concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Thu
  18
  Apr
  2013
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  tango extremo portfolioHet eigenzinnige en altijd verrassende Tango Extremo legt in ‘Tango Novo’ het accent op muziek uit Argentinië en Brazilië. Dat wordt swingen op tango, bossa nova, milonga en samba. De Cubaanse percussionist Armando Vidal Sanchez legt een swingend tapijtje, het danspaar Gabriëlla y René zorgt voor de gratie en de videoprojecties maken het af.

   

 • Sat
  04
  May
  2013
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Fay-Claassen-610x396Fay Claassen - Herinnering aan Chet Baker: In 2013 is het 25 jaar geleden dat zanger/trompettist Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak stierf. Hij viel uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam. Zijn muziek is inmiddels geliefder dan ooit. Hoofdrolspeelster in dit programma zangeres Fay Claassen kreeg internationale bekendheid met de dubbelcd ‘Two Portraits of Chet Baker’ die in de V.S. werd uitgeroepen tot de ‘Best Vocal Album of The Year’. “Fay Claassen is indrukwekkend trefzeker en een heldere timing.” schreef de Volkskrant. En “Ze kan haar heldere stem laten versmelten met instrumenten of helemaal los gaan in vrije jazzsolo’s” voegde NRC toe. In dit programma brengt zij samen met haar top-band met de bekendste jazzmusici van Nederland een ode aan Baker met prachtige liedjes en improvisaties.

   

 • Thu
  09
  May
  2013
  vanaf 16.00 uurGasterie de Fabel

  vanuumGasterie de Fabel brengt op Hemelvaartsdag een concert van de Griekse vibrafonist Dimitris Angelakis samen met Greg Torunski (PL),saxofoon, Dimitrios Kosmidis (GR) drums en op contrabas Justin van Uum.

   

   

 • Sun
  26
  May
  2013
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Bijdrage van Heerlen Jazz aan het nieuwe festival Tango Brutal: Trio Tango Extremo in het Cultuurhuis. Tanya Schaap drukt met haar Tango Extremo een geheel eigen stempel op de Argentijnse tango. Ze doet dat met overtuiging en hartstocht. Sinds de oprichting in 2003 heeft de groep een ontwikkeling door gemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Niet alleen hebben ze een plek op de Nederlandse podia weten te veroveren, maar ook in de rest van de wereld is Tango Extremo een frequent gevraagd orkest. De groep toerde o.a. in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Koerdistan, Frankrijk, Denemarken,Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Portugal, Uruguay, Argentinië, Ierland, Rusland, Groenland, IJsland, China, Venezuela, Ecuador, Colombia, Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Botswana. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld. 26 mei - 20.00 uur Cultuurhuis Heerlen Entree: € 8,00

  [break\]

 • Sat
  01
  Jun
  2013
  20.30 uurPartycenter Amicitia te Hoenbroek

  NO rev stompers noorw (1)Het jazzseizoen van de Oude stijl jazz club 2012-2013  wordt op zaterdag 1 juni vanaf 20.30 uur met deze goede band in het Partycenter Amicitia te Hoenbroek afgesloten.

  De ritmesectie bestaat uit Christ Vingerhoets op drums, Wouter Nouwens  banjo en gitaar, en Paul Brandes op bas.  Emile van Pelt is de pianist en vocalist, waarbij vooral de blues tot zijn geliefde repertoire behoort. De twee blazers zijn Vincent van Elferen  trombone, en de leider Ronald Wildering klarinet en saxen.

  Het repertoire bestaat uit traditionals, ballades, gospels, Zuidamerikaans en marches.

  Entree: € 14,00, donateurs € 9,00. Info: www.oudestijljazzclub.nl

  [break\]

 • Sun
  16
  Jun
  2013
  vanaf 11.00 uurde Obelisk, Prins Willem Alexanderplein 1 Vaals

  euregio jazzIn 2002 werd in Vaals een overkoepelend orgaan gesticht voor de Jazzclubs in de Euregio, de Arge Euregio Jazz. Er ontstond een vriendschappelijke samenwerking tussen de Jazzclubs van Aken, Jülich, Düren, Verviers en de Nederlandse jazzclubs Oostelijke Mijnstreek en Jazzclub Vaals 79. Men bezocht elkaars evenementen, soms werden gezamenlijk orkesten ingehuurd en tips uitgewisseld. In 2012 namen dhr Hans Sygusch van Jazzclub Vaals 79 en dhr Fred Quarten van Jazzverein Aachen het initiatief om een Euregio Jazz Festival te organiseren. Iedere jazzclub stelt een orkest ter beschikking dat gedurende twee uur voornamelijk New Orleans jazz ten gehore zal brengen. Het eerste Euregio Jazz Festival zal in Vaals plaats vinden in de Obelisk.

  Programma

  11.00 uur opening door Wethouder Juliette Verbeek

  11.05 uur: de “Sun Lane Ltd” New Orleans Jazzband .

  13.00 uur: looporkest de “New Orleans Dixie Skaters” .

  14.00 uur: podiumorkest “Bab’s Allstars”, Swing, Boogie-Woogie .

  16.00 uur: tweede optreden van de “New Orleans Dixie Skaters”.

  17.00 uur: podiumorkest“Jazz 4 u”, Dixie, Swing, Bebop.

  19.00 uur: derde optreden van de “New Orleans Dixie Skaters”.

  20.00 uur: sluiting.

   

  De kaarten voor dit grensoverschrijdende evenement kosten € 10.00. De kaarten zijn te koop bij zaal ‘’De Obelisk’’en gelden voor de hele dag, in- en uitloop mogelijk.

  Voorverkoop via St. Jazzclub Vaals 79 tel. 0630002385 / 043-3062130 / ludysaas@home.nl

   [break\]

 • Tue
  18
  Jun
  2013
  20.00 uurSchunck*

  Egbert_nieuw2MusiXperience #7: "Berlin, unsterbliche Symfonische Großstadt”, met bijdragen van Egbert Derix & Leo Janssen, Core Shift en Theo Ploeg.

  Filmvertoning “Berlin, die Sinfonie der Großstadt” in onverkorte versie met nieuwe geïmproviseerde muziek uitgevoerd door Limburgse jazzcoryfee en pianist Egbert Derix, samen met saxofonist/klarinettist Leo Janssen – tegen de achtergrond van de tentoonstelling Cauchy Horizons van fotografe Martine Stig in SCHUNCK*.

  Het tweede deel van de avond wordt ingevuld met een lezing van popjournalist en socioloog Theo Ploeg en een muziekperformance door Mike Kramer van (h)ear, over en geïnspireerd op het hedendaagse Berlijn.

  Programma:

  19.30 uur inloop
  20.00 aanvang deel 1: film met muzikale improvisatie door Derix & Janssen
  21.20 pauze
  21.35 aanvang deel 2: Theo Ploeg en Mike Kramer
  22.35 einde optreden
  Entree: € 10,- Informatie en reservering via balie SCHUNCK* (045-5772200) of www.schunck.nl

   

  [break/]

 • Thu
  27
  Jun
  2013
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  adcolenAd Colen Quartet presenteert “SPARK”

  Stichting Heerlen Jazz presenteert  donderdag 27 juni  in het Cultuurhuis het Ad Colen Quartet.

  Het jazzkwartet van Ad Colen is nationaal en internationaal bejubeld om zijn frisse, persoonlijke en gevarieerde sound. Met zijn nieuwe CD ‘Spark’ brengt Colen muziek die open, toegankelijk, verhalend en meeslepend is. Jazz zoals jazz moet zijn: avontuurlijk, groovend en lyrisch. Een belangrijk deel van het geluid wordt gevormd door de inbreng en samenspel van de musici. Gé Bijvoet (solistenprijs NOS Meervaart Jazz Festival) is een eigenzinnig pianist die de muziek altijd een eigen draai geeft. Wiro Mahieu (winnaar Wessel Ilcken Prijs) is een van Nederlands beste contrabassisten die uitmunt door zijn groove, techniek en lyrische spel. Yonga Sun (winnaar Dutch Jazz Competition) sluit daar perfect bij aan met zijn combinatie van enorme creativiteit en groove.

  Het concert vindt plaats in het kader van de serie "Limburgse Jazz Helden."

  Aanvang 20.30 uur, entree 7,50 euro

  De cycles  “Limburgse Jazzhelden” is een samenwerkingsproject van Stichting Pro 2 en SLIM.

  www.limburgsejazzhelden.nl

  [break/]

 • Wed
  10
  Jul
  2013
  vanaf 15.00 uurDiscovery Center Continium

  jos heutmaekersIn samenwerking met het Wereld Muziek Concours presenteert SLIM “Out of the Box” op 10 juli in Discovery Center  Continium 15.00 uur  De Weg…  film met live muziek Preview van interdisciplinair project waar muziek en film elkaar aanvullen o.l.v. Jo Dautzenberg, 16.00 uur Concert LUNAR, Live United art Orchestra Big Band van 15 personen, vooraanstaande limburgse professionele musici o.l.v. Jos Heutmekers Kaarten en reserveren via WMC - Kerkrade LUNAR /Jos Heutmekers Een Big Band? Eeen improviserende Fanfare? Een wereldmuziek enbsemble?  Cross-Over! Artistieke leiding is in handen van componist en dirigent Jos Heutmekers. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Master Composition in Context) en het Amsterdams Conservatorium (Master Jazz Composition & Arranging). Componeerde en arrangeerde voor onder andere het Metropole Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Ricciotti Ensemble en zijn eigen professionele bigband projecten. In 2006 ontving hij de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazz Festival. Hij heeft een ruime ervaring als dirigent van orkesten en bigbands en is in 2013 uitgenodigd als gastdirigent bij de Marinierskapel. De weg…./Jo Dautzenberg Producent Jo Dautzenberg presenteert een preview van zijn nieuwe filmproject “ De Weg …”. Dit is de  volgende stap in een project, dat de grote steden in de Euregio omvat. De preview bevat beeld impressies met sterke interactie tussen film en live spelend jazz orkest. Info www.dewegnaarmaastricht.nl www.dewegnaarheerlen.nl, powered by Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Pro 2 en SLIM. Jazz op het WMC - artikel limburgs dagblad 20 juni 2013

  logo_slim[break\]

   

 • Wed
  24
  Jul
  2013
  vanaf 14:00 uurDiscovery Center Continium

  huynen vitzIn samenwerking met het Wereld Muziek Concours presenteert SLIM “Out of the Box” 24 Juli in Discovery Center  Continium Muziek Middag met SLIM VITZKIDS BIG BAND jong enthousiast leerorkest o.l.v. Marc Huynen 14.00 uur  Workshops o.l.v. Marc Huynen. 15.00  uur  Concert SLIM Vitzkids Band De Vitzkids is de jongste bigband van Nederland. De muzikanten zijn tussen de 8 en 15 jaar en zijn leerlingen van de muziekscholen van Heerlen en Maastricht. Deze band wordt kundig gecoacht door trompettist Marc Huynen..De Vitzkids zijn een echt leerorkest, waar het enthousiasme aanstekelijk vanaf druipt. Voor de een zijn de Vitzkids de eerste kennismaking met orkestmuziek, voor de ander is het een vaste leerplek waar hij of zij ervaring opdoet, voor weer een ander de springplank naar voortzetting van studie en spelplezier.  Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls.Hij  volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk,Vince Mendoza, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham. Marc Huynen musiceerde o.a. in de volgende orkesten: The Glenn Miller Orchestra, Cubop City bigband, El Tattoo del Tigre, No limit, Jazzorchestra National Du Luxembourg, Il novo cente (Night of the Proms) en de WDR bigband, popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze.. Vitzkids powered by SLIM Reserveren en Kaarten via WMC Kerkrade Jazz op het WMC - artikel limburgs dagblad 20 juni 2013

  logo_slim[break\]

   

 • Sat
  27
  Jul
  2013
  vanaf 21.30 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  Popy Basily Gipsy Trio, een topper in de GIPSY muziek in Gasterie de Fabel - Heerlen07272013-fabel-gipsy-fb               Zaterdag 27 juli kun je in Café de Fabel (voormalig café de Zotte) aan de Benzenraderweg 104 in Heerlen terecht voor een optreden van het Popy Basily Gipsy Trio. Het Popy Basily Gipsy Trio speelt een eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz in de traditie van de Hot Club de France. Ze hebben een eigen (jazz)identiteit ontwikkeld met tradtionele invloeden van de Balkan, blues en flamenco. Het trio bestaat uit solist Popy Basily, violist Tucsi Basily en contrabassistMarc Giordano. Samen vormen ze de harde kern van de Basily Gipsy Band die op vrijwel alle jazzfestivals en jazzpodia door heel Europa gespeeld heeft, waaronder meerder malen op het North Sea Jazz Festival.  Ze zijn vrijwel jaarlijks te zien op het International Gypsy Festival in Tilburg, nu dus in samenwerking met heerlen Jazz, neergestreken in de Fabel "for one night." Basily Gypsy band in vrije geluiden (VPRO)  

  [break/]

 • Mon
  26
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  foto_takefiveBugaboo Tang , Geert Roelofs & Friends,  speelt een explosieve mix van (swing)blues, boogie, rock & roll en rock-a-billy en doet dat op intense extravagante wijze.

  [break/]

 • Tue
  27
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  James Taylor Quartet-2 smallHet James Taylor Quartet is een vier-koppige Britse top jazz funkband die bekendheid verwierf met hun liveoptredens. De band werd gesticht door Hammond orgel speler James Taylor.

   

  [break\]

 • Wed
  28
  Aug
  2013
  om 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  foto tanyaInterdisciplinaire productie, film, live muziek, dans en fotografie, door Jo Dautzenberg & ( euregio) Band. Meer info: www.dewegnaarheerlen.nl

   

  [break/]

 • Thu
  29
  Aug
  2013
  vanaf 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  dez-mona-1Dez Mona is een Belgische band die een combinatie speelt van jazz, gospel, drama en spirituals.

  [break/]

 • Fri
  30
  Aug
  2013
  vanaf 21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  LCG-3Een groep Colombiaanse vrienden die over de hele wereld speelt, met een Latijns-Amerikaans cocktail van rock, rap, soul en funk.

  [break\]

 • Sat
  31
  Aug
  2013
  21.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  logoEINS, ZWEI PARALLEL CINEMA. is een Nederlandse Shoegaze-band onder leiding van Stefan en Lydia van Maurik.

  [break/]

 • Sun
  01
  Sep
  2013
  v.a. 19.30 uurSpiegeltent van Grunsvenplein - CULTURA NOVA

  Zondag 01/9 19.30 uur
  KRIS DE BRUYNE, Belgisch , nederlandstalig rock artiest met Geert Roelofs & Friends

  Zondag 01/9 21.30 uur
  BEANS & FATBACK Een band met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten.

  [break/]

 • Sun
  15
  Sep
  2013
  vanaf 14.30 uurCultuurhuis Heerlen

  poster LIMBURGSE JAZZHELDENOp zondag 15 september speelt de top van de Limburgse jazz scene, Peter Hermesdorf saxofoon, Mike Roelofs toetsen, Werner Lauscher contrabas , Geert Roelofs drums  & Marc Huynen trompet in Cultuurhuis Heerlen.

