concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Sun
  10
  Jan
  2016
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen
  JoDidderen2
  Zondag 10 januari, aanvang 16 uur, presenteert Ap Art Events in het Cultuurhuis Heerlen (Sittarderweg 145, Heerlen)  “Songs For My Father".

  'Songs For My Father' is de titel van het eerste solo-album van contrabassist Jo Didderen (BBThree, Mo’Jones Big Band). Het album is een eerbetoon aan Jo’s in 2004 overleden vader, waarop de veelzijdige bassist alle muzikale paden bewandelt die hij in de loop der jaren met diverse bands heeft ontgonnen: o.a. toegankelijke en sfeervolle pop-jazz met de Rotterdamse zangeres Mijke Loeven en ‘heavy’ en vrije jazz met toetsenist Mike Roelofs. Ook de Limburgse troubadour Arno Adams levert met 'Ich Wil Noa Hoes' een fraaie bijdrage aan het album en zal ook deze middag schitteren aan Jo’s zijde.

  Hoewel enkele ‘kleine’ solo basliedjes niet ontbreken, profileert Jo Didderen zich op 'Songs For My Father' vooral als componist. Behalve de titelsong (een Horace Silver compositie) en Joni Mitchell's 'Edith And The Kingpin' zijn alle nummers van zijn hand.

  Bezetting:  Arno Adams: zang / Mijke Loeven : zang / Jo Didderen: contrabas / Mike Roelofs: toetsen Rob Sprinkhuizen: drums

  Entree: € 13 aan de kassa / € 10 via reservering. Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr. + aantal gewenste kaarten).

  Meer info: www.ap-artevents.nl

  [break\]
 • Thu
  07
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  dada bolum groepsfoto 3-resized

  entrée 7,50

  Tim Daemen -  trombone
  Daniel Daemen - Sax Alt
  Achim Bill - Drums
  Contrabas - Justin van Uum

  Bij deze, op Gerry Mulligan's quartet geïnspireerde band, dus zonder akkoordinstrumenten, draagt elk bandlid individueel bij aan een eigen specifieke band-sound. Gecomponeerde en geïmproviseerde harmonisaties geven een organische flow aan de hedendaagse composities die Tim Daemen voor deze band heeft geschreven.

   

   

 • Fri
  08
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Gino

  entrée 13 euro, reserveren 10 euro

  Al generaties lang ademt het DNA van de Taihuttu's muziek. Zo ook gitaarvirtuoos Gino Taihuttu (1961) die op zijn beurt zijn muzikale genen doorgaf aan zoon Jiri (1995). Jiri wordt op dit moment gezien als het grootste flamenco talent van Nederland. Vanaf zijn tiende volgde hij al lessen aan het Conservatorium in Amsterdam. Met zijn leraar Eric Vaarzon Morel was Jiri o.a. al te zien in De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden.
  Hun gedeelde liefde voor de flamenco bracht beide Taihuttu's samen op international podia. Gepassioneerd en meeslepend gitaarspel, met als bijzondere gast zangeres soulzangeres Sanne Janssen.
  Info: klik hier

   

   

 • Thu
  28
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  0KAds

  entrée 10 euro

  Tim Paters-sax tenor en fluit.
  Ron Wijnands-gitaar.
  Wim Kleinen-contrabas.
  Bart Spits-percussie.

  Toegankelijke Jazz van eigen regionale bodem; latin, samba en verrassende soli onder aanvoering van Tim Paters en Ron Wijnands.

   

 • Fri
  06
  May
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  zyryab

   

  Entree: € 13 / Reserveren: € 10 / reserveren:
  info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr. + aantal gewenste kaarten)

  Aanvang 20.30 uur.

