resized

   

   

  TaxiWars (B) ft. Tom Barman & Robin Verheyen

  Dat dEUS-frontman Tom Barman ook een groot jazzliefhebber is, is al langer bekend. Nu brengt hij de muziek samen met de Belgische saxofonist Robin Verheyen naar het podium. Verwacht een muzikale clash van losse ideeën, jams, zang, spoken word, rap en parlando. Beklijvende teksten op pittige, melodische lijnen die wars zijn van het pluche in de jazzscène.

  5_sabrina_press2015 (fotograaf Mounir Raji)-resized

   

   

  Sabrina Starke

  Haar debuut ‘Yellow Brick Road’ stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en leverde Sabrina Starke een ‘Edison Pop voor Beste Nieuwkomer’ en de ‘Edison Jazzism Publieksprijs’ op. Ondertussen is haar positieve mix van soul met invloeden uit de jazz, hiphop en folk bekend in binnen- en buitenland en presenteert zij dit najaar alweer haar vijfde album. U hoort haar nieuwste nummers op jazzOUT!

  6_Glen Davis Andrews-resizedGlen David

  Andrews & The Sazerac Swingers (USA/D)

  Glen David Andrews speelt een unieke mix van New Orleans Jazz, R&B, funk en gospel. Voor zijn optreden op jazzOUT! neemt hij vanuit Duitsland The Sazerac Swingers mee: “(…) they know what it is to feel good New Orleans music in your soul.” - Glen David Andrews.

  8_TCQPers2WEB

   

   

   

   

  The Cool Quest (NL)

  Nederlands nieuwste jazztalent The Cool Quest heeft menig muziekliefhebber verrast met hun eigenzinnige mix van funkin’ hiphop en soulvolle jazz. Na het verschijnen van hun eerste album ‘Funkin’ Badass’ en de hitsingel ‘Shine’ ging het snel. Nu toeren ze als Soul & Jazz Talent (radio 6) en Serious Talent (3FM) langs de Nederlandse jazzpodia.

  10_Phil Bee's Freedom-resized

   

  Phil Bee’s Freedom

  Phil Bee –voormalig frontman van de multi-award winnende band King Mo - is terug op Nederlandse jazzpodia met zijn nieuwe band Phil Bee’s Freedom: blues, jazz, funk en soul in een perfecte crossover waarin alles lijkt te kloppen.

   

  9_Braskiri_02-resized

   

  Braskiri

  Voor de eerste keer treedt Braskiri, de grommende, twinkelende en groovende formatie rondom componist en trompettist Bert Lochs, op in de regio waar Bert oorspronkelijk vandaan komt. In december presenteert het kwartet hun nieuwe album. jazzOUT! heeft de primeur.

   

  OVERAL JAZZ

  Vanaf 19.00 uur leidt de Feurthstreet Lumber Factory je naar de verschillende podia in het theater met muziek uit de periode 1900-1950. DJ Skizm, KayCee en DJ Sheldon zorgen ervoor dat je tussen de optredens door niet stil hoeft te zitten. En ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd, onder andere door Wow Food, IJssalon de iesbaeker en cocktailbar Taste and Style.

  TIP

  Kick-off party Heerlen Jazzt met de Stanley Clarke Band (USA) op zaterdag 31 oktober!

  Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom jazzOUT! via www.facebook.nl/jazzOUT

  Bestel hier alvast uw kaart.

  [break/]

 • Sun
  22
  Nov
  2015
  15.00 uurDe twee Gezusters

  Foto's Kiki Groot Formaat-083-resizedKiki Manders uit Venlo woont in Berlijn. Een stad die internationaal wordt geroemd om haar artistieke veelzijdigheid. Ze is daar op haar plek. Haar ster is rijzende. Manders brengt haar 1e album in het voorjaar van 2016 uit onder het bekende Duitse jazzlabel Neuklang Records.

  Ze componeert haar eigen muziek die je kunt omschrijven als avontuurlijke vocale jazz, met invloeden van rock en wereldmuziek Tijdens dit duo concert met pianist Mike Roelofs zal ze zowel haar eigen composities ten gehore brengen als ook arrangementen van bekende jazz klassiekers.

  entree 5 euro

  [break/]

 • Tue
  24
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Winnaar van de eujazz young talent award Justin van Uum (Meerssen 1989 ) met zijn eigen trio. In het Cultuurhuis zal Justin samen spelen met gitarist Tim Finoulst (Genk,1986) en drummer Dimitrios Kosmidis (Thessaloniki 1979 ). Het trio speelt jazz standards in combinatie met eigen composities.