   

  [break/]

 • Sat
  21
  Sep
  2013
  21.30 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  zaterdag 21 september om 21.30 uur: Jazz in de kroeg De Fabel  presenteert: Serious Nonsense 4tet. Theodosios Kosmidis – Gitaar, Dimitrios Kosmidis – Drums, Jusin Min – Piano,Justin van Uum – Contrabas young jazz stage

  [break\]

 • Sun
  27
  Oct
  2013
  12:00 - 16:00 uurAuberge de Rousch

  Met de Never Mind Jazz Band - Eindhoven, Entree: € 39,95

  [break/]

 • Sun
  27
  Oct
  2013
  vanaf 16:00 uurgasterie de Fabel

  foto Ruud 6Special Guest Leo Janssen (Metropole Orkest): sax. Werner Lauscher: bas. Marc Huynen: trompet. Gero Körner: piano. Geert Roelofs: drums. Dit is een buitengewone formatie. vrije gave.

   

  10272013-jazzhelden

  [break/]

 • Thu
  31
  Oct
  2013
  Cultuurhuis Heerlen

  Voorspelen Jury, entree: gratis.

  [break/]

 • Fri
  01
  Nov
  2013
  Nieuwe Nor

  Jong Talent, semi professioneel

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  13:30 - 16:30 uurCentrum Heerlen

  foto Red_JacketsRed Jackets uit Bergen op Zoom, entree gratis.

   

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  20.30 uurAmicitia, Hoensbroek

  De HOT PEPPER JAZZBAND speelt vanaf 1989 in een praktisch ongewijzigde bezetting, die geëigend is voor de Chicago Jazz, zoals o.a. jazz jazzfenomenen Jelly Roll Morton, Louis Amstrong, Bix Beiderbecke en Duke Ellington die presenteerden. Een sterke ritmegroep bestaande uit tuba, banjo en piano kenmerkt de groep. HOT PEPPER JAZZBAND uit Bonn speelt in Partycenter Amicitia op de markt in Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00. info: www.oudestijljazzclub.nl

  [break/]

 • Sat
  02
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - ING-zaal

  Dina_medina_pict4 SMALLDé stem van de Kaapverdische muziek in Nederland is Dina Medina. Geboren in Schiedam, maar opgegroeid met de muziek van het West-Afrikaanse eiland - de geboortegrond van haar ouders – beheerst zij repertoire uit alle genres van de Kaapverdische muziek. Zij bracht haar liederen behalve in ons land, ook in Afrika, Amerika en elders in Europa. Dina Medina is 8 x genomineerd voor de Cabo Music Awards.

  Entree: €17,50 - meer informatie en tickets klik hier

   

   

  [break/]

 • Sun
  03
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  Tom_Mike_Fuji_FP-100c © Edwin van NuilOpenings concert  Heerlen Jazzt… 2013

  door wethouder Barry Braeken

  Tom Beek en Mike Boddé presenteren “Bliss” - Geheel volgens traditie wordt Heerlen Jazzt geopend met een solo concert. Na John Beasley, Michiel Borstlap,  Bert van den Brink en  Rembrandt Frerichs is het nu de beurt aan saxofonist Tom Beek.

  "Alleen in helder water zie je diepte", schreef RutgerKopland. 

In de stilte, tussen de gedachten door, worden onze verhalen verteld. Onze momenten, onze twijfels, onze bewegingen. In de stilte is het helder.

 In  BLISS gaat Tom Beek  de confrontatie aan met de stilte. Spannend, als een dans, bijna vloeibaar, ontstaat er een gesprek.

 De plek alleen is al bijzonder. Het Savelbergklooster vormt het magische toneel  voor deze presentatie.

BLISS is een liefdesverklaring aan de saxofoon.   Tom Beek wordt aan de vleugel begeleid door Mike Boddé. Entree gratis. 

  Heerlen Jazzt 2013: Officiële opening in het Savelbergklooster:

  [ujicountdown id="heerlen Jazzt" expire="2013/11/03 12:00" hide = "true"]

  [break/]

 • Sun
  03
  Nov
  2013
  vanaf 14:00 uurRondom Pancratiusplein en de Fabel

  Kroegentocht in de binnenstad

  live muziek met diverse Bands van  Funk Jazz, Blues, Cubaans, Latin, New Orleans tot  folklore en wereldmuziek. Entree: gratis.

  Lindeplein Shakers

   14.00  Hey Heële     Lindeplein Shakers 

  15.00  Beerkompanie    Jazz Combo D-FLAT met zang van Linda Koolen  

  16.00  D’r Klinge The Revivalists

  foto D flat

  16.00 uur  De Kroniek :   Anna Nita & Shakers

  16.00 uur Bolero: Hot House bLues Band

  16.00 uur  Cafe de Tapperij :   Booz’n Blues 

  16.00 uur  Pelt: Jam Pure

  therevivalists

  16:00 uur Ginelli: Justin van Uum & Jusin Min

  16:00 uur Café Brakke: Una Mas

  16.00 uur De Kromme toeter – The Flow

  19.30 uur De Fabel: After Party Gadu Gadu met Tuur Florizoone

  Fotogadugadu.jpg

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Fri
  08
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - Limburg Zaal

  2013-11-8_Larry_Carlton_0216SMALL"If Royal Scam is the definitive Steely Dan guitar album, then Larry Carlton is the reason why."

  Dat zegt Steely Dan-oprichter Walter Becker over gitarist Larry Carlton, die bij het verschijnen van dit album al 24 jaar bezig was zijn lievelingsinstrument onder de knie te krijgen. Hij ontwikkelde hierbij een eigen stijl die Joni Mitchell vanwege het gebruik van het volumepedaal treffend ‘fly fishing’ noemde. Naast zijn langdurige verbintenissen met Steely Dan, The Crusaders en de supergroep Fourplay werkte Carlton als studiomuzikant mee aan albums van Michael Jackson, Sammy Davis Jr., Herb Alpert, Quincy Jones, Bobby Bland, Linda Ronstadt en tientallen anderen. Het meest indrukwekkend is echter zijn solocarrière: meer dan dertig albums heeft Carlton op zijn naam staan. Entree v.a. €22,50 Meer info en tickets klik hier.

  "Larry Carlton is the sum and son of a long lineage, beyond time, and beyond rational explanations of dedication or practice, the work of his hands speaks grace and passion and timeless knowledge. Listen, learn and be profoundly moved." – Sting

  [break/]

 • Sat
  09
  Nov
  2013
  13:30 - 16:30 uurCentrum Heerlen

  OLYMPUS DIGITAL CAMERABlue Marble Silver Cornet Band , entree gratis

   

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Sat
  09
  Nov
  2013
  20:00 uurCultuurhuis Heerlen

  C Blues, voorverkoop 12,50 - Kassa 15 euro

  [break/]

 • Sun
  10
  Nov
  2013
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Rob Sijben (sax), Simon Ostlander (piano), Jerome Cardynaals (drums), Marc Huynen (trp), Geert Roelofs (drums). Entree: € 8,00.

  [break/]

 • Sun
  10
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  foto Kim en Tim 1 (1024x752)

  Het duo Kim Versteynen en Tim Finoulst is een samenwerking van twee muzikanten op de meest transparante manier: zang en gitaar. Anders dan een traditioneel duo, breken zij uit het keurslijf van solist en begeleider en werken ze met veel interactie en improvisatie naar elkaar toe. Pure muziek met erg veel creativiteit. Op 21 juli 2013 wonnen zij het Concours Des Jeunes Talents op de Leffe Jazz Nights: de jury prees de durf van het project, de kwaliteit van de muzikanten, hun soberheid en intimiteit, de manier waarop ze popsongs in de jazztraditie inschrijven en hun podiumprésence. 

  Entree: € 5,00. Meer informatie klik hier.

   

  [break/]

 • Fri
  15
  Nov
  2013
  19:30 uurCultuurhuis Heerlen

  poster yjnSLIM Vitzkids Surprise Eujazz young talent Award. Uitreiking door Eric Vloeimans.

  Foto Expositie

  [break/]

 • Sat
  16
  Nov
  2013
  20.30 uurTheater Heerlen - ING-zaal

  2013-11-16_Ntjam Rosie SMALLDe Rotterdamse zangeres en stijlicoon Ntjam Rosie is hard op weg internationale furore te maken. Haar zwoele, soepele soul/jazzmuziek combineert het beste van twee continenten, Afrika en Europa. Met het nieuwe album ‘At the back of beyond’ neemt ze je mee op een spirituele reis. Het gaat over goed en slecht, over intens leven en in evenwicht blijven. Met ´At the back of beyond’ pikt ze de draad op waar haar vorige album ‘Elle’ ophield. 

  Entree €16,-. Voor meer informatie en tickets klik hier.

   

   

   

   

   

   [break/]

   

 • Sun
  17
  Nov
  2013
  13:00 uurCultuurhuis Heerlen

  SLIM big band dag

  Bert Joris

  LUNAR ORHESTRA

  Big Bands en workshops

   

  [break/]

 • Sun
  17
  Nov
  2013
  15.00 uurSavelberg Klooster

  charlotte haesenVocal Jazz met Charlotte Haesen en Philip Breidenbach 

   

   

   

   

   

   

  [break/]

 • Mon
  18
  Nov
  2013
  20:30 uurPoppodium Nieuwe Nor

  YoungbloodBrassBandbyJeromeBourgeois1smallYoungblood Brass Band komt terug naar Zuid-Limburg! De geëngageerde 10-koppige Amerikaanse hiphop fanfare die behalve hiphop ook latin, punk, drum 'n' bass en traditionele New Orleans jazz combineert, komt op 18 november haar nieuwe album Pax Volumi - het eerste in vijf jaar! – laten horen in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht een enerverende, opwindende live-show die je omver zal blazen.

  Voorverkoop: € 11,00 | Student: € 7,00 | Avondkassa: € 12,00


  [break/]

 • Wed
  20
  Nov
  2013
  AFGELASTTheater Heerlen - Limburg zaal

  Deze voorstelling is geannuleerd

  Nueva Manteca is erom bekend om met de meest originele thema’s het publiek te verrassen. In het seizoen 2013/2014 is dat het programma ‘Crime!’ Latin muziek met thema’s uit beroemde misdaad en gangsterfilms. Muziek die u waarschijnlijk allemaal kent maar nooit gedacht heeft het vanuit deze invalshoek te horen…. Godfather’s Theme in een Cubaanse rumba en het thema van Baantjer als ‘Son Montuno’. Verrassing en herkenbaarheid verweven tot een onvergetelijk muzikaal avontuur !

  2013-11-20_Nueva Manteca SMALLLine up:
  Jan L. Hartong – piano
  Ben van den Dungen- sax
  Ilja Reijngoud – trombone
  Ed Verhoeff – el. gitaar
  Jeroen Vierdag - bas
  Nils Fisher – percussie
  Lucas van Merwijk – drums

  Entree v.a. €8,- Voor meer informatie en tickets klik hier.

  [break/]

   

 • Fri
  22
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - Limburg Zaal

  2013-11-22_Chris HinzeSMALLChris Hinze staat dit jaar 40 jaar op het podium. Hij viert dit jubileum met een bijzondere multimediaproductie, geïnspireerd op de vijf elementen van de Azteken: Sun, Wind, Rain,Water & Corn. En met een groot aantal vrienden. Want het is de combinatie van topmuzikanten en kunstenaars die van dit jubileumproject een waar spektakel maakt voor alle zintuigen. De heldere klanken van fluitist Hinze, het bijzondere stemgeluid van Reut Rivka Sha (Israel), de elektronische rythmscapes van Coen Molenaar die authentieke Indiaanse drum- en percussiesounds tot leven wekt, en de uitzonderlijke instrumentale bezetting van ‘Del Silencio’ krijgen een visueel kader in prachtige videoprojecties van Mexico, de Maya’s en Azteken. En uiteindelijk in de schilderingen die Wouter Stips live op het podium maakt, op de vruchtbare klanken van sun, wind, rain, water & corn.

  Entee v.a. €12,-. Voor meer informatie en tickets klik hier.

   

  [break/]

 • Sat
  23
  Nov
  2013
  20:30 uurTheater Heerlen - ING zaal

  2013-11-23_Salima DiabateErvaar het warme en krachtige stemgeluid van de Afrikaanse zangeres Salimata Diabate. Haar bijzondere stem lijkt vleugels te krijgen op de swingende, vreugdevolle muziek die haar ensemble ten gehore brengt op de balafon, n’goni, kora (instrumenten uit West-Afrika), gitaar en percussie. ‘Kolokagni’ van Salimata Diabate bevat elementen uit zowel de Senegalese als de Guineese en zelfs de Malinese traditie.

  Entree €16,50. Meer informatie en tickets klik hier.

   

   

   

  [break/]

   

 • Sun
  24
  Nov
  2013
  15:00 uurSavelberg Klooster

  foto Edith van den HeuvelEdith van den Heuvel en jazz pianist Frank Harrison uit Londen  presenteren in het kader van de vocal jazz reeks een intiem duo concert tijdens de jazzmaand in Heerlen. Nederlandse zangeres Edith van den Heuvel woont sinds 1994 in Luxemburg en is al jaren actief in de Luxemburgse en Duitse jazz-scene. Wij zijn bijzonder trots dat zij een bijdrage wil leveren aan de vocal jazz concert reeks in Heerlen . Edith is Jazz. Kom en overtuig jezelf.

  De pianist Frank Harrison is een van de meest getalenteerde jonge jazz pianisten uit Engeland. Hij is vooral bekend als begeleider in de band van saxofonist Gilad Atzmon, het “Orient House Ensemble” maar ook als solo artiest heeft hij  in Europa zijn sporen verdiend. 

  Entree: € 5,00. Meer informatie klik hier.

   

   

  [break/]

 • Fri
  29
  Nov
  2013
  20:30 uurPoppodium Nieuwe Nor

  2013_11_29_CAPT_promopic1smallCaptain Beefheart, a.k.a. Don Van Vliet (1941-2010), was componist, muzikant, zanger, dichter en beeldend kunstenaar, maar zijn grootste bekendheid verwierf hij samen met zijn begeleidingsgroep The Magic Band. Beefheart was, net als zijn jeugdvriend Frank Zappa, een van de innovatoren van de hedendaagse muziek en muzikanten als Tom Waits, Beck en PJ Harvey noemen hem als belangrijke invloed. Zonder Beefheart grasduint The Magic Band door het volledige oeuvre van Captain Beefheart en doet dat met flair, overtuigingskracht en strakheid. Mis deze afspraak met de muziekgeschiedenis niet!

  Voorverkoop: € 21,00 | Student: € 16,00 | Avondkassa: € 25,00

  [break/]

   

 • Sat
  30
  Nov
  2013
  19:00 uurTheater Heerlen - diverse podia

  candy crazy d pers kl 04SMALLOp zaterdag 30 november presenteert Parkstad Limburg Theaters ter afsluiting van de Heerlen Jazzt-maand een gloednieuw festival in de zalen van Theater Heerlen: jazzOUT! een festival met jazz-, soul- en funkmuziek. Op de eerste editie zullen onder anderen Larry Graham, Candy Dulfer, Re-Freshed Orchestra en Mike Del Ferro optreden.

  Over de hele wereld staat Candy Dulfer bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht sindsdien ruim 2,5 miljoen albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Dit jaar is Candy bovendien een van de juryleden in X Factor.