  Virtuoze gitaarmuziek en een stem die recht je hart in zingt. Duo ZYRYAB brengt je in vervoering met een breed repertoire van Spaanse muziek en Flamenco(-jazz). Van gevoelige ballades tot swingende rumbas en traditionelere flamenco tot een crossover van flamenco en jazz.
  Zij speelden o.a. met Jeronimo Maya (het spaanse gitaar-wonderkind) , Jorge Pardo (fluitist van Paco de Lucia) in het nationale en internationale circuit. Ap Art Events presenteert deze Magic Music Night i.s.m. Heerlen Jazz.

 • Sun
  08
  May
  2016
  14:30Cultuurhuis Heerlen

  bij de koffie

  “Muziek bij de koffie…”
  14:30 uur
  entree gratis

  Toegankelijke Jazz van eigen regionale bodem; latin, samba en verrassende soli onder aanvoering van Tim Paters en Ron Wijnands.
  Tim Paters-sax tenor en fluit.
  Ron Wijnands-gitaar.
  Wim Kleinen-contrabas.
  Bart Spits-percussie.

   

 • Sun
  15
  May
  2016
  De Twee Gezusters

  Ontbijtsessie met achtergrond muziek in de Twee Gezusters, combo met Germaine Sijstermans, Frans Boon, Wim Kleinen en Jo Dautzenberg: "Germaine en trio de Janeiro" , romantisch, melodieus, karakteristiek.

  germaine en trio de Janeiro

 • Wed
  25
  May
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  daan kleyn

  entrée 10 euro
  Jazz in het Cultuurhuis
  Daan Kleijn is Jazz gitarist en woont in New York.
  In Mei 2016 maakt hij een tour door Nederland en België met zijn band , bestaande uit drummer Joost van Schaik & bassist Tobias Nijboer
  Vorig jaar verscheen onder de titel "Trio" zijn debut-cd, een spannende mengelmoes van eigen composities en obscure selecties uit het American Songbook.

  “Daan Kleijn is one of the most talented and promising young guitarists I have heard in a long time. He has all the tools to be an important part of the jazz scene in NYC and around the world“, Peter Bernstein

   

 • Sun
  29
  May
  2016
  14:00Auberge de Rousch

  david livingsgtoneSinds 1979 zijn de David Livingstone Jazzmessengers
  een begrip in Europa. Een traditie die in één adem genoemd mag worden met de Spirit of New Orleans. Een jazzband die altijd heeft bestaan uit zeer toegewijde muzikanten. Allemaal, hebben ze er voor zorg gedragen dat de D.L.J.M. nu nog steeds een graag geziene gast is in binnen – en buitenland. Het orkest o.l.v. Ad van Beerendonk staat bol van de kwaliteiten en regelmatig gaan zij met internationale gasten op tournee.

  Meer info: klik hier

 • Fri
  09
  Sep
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Heerlen Jazz presenteert i.s.m. Ap Art Events

  The Rosenbergs feat. Tim Kliphuis

  Persfoto The RosenbergsGypsy Swing/Jazz

  Entree: € 10

  The Rosenbergs zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen gyspy swing, moderne jazz en standards uit het repertoire van Django Reinhardt.

De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. Als kleine jongen ontmoette hij Paco de Lucia en kreeg een masterclass van Joe Zawinul. Mozes speelde met het Rosenberg Trio o.a. de Family Tour. Hij neemt nog regelmatig de solopartijen van zijn broer Stochelo Rosenberg over.  Johnny Rosenberg is ritmegitarist en tevens een begaafde jazz-zanger en heeft furore gemaakt met o.a. Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti.  Hij schitterde eveneens in The Voice waar hij de halve finale behaalde. De ritmesectie wordt gecompleteerd door de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal; dat laat hij horen op de cd “Ready’n able” met Stochelo en Mozes Rosenberg.  The Rosenbergs nemen voor deze speciale Heerlen Jazz avond de fabuleuze violist Tim Kliphuis mee.  Tim Kliphuis tourde regelmatig met het Rosenberg Trio en wordt binnen het Hot Club de France circuit alom geprezen als een van Europa’s allerbeste vertolkers van het gypsy jazz genre, daarmee in de voetsporen tredend van de fameuse Stéphane Grappelli (bekend van zijn samenwerking met Django Reinhardt) !