  Entree: 8 euro.

  Knipkaartvoorstelling

  [break/]

 • Wed
  25
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  10606582_339002766280098_4753071301790825844_nMet het theaterproject “de weg naar Maastricht” won Jo Dautzenberg de Eujazz Open Mind Award 2015. Nu brengt Root 51 “Route à Liège” en “zwarte liefde en de groene berg;” een ode aan het mijntijdperk , die ook de zwarte zijde van industrialisatie, handel en wandel in het dagelijks leven belicht. Film, live muziek en theater in éen. Mede mogelijk gemaakt in het kader van het jaar van de mijnen.

  Filmbeelden, Media Profile, met o.a. Katrin Henss, Masami Sakurai, Heribert Leuchter, Jo Dautzenberg, Wim Kleinen, Gero Körner en Steffen Thormählen,

  Entree 10 euro

  [break/]

 • Thu
  26
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Gabriel Rios (Michael Sewandono)-resizedGabriel Rios, bekend van de hit Broad Daylight, is terug, en hoe! De afgelopen drie jaar verruilde hij België voor New York om te broeden op nieuwe muzikale plannen. Het resultaat is Rios’ nieuwe album This Marauder’s Midnight met de hit Gold waarmee hij vorig jaar heel België plat speelde. Dit jaar is het dan eindelijk tijd voor Nederland.

  Klik hier voor meer info.

  [break/]

 • Sat
  28
  Nov
  2015
  Oefenbunker Landgraaf

  KNALPOT 2014 (pic by Raoul Hilbink) hi-res-resized

  Knalpot is een uitbarsting van creatieve vrijheid, vakmanschap en ze tonen aan dat er geen muzikale grenzen zijn. Knalpot mengt ultra-rock met dub, off-killer beats met 80's synths en avantgarde jazz met 8-bit lawaai. Het is een sonische achtbaan en een A-klasse designer drug voor je oren. Na indrukwekkende optredens op o.a. North Sea Jazz, 5daysoff en Lowlands nu in de Oefenbunker.

  Tickets: vvk: € 8,- Kassa: € 12,-

  Info: www.oefenbunker.com

  [break/]

 • Fri
  11
  Dec
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Rembrandt Frerichs & Ruud Breuls-resizedEven nog dendert de jazztrein door in 2015. Concert in het kader van de serie “Limburgse Jazzhelden” Mede mogelijk gemaakt door Slim en het huis voor de kunsten Limburg.logo_slim

  logo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_(1)(2)[break/]

 • Sun
  13
  Dec
  2015
  20.00 uurPancratiuskerk Heerlen

  _MG_1333-resized

  Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St Pancratius zocht voor een deel van het jaarlijkse kerstconcert de samenwerking met het jazzcombo Padàm. Uitgevoerd wordt het 17e eeuwse Spaanse kerstlied Riu, Riu, Chiu in een voor die gelegenheid gemaakte bewerking voor koor en jazzcombo.

  Padàm (Wim Mulders en Ron Wijnands gitaar, en Wim Kleinen contrabas) treedt bij deze gelegenheid op met Heribert Leuchter saxofoon en Hans-Günther Eisele drums.

  Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stichting Pro2 en het Huis voor de Kunsten.

   

  [break\]

 • Sun
  20
  Dec
  2015
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Mehmet foto

  Een spirituele en avontuurlijke ontmoeting tussen drie meesters en hun magische instrumenten; de ney, kora en ud. Met haar wortels in de Ottomaanse, Anatolische, Balkan en West-Afrikaanse muziektraditie, weet het trio telkens te verrassen met haar muzikale originaliteit. Het Mehmet Polat Trio nodigt uit voor een oprechte muzikale reis van het verleden tot het moderne heden.

  Sinan Arat (Turkey) Ney, Bao Sissoko (Senegal) Kora, Mehmet Polat (Turkey) Ud

  Entree: € 13 / Reserveren: € 10 / Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal tickets)

  [break\]

Loading