  Larry Graham is een legendarische bassist die wordt door velen wordt gezien als dé uitvinder van de 'slapping'-techniek op de basgitaar. Graham verdiende zijn sporen als bassist en zanger bij Sly & The Family Stone en Prince. Met zijn pluk- en slagtechniek op de bassnaren definieerde hij - samen met zijn band "Graham Central Station" - de funksound van de jaren zeventig.

  Larry GrahmSMALL

  Het überhippe Re:Freshed Orchestra brengt een hete mix van hip-hop, funk, fusion & jazz rock maar ook de klassieke invloeden worden niet vergeten door he tgebruik van viool en cello. Als ze op het podium staan, raak je al snel de tel kwijt. Maar ze zijn met vijftien dus. De vergelijking met Kyteman is dan al weer snel gemaakt. Oordeel zelf, deze band is te gek!

  Mike del Ferro is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in meer dan 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek uit de meest uiteenlopende landen over de hele wereld. Hij heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown en Erik Truffaz.

  Het jonge jazzkwartet Bruut!, dat met de dezelfde filosofie musiceert als New Cool Collective, maakt  hard swingende, hippe Hollywoodfilm jazz. Bruut! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk: Superjazz!

  Twogether, bestaand uit Jérôme Cardynaals (drums) en Simon Oslender (Hammond orgel), speelde al met musici als Dr. Lonnie Smith, Georgie Fame, Eric Vloeimans,  het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Met hun eigen stijl wonnen zij al bijzondere prijzen, o.a. het Prinses Christina Jazz Concours.

  De veelzijdige contrabassist Jo Didderen heeft een programma gemaakt getiteld ‘Songs for my father’ met de contrabas in de hoofdrol. Solo of in combinatie met een ritmesectie, zang, saxofoon en/of strijkkwartet speelt hij eigen nummers en door toetsenist Mike Roelofs geschreven arrangementen.

  Verder zullen The Family Guys en de winnaar van de EU-Jazz award optreden. Na afloop is er een afsluitende jamsessie met enkele gastartiesten! 

  Entree €29,-. Meer informatie en tickets klik hier.

  [break/]
   

 • Sun
  08
  Dec
  2013
  14.30 uurCultuurhuis Heerlen

  ROB BRUYNENIn het kader van de serie Limburgse Jazz Helden ontvangen Marc Huynen en Geert Roelofs deze keer jazztrompettist Rob Bruynen uit Maastricht. Rob Bruynen is docent aan het Conservatorium en speelt al 16 jaar in het meest gerenommeerde Europese groot jazz orkest : De WDR BIg Band. Zijn laatste CD “Brownies Colours” toont de veelzijdigheid van deze vooraanstaande musicus. Rob Bruynen en Marc Huynen spelen bij deze unieke gelegenheid samen en brengen een eerbetoon aan de legendarische trompettisten Miles Davis, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Clifford Brown en Chet Baker. Line – up: Rob Bruynen( trp), Marc Huynen (trp), Geert Roelofs (drums), Werner Lauscher (bass), Gero Korner (piano)

 • Sun
  15
  Dec
  2013
  vanaf 16.00 uurGasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  [break\]

 • Fri
  07
  Feb
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

  foto kapok

  Cultuurhuis heeft de première van ‘Kapok’

  Drie jonge, getalenteerde en enthousiaste musici die net even iets anders doen. Dat is Kapok. De line up is evenzo kenmerkend als ongebruikelijk: een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn, een instrument dat je niet direct associeert met de jazz. De jongens combineren elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie en compacte vormen van pop en funk; de grooves en percussie-instrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Zo luister je het ene moment naar muziek die herkenning oproept en word je het volgende moment weggeblazen door een abstracte vrije improvisatie. Ze worden erom geprezen en wonnen zowel de Dutch -, als de European Jazz Competition.

  Op 7 februari staan ze in Het Cultuurhuis en presenteren hun nieuwe CD. 

  Entree en reserveren uitsluitend via Parkstad Limburg Theater

   

   

 • Sat
  29
  Mar
  2014
  v.a. 19.30 uurKasteel Hoensbroek

  mardi gras jazzband-2Programma 33e Internationale Jazznight 2014.

  Op zaterdag 29 maart 2014 vindt de Jazznight traditiegetrouw plaats in Kasteel Hoensbroek. Het internationale karakter voor de 33e “Brand” Internationale Jazznight 2014 is gegarandeerd met zowel muzikale als internationale variatie. Op  drie podia worden verschillende jazzstijlen gepresenteerd:

  New Orleans Jazz door de Mardi Gras Jazzband uit Dendermonde België. Een band die in de grote bovenzaal de traditionele jazz met een originele bezetting, op een voor hen eigen wijze, voor het voetlicht brengt.

  Het Lollo Meier Kwintet is aanwezig met Gipsy Jazz in een bijzondere samenstelling. Deze band geniet de laatste jaren van een grote belangstelling en veel succes.

   

  jazznight 2014 E.Wrobel 2-2

  jazznight 2014 Paolo Alderighi-2Engelbert Wrobel’s International Hot Jazz Quintet met een internationale bezetting. Op piano een zeer speciale gast: de uit Milaan afkomstige jazzpianist Paolo Alderighi. In zijn benadering van de jazz klinkt de klassieke vorming sterk door. Als tweede speciale gast de uit de Verenigde Staten afkomstige trompettist Duke Heitger.

  “Jongeren op de Jazznight” met als naam : ”KUMULUS BIG BAND”. Deze band is een leerorkest voor jongeren vanaf 13 jaar en speelt in het voorprogramma van 19.30 tot 20.30 uur.. De band staat onder leiding van Marc Huynen. 

  Meer informatie en voorverkoop via www.oudestijljazzclub.nl

  [break/]

 • Sun
  20
  Apr
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  frank GiebelsCultuurhuis Heerlen presenteert zondagmiddag 20 april   “Limburgse Jazzhelden” met  pianist Frank Giebels. 

  In de afgelopen 2 seizoenen presenteerde Stichting  Heerlen Jazz i.s.m. SLIM en Pro 2   op verschillende podia  onder de noemer “Limburgse Jazzhelden” een aantal optredens waarin muzikanten die al geruime tijd bezig zijn in de jazz maar ook jonge talentvolle muzikanten worden uitgelicht. Leo Janssen, Rob Bruynen, Jerome Cardynaals,  Ruud Breuls , Mike Roelofs, Peter Hermesdorf e.v.a. waren al van de partij. Voor het concert op 20 april is de gerenommeerde jazzpianist Frank Giebels uitgenodigd. Frank Giebels ontving in het verleden al meerdere prestigieuze prijzen zoals de PallMall jazz Award en is o.a. docent aan het Maastrichts conservatorium. Naast Frank Giebels zal Werner Lauscher te horen zijn op bass en zijn trompettist Marc Huynen en drummer Geert Roelofs . De aanvang is 14.30 uur en de entree bedraagt € 8,00 

  poster jazz helden

 • Sat
  26
  Apr
  2014
  20:30 uurPODIUM TREFCENTER AMICITIA

  The-South-Jazz-Band474Opgericht in 1957 door de huidige leider Henk van Belkom, en door personele aanpassingen nog springlevend, speelt de band op een voortreffelijke wijze de traditionele jazz. Gedurende de lange periode heeft het orkest vele prijzen binnengehaald en speelde in nagenoeg alle landen van Europa op bijna alle Jazzfestivals en op het grote Jazzfestival in Sacramento USA. 
  De huidige musici van de band zijn: Henk van Belkom, Fred Gelderblom, Leo Versteden, Wil Soffers, Hans Jansen Bart Kuijstemans en Ben Koenraads.

  Partycenter Amicitia, Markt 9-10 te Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00.

   

 • Sun
  11
  May
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Limburgsejazzhelden2

  De serie Limburgse Jazzhelden is populair. Bekende musici uit de Limburgse jazzscene musiceren met een vaste line–up. Speciale gasten uit Belgisch Limburg deze keer: Tim en Daniël Daemen op trombone en saxen.

  In de afgelopen 2 seizoenen presenteerde Stichting Heerlen Jazz i.s.m. SLIM en Pro 2 op verschillende podia onder de noemer “Limburgse Jazzhelden” een aantal optredens waarin muzikanten die al geruime tijd bezig zijn in de jazz maar ook jonge talentvolle muzikanten worden uitgelicht. Leo Janssen, Rob Bruynen, Jerome Cardynaals, Ruud Breuls, Mike Roelofs, Peter Hermesdorf e.v.a. waren al van de partij.

  Cultuurhuis Heerlen, 11 mei, Aanvang 14.30 uur, entree 8 euro

 • Wed
  21
  May
  2014
  20:00 uurFilmzaal Schunck*

  accordionWoensdag 21 mei in de filmzaal van Schunck, tijdens  het festival Tango Brutal.

  Geprogrammeerd stond Tatadios, maar het blijkt onmogelijk alle leden van het Tatadios Cuarteto naar Nederland te laten komen. Martín Sued , bandoneon, zal wél komen en zal begeleid worden door de momenteel in Amsterdam verblijvende Argentijnse saxofonist Natalio Sued. Deze Argentijnse saxofonist/ klarinettist en basklarinetist wordt beschouwd als een van de meest representatieve 'stemmen' van de nieuwe jazzscene in Buenos Aires.sax

  Het gevarieerde programma dat deze twee neven onder de naam Sued y Sued ten gehore zullen brengen zal bestaan uit originele composities van Martín Sued alsmede uit eigen arrangementen van, en improvisaties op, bijzondere composities uit de rijke geschiedenis van de Argentijnse tango.

  Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro

 • Sat
  24
  May
  2014
  20:30 uurPartycenter Amicitia te Hoenbroek

  Cotton-4-zittend600Het Jazzseizoen van de Jazzclub Zuid-Limburg wordt afgesloten met de Belgische formatie Cotton City Jazz Club. Een band die al jaren goede traditionele jazz presenteert en tot de betere jazzbands van onze Zuiderburen gerekend mag worden.
  De Cotton City Jazz Club staat onder leiding van Eddy Sabbe op klarinet en sax, in de blazerssectie bijgestaan door Bruno van Acoleyen op trompet en Vincent van Elferen, geen onbekende uit de Brabantse traditionele jazzwereld, op trombone en zang.

  Pianist Alain Serire is met muzikantenpensioen gegaan en is vervangen door Annemiek Beex uit Breda. Met Herman Sobrie op bas en Jean Pierre Roelant is de band compleet. Cotton City Jazz Club speelt traditionele jazz met verrassende nummers van George Lewis, Albert Nicolas en John Hendy.

  Zaterdag 24 mei, Partycenter Amicitia, Markt 9-10 te Hoensbroek. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50, donateurs € 8,00.

  [break/]

 • Tue
  10
  Jun
  2014
  Cultuurhuis Heerlen

  VOORAANKONDIGING

  A5 kaart SA-NL connection2.indd

  [break/]

 • Sun
  29
  Jun
  2014
  14:30 uurCultuurhuis Heerlen

  jel-2

  Heerlen Jazz en het Cultuurhuis Heerlen presenteren vanmiddag de Limburgse trombonist Jel Jongen. Hij studeerde klassieke trombone en na zijn studie begeleidde hij alle grote sterren o.a. bij optredens in Ahoy. Momenteel is Jel Jongen lid van het Metropole Orkest en de formatie the Jay Horns. Jel Jongen is overigens geboren in Heerlen

  Samen met de vaste crew van het programma de Limburgse Jazzhelden: drummer Geert Roelofs, bassist Manfred Leuchter en trompettist Marc Huynen wordt dit weer een onvergetelijke middag. 

   

  Aanvang 14.30 our, entrée 8 euro

   

 • Sun
  31
  Aug
  2014
  20.00 uurSpiegeltent Cultura Nova - van Grunsvenplein

  LUNAR

  Bijzonder concert van het vijftienkoppig, internationale ‘LUNAR orchestra’ o.l.v. Jos Heutmekers. Première van nieuwe stukken van Carlo Nardozza, Claudius Valk (winnaar Neuer Deutscher Jazzpreis 2014), Jesse Passenier en Jos Heutmekers.

  Bezetting:

  Daniël Daemen (s) - Greg Torunski (s) - Claudius Valk (s) - Heiko Bidmon (s) - Carlo Nardozza (tp) - Roel van Wijk (tp) - Daniël Vanderhoydonks (tp) - Tim Daemen (tb) - Nick Caris (tb) - Alex Loiacono (tb) - Melle Weijters (g) - Martijn Soeterbroek (d) - Stephan Raidl (b) - Gero Körner (p) Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting SLIM.

  Gratis toegang.

  De spiegeltent staat op het Burgemeester van Grunsvenplein (naast het Parkstad Limburg Theater).

  logo_slim

  [break/]

 • Thu
  25
  Sep
  2014
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  twogether25 september geven de 18-jarige Maastrichtse drummer Jérôme Cardynaals en de 16-jarige toetsenist Simon Oslender uit Aken, samen het jazzduo Twogether een avondvullend concert in de Limburgzaal van Theater Heerlen. De avond bestaat uit een aaneenschakeling van muzikale verrassingen waaronder gastoptredens van de Engelse zangeres Madeline Bell en de Nederlandse jazz-icoon Benjamin Herman. 

  Zowel Jerome als Simon zijn winnaars van de EUJAZZ AWARD, de euregionale Jazzprijs voor jong talent  die jaarlijks tijdens Heerlen Jazz wordt uitgereikt in Heerlen. Eveneens van de partij Marc Huynen en Peter Hermesdorf. 

  Prijzen: € 19,50 Rang 1, € 17,00 Rang 2, € 10,00 Rang 3 en € 22,50 Sterrang

  Bestel hier uw tickets.

  [break/]

 • Sun
  26
  Oct
  2014
  12.00 uurAuberge de Rousch

  Storyville Jassband small

   

  De brunch wordt geserveerd in de Manege van Auberge de Rousch in buffetvorm tussen 12.00 en 16.00 uur. U wordt verwacht tussen 12.00 en 13.00 uur.

  Voorgerechten: Een saladebuffet met keuze uit een salade Niçoise met haricots verts, uitjes, sardines, ansjovis, gekookte en verse tonijn, of een Caesar salade met kuikenborst, croutons en ijsbergsla. A la minute gemarineerde zalm met gebakken scampi’s op een spiegel van mosterd en dille, semi-gegaarde bleekselderij, venkel en een spaghetti van courgettes. Pompoenvelouté met pistachenoten, krokante Serranoham en bieslook

  Hoofdgerechten: Roodbaars op een puree met Savooiekool en bospeen, een kreeftensaus met cressonette, knolselderij en parels fijne olijfolie. Draadjesvlees in een zoetzure saus met donker bier, getrancheerde entrecôte en een ratatouille van groenten met aardappelgratin.

  Wildzwijn en gekonfijte wilde eendenbout, met in Cointreau gestoofde peer en Preiselbeeren, gebakken paddenstoelen en een roerbak van groenten en zuurkool met saffraan, begeleid door een wildsaus met geglaceerde uitjes

  Nagerechten: Kaasbuffet met 8 Europese soorten kaas, stroop, noten, dadels, druiven en brood. Citroensorbet met gember-yoghurt. Vanille-ijs met warme kersen- en chocoladesaus. Gebakken ananas met kokos en een Malibu-stracciatella parfait met witte chocolademousse. Fruitsalade met panna cotta met bosvruchten coulis. Assorti van gebakjes

  De prijs van deze brunch bedraagt € 40,95,- p.p. inclusief koffie, thee, bier van het vat, fris, huiswijn.