  Tim Kliphuis Foto: Marco Borggreve

  Tim Kliphuis
  Foto: Marco Borggreve

 • Fri
  07
  Oct
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  Opening foto expositie Nicole Bolton & René Bradwolff:

  “Heerlen Jazz 2015”

  HJ 03 copy-resized

 • Fri
  07
  Oct
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Marc Huynen TVM8012

  Marc Huynen & de Jazztronauts

  CD presentatie:  Sad songs and groovy tunes.

  entrée 10 euro

  Marc Huynen behoeft in Heerlen e.o. geen betoog. Met de Jazztronauts met (ovb) Simon Oslender(hammond),Bruno Müller (gitaar), Leo Janssen (sax), Peter Hermesdorf (sax) gaat het tempo en de decibellen omhoog en worden er groovy tunes gespeeld: naast composities van Lonnie Smith, Mike Stern, John Scofield ook eigen werk.

   

  marc-huynen

 • Sat
  08
  Oct
  2016
  Sat
  31
  Dec
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  In opdracht van stichting Heerlen Jazz gingen de fotografen Nicole Bolton en René Bradwolff op pad langs theater, podia, pleinen en kroegen.

  Deze expositie “Heerlen Jazzt 2015” geeft een goed en indrukwekkend beeld  van een maand lang live Jazzmuziek.  Heerlen Jazzt staat voor kwaliteit, verassing, vernieuwing; een indrukwekkend aanbod. Het werk van Nicole Bolton en René  Bradwolff  levert een belangrijke bijdrage aan het besef daarvan.

 • Sat
  08
  Oct
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  cultuurhuis ism app art events presenteert

  Nilza Costa & Band (Brazilië/Italië)

  Magic Music Night with Brazilian-Italian singer Nilza Costa (world music / afro jazz), live at Cultuurhuis Heerlen.

  Magic Music Night with Brazilian-Italian singer Nilza Costa (world music / afro jazz), live at Cultuurhuis Heerlen.

  Crossover (Samba-jazz-soul-blues-reggae)

  Entree: € 10

  Afgelopen jaar was deze uit Salvador afkomstige diva met haar Italiaanse band voor het eerst te zien in het Cultuurhuis.  Nu is ze op uitnodiging van Heerlen Jazz terug  ihkv de promotie van de nieuwe cd “Roots” , de opvolger van het met zeer goede recensies ontvangen debut  “Revolution, Revoluzione, Revolucao” .  De titel verraadt dat Nilza Costa 3-talig zingt.  Dat is vrij uniek te noemen en werkt zeer aanstekelijk in haar muziek die verder te omschrijven valt als ongebreideld, recht uit het hart en zeer powerfull.   Haar eerste plaat spreekt van bloed, passie en revolutie.  Haar verhalen hebben vaak een ondertoon van misère  en woede maar zeer zeker ook van HOOP.  Gezongen in het Portugees, in Yoruba (de oude taal die naar America is gebracht door de oude slaven) en Italiaans (Nilza Costa woont momenteel in Italië).

  Samen met 3 fabuleuze Italiaanse jazz-musici brengt Nilza Costa ons met haar prachtige, donkere stem een hartverwarmend concert tijdens welke velerlei stijlen samen zullen smelten, zoals jazz, soul, blues en reggae met invloeden van de Braziliaanse samba, candomblé en cantigas de roda (children’s songs). Elk concert ontstaat er weer een harmony van klanken, kleuren en rhythms die de luisteraar onderdomplen in een warm bad.

   

   

   

 • Fri
  28
  Oct
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  Raul Midón

  Raul Midón

  Multi-instrumentalist en songwriter Raul Midón mixt Flamenco, Jazz en R&B tot zijn eigen sound. Op het alweer 7e studio album ‘Don’t Hesitate’, dat de blind geboren muzikant bijna geheel zelfstandig opnam, werkt hij samen met onder andere Bill Withers en Lizz Wright. De New York Times beschreef Midón als ‘A one-man band who turns a guitar into an orchestra and his voice into a chorus’. Daar sluiten wij ons bij aan!

   

  Entree: 30 euro

  meer informatie en kaarten bestellen: klik hier.

 • Sat
  29
  Oct
  2016
  Sun
  30
  Oct
  2016
  download de flyerCentrum Heerlen

  In navolging van de Heerlen Jazzt Kroegentocht organiseert stichting Heerlen Jazz in nauwe samenwerking met Ap-art-Events, verschillende horecaondernemers en de 5 Pleintjes in Heerlen een nieuw concept:

  DE HEERLEN JAZZ BOULEVARD.

  Een reeks optredens, verdeeld over het weekend van 29 en 30 oktober.

  hj16_boulevard_a5_front-resized

  KLIK OP DE FLYER VOOR TIJDEN EN LOCATIES!

  Ragtime Rumours Kromme Toeter,

  Johan de Haan vs Romain van Beek Club Chique ,

  Bloezz Tapperij,

  What's up Charli Project feat. Dusty Ciggaar Tapperij,

  duo ZYRYAB Carpe Diem en

  pianist Alecander Thomas Grand Turquoise.

  afterparty Met afrobeat van Eddy & the Ethiopians, Fabel.

   

  hj16_boulevard-a5-back-copy-resized

 • Thu
  03
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  wilfried-de-jong-en-bruut-uitsnede-2-fotograaf-marc-nolte_plt-resized

  Wilfried de Jong, bekend van o.a. Holland Sport en 24 uur met…, is gevallen voor de jonge muzikanten van BRUUT! Hij liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad. Deze draagt hij voor in zijn energieke, theatrale stijl. Muziek en tekst versmelten tot één geheel; het swingt, het beeft en het tintelt op het podium. BRUUT! was eerder te zien op de 1e editie van jazzOUT!.

  Klik hier voor info en tickets.

 • Fri
  04
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - ING zaal

  masha_plt-resized

  Masha Bijlsma heeft haar naam internationaal gevestigd tijdens concerten met jazzgroten als Benny Bailey en Gary Thomas. ‘Dit wereldwijf heeft een moordstem’, jubelt De Telegraaf. Met haar band speelt Masha eigen werk en jazzy bewerkingen van songs van o.a. Kate Bush en Joni Mitchell.

   

  Entree 16 euro. Meer info en tickets, klik hier.

 • Fri
  04
  Nov
  2016
  20.30 uurNieuwe Nor

  the-cool-quest

  Nederland heeft een heuse moderne funk band, genaamd The Cool Quest. Een gezelschap met een bijzonder geluid dat meer gehoord moet worden, een passende mix van hip hop, soul en uiteraard funk. Je kent ze van singles 'Shine' en 'Heatwaves' en in het najaar van 2016 gaan ze de clubs in om nieuw materiaal te laten horen, zo ook op vrijdag 4 november in de NIEUWE NOR in Heerlen.

  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 11,00 | CJP/Student: € 8,00 | Avondkassa: € 12,50

 • Sat
  05
  Nov
  2016
  Heerlen Centrum

  Tijdens Heerlen Jazzt is er natuurlijk ruimte voor traditionele Jazz en Dixieland looporkesten.

  Op diverse locaties, straten, op de podia of tijdens de Heerlen Jazz Kirmes, kom je ze zomaar tegen.

  Op 5 november 't Jazzezz, 6-mans formatie uit de regio Nijmegen.

  Trompet, trombone, klarinet/sax, banjo, tuba en slagwerk, en af en toe laten de heren zich ook van hun vocale kant horen.