  Bij afmelding op de dag zelf zijn wij genoodzaakt 50% in rekening te brengen. Reserveren gewenst, Tel. 045-5715890 e-mail: info@derousch.nl

  Augberge de Rousch

  Kloosterkensweg 17

  6419 PJ Heerlen

   

  [break\]

 • Sun
  26
  Oct
  2014
  15.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Vanaf 11.00uur een workshop van de bekende saxofonist Paul van Kemenade. 

  COMBO PICON

  Combo Picon is een muzikale vriendenclub die al ruim vijftien jaar op hoog amateurniveau en op eigen wijze invulling geeft aan het bekende jazzrepertoire. Daarnaast spelen ze ook diverse eigen composities. 
  De wekelijkse repetitie is voor de bandleden een doel op zich. En diverse keren per jaar betreden ze het podium, en brengen hun muzikale kunsten ten gehore. 

  De samenstelling van de band is al vijftien jaar (!) ongewijzigd, te weten: 
  Ron Schellings (ts), Pierre van Neer (as), Theo Keltjens (tb), Frenk Peeters (g), Sjaak Coenen (b) en Rob Hardy (dr).

   

  [break\]

 • Thu
  30
  Oct
  2014
  19.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Eu-Jazz  zijn de samenwerkende jazzfestival organisaties in de Euregio. De Eu-Jazz Award is een gezamenlijk project van de organisaties Heerlen Jazz, In Front Aachen, Jazz à Liège, en  Jazz Maastricht. In 2014 wordt de prijs in de categorie”Young Talent”, de 2e  keer namens de gezamenlijke jazz organisaties uitgereikt, tijdens het festival Heerlen Jazzt in november 2014.

  "Snap Your Fingers"

  "Snap Your Fingers"

  De winnaar ontvangt de 50 cm grote “snap your fingers,” wint enkele masterclasses en maakt een tour langs de diverse eujazzpodia in Maastricht, Aken, Luik, Heerlen, Eupen  en Eben . Het beeld “snap your fingers” is gemaakt door beeldend kunstenaar Marc Truijen.

  Een vakjury wordt samengesteld  met daarin recensenten, musici,  en/of docenten uit de drie eur-regio landen. Jury voorzitter in 2014 is Prof. Mr. Anka Ernes.

  Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Marc Huynen: marchuynen@home.nl

  Ism SLIM ,Heerlen Jazzt, Pro2 en Cultuurhuis Heerlen.

  [break\]

 • Fri
  31
  Oct
  2014
  Mon
  01
  Dec
  2014
  tijdens openingstijdenCultuurhuis Heerlen

  Fotograaf Theo van Mourik volgt  “Heerlen Jazzt”  al enkele jaren. Dit heeft geleid tot een even creatieve als unieke documentatie van live Jazz in Heerlen van de laatste vijf jaar; van (zeker niet complete) Limburgse Jazz Helden, van de Big Band Dag, van live Jazz in de stad van Savelbergklooster tot Spiegeltent.

  Charlotte Haesen, "de Weg, der Weg, La Route, Spiegeltent Cultura Nova.

  Charlotte Haesen, "de Weg, der Weg, La Route, Spiegeltent Cultura Nova.

  In het Cultuurhuis de hele maand November een overzicht van zijn werk. Sfeervol, pakkend en vol muzikaliteit , ondanks of dankzij de verstilling die eigen is aan fotografie…

  Ondersteund door Stichting Pro2 en stichting Heerlen Jazz.

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  level42_press

   

  De Britse jazz-funk groep Level 42 die in de jaren tachtig bekend is geworden door nummers zoals 'Running In The Family', 'Hot Water', 'Lessons In Love' en 'Love Games' komt tijdens de start van de Heerlen Jazzt-maand naar onze LIMBURGzaal!

  Level 42 in het theater

  Opgericht in 1980 door King, Lindup en de broers Phil Gould (drums) en Boon Gould (gitaar), bestaat de groep inmiddels alweer meer dan dertig jaar.

  Level 42 live

  Frontman Mark King heeft op zijn bas een percussieve stijl ontwikkeld waarin hij als eerste de “left hand slap” integreert. Deze stijl is samen met de achtergrondzang van toetsenist Lindup kenmerkend voor het jazzfunk-geluid van de band. King is net zoals Larry Graham (vorig jaar tijdens jazzOUT!) een icoon voor basgitaristen.

  Ongetwijfeld worden alle hits van de band gespeeld tijdens het optreden in Heerlen!

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  Sun
  02
  Nov
  2014
  diverse tijdenKroegen binnenstad Heerlen

  Jazz in de kroeg - zondag 2 november

  Entree gratis

   

  Odiz..

  Café Bracke Heerlen,

  aanvang 17 uur.

  UNA MAS...

  Café Pelt

  aanvang 17 uur

  Triska Trio.

  La Tazza

  Aanvang 18 uur.

  Freaky T.

  Koffiehuis Ginelli

  Aanvang 18 uur

  ROOT & DJ Appie afterparty

  in Gasterie de Fabel, Aanvang 20 uur.

  Bourbon Street...

  Café Bolero

  Chivy & Chivy and the BlueZicians

  Café D'r Klinge

  FLYER KROEGENTOCHT WEB2

  [break\]

 • Sat
  01
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid. Op 1 november de K-Street Jazzband.

  [break\]

 • Sun
  02
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  foto Esther Van Hees 1

  Opening Heerlen Jazzt

  Esther Van Hees feat. Anton Goudsmit

  Haar debuut ‘Got Wings’ verleidde Jazzflits tot het uitroepen van “een nieuwe ster aan het jazzfirmament”, Eric Vloeimans vond Esther zingen “als een engel” en Randal Corsen hoorde een bijzondere combinatie van kleinkunst en jazz.. de Vlaamse Esther van Hees zingt overwegend zelfgeschreven teksten. Haar muziekstijl wordt omschreven als een mix van jazz en poëzie. In 2013 won Esther de conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown. Voor dit concert zal Esther muzikaal ondersteund worden door Nederlandse topjazz gitarist Anton Goudsmit op gitaar. Entree gratis

  Bezetting: gitaar – Anton Goudsmit / zang – Esther Van Hees

  foto savelberg small

  [break\]

 • Wed
  05
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  spyrogyra-color-brickwall2575

   

  De Amerikaanse fusionband Spyro Gyra komt uit Buffalo, NY. Beckenstein en zijn jeugdvriend Jeremy Wall (keyboard) leidden samen een steeds wisselende groep. 

  Spyro Gyra biografie

  Rond 1974 begon de groep aan elkaar te groeien en er ontstond een fanclub. Een zaalhouder wilde reclame maken voor één van hun optredens en vroeg Beckenstein hoe de groep eigenlijk heette. De saxofonist zei 'Spirogyra', een woord dat hij net op school tijdens biologie had gehoord. In de advertentie stond uiteindelijk: Spyro Gyra. Zo kreeg de band een naam en uiteindelijk roem met de muzikanten: Beckenstein, Wall, Jim Kurzdorfer en Tom Walsh. Kort daarop schakelden ze ook keyboardspeler Tom Schuman in. In 1978 volgden op electrische gitaar: Chet Catallo, op drums: Eli Konikoff en voor percussie: Gerardo Velez terwijl Wall uitstapte. In 1980 werd ook nog bassist David Wofford toegevoegd.

  Spyro Gyra live in Heerlen

  Na bijna veertig jaar blijkt Spyro Gyra een van de degelijkste en commercieel succesvolste pop-jazz groepen ter wereld. De band werd een professionele onderneming in 1976 en is vanaf die tijd altijd op tournee en op woensdag 5 november staan ze in Heerlen!

  [break\]

 • Fri
  07
  Nov
  2014
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  (UITVERKOCHT!)

  Met het schitterende 'Lobi da Basi', Surinaams voor 'liefde is de baas' bracht rapper en kunstenaar Typhoon in juni van dit jaar pas zijn tweede album uit. Zijn debuut 'Tussen Licht en Lucht' is namelijk alweer zeven jaar out. Niet dat Glenn de Randamie in de tussentijd stil zat; er was Fakkelbrigade, diverse projecten zoals een samenwerking met New Cool Collective en zelfs een theatervoorstelling. En nu is de winnaar van o.a. de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp dus helemaal terug met een album waarop hij naar zijn roots zoekt, over grote begrippen rapt en waarop volop ruimte is voor twijfel en zwakte. Een album dat bovendien ook muzikaal voortdurend verrast. Typhoon komt mét band naar Heerlen! De support-act is Freez & A.R.T. (bekend van single 'Nancy') en onze eigen Novacane-held Boscha Nova komt draaien!

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/typhoon-nieuwenor

  Typhoon + Freez & A.R.T. + Boscha Nova
  hiphop/pop/funk
  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 15,00 | Student: € 11,00 | Avondkassa: € 17,50

  [break\]

 • Sat
  08
  Nov
  2014
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  patronaat 2

  De line up voor het derde C-Blues Festival is bekend.

  Op twee podia in het gebouw gaan de volgende blues-bands spelen:

  20.00 uur: Ray & Friends
  20.45 uur: Mighty Ya Ya
  21.30 uur: The Hoodoo Monks
  22.15 uur:  The Electrophonics
  23.00 uur:  Reno's Rumble
  23.45 uur: Sugar Boy and the Sinners
  kaarten in de voorverkoop 15.00 euro en aan de avondkassa 17.50 euro.

  [break\]

 • Sat
  08
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  foto street Fair Hobblers

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Street Fair Hobblers

  De ‘Marchingband’ traditie uit New Orleans is vanaf het prille begin een belangrijke inspiratiebron geweest bij het ontstaan van de jazz.

  De loop orkesten uit New Orleans hadden een reputatie van nimmer aflatende optredens met veel drankjes die ’s ochtends begonnen en ’s avonds moeiteloos in een kroeg verder gingen. Bij vrijwel elke sociale gebeurtenis waren zij aanwezig.

  Sinds 1984 eert ‘The Street Fair Hobblers’ deze pioniers van de jazz en brengt al 30 jaar met succes deze ‘happy music’ terug tussen de mensen op straat. 

  [break\]

 • Sun
  09
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  Ineke van Doorn en Marc Vugt

  Ineke Vandoorn en Marc van Vugt

  Edisonwinnaars Ineke Vandoorn & Marc van Vugt staan in Nederland al jaren bekend als een duo dat steeds weer verrast in de intimiteit van kleinere bezettingen. Hun samenwerking beschrijft  de pers als plezierig onvoorspelbaar en de muziek als avontuurlijk.

  Het duo schept een eigen muzikale wereld schept. Een wereld waarin intimiteit de boventoon voert. In rake en vaak zeer persoonlijke teksten schetst Ineke Vandoorn haar subtiele observaties van het dagelijks leven. Daarbij gaat ze voorbij aan de oppervlakte en geeft ruimte aan dat wat meestal onuitgesproken blijft. De muziek wordt gekenmerkt door lange en associatieve lijnen die vaak een melancholieke ondertoon hebben. De songs reflecteren Marc van Vugt’s schitterend oog voor detail. Entree 5 euro

  Ineke Vandoorn - zang en piano 

  Marc van Vugt - gitaar

   

  [break\]

 • Sun
  09
  Nov
  2014
  19:00 uurCultuurhuis Heerlen

  Kalakan©Stefano Micchia1

  In 2012 speelde het Baskische trio Kalakan een prominente rol in de "MDNA"-wereldtournee van popster Madonna.

  Kalakan live

  Thierry Biscary, Jamixel Bereau en Xan Errotabehere, zijn trots Bask te zijn.
  Ze zijn opgegroeid in de Baskische traditie maar ook onder de invloeden van de rockmuziek, de televisie en alle andere invloeden van verleden en heden.
  Ze zingen in het Euskara (de Baskische taal), dit om te benadrukken dat ze wereldburgers zijn met Baskische roots...zoals Portugese dichter Miguel Torga ooit zei: "het universele, dat is het lokale zonder muren er om heen".
  Hun multiculturele identiteit uit zich in de kleur, het ritme, de verscheidenheid en de muzikaliteit.

  Kalakan in het theater

  Voor Kalakan, (babbelen, chatten in het Euskara) is de taal het voornaamste instrument. Ze kiezen voor het essentiële, de percussie en de stem, ritme en melodie, ze nemen je mee naar het verleden het heden en uiteindelijk naar hun zelf. Vorig jaar gaven ze tijdens Odegand reeds 2 indrukwekkende soloconcerten in een telkens overvolle Gentse Groenzaal.

  [break\]

 • Tue
  11
  Nov
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

   

  AM4tet

  Het Kwartet van Andy Middleton brengt originele composities die wereldmuziek en Europese invloeden met het authentieke gevoel van hard-swingende hedendaagse New York City jazz met elkaar combineren. Een melodische reis door een landschap van diep harmonische kleuren en levendige ritmes. Andy Middleton behoort tot de wereldtop van jazz saxofonisten. technisch meesterlijke en krachtig. 

  Line up:

  ANDY MIDDLETON – Tenor/Soprano Saxophones, Compositions

  TINO DERADO – Piano

  PAUL IMM – Acoustic Bass

  ALAN JONES – Drums

  Entree € 7,50

  [break\]

 • Thu
  13
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  _Habib Koite

  Habib Koité behoeft nauwelijks introductie. Hij is één van de meest populaire hedendaagse wereldsterren uit Afrika, die bekend staat om zijn unieke gitaarspel. Halverwege de jaren ‘90 brak hij internationaal door met zijn eerste album “Muso Ko” dat pijlsnel steeg op de Europese wereldmuziekhitlijsten.

  Habib Koité in Theater Heerlen

  Koité zal vanavond, samen met zijn nieuwe begeleidingsgroep, zijn laatste cd “Soô” voorstellen. Op dit aanstekelijke album laat Habib Koité een ander geluid horen uit Mali; geen politieke statements of protest songs  maar een positieve boodschap over het gevoel om thuis te zijn en het geluk om in Mali te mogen wonen. Naast werk van zijn nieuwe cd, speelt Koité natuurlijk ook klassiekers uit zijn omvangrijke repertoire.

  Habib Koité live line-up

  Line up: Habib Koité - zang, gitaar Charly Coulibaly - keyboard, zang Abdoul Wahab Berthe -  bas, kamale n'goni Mama Kone – percussie Issa Kone - gitaar, banjo. Met Dj Rik, le professeur d'ambiance!

  In samenwerking met Stichting Wereldmuziek in Limburg.

  [break\]

 • Thu
  13
  Nov
  2014
  21.00 uurde Nieuwe Nor

  smallGRANDMOTHERSOFINVENTION_promopic

  The Grandmothers of Invention komen op donderdag 13 november terug naar Heerlen! “Dichter bij het origineel kun je niet komen” schreef De Afgrond enthousiast over hun show in de LIMBURGzaal in 2012. Waar de bandsamenstelling van deze reïncarnatie van de Mothers of Invention sindsdien weliswaar is gewijzigd, bestaat het vijftal ook deze tour weer uit drie oud-bandleden van Frank Zappa’s begeleidingsband. Als je ooit van de muziek van Frank Zappa hebt gehouden of dat nog steeds doet: The GrandMothers of Invention wil je niet missen!