  IMG_1839 - versie 2

 • Sat
  05
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  level-42_plt-resized

  De Britse jazz-funk groep Level 42 die in de jaren tachtig bekend is geworden door nummers zoals 'Running In The Family', 'Hot Water', 'Lessons In Love' en 'Love Games' komt weer naar onze LIMBURGzaal!

  Frontman Mark King heeft op zijn bas een percussieve stijl ontwikkeld waarin hij als eerste de “left hand slap” integreert. Deze stijl is samen met de achtergrondzang van toetsenist Lindup kenmerkend voor het jazzfunk-geluid van de band. King is net zoals Larry Graham een icoon voor basgitaristen. 

  Klik hier voor tickets en info.

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  12:00Auberge de Rousch

  Tussen 12.00 en 16.00 uur

  Jazz Brunch Auberge de Roush met “Freetime old dixie Jassband”

  Op zondag 6 november organiseert Auberge de Rousch een Jazz Brunch. Deze brunch wordt muzikaal omlijst door ‘De Freetime Old Dixie Jazzband uit Enkhuizen’. Deze band is bekend door hun eigen Freetime-sound. De band heeft een enorme bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo's die karakteristiek zijn voor de band. Een optreden van deze band is als een reis door de jazz waarbij onder andere Ragtime's, Stomps, Latin-stukken en de Blues de revue passeren.

  Als culinaire invulling wordt de Herfstbrunch geserveerd, de kosten van deze brunch inclusief drankjes zijn € 41, aanvang 12.00 uur! Kijk snel op herfstbrunch voor het volledige menu en reservering.

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  16:00Oefenbunker Landgaaf

  psps-talents-resizedParkstad Popstad - Next Generation goes Jazz.

  Sinds 3FM Serious Request Heerlen werken diverse particuliere en reguliere muziekopleidingen uit Parkstad samen om hun jeugdige muziekleerlingen in wisselend bandverband samen te laten spelen.

  Doel is uiteraard dat de leerlingen naast samenspel vooral podiumervaring opdoen. Tot nu toe speelde Parkstad Next Generation vooral Rock en Pop. Speciaal voor Heerlen Jazzt hebben de ambitieuze leerlingen met hun coaches nu een afwisselend jazzy, funky repertoire ingestudeerd.

  Popstad talent voor even Parkstad Jazzstad talent !!

  psps-talents-resized

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel

  justinvanuumVoormalig Eujazz Award winnaar Justin van Uum staat met zijn eigen trio in Gasterie de Fabel aan de Benzenraderweg.

  Justin's Trio brengt jazz van de bovenste plank.

  Meer info klik hier

 • Thu
  10
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  dr-lonnie-smith-c-sun-sentinel_plt-resized

  Jazz Ochestra of the Concertgebouw feat. Dr. Lonnie Smith (USA),
  Special guests Twogether, Pink Oculues

  In 2010 speelde dé meest swingende bigband van Nederland, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, voor het eerst samen met Hammond-pionier Dr. Lonnie Smith. Het bleek een muzikaal hoogtepunt voor beiden, dus besloten ze samen een album uit te brengen op vinyl. Met o.a. Too Damm Hot en The Whip van Dr. Lonnie Smith in arrangementen van het JOC. Dit seizoen zetten de funky jazzgrootheden hun samenwerking voort. Stilzitten is geen optie!

  Klik hier voor info en tickets.

 • Sat
  12
  Nov
  2016
  20:00Swing Inn - Plaarstraat 14 - Heerlen

  Heerlen Jazz presenteert i.s.m. dansschool Swing Inn een spetterende black music dance party in Swing Inn.

  DJ Appie warmt de zaal op met een mix van funk, acid Jazz, hiphop, souljazz en latin. Daarna zal DJ Soul Rabbi aantreden.

  Hij blijft de dansvloeren door heel Europa in vuur en vlam zetten:

  60ties funk, soul, R&B, latin boogaloo, weird grooves, mambo, rock, souljazz, afrobeat, aanstekelijke black music.

  DJ Soul Rabbi was 3 dagen te gast in de sponsorarena van North Sea Jazz en al twee maal te zien in Heerlen tijdens Cultura Nova.

 • Sat
  12
  Nov
  2016
  20:15Cultuurhuis Heerlen

  De zesde C-Blues,  het kleine broertje van de Southern Blues Night. De presentatie van de groepen is weer in handen van John Hendrix ( L1 radio ). Op het 6e C-Blues treden op: Gordon Smith/Hans Keuls & Bluesfriends,  Handsome Fellows,  Black Market III ( USA ), CB & the All Gees, Hoodoo Monks.

  Voorverkoop 15.00 euro, avondkassa 17.50 euro

  Meer informatie: klik hier.

  c-blues

 • Sun
  13
  Nov
  2016
  De Twee Gezusters (Brasserie)

  Ontbijtbuffet met live Jazz

 • Wed
  16
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  michielborstlap_plt-resized

  In 2013 benaderde jazzpianist Michiel Borstlap harpiste Lavinia Meijer voor een samenwerking. Het verzoek resulteerde in de geboorte van een bijzonder gelegenheidsduo dat met indrukwekkende improvisaties en spannende muzikale duels de begrippen jazz en klassiek doet vervagen. Elk concert is een even unieke als eenmalige gebeurtenis met als startpunt wat pakkende thema’s en de grenzeloze fantasie van de beide musici.

   

  Meer informatie klik hier.

 • Thu
  17
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  noa_plt-resized

  Noa is een singer-songwriter en percussioniste van Israëlische/ Jemenitische/Amerikaanse afkomst en een van de meest vooraanstaande artiesten uit Israël.

  Al jarenlang betovert zij mensen over de hele wereld met haar unieke en gepassioneerde zangstijl, die regelmatig vergeleken wordt met Barbara Streisand, Nana Mouskouri en Joni Mitchell. Ook werkte ze samen met grootheden als Quincy Jones, Sting en Pat Metheny die in 1994 haar album Noa produceerde.

  Meer info en tickets, klik hier.

 • Fri
  18
  Nov
  2016
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  ploctones

  Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven gerenommeerde jazzmusici de hele dag workshops en kunt u het resultaat vanavond beluisteren.

  Workshopleiders/gastsolisten zijn Anton Goudsmit & the Ploctones.

  Naast de uitreiking van de Eujazzaward 2016  zal er ook een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.

  i.s.m SLIM, Heerlen Jazzt ,Cultuurhuis Heerlen, Pro2, en Schunck* .

  Aanvang: 20.00, entree 5 euro

 • Sat
  19
  Nov
  2016
  19:00Parkstad Limburg Theaters

  shot-1-185-resized

  maceoparker_jazzoutMACEO PARKER

  CHRISTIAN SCOTT

  ATUNDE ADJUAH

  GOGO PENGUIN

  BILL LAURANCE GROUP

  Selah Sue maakt line-up jazzOUT compleet!

  De Vlaamse zangeres Selah Sue maakt de line-up van jazzOUT! compleet. Ook zijn o.a. Snarky Puppy toetsenist Bill Laurance en jazzrock kwartet The Ploctones aan de line-up toegevoegd. Eerder maakte het festival de komst van jazz- en funksaxofonist Maceo Parker en trompettist Christian Scott bekend. JazzOUT! vindt plaats op zaterdag 19 november in Theater Heerlen.Jazz out_logo_FC

  In Nederland en België stond ze al op elk groot festival, in Frankrijk is ze eveneens een beroemdheid en met de release van haar laatste album Reason ligt de rest van de wereld aan haar voeten. Aan de zegetocht van de Vlaamse zangeres Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue lijkt vooralsnog geen einde te komen. Moeiteloos vloeien soul, funk, dub en hiphop samen met haar authentieke en soulvolle stem. Speciaal voor jazzOUT! geeft ze een solo performance, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar, waarmee haar songs en stem misschien wel het best tot haar recht komen.