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/grandmothers-of-invention-nieuwenor

  Aanvang 21:00 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 22,50 | Student: € 17,50 | Avondkassa: € 25,00

  [break\]

 • Fri
  14
  Nov
  2014
  19.30 uurCultuurhuis Heerlen

  YOUNG JAZZ NIGHT 2014 met  Benjamin Herman

  Aanvang: 19.30, entree 5 euro

  Na een zeer geslaagde eerste editie  van de Young Jazz Night in 2013 kon een vervolg niet uitblijven. Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids, Twogether en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven gerenommeerde jazzmusici  gedurende de dag workshops en kunt u het resultaat diezelfde avond beluisteren.

  Saxofonist Benjamin Herman is hoofdgast van deze avontuurlijke avond, hij zal enkele workshops verzorgen en als solist optreden. Ook zal er een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.      

  Gepland is ook een optreden  van de winnaars van vorige edities van de Heerlen/EuJazz jazzaward contest: The  Young Winners. En natuurlijk wordt op deze  avond  ook de winnaar van de EUJAZZ  Young Talent Award 2014 bekend gemaakt en vindt de uitreiking plaats van Eujazz Young Talent Award door Pé Diederen, directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg.

  "Snap Your Fingers"

  "Snap Your Fingers"

  i.s.m SLIM, Huis voor de Kunsten Limburg , Heerlen Jazzt ,Cultuurhuis Heerlen, Pro2, en Schunck* .

  [break\]

 • Fri
  14
  Nov
  2014
  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  (UITVERKOCHT!)

   

  press_Caro-Emerald

   

  Voor het eerst in de LIMBURGzaal... Caro Emerald!

  Wie kent haar niet? De vrouw achter de hits 'Back it up', 'A night like this', 'Tangled up', 'Liquid Lunch' en vele andere!

  Caro Emerald in het theater

  Het succes lijkt voor Caro Emerald met bakken uit de hemel te vallen sinds zij in 2009 doorbrak met de weergaloze hit ‘Back It Up’. Uitverkochte concerten door het land, buitenlandse avonturen, ook in het buitenland uitverkochte zalen en een meervoudig platina debuutalbum ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’.

  Caro Emerald 'Shocking Miss Emerald' live

  Inmiddels is haar tweede album 'The Shocking Miss Emerald' uit en zal ze een gelijknamige clubtour door Nederland maken waarbij ze Heerlen niet overslaat!

  Caro Emerald: "Na zoveel in het buitenland te zijn geweest verheug ik me enorm op deze volledige Nederlandse tour! In een aantal van deze theaters heb ik zelfs nog nooit gespeeld, dat maakt het extra speciaal!"

   

  [break\]

 • Sat
  15
  Nov
  2014
  22.00 uurGasterie de Fabel

  Portonova brengt een unieke mix van moderne en authentieke sounds, een pakkende cocktail van lekker groovende, jazzy songs, smaakvol aangevuld met moderne beats en samples. Als 'cherry on top' prijkt de sexy stem van Marianne van den Bergh.

  [break\]

 • Sat
  15
  Nov
  2014
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Honkers brassband actie

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 15 november trekt de Honkers Brassband door de straten. Opgericht in 1992 als de Horny Honkers bleken de Honkers vanaf het begin al op te vallen door hun aparte en opvallende speelwijze. De muziek die de Honkers speelt, is afkomstig van brassbands uit New Orleans. Bekende bands die deze stijl spelen zijn The Dirty Dozen brassband, The Youngblood brassband en The Rebirth brassband. De Honkers omschrijven hun stijl als een swingende New Orleans jazz van bekende covers met daarin een duidelijke “groove” en uitspattingen naar de funk en blues. Neem daarbij de dynamische uitvoering en je krijgt een spetterend optreden te zien van deze tienmans jazzformatie. De Honkers hebben inmiddels op meerdere jazzfestivals het publiek laten genieten van deze aparte stijl van New Orleans Jazz. 

  The Honkersbrassband: Jan Salome (Tenorsax),  Edwin van Leuven (Baritonsax), Robby Neyt (Trompet), Maarten Hemelsoet (Trompet), Coen Vervaeck (Basstrombone), Bowy van Leuven (Trombone), John Geerlings (Sousaphone), Wim Vervaeck (Snare) en Rodney Hofman (Bassdrum).

  [break\]

 • Sun
  16
  Nov
  2014
  13.00 uurCultuurhuis Heerlen

  _TVM0145

  Op 16 november vindt de jaarlijkse SLIMbigbanddag plaats. De hele middag kijken en luisteren naar swingende bigband muziek gespeeld door bigbands uit de Euregio.

  Ism SLIM ,Heerlen Jazzt, Pro2 en Cultuurhuis Heerlen.

  Programma:
  10.30-12.30 gratis workshops sax door leo Janssen)en trompet/trombone door Jel Jongen
  Aanmelden bij marchuynen@home.nl
  Aanvang 13.00 uur,entree 5 euro
  13.00-13.45 The Tasty Town Bigband
  14.00-14.45 Bigband Doom kollectief&Tom Feijen
  15.00-15.45 Kumulus Bigband&Marc Huynen
  16.00 -16.45 Bigband Heerlen &Joris Minten
  17.00-18.00 Lunar Orchestra &Jos Heutmekers

  [break\]

 • Sun
  16
  Nov
  2014
  15.00 uurSavelberg Klooster

  New Amsterdam Voices 1New Amsterdam Voices

   Zeven stemmen,  één geluid. Een frisse mix van jazz en pop gezongen door een bijzondere groep. 

  New Amsterdam Voices; een vocal group, die in 2011 is opgericht in Amsterdam. June Fermie, Vera Buijink, Marieke Smit, Minka Bodemann, Hebe Vrijhof, Pepijn van der Sande en Willem de Beer studeren alle zeven jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam, en ze besloten in 2011 hun krachten te bundelen. De arrangementen en composities van New Amsterdam Voices zijn uitdagend, ontroerend, sfeervol, humoristisch en altijd met een flinke dosis plezier uitgevoerd. Het repertoire varieert van Stevie Wonder en Randy Newman, tot Wayne Shorter en Burt Bacharach.

  Entree 5 euro

   

  [break\]

 • Fri
  21
  Nov
  2014
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  knarsetandsmall

  Knarsetand is een tienkoppige band die live een overdonderende mix van drum ’n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek van het podium slingert. Riemen vast, rustig de helling op en dan snoeihard de bocht uit met Knarsetands pompende beats, gevatte teksten, stevige breaks, rollende bassen, reggaelicks en female vocals. Deze groep jonge muzikanten uit Oost-Nederland stort zoveel energie over het publiek uit dat ze geen andere keuze hebben dan in te stappen in deze muzikale rollercoaster. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk, dat is Knarsetand.

  info & tickets: http://www.nieuwenor.nl/event/knarsetand-nieuwenor

  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  voorverkoop: € 11,00 | Avondkassa: € 12,00

  [break\]

 • Sat
  22
  Nov
  2014
  20:00 uurParkstad Limburg Theaters - Rabozaal

  Tommy Emmanuel by Simone Ceccetti

   

  "The Australian Guitar Legend"

  Tommy Emmanuel live 

  Tommy Emmanuel heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock en country. Hij is een geboren entertainer en heeft een unieke stijl, die hij eenvoudigweg ‘fingerstyle’ noemt. Hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt en daarnaast produceert hij een heel scala aan percussieve akoestische klanken.

  Tommy Emmanuel in Theater Heerlen

  Emmanuel heeft inmiddels een flink aantal albums op zijn naam staan, met onder andere de legendarische gitarist Chet Atkins. Hij heeft duizenden fans over de gehele wereld en zijn solo-optredens zorgden voor uitverkochte zalen in vele landen, zoals het Sydney Opera House, Carnegie Hall in New York en vele grote concertzalen in de hoofdsteden van Europa.

  Zien is horen is geloven!

  Supportact voor deze avond is een ander Australisch fenomeen op de akoestische gitaar, gitarist Rick Price.

  [break\]

 • Sat
  22
  Nov
  2014
  20:00 uurParkstad Limburg Theaters - INGzaal

  Iain_Matthews_Egbert_Derix 12-05-12_MusicStar_1743

  Hun nieuwste wapenfeit, de cd 'In the Now', is verschenen bij Universal Music op
  het label Verve.

  Iain Matthews & Egbert Derix biografie

  Matthews & Derix waren op uitnodiging bij Universal om hun nieuwe verzameling
  opgenomen songs te laten horen. Teksten van zanger Matthews, muziek van pianist Derix. Bij Universal was het oordeel over dit nieuw Derix/Matthews materiaal kort en krachtig: 'We love good music, and if you love good music you just HAVE to release this!!'. De deal met Universal/Verve was een feit.

  Eerdere albums van Iain en Egbert bleven ook niet onopgemerkt. Hun album 'Joy Mining' was na een optreden in het Vpro tv-programma 'Vrije Geluiden' binnen een week uitverkocht

  Op 'In the Now' is een eclectische mix te horen van Americana, Jazz, Pop en Klassieke arrangementen.

  Iain Matthews & Egbert Derix live

  Iain Matthews, de vroegere frontman van o.a. Fairport Convention, voegt met dit nieuwe album weer een parel, volgens sommigen dé parel, toe aan zijn imponerende catalogus die al meer dan 40 jaar bestrijkt. De carrière van Derix is van een kortere periode maar begint door de prestaties van zijn Searing Quartet en samenwerkingen met o.a. Supertramp saxofonist John Helliwell,  Marillion zangers Fish en Steve Hogarth, Eric Vloeimans, Fay Lovsky en niet in de laatste plaats Iain Matthews, ook indrukwekkend te worden. Derix won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidt Prijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’. 

  Begin dit jaar verscheen Iain zijn laatste(!) solo album, waarvoor Matthews en Derix samen de songs schreven: 'The Art of Obscurity'.

  [break\]

 • Thu
  27
  Nov
  2014
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Nueva Manteca staat erom bekend om met de meest originele thema’s het publiek te verrassen.

  Nueva Manteca 'Crime!' in het theater

  Op donderdag 27 november is dat het programma ‘Crime!’ Latin muziek met thema’s uit beroemde misdaad en gangsterfilms. Muziek die u waarschijnlijk allemaal kent maar nooit gedacht heeft het vanuit deze invalshoek te horen. Godfather’s theme in een Cubaanse rumba en het thema van Baantjer als son montuno. Verrassing en herkenbaarheid verweven tot een onvergetelijk muzikaal avontuur.

  Nueva Manteca live line-up

  Jan L. Hartong – piano

  Ben van den Dungen- sax

  Ilja Reijngoud – trombone

  Ed Verhoeff – el. gitaar

  Jeroen Vierdag - bas

  Nils Fisher – percussie

  Lucas van Merwijk – drums

  [break\]

 • Fri
  28
  Nov
  2014
  Cultuurhuis Heerlen

  [break\]

 • Sat
  29
  Nov
  2014
  19:00 uurParkstad Limburg Theaters

  Jazz out_logo_FC

  Roy Hargrove live

  Eén van de headliners dit jaar is de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove! Vorig jaar was hij nog een van de publiekstrekkers op North Sea Jazz Festival. Jazz en bop zijn belangrijke pijlers in zijn muziek, waarbij hij vaak verrassend afwijkt richting funk, hiphop en latin. Hargrove geldt als één van de grootste trompettisten van deze tijd.

  ROY HARGROVE

   Jett Rebel live

  2014 is hét jaar van Jett Rebel en het is gelukt om hem te strikken voor een festivalshow op jazzOUT! Jett Rebel, alter ego van de 23-jarige Jelte Tuinstra, is de snelst stijgende ster in de Nederlandse popmuziek. Afgelopen jaar ontving hij een Edison en een 3FM Serious Talent Award én stond hij op Pinkpop en Lowlands. 

  Michiel Borstlap Trio live

  Pianist Michiel Borstlap won vele awards en prijzen, waaronder de Edison, Gouden Kalf én de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award.Met  grote technische vaardigheid gaat hij ieder denkbaar genre te lijf . Op het festival zal hij optreden met zijn stomende trio!

  jett_rebel_persfoto_smalls

   Kovacs Live

  Shirley Bassey meets Portishead: Die ongewone combinatie heeft Kovacs zowel een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent opgeleverd. Afgelopen zomer stond ze op North Sea Jazz. Een grote belofte voor de toekomst!

  Mo'Jones BigBand live

  Limburgse inbreng is er met de Mo’Jones BigBand. De 20 musici sterke band is een 100% professionele ‘groove unit’. Boegbeeld is de welbekende zanger en Hammond speler Mo Jones. De Band kent maar een maar één doel: grooven!  

  marzio scholtenIdentikit live

  Spil is jazzgitarist Marzio Scholten. Identikit is een wervelend, modern kwintet bestaande uit gitaar, twee saxen (alt en tenor) en een spetterende ritmesectie, gericht op het spelen van songs. Met gitaar als enige harmonie-instrument is de sound van deze groep rauw, avontuurlijk en modern. De muziek is een combinatie van moderne jazz met indie rock en heeft wat weg van bekende bands als Kneebody en Polar Bear.

  Bart Wirtz live

  Bart Wirtz zijn carrière kwam in een stroomversnelling nadat hij de Edison Jazzism Publieksprijs ontving voor zijn album ‘iDreamer’, waarop hij samenwerkte met Nicholas Payton.. Bart Wirtz heeft een flexibele stijl waarmee hij het hele spectrum bestrijkt van hardbop tot funk en nu-jazz. Het front van gitaar en twee saxen - bestaande uit saxofoon-kolossen Lars Dietrich en Jasper Blom - zorgt ervoor dat de thema’s sterk, origineel en avontuurlijk ten gehore gebracht worden.

  Uiteraard is er dit jaar weer een jamsessie met diverse artiesten, zullen DJ Skizm & DJ Sheldon in de pauzes de LIMBURGzaal warm houden en zal de winnaar van de EU-Jazz Award op het festival spelen.

  RECTIFICATIE: In het programma boekje Heerlen Jazzt 2014 dat wordt uitgegeven onder auspiciën van stichting Heerlen Jazz is een vervelende fout geslopen.

  De ticket  prijs die vermeld staat voor het evenement  "Jazz - Out"  is onjuist.

  Dit moet zijn: voorverkoop ticket  35 euro, avondkassa 39 euro. Excuseer het ongemak dat mogelijk door deze vergissing  is ontstaan.

  [break/]

 • Sat
  17
  Jan
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  big band doomEr zijn heel veel goede Limburgse jazzmuzikanten ooit begonnen in de “Slim Vitzkids jazzband” o.l.v. hun inspirator Marc Huynen.

  Nu ze weer samen hebben gespeeld tijdens de uitreiking van de EU Jazz Award, hebben ze de smaak te pakken. Ze willen op zaterdag 17 januari als de “Senior Vitzkids” een reunie concert gaan spelen voor de trouwe luisteraars uit hun jonge jaren. Ook Bigband Doomkollektief zal diezelfde avond een spetterend optreden geven!

   

  [break\]

 • Sat
  24
  Jan
  2015
  21:00Cultuurhuis Heerlen

  flamengoFlamenco oorspronkelijk , anders en nieuw. Een hele bijzondere Magic Music Night in het Cultuurhuis Heerlen. De fundamenten van 'Tiempos Nuevos' zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditiie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Dit concert zal Jamie Peet (drums) het Flamenco Nuevo Trio completeren.

  Op het affiche staat Tiempos Nuevos met Edsart Udo de Haes (gitaar), Maria Marín (zang/gitaar) en Jamie Peet (drums). Met na afloop een afterparty met dj Slackman en/of Appie (Spaanse muziek, tropical tunes en worldgroove). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten). Meer info via ap-artevents.nl

   

  [break\]

 • Sat
  21
  Mar
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  image004

  Tuur Florizoone en Didier Laloy, twee onbetwiste accordeonmeesters uit Belgiè. Het resultaat van deze samenwerking is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties.

  Met opnieuw veel tegengestelden... nostalgisch en vernieuwend, triest en meeslepend, opbeurend, intiem en onstuimig.

  Zaterdag 21 Maart Cultuurhuis Heerlen
  Entree: € 15     Reserveren: € 12

  Reserveren: info@ap-artevents.nl(o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste tickets)

  [break\]

 • Sat
  28
  Mar
  2015
  20:00Kasteel Hoensbroek

   

  NOtoFUNK02

   

   

  DAVID LIVINGSTONE JAZZ MESSENGERS en THOMAS L'ETIENNE

  THOMAS L'ETIENNE (D) is sinds vele jaren één van de belangrijkste Europese rietblazers in de New Orleans jazz-stijl. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op de Braziliaanse CHORO muziek. Het vocale gedeelte wordt verzorgd door Birgit Wijdemans

  FRANK MUSCHALLE TRIO en STEPHAN HOLSTEIN

  Vanuit een klassieke opleiding op piano heeft FRANK MUSCHALLE (D) zich ontwikkeld tot een vertolker van BOOGIE WOOGIE. Sinds 2001 vormt hij met de voormalige Mojo-Blues-Band-Muzikanten DANI GUGOLTZ (CH) en PETER MÜLLER (A) het FRANK MUSCHALLE TRIO. Het sublieme klarinetspel van STEPHAN HOLSTEIN (A) versterkt de formatie tot een top-act.

  van NEW ORLEANS tot FUNK

  Een combinatie van ervaren muzikanten en jeugdig talent speelt muziek uit verschillende opeenvolgende jazzstijlen. Het project als multi-style concert wordt mede ondersteund door het conservatorium Maastricht en vormt de line-up van de 3 workshops die eerder hebben plaatsgevonden.
  Line up: MARK HUYNEN, JERÔME CARDINAALS en SIMON OSLENDER (D) (duo TWOGETHER), DAVE VREULS, JOHANNES FLAMM (D) e.a.

  Klik hier voor meer informatie

  [break\]

 • Wed
  22
  Apr
  2015
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Leo Janssen+EgbertDerix02-resized

  Egbert Derix - piano

  Leo Janssen - saxofoon & klarinet

   

  Uit de Recensie van John Hendrix, jazz presentator voor L1

  , :"…… Nooit echter kwamen het niets verhullende samenspel en de kracht en de intimiteit van het genre voor mij zo treffend en ontroerend dichtbij als bij het concert van Leo Janssen en Egbert Derix tijdens het festival Spirit of Jazz in Horst. Het duidelijk uitstekend op elkaar ingespeelde tweetal reeg in een adembenemend uurtje eigen stukken aaneen tot een natuurlijk geheel, een weldadig muzikaal bad met als ingredienten de prachtige thema's en eigen composities van cd Angeli , die van Leo's soloprojecten die van Egbert voor het Searing Quartet. De muziek van Limburgers Leo en Egbert behoort onbetwist tot de top van de jazz. Hier en daar hoor je Garbarek, Coltrane, Jarrett en Ibrahim, maar de muzikale vondsten blijven die van Egbert en Leo. Virtuositeit, afwisseling, sfeer en dynamiek houden de luisteraar moeiteloos vast. Ervaar het als een muzikale trip. Even verrassend als gedurfd …..

   

  Woensdag 22 April ,Cultuurhuis, aanvang 20.30, entrée 7,50

  [break\]

 • Thu
  21
  May
  2015
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Donderdag 21 mei, 16.00 uur, entree 5 euro Cultuurhuis

  Educatief Jazzconcert : De geschiedenis van de Jazz.

  i.s.m S.L.I.M en Heerlen Jazz.

  Met behulp van filmbeelden en een liveband worden de te spelen  composities en speelstijlen  eerst toegelicht en vervolgens live gespeeld. De bezetting van band is: Marc Huynen trompet- Pieter Vermeulen gitaar-Jo Didderen bas-Stefan Mischalke piano- Peter Blom percussie

  logo_slim

 • Thu
  21
  May
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Marc Huynen

  Donderdag 21 mei, 20.00 uur, entree 10 euro, Cultuurhuis

  Jazzconcert : Tribute To Miles Davis.

  Dit educatieve jazzconcert behelst de ontwikkeling van de jazz in de vorige eeuw via de Bebop, Cool-jazz, Hard-bop, Modale jazz, Free-jazz, Jazz-rock, Funk, Fusion/Pop komen we uiteindelijk bij de Hip-Hop en Rap uit. De te spelen stukken en speelstijlen worden eerst mbv filmbeelden toegelicht en vervolgens live gespeeld.

  [break\]

 • Sat
  30
  May
  2015
  20.30 uurTrefcenter Amicitia

  therevivalistszaterdag 30 mei The Revivalists in Trefcenter Amicitia Markt 9 te Hoensbroek

  een van de meest verfrissende “Roots Jazzbands” van dit moment. “Groove” geworteld in “vintage” Jazz, Blues, Swing en Gospel uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en in het bijzonder New Orleans, a.s. vanaf 20.30 uur.

   

  [break\]

 • Sat
  27
  Jun
  2015
  cancelledCultuurhuis Heerlen

  mamy wata 2 004

   

   

  Zaterdag 27 juni Afro Jazz: Mamy Wata in het Cultuurhuis Heerlen

  Mamy Wata (Afrika/Frankrijk) Entree: € 7,50

  "Ik zing met mijn lichaam en dans met mijn stem”    - Mamy Wata

  Singer-songwriter Mamy Wata, is afkomstig uit de Centraal Afrikaanse Republiek. Mamy Wata beschikt over een stem en danstalent uit duizenden:  demonisch, mysterieus, gevoelig en ironisch en soms komt de strijder in haar boven. Op uitnodiging van Heerlen Jazz zal het Mamy Wata Trio (Centraal Afrika/Frankrijk) zaterdag 27 juni  haar tweede concert in Nederland verzorgen  in het Cultuurhuis Heerlen Na afloop van het concert zal DJ Appie trakteren op een cocktail van african music, black music en worldgrooves.

  Het Mamy Wata Trio bestaat uit; Déa Lacaux (Mamy Wata) / zang, David Clavel (gitaar) en Philippe Cordellier (drums/percussie).

  Uit diverse berichten is gebleken dat het concert van 27 juni 2015 zal worden gecanceld ivm ziekte van Mamy Wata. Heerlen Jazz houdt u op de hoogte.

  [break\]

 • Wed
  07
  Oct
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Henk-1-color-puna-rezolucija-resized

  CD Presentatie Henk Verdonkschot: “Seaview.”

  “Seaview“ is een  zoektocht naar harmonie. Soms romantisch, soms melancholisch.
  Henk Verdonkschot studeerde klassiek gitaar aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 2004 woont hij in Rovinj, een pittoresk vissersdorpje aan de Adriatische Zee in Kroatië.  Hij reist regelmatig door Servië, Bosnië, en Macedonië:  Het hart van de Balkan.

  De klassieke gitaartechniek is de basis voor zijn muziek.
  Het Mediterrane leven vormt de inspiratie.
  De hartstocht van de Balkanziel voegt een extra dimensie toe.

   

  Entree: 10 euro.

  [break/]

 • Fri
  16
  Oct
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  1431514105Trijntje_Oosterhuis_persfoto

  Trijntje Oosterhuis behoort al jaren tot de beste zangeressen van Nederland. In haar lange carrière verzamelde ze een indrukwekkende rij hits en zong ze met grote namen als Al Jarreau, Lionel Richie en Burt Bacharach! Gedrevenheid en passie zorgen ervoor dat Trijntje al ruim 20 jaar aan de absolute top in Nederland staat.

  Klik hier om kaarten te bestellen.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  Foyer Parkstad Limburg Theaters

  De uit Heerlen afkomstige zangeres Ryanne de Bie timmert hard aan de weg en presenteerde onlangs haar eerste cd die is uitgebracht op het label van Lex Nelissen (LN Records) en opgenomen in de studio van Marc Huynen. Met naast eigen nummers ook het nummer Feeling Good. En dat is precies wat haar muziek met je doet! Haar prachtige stem en de bijzonder mooie mix van jazz, soul en pop zullen je gegarandeerd met een goed en warm gevoel vervullen.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  Sun
  01
  Nov
  2015
  Heerlen Centrum

   

   

  HJ15 FLYER KROEGENTOCHT FRONT A5 small-resized

  HJ15 flyerkroegentocht back small-resized

  KROEGENTOCHT

  ZATERDAG 31 OKT EN ZONDAG 1 NOVEMBER

  IN HEERLEN CENTRUM

   

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.00 uur't Brandje - Dautzenbergstraat 36

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedDe Heerlen Jazzt Kroegentocht start in Café ’t Brandje aan de Dautzenbergstraat 36 met een knallend optreden van de bluesband The Love Veins. Gevarieerde, swingende en bovenal melodieuze blues. De vier Love Veins (Stanley Patty: gitaar, Gijs van der Kleij: zang, Peter Steeghs: drums en Hennie Schreurs: bas) zijn doorgewinterde muzikanten en speelden op vrijwel alle Nederlandse bluesfestivals en podia.

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.00 uurDe Tapperij - Bongerd 5

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedEen uniek muzikaal project van multi-instrumentalist/funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice ‘Funky Buddha’ Peters. Ontstaan uit liefde voor funk en soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen, kiezen zij de lekkerste funk- en soultracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Swingend feestje gegarandeerd !

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Viervoudig Grammy-winnaar Stanley Clarke is een levende legende. Sinds de jaren zeventig geldt vernieuwer Clarke als een van de meest toonaangevende bassisten, samen met Jaco Pastorius. Bovendien introduceerde hij de contrabas bij een rockminnend publiek. In bands als Chick Corea’s Return to Forever, The Clarke/Duke Project en zijn eigen groepen ontketende hij een ware basrevolutie. Hij is de aartsvader van de slaptechniek op de basgitaar en hij tilde de vingervlugheid op de contrabas naar een ander universum.

  Bestel hier uw ticket !

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  22.30 uurDe Kroniek - Pancratiusplein 53

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedVan dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen. Inmiddels een in de regio niet meer weg te denken band die al op veel podia en festivals zich heeft bewezen, zoals de NIEUWE NOR, Parkstad Limburg Theaters, Bevrijdingsfestival, Mama’s Pride en King’s Night & Day Maastricht. Trek je dansschoenen aan en maak kennis met sweaty-, groovin’-hip-to-the-hop-jazziness!

  [break/]

 • Sat
  31
  Oct
  2015
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 31 oktober: De Mardi Grass Jazzband.

   

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  D’r Klinge - Pancratiusplein 47

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedPapa Dre Dixie Paraders brengt  jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw met het accent op de gloriejaren 1925-1950. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands (Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Jabbo Smith), tot aan de vroege big bands (Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Ellington) dit alles wordt u met een niet aflatend enthousiasme gebracht.

   

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  De Tapperij - Bongerd 5

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  “Bourbon Street ” speelt een mix van blues, rock en funky swamp. Afgelopen jaar hebben ze een echte “boom” gekend met optredens op o.a. het rock- en bluesfestival “Acosse”, in het gerenomeerde Poorthuis van Peer, op Hasselt Live en de Gentse Feesten. Blues with a twist.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  15.00 uurDe Twee Gezusters

  tuur&didier photo by Stephan Vanfleteren-resized

  Diatonic meets chromatic 

  Virtuozen zijn het: Tuur Florizoone (MixTuur/Tricycle/Aanrijding in Moscou…) en Didier Laloy (Urban Trad, Tref, S-Tres, Accordeon Samurai…) Diatonic meets chromatic , toont de accordeon in al zijn facetten en diepste betekenis in een mix van folk en jazz. Waar aan Tuur een geweldig gevoel voor ritme & melodie wordt toegeschreven, staat Didier bekend om zijn uitzonderlijke zin voor harmonie & verrassende klanken. Het resultaat van deze samenwerking is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties. Met veel ‘tegengestelden’: nostalgisch en vernieuwend, triest en opbeurend, intiem en onstuimig. En dat werkt zowel op cd als live uitstekend.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  16.00 uurNieuwe Nor - Pancratiusstraat 30

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedOntstaan in New York City in 2014. Ze wonnen de European Jazz Award in 2015 en maken momenteel een tour door Europa. Regelmatig te horen in bekende clubs in New York City. Tijdens Heerlen jazzt spelen ze de songs in een frisse trio setting: zang, gitaar en cajon/percussie. Het akoestisch trio bestaat uit vocaliste Sara Decker, percussionist/drummer Jeroen Truyen en Gitarist Juresse Ndombasi.

  Klik hier voor meer info

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  16.30 uurCafé Boven - Akerstraat 3

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedDe uit Heerlen afkomstige zangeres Ryanne de Bie timmert hard aan de weg en presenteerde onlangs haar eerste cd die is uitgebracht op het label van Lex Nelissen (LN Records) en opgenomen in de studio van Marc Huynen Haar prachtige stem en de bijzonder mooie mix van jazz, soul en pop.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  17.00 uurLa Tazza - Akerstraat 4

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  In een volledig akoestische setting brengen Michel & Anna Nita afwisselend hun dierbare songs ten gehore. Van Frank Sinatra en Ray Charles tot Amy Winehouse en Norah Jones. De begeleiding wordt ingevuld door Bart Rademakers (piano), Jan Knooren (bas) en Ron Coolen (drums).

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  17.00 uurHerbergh Bijsmans - Akerstraat 7

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  Ter ere van zijn aanstaande 50ste verjaardag heeft meesterbassist Jo Didderen een geweldig team aan musici om zich heen verzameld. De muziek klinkt als de oude Blue Note sound en een band als The New Cool Collective. Dansbare, toegankelijke, happy instrumentals. High energy jazz! Bezetting: Jo Didderen (bas), Marc Huynen (trompet), Tim Daemen (trombone), Rob Sijben (altsax), Jerome Cardynaals (drums), Steffen Thormählen (percussie), Bart Oostindie (gitaar) en Simon Oslender (keys)

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  18.00 uurKromme Toeter /Ha-Zus - Pancratiusplein 55

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

  Flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie, die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Een overweldigende mix van flamenco gitaar, groovy percussie en warme, fretloze, bas. Naast moderne flamenco zijn er ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te bespeuren. Hun cd “El Penultima” krijgt enkel lovende (4- en 5 sterren) recensies.