  Ook toetsenist Bill Laurance maakt zijn opwachting in Heerlen. Hij werd bekend als toetsenist en oprichter van de New Yorkse Grammy-winnende band Snarky Puppy en speelt met zijn uit London afkomstige kwartet. Op zijn laatste album getiteld Aftersun staan de dance- en afrogrooves centraal en dit klinkt zoals de naam al doet vermoeden, warm en exotisch.

  The Ploctones is een van de fijnste funk- jazzrock bands van ons land. Onder leiding van gitaarfenomeen Anton Goudsmid viert het kwartet dit jaar hun 11 jarig jubileum, reden te meer om ze ook uit te nodigen.

  Ook bassist en lokale jazzheld Jo Didderen maakt act de présence met zijn nieuwe high energy collectief L’Equipe de Rêve waarin ook het talentvolle duo TwoGether is ingestapt. Verder staat het Italiaanse Boogie & Jive trio The Uppertones en uiteraard de Winnaar van de EU Jazz-award op het affiche. Jazz- Funksaxofonist Maceo Parker, trompettist en jazzvernieuwer Christian Scott aTunde Adjuah en pianotrio GoGo Penguin werden eerder al aangekondigd.

  Entree: 35 euro.

  Klik hier voor meer info en tickets.

   

 • Sun
  20
  Nov
  2016
  13.00 - 18.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Conservatorium Maastricht Bigband kl WM (1 van 1)

  Op 20 november kunt u naar swingende bigbandklanken luisteren van regionale bigbands.

  De bigbanddag wordt afgesloten met een concert van de Bigband van het Conservatorium Maastricht samen met gitarist Anton Goudsmit en zijn Ploctones.

  i.s.m SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen, Pro2 en Schunck*

  Entree 5 euro

 • Sun
  20
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  una-masSextetto Una Mas speelt Cubaanse songs en bolero's in een traditionele bezetting.

  Kris Förster (piano/percussie), Eric Olij (bass), Albert van Osh (Conga), Jacques Kuypers (Trompet), Carlos Maria Perez (Bongo en percussie) en Marcel van der Heyden (gitaar en zang).

 • Thu
  24
  Nov
  2016
  20:30Nieuwe Nor

  king-of-the-worldDe Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King Of The World komt op 24 november 2016 naar de NIEUWE NOR. In 2012 werd de band rondom Erwin Java (Cuby & the Blizzards) opgericht en gooide hoge ogen met albums 'Can't Go Home', 'KOTW' en het live-album 'Live in Paradiso'. De landelijke waardering voor blues & roots band heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van vijf Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). De tour in het najaar van 2016 staat in het teken van het nieuwe album 'Cincinnati'.

  blues/americana
  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 13,00 | CJP: € 8,00 | Student: € 8,00 | Avondkassa: € 15,00
  Klik hier voor meer info.
 • Sat
  26
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  geert-roelofs_rigsby-riotHet is nieuw, het is vers. Maar met Venlonaren Roger Corneille (gitaar/zang), Jaakko Bucholtz (contrabass/zang) en Heerlenaar Geert Roelofs (drum/zang) weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

  Drie rasmuzikanten brengen de onvervalste sound van Brian Setzer en The Stray Cats.

  Bigsby Riot rocks, vuurt zijn energie op het publiek af, is ruig, maar altijd soulfull.

  So put your cat clothes on !

  Klik hier voor info.

   

 • Sat
  26
  Nov
  2016
  20:00Oefenbunker Landgaaf

  Voor de derde keer zal Limburg opgeschrikt worden door de klanken van de componist, gitaarheld, satiricus, filmmaker en kunstenaar tout court; Frank Zappa. Nog nooit was zijn muziek zo actueel en nodig als nu. En dus wordt het monster ‘Mosae Zappa’ weer opgekalefaterd (They need to re-produce!) en verplaatst het zich deze k…eer naar Landgraaf . Plaats des onheils? De Oefenbunker!