  [break/]

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  20.00 uurCafé Bluf - Dautzenbergstraat 10

  DJ trio uit Heerlen, bekend van hun uitzonderlijke platenkeuze en experimentele mixen. In café Bluff zoeken zij de natuurlijke grenzen van de Jazz op om er af en toe overheen te gaan. WhoEst bestaat uit:

  JPL, WhoEstwood en King Mobe [break/]

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resized

 • Sun
  01
  Nov
  2015
  20.00 uurDe Fabel - Benzenraderweg 104

  HJ15 flyer kroegentocht A5-150dpi voor -1-resizedTrio Root zal zorgen voor een spannende finale van deze kroegentocht tijdens Heerlen Jazzt. Met hun mix van sublieme lyrics, in to your face grooves en psychedlica. Aangevuld met de sublieme saxofonist/rapper Frank de Ruyter   Met: Dominque Vantomme (toetsen), Geert Roelofs (drums) en Mirko Banovic (bas/fx).

  [break/]

 • Tue
  03
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Knipkaartvoorstelling . Ze waren de sensatie van C-Blues 2014 deze, uit Helmond afkomstige,  driemans blues formatie en
hun muziek is puur en bijna onversterkt

  entree: 8.00 euro

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids, Twogether en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven jazzmusici waaronder Bert Boeren (trb) en Rob Sijben (sax)workshops. Uitsmijter is een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.

  De “young Jazz Night” en de “Eujazz Young Talent Award” worden ondersteund door SLIM, Heerlen Jazz, Cultuurhuis Heerlen, Pro2, Huis voor de kunsten Limburg en Schunck* .

  entree 5 euro

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  SOS Band-resized

   

  De S.O.S. Band (Sounds Of Success) is een Amerikaanse R&B- en electro-funkgroep die definitief doorbrak in de jaren ’80. In 1980 bracht de band uit Atlanta haar eerste hitsingle Take Your Time (Do It Right) uit en verkocht hier meer dan 2 miljoen exemplaren van. Het debuutalbum kreeg de gouden status. Andere hits van de groep in Nederland zijn The Finest, On the rise, Just the way you like it en Sands of time. Na het uitverkochte concert in Amsterdam vorig jaar, komt de groep opnieuw naar Nederland!

  Klik hier om uw kaart te bestellen

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Tibet - On the Roof of the World

  Op zijn laatste drie reizen door Tibet verzamelde Chris Hinze niet alleen fantastische muziek maar ook prachtig beeldmateriaal.Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking komt Chris Hinze met een totaal nieuwe voorstelling naar Heerlen. Met adembenemende videobeelden in combinatie met wonderschone muziek en indrukwekkende verhalen.

  Klik hier voor reserveringen

  [break/]

 • Fri
  06
  Nov
  2015
  AFGELAST !Parkstad Limburg Theaters

  Ute Lemper for Bauer Verlag/Germany 2013Ute Lemper is bekend door haar gepassioneerde uitvoeringen van het werk van Kurt Weill en Bertolt Brecht en behorend tot de top van de internationale musicalwereld, met succesrollen in Chicago, Cats en Cabaret. Voor haar nieuwe show koos de Duitse zangeres elf sensuele gedichten van Nobel- prijswinnaar Neruda uit, die in emotie variëren van wanhoop tot totale overgave. In de traditie van Lotte Lenya, Martha Schlamme en Edith Piaf keert Ute zichzelf hierbij emotioneel binnenstebuiten voor haar muziek.

  Klik hier om uw kaart te bestellen.

  Dit concert is afgelast.

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  Oefenbunker Landgraaf

  "Der Name ist Programm", zeggen ze in Duitsland. Inderdaad, gewapend tot de tanden met drums, bas, gitaar, piano, orgels en een breed scala aan hoorns, de Rotterdam Ska-Jazz Foundation (RSJF) neemt de muziek van de jaren zestig als uitgangspunt. Maar pas op! De RSJF is in GEEN enkel perspectief een retro band. Ze beginnen waar anderen zijn gestopt met hun verfijnde mix van ska, jazz, rock-steady, reggae en soul. De beste manier om deze gesmeerde off-beat locomotief te ervaren is live op het podium. Rocking ska-jazz met een ruwe rand!

  Tickets: vvk: € 8,- Kassa: € 12,-

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Aflevering nummer 5 van C-Blues ons jaarlijks blues feest in het Cultuurhuis met : Guy Tortora & band ( USA ) Alaska (SVK), Blues Angels (B ) met o.a. Jan de Bruyn  en de Nederlandse formaties Mrs R&B and the Soul Shakers, Colly’s  Combo en Vanhoudt.  
Presentatie: John Hendrix ( L1 radio )

  voorverkoop: 15.00 euro
avondkassa: 17.50 euro

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Sven Ratzke 2015-11-07FotoDennisVeldmanTheatrale alleskunner Sven Ratzke creëert een kameleontisch alter ego van niemand minder dan rocker, kunstenaar par excellence, superster én cultfiguur David Bowie. Met souplesse goochelt de homme fatale van het hedendaagse entertainment met Bowies alter ego’s, en zingt hij classics als Space Oddity, Heroes en …Starman. Jazzpianist Charly Zastrau, sinds jaar en dag Ratzkes muzikale geweten, tekent voor de arrangementen en staat hem op de bühne bij met een band.

  Klik hier voor reserveringen.

   

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Tibet - On the Roof of the World

  Op zijn laatste drie reizen door Tibet verzamelde Chris Hinze niet alleen fantastische muziek maar ook prachtig beeldmateriaal.Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking komt Chris Hinze met een totaal nieuwe voorstelling naar Heerlen. Met adembenemende videobeelden in combinatie met wonderschone muziek en indrukwekkende verhalen.

  - UITVERKOCHT -

  [break/]

 • Sat
  07
  Nov
  2015
  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 7 november Barbeton's Jazzband.

  [break/]

 • Sun
  08
  Nov
  2015
  13.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Jaarlijkse SLIM Big Band Dag. Swingende bigband muziek gespeeld door verschillende big bands uit de Euregio.

  13.00 Bigband Heerlen+Joris Minten

  14.00 Bigband Beeg+ Alex loiacono

  15.00  SLIM en deputé Ger Koopmans

  15.05 The Lexor jazz Orchestra ft the EUjazzawardwinners

  16.00 Conservatorium Maastricht Bigband +Arnoud Gerritse

  17.00 LUNAR Orchestra +  Jos Heutmekers

  Entree: 5.00 euro.

  logo_slim[break/]

 • Sun
  08
  Nov
  2015
  17.00 uurDe twee Gezusters

  foto fay en peter image001

  Wereldster aan het jazzfirmament Fay Claassen met haar onnavolgbare timing en loepzuiver timbre samen met de spectaculair, virtuoze Peter Beets o.a. een tribute aan Rita Reijs in het Savelbergklooster.

  Entree 5 euro.

  [break/]

 • Mon
  09
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Hans Liberg-resized

  Rasentertainer en muziekkomiek Hans Liberg komt met een show, die alléén dit seizoen in de Nederlandse theaters te zien is. Dus grijp uw kans om deze virtuoze entertainer te beleven!In Jazz & Pop-Up Comedy laat Liberg zich van zijn jazzy kant zien en toont hij aan dat humor swingt! Met Ralph Adriaansen op slagwerk en Remy Dielemans op bas, zorgt het Hans Liberg Trio weer voor een avond vol entertainment. Jazz & Pop-Up Comedy is een show van internationale allure, vol energie en grote muzikaliteit.

  [break/]

 • Mon
  09
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Jazz café op Dinsdag. Vanavond een optreden van de jonge Heerlense jazz zangeres Ryanne de Bie. Ze kreeg in 2014 bij de jaarlijkse uitreiking van de EU Jazz Award, van de internationale jury, de grote aanmoedigingsprijs.

  Ze wordt vanavond begeleid door het jazz combo Padàm.
 Ryanne de Bie en Padàm traden onlangs met veel succes op tijdens het ParkCity Live Festival.

  entree: 8.00 euro

  Knipkaartvoorstelling

  [break\]

 • Thu
  12
  Nov
  2015
  20.00 uurParkstad Limburg Theaters / RODAHAL KERKRADE

  Beide muziekgiganten treden over de hele wereld op, waarbij ze zich steeds als een muzikale kameleon bij elke omgeving en gelegenheid weten aan te passen. Alle opgedane vormen, kleuren en ‘geurtjes’ laten zij in een nieuwe concertpresentatie samensmelten tot één groot werelds avontuur.
  Oosterse melodieën, klanken die hun bedding hebben in de noordelijke fjorden, Oost-Europese volksmuziek en hedendaagse lounge, jazz en pop-invloeden worden aangeboord op het thema ‘Around the world’.

  MariniersKapel-resized

   

  Klik hier om uw kaart te bestellen...

   

  [break/]

 • Thu
  12
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Peter Beets-resized

  Duizelingwekkende improvisaties van Peter Beets, de klasse van het Northern European Jazz Orchestra, de muziek van Chopin en briljante arrangementen van Rob Horsting! Dit zijn de ingrediënten voor de enerverende muzikale avond Chopin meets the Blues goes BIG.Bekende nocturnes, preludes, walsen en mazurka’s van Chopin vormen de basis voor een muzikaal avontuur waar de vonken regelmatig vanaf schieten. Klassiek meets bebop! Laat u verrassen!

  Bestel hier uw kaart...

  [break/]

 • Fri
  13
  Nov
  2015
  20.00 uurParkstad Limburg Theaters / RODAHAL KERKRADE

  New York Gospel-resized

  Deze theatershow van Troyson James en de Gospel Singers is bestemd voor jong en oud en neemt u mee door de straten van New York. Ze raken je met hun fantastische stemmen vanuit hun zwarte ziel regelrecht in je hart. Met hun tomeloze energie, humor en opwindende gospelklanken staat deze show garant voor een sfeervol programma vol gospel- en popsongs en soulklassiekers.

  Klik hier voor reserveringen.

   

  [break/]

 • Sat
  14
  Nov
  2015
  20.30 uurde Nieuwe Nor

  Genoeg melancholiek, tijd voor een opzwepend, rond, catchy album: PONZO! Samen met producer Torre Florim (De Staat), opgenomen in hun eigen woonkamerstudio, ingesloten door klimplanten en aangemoedigd of tegengewerkt door hun dikke rode kater. Wie goed luistert hoort de kraak in de pianopedaal, wellicht de hond van de buren… en een brommertje dat zo nodig op een bijzonder moment langs moest rijden. In alle tijd een album laten ontstaan is een luxe, maar werpt zeker z'n vruchten af! Janne Schra gaat met dit album op tour... Zou er nu gedanst kunnen worden? Support-act is Dusty Stray.

  [break/]

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  Auberge de Rousch

  [break/]

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  11.30 uurParkstad Limburg Theaters / DSM theatercafé

  Jos van Beest-resizedPianist Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels twaalf albums van hem uitgebracht.Van Beest is Nederlands best verkopende platenartiest in Japan en is daar met zijn pianospel ongekend populair. Zijn album The ginza shuffle is onlangs tot ‘masterpiece’ uitgeroepen. Momenteel is Jos van Beest druk bezig met de opnames voor djazz-tv, waarvoor hij een nieuw programma presenteert met de titel Focus on vocal jazz.

  Klik hier om een kaart te bestellen.

   

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  15.00 uurDe twee Gezusters

  photo Paul van KesselPaul van Kessel solo in het Savelbergklooster. Paul is een bijzondere zanger. Zijn muziek is Jazz en soul. De vrijheid, de losheid spreekt hem aan. In de kern zit alles wat hij wil in het woord soul. Het is muziek die uit je ziel komt. Hij zegt er zelf over: “Ik wil dat het ademt. Het gevoel moet hoorbaar zijn. Als er dan al een etiketje op mijn eigen muziek geplakt moet worden, spreek ik zelf het liefst van semi-akoestische soul met jazzinvloeden.”

  Entree 5 euro

  [break/]

   

 • Sun
  15
  Nov
  2015
  17.00 uurParkstad Limburg Theaters

  marco santosLekker loungen op zondagnamiddag met Marco Santos. Deze muzikant, componist en percussionist vestigde zich zeven jaar geleden vanuit Portugal in Den Haag. Zijn debuutalbum uit 2013, Ode Portrait, heeft roots in de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. Met Laurens Hoppe op piano, Rui Silva op gitaar en Boris Oud op contrabas, schildert Santos een kleurrijk portret van intense schoonheid dat bol staat van variatie en mystiek. Een aangrijpend en emotioneel avontuur dat van de eerste tot de laatste seconde boeit.

  Klik hier om uw kaart te bestellen.

  [break/]

 • Tue
  17
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Twogether, bestaand uit Jérôme Cardynaals (drums) en Simon Oslender (Hammond orgel),  winnaars van de EU Jazz young talent Award en speelden al met musici als o.a. Dr. Lonnie Smith, Georgie Fame, Eric Vloeimans, het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw.

  Met hun eigen stijl wonnen zij, niet alleen de EU Jazz Award, maar al veel bijzondere prijzen, o.a. het Prinses Christina Jazz Concours! Voor deze speciale avond in het Cultuurhuis,  hebben Jérôme en Simon de derde winnaar van de young talent award uitgenodigd: Justin Van Uum (bas)! Met zijn geweldig en energiek spel is hij een perfecte expansie voor Twogether. Avond vol met  - funk, groove en soul at it's best.

  entree: 8.00 euro

  Knipkaartvoorstelling

  [break/]

 • Thu
  19
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Persfoto%20Orgel%20Vreten-resizedOrgel Vreten neemt u in En de ander mee langs de geschiedenis van het 80-jarige Hammondorgel. Van de strakke staccato’s van het kerkorgel langs de funky tonen van Booker T., eindigend in een woeste orgel-battle: hét handelsmerk van Orgel Vreten waarmee frontman Thijs Schrijnemakers en dichter Denis Gaens eerder al de Nederlandse poppodia en Oerol veroverden, ziet u nu in het theater in een coproductie met Het Zuidelijk Toneel.
  Klik hier voor kaarten...

   

  [break/]

 • Sat
  21
  Nov
  2015
  19.00 uurParkstad Limburg Theaters

  Jazz out_logo_FCAlweer de derde editie van jazzOUT! Na de voorgaande edities, met headliners als Roy Hargrove, Larry Graham en Candy Dulfer, presenteert Jazz-out nu:
  Aldi Meola, Glen David Andrews & The Sazerac Swingers ,The Cool Quest, Feurthstreet Lumber Factory

  jazzOUT! 2015 presenteert 10 optredens op 3 podia in Theater Heerlen.

  Zaterdag 21 november sluit Parkstad Limburg Theaters de jazzmaand ‘Heerlen Jazzt’ voor het derde jaar op rij af met het leukste indoor jazzfestival van het zuiden, jazzOUT!
  De line-up belooft een spectaculair en swingend festival. Met headliners als Al Di Meola (USA), Erik Truffaz (FR), TaxiWars (B) met Tom Barman van dEUS, Sharon Robinson (USA) en uit eigen land The Cool Quest en Sabrina Starke brengt jazzOUT! 2015 de wereldtop van de hedendaagse jazz én ook nieuw talent naar Heerlen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa van Parkstad Limburg Theaters en online via www.jazzout.nl.