  ‘Go the shelter my baby my baby!’

  Vier acts zullen het leven en het werk van Zappa vieren. Tijdens vier akten ga je horen dat de Synclavier helemaal geen gedateerd instrument is, Zappa ook tal van meezingers op zijn repertoire had staan en dat de stukken uit 200 Motels anno nu nog steeds van toepassing zijn. Laat je verrassen, verleiden en vernederen (wanneer je een pinguïn bent) tijdens Mosae Zappa. En heb je helemaal niets begrepen van alle ‘inside FZ jokes’ in deze tekst? Dan wordt het al helemaal hoog tijd om de wereld van De Snor eens te verkennen.

  Rondom Mosae Zappa zijn er het gehele weekend nog meerder side-events die met FZ te maken hebben. Zo is er een Zappa Disco Boyz avond waarbij je een Dancin’ Fool mag, nee, móet zijn! Check voor alle informatie www.mosaezappa.com

  Klik hier voor tickets en info.

   

 • Sun
  27
  Nov
  2016
  12.00 - 19.00 uCultuurwerkplaats Zeezicht - Schelsberg

  royal-sisters-resized

  Een (Euregionale) live muziekpresentatie tijdens een in een speciaal ingericht “Zeezicht” met nadruk op artiesten en groepen uit de euregio Aken, Heerlen, Maastricht, Luik, Hasselt. De programmering is van traditionele tot experimenteel. Zo betreedt een bonte stoet musici de podia,  waaronder diverse zangroepen, een klezmerband, een jazzcombo, een koor, enkele namen: Judith Nijland, Werner Janssen, de Royal Sisters, Ad Hoc, Koor Neet Mis, Germaine Sijstermans, Capriccio, Feurthstreet Lumber Factory Cultuur.

  Een prachtige en gezellige gelegenheid om kennis te maken met jazzy live muziek in brede zin, eigenlijk van Zappa tot Abba.  Presentatie Angelique van Schendel en Sjon Mobers.

  Werkplaats “Zeezicht” wordt hiertoe omgetoverd tot festival terrein dat is opgebouwd uit een drietal podia  met tenten waarin elk plek voor 50 tot 100 personen, een cornerbar, een rookruimte en enkele “foodtrucks” De dagelijkse professie van “Zeezicht” bestaat uit faciliteren van binnen en buiten festivals. In de gehele Euregio.

  De  “Jazzkirmes is een samenwerkingsproject van Stichting Heerlen Jazz, SLIM, Intro, Zappa project en Cultuurwerkplaats “Zeezicht.” De programmering is samengesteld in samenwerking met Angelique van Schendel ( vocal Jazz) Bart van Dongen ( intro ) Germaine Sijstermans ( Pro2) en wim Kleinen ( Heerlen Jazz )

  entree 10,00 euro

 • Sun
  27
  Nov
  2016
  14.00 uurAuberge de Rousch

  vintage1-resized

  In 2015 besloten vijf muzikanten de swing en blues nieuw leven in te blazen: Vintage Five was geboren!

   

  Op frisse, toegankelijke wijze komen krakers uit de rijke historie van de classic jazz & blues voorbij. Hippe solo’s houden de luisteraar geboeid en een swingende beat zorgt ervoor dat je midden in de muziek zit en mee wilt doen, op wat voor manier dan ook.
  Vintage Five combineert meer dan 200 jaar speelervaring op grote en kleine podia in binnen- en buitenland in diverse internationale gezelschappen.
  In het korte bestaan van Vintage Five werd de band al geboekt bij diverse jazzclubs en festivals. Bij iedere gelegenheid slaagt de band er in om jong en oud bij de muziek te betrekken, en te verrassen met afwisselende nummers en strakke arrangementen. Vintage Five keeps classic Jazz & Blues alive!

  Entree € 15,00, donateurs € 10,00

 • Sun
  18
  Dec
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  Informatie volgt

Loading