  Er heeft een wijziging plaats gevonden in de line-up van het jazzOUT! festival op zaterdag 21 november. Wegens ernstige privéomstandigheden heeft Sharon Robinson haar Europese tournee geannuleerd. 
   inmiddels is een vervangende act gevonden in niemand minder dan New Cool Collective.

  1_press_Al_Di_Meola-resized

   

   

   

   

   

   

   

  Al Di Meola (USA)

  De Amerikaanse jazzgitarist Al Di Meola geldt als één van de meest invloedrijke (jazz)gitaristen ter wereld. Hij speelde in Chick Corea's band Return to Forever en werkte met de groten der aarde, zoals Herbie Hancock, Paul Simon en Frank Zappa. Momenteel toert hij de wereld rond met werk van Lennon & McCartney, Piazolla’s tangomuziek en eigen nummers van zijn nieuwste album ‘Elysium’.

  2_erik-truffaz-cover

   

   

  Erik Truffaz Quartet (FR)

  De Franse trompettist Erik Truffaz wordt gezien als één van de bekendste Europese trompettisten ooit. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Miles Davis. Eind jaren ‘90 bereikt Truffaz een ware cultstatus met zijn eclectische en organische mix van jazz, hiphop en drum 'n bass. Begin 2016 komt zijn nieuwste album uit; jazzOUT! krijgt een voorproefje.

  3_Sharon Robinson WEB

   

   

   

  Sharon Robinson (USA)

  Sharon Robinson is een grote naam in de muziekwereld. Al decennia is zij de steun en toeverlaat van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. Daarnaast is zij een veelgevraagd producer en songwriter voor artiesten als Roberta Flack, Don Henley, The Pointer Sisters, Diana Ross, Rufus Wainwright en The Temptations. Nu toert zij, met een Grammy op zak, met nieuw werk van haar eigen album ‘Caffeine’ door Europa.

  Er heeft een wijziging plaats gevonden in de line-up van het jazzOUT! festival op zaterdag 21 november. Wegens ernstige privéomstandigheden heeft Sharon Robinson haar Europese tournee geannuleerd. 
  Inmiddels is een vervangende act gevonden in niemand minder dan New Cool Collective is één van de headliners van jazzOUT! De carrière van het veelbekroonde New Cool Collective begon in 1993, met vernieuwing in de instrumentale muziekscene. Ook een variant op jazz-­dance. De indrukwekkende discografie van de groep bevat inmiddels een rijkdom aan verschillende sounds en samenwerkingen. New Cool drukt zijn stempel als een oneindig swingende, virtuoze en dynamische muziekmachine.

  4_taxiwars_press-resized

   

   

  TaxiWars (B) ft. Tom Barman & Robin Verheyen

  Dat dEUS-frontman Tom Barman ook een groot jazzliefhebber is, is al langer bekend. Nu brengt hij de muziek samen met de Belgische saxofonist Robin Verheyen naar het podium. Verwacht een muzikale clash van losse ideeën, jams, zang, spoken word, rap en parlando. Beklijvende teksten op pittige, melodische lijnen die wars zijn van het pluche in de jazzscène.

  5_sabrina_press2015 (fotograaf Mounir Raji)-resized

   

   

  Sabrina Starke

  Haar debuut ‘Yellow Brick Road’ stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en leverde Sabrina Starke een ‘Edison Pop voor Beste Nieuwkomer’ en de ‘Edison Jazzism Publieksprijs’ op. Ondertussen is haar positieve mix van soul met invloeden uit de jazz, hiphop en folk bekend in binnen- en buitenland en presenteert zij dit najaar alweer haar vijfde album. U hoort haar nieuwste nummers op jazzOUT!

  6_Glen Davis Andrews-resizedGlen David

  Andrews & The Sazerac Swingers (USA/D)

  Glen David Andrews speelt een unieke mix van New Orleans Jazz, R&B, funk en gospel. Voor zijn optreden op jazzOUT! neemt hij vanuit Duitsland The Sazerac Swingers mee: “(…) they know what it is to feel good New Orleans music in your soul.” - Glen David Andrews.

  8_TCQPers2WEB

   

   

   

   

  The Cool Quest (NL)

  Nederlands nieuwste jazztalent The Cool Quest heeft menig muziekliefhebber verrast met hun eigenzinnige mix van funkin’ hiphop en soulvolle jazz. Na het verschijnen van hun eerste album ‘Funkin’ Badass’ en de hitsingel ‘Shine’ ging het snel. Nu toeren ze als Soul & Jazz Talent (radio 6) en Serious Talent (3FM) langs de Nederlandse jazzpodia.

  10_Phil Bee's Freedom-resized

   

  Phil Bee’s Freedom

  Phil Bee –voormalig frontman van de multi-award winnende band King Mo - is terug op Nederlandse jazzpodia met zijn nieuwe band Phil Bee’s Freedom: blues, jazz, funk en soul in een perfecte crossover waarin alles lijkt te kloppen.

   

  9_Braskiri_02-resized

   

  Braskiri

  Voor de eerste keer treedt Braskiri, de grommende, twinkelende en groovende formatie rondom componist en trompettist Bert Lochs, op in de regio waar Bert oorspronkelijk vandaan komt. In december presenteert het kwartet hun nieuwe album. jazzOUT! heeft de primeur.

   

  OVERAL JAZZ

  Vanaf 19.00 uur leidt de Feurthstreet Lumber Factory je naar de verschillende podia in het theater met muziek uit de periode 1900-1950. DJ Skizm, KayCee en DJ Sheldon zorgen ervoor dat je tussen de optredens door niet stil hoeft te zitten. En ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd, onder andere door Wow Food, IJssalon de iesbaeker en cocktailbar Taste and Style.

  TIP

  Kick-off party Heerlen Jazzt met de Stanley Clarke Band (USA) op zaterdag 31 oktober!

  Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom jazzOUT! via www.facebook.nl/jazzOUT

  Bestel hier alvast uw kaart.

  [break/]

 • Sun
  22
  Nov
  2015
  15.00 uurDe twee Gezusters

  Foto's Kiki Groot Formaat-083-resizedKiki Manders uit Venlo woont in Berlijn. Een stad die internationaal wordt geroemd om haar artistieke veelzijdigheid. Ze is daar op haar plek. Haar ster is rijzende. Manders brengt haar 1e album in het voorjaar van 2016 uit onder het bekende Duitse jazzlabel Neuklang Records.

  Ze componeert haar eigen muziek die je kunt omschrijven als avontuurlijke vocale jazz, met invloeden van rock en wereldmuziek Tijdens dit duo concert met pianist Mike Roelofs zal ze zowel haar eigen composities ten gehore brengen als ook arrangementen van bekende jazz klassiekers.

  entree 5 euro

  [break/]

 • Tue
  24
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Winnaar van de eujazz young talent award Justin van Uum (Meerssen 1989 ) met zijn eigen trio. In het Cultuurhuis zal Justin samen spelen met gitarist Tim Finoulst (Genk,1986) en drummer Dimitrios Kosmidis (Thessaloniki 1979 ). Het trio speelt jazz standards in combinatie met eigen composities.

  Entree: 8 euro.

  Knipkaartvoorstelling

  [break/]

 • Wed
  25
  Nov
  2015
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  10606582_339002766280098_4753071301790825844_nMet het theaterproject “de weg naar Maastricht” won Jo Dautzenberg de Eujazz Open Mind Award 2015. Nu brengt Root 51 “Route à Liège” en “zwarte liefde en de groene berg;” een ode aan het mijntijdperk , die ook de zwarte zijde van industrialisatie, handel en wandel in het dagelijks leven belicht. Film, live muziek en theater in éen. Mede mogelijk gemaakt in het kader van het jaar van de mijnen.

  Filmbeelden, Media Profile, met o.a. Katrin Henss, Masami Sakurai, Heribert Leuchter, Jo Dautzenberg, Wim Kleinen, Gero Körner en Steffen Thormählen,

  Entree 10 euro

  [break/]

 • Thu
  26
  Nov
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Gabriel Rios (Michael Sewandono)-resizedGabriel Rios, bekend van de hit Broad Daylight, is terug, en hoe! De afgelopen drie jaar verruilde hij België voor New York om te broeden op nieuwe muzikale plannen. Het resultaat is Rios’ nieuwe album This Marauder’s Midnight met de hit Gold waarmee hij vorig jaar heel België plat speelde. Dit jaar is het dan eindelijk tijd voor Nederland.

  Klik hier voor meer info.

  [break/]

 • Sat
  28
  Nov
  2015
  Oefenbunker Landgraaf

  KNALPOT 2014 (pic by Raoul Hilbink) hi-res-resized

  Knalpot is een uitbarsting van creatieve vrijheid, vakmanschap en ze tonen aan dat er geen muzikale grenzen zijn. Knalpot mengt ultra-rock met dub, off-killer beats met 80's synths en avantgarde jazz met 8-bit lawaai. Het is een sonische achtbaan en een A-klasse designer drug voor je oren. Na indrukwekkende optredens op o.a. North Sea Jazz, 5daysoff en Lowlands nu in de Oefenbunker.

  Tickets: vvk: € 8,- Kassa: € 12,-

  Info: www.oefenbunker.com

  [break/]

 • Fri
  11
  Dec
  2015
  20.30 uurParkstad Limburg Theaters

  Rembrandt Frerichs & Ruud Breuls-resizedEven nog dendert de jazztrein door in 2015. Concert in het kader van de serie “Limburgse Jazzhelden” Mede mogelijk gemaakt door Slim en het huis voor de kunsten Limburg.logo_slim

  logo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_(1)(2)[break/]

 • Sun
  13
  Dec
  2015
  20.00 uurPancratiuskerk Heerlen

  _MG_1333-resized

  Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St Pancratius zocht voor een deel van het jaarlijkse kerstconcert de samenwerking met het jazzcombo Padàm. Uitgevoerd wordt het 17e eeuwse Spaanse kerstlied Riu, Riu, Chiu in een voor die gelegenheid gemaakte bewerking voor koor en jazzcombo.

  Padàm (Wim Mulders en Ron Wijnands gitaar, en Wim Kleinen contrabas) treedt bij deze gelegenheid op met Heribert Leuchter saxofoon en Hans-Günther Eisele drums.

  Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stichting Pro2 en het Huis voor de Kunsten.

   

  [break\]

 • Sun
  20
  Dec
  2015
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Mehmet foto

  Een spirituele en avontuurlijke ontmoeting tussen drie meesters en hun magische instrumenten; de ney, kora en ud. Met haar wortels in de Ottomaanse, Anatolische, Balkan en West-Afrikaanse muziektraditie, weet het trio telkens te verrassen met haar muzikale originaliteit. Het Mehmet Polat Trio nodigt uit voor een oprechte muzikale reis van het verleden tot het moderne heden.

  Sinan Arat (Turkey) Ney, Bao Sissoko (Senegal) Kora, Mehmet Polat (Turkey) Ud

  Entree: € 13 / Reserveren: € 10 / Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal tickets)

  [break\]

 • Sun
  10
  Jan
  2016
  16.00 uurCultuurhuis Heerlen
  JoDidderen2
  Zondag 10 januari, aanvang 16 uur, presenteert Ap Art Events in het Cultuurhuis Heerlen (Sittarderweg 145, Heerlen)  “Songs For My Father".

  'Songs For My Father' is de titel van het eerste solo-album van contrabassist Jo Didderen (BBThree, Mo’Jones Big Band). Het album is een eerbetoon aan Jo’s in 2004 overleden vader, waarop de veelzijdige bassist alle muzikale paden bewandelt die hij in de loop der jaren met diverse bands heeft ontgonnen: o.a. toegankelijke en sfeervolle pop-jazz met de Rotterdamse zangeres Mijke Loeven en ‘heavy’ en vrije jazz met toetsenist Mike Roelofs. Ook de Limburgse troubadour Arno Adams levert met 'Ich Wil Noa Hoes' een fraaie bijdrage aan het album en zal ook deze middag schitteren aan Jo’s zijde.

  Hoewel enkele ‘kleine’ solo basliedjes niet ontbreken, profileert Jo Didderen zich op 'Songs For My Father' vooral als componist. Behalve de titelsong (een Horace Silver compositie) en Joni Mitchell's 'Edith And The Kingpin' zijn alle nummers van zijn hand.

  Bezetting:  Arno Adams: zang / Mijke Loeven : zang / Jo Didderen: contrabas / Mike Roelofs: toetsen Rob Sprinkhuizen: drums

  Entree: € 13 aan de kassa / € 10 via reservering. Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr. + aantal gewenste kaarten).

  Meer info: www.ap-artevents.nl

  [break\]
 • Thu
  07
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  dada bolum groepsfoto 3-resized

  entrée 7,50

  Tim Daemen -  trombone
  Daniel Daemen - Sax Alt
  Achim Bill - Drums
  Contrabas - Justin van Uum

  Bij deze, op Gerry Mulligan's quartet geïnspireerde band, dus zonder akkoordinstrumenten, draagt elk bandlid individueel bij aan een eigen specifieke band-sound. Gecomponeerde en geïmproviseerde harmonisaties geven een organische flow aan de hedendaagse composities die Tim Daemen voor deze band heeft geschreven.

   

   

 • Fri
  08
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Gino

  entrée 13 euro, reserveren 10 euro

  Al generaties lang ademt het DNA van de Taihuttu's muziek. Zo ook gitaarvirtuoos Gino Taihuttu (1961) die op zijn beurt zijn muzikale genen doorgaf aan zoon Jiri (1995). Jiri wordt op dit moment gezien als het grootste flamenco talent van Nederland. Vanaf zijn tiende volgde hij al lessen aan het Conservatorium in Amsterdam. Met zijn leraar Eric Vaarzon Morel was Jiri o.a. al te zien in De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden.
  Hun gedeelde liefde voor de flamenco bracht beide Taihuttu's samen op international podia. Gepassioneerd en meeslepend gitaarspel, met als bijzondere gast zangeres soulzangeres Sanne Janssen.
  Info: klik hier

   

   

 • Thu
  28
  Apr
  2016
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  0KAds

  entrée 10 euro

  Tim Paters-sax tenor en fluit.
  Ron Wijnands-gitaar.
  Wim Kleinen-contrabas.
  Bart Spits-percussie.

  Toegankelijke Jazz van eigen regionale bodem; latin, samba en verrassende soli onder aanvoering van Tim Paters en Ron Wijnands.

   

 • Fri
  06
  May
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  zyryab

   

  Entree: € 13 / Reserveren: € 10 / reserveren:
  info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr. + aantal gewenste kaarten)

  Aanvang 20.30 uur.

  Virtuoze gitaarmuziek en een stem die recht je hart in zingt. Duo ZYRYAB brengt je in vervoering met een breed repertoire van Spaanse muziek en Flamenco(-jazz). Van gevoelige ballades tot swingende rumbas en traditionelere flamenco tot een crossover van flamenco en jazz.
  Zij speelden o.a. met Jeronimo Maya (het spaanse gitaar-wonderkind) , Jorge Pardo (fluitist van Paco de Lucia) in het nationale en internationale circuit. Ap Art Events presenteert deze Magic Music Night i.s.m. Heerlen Jazz.

 • Sun
  08
  May
  2016
  14:30Cultuurhuis Heerlen

  bij de koffie

  “Muziek bij de koffie…”
  14:30 uur
  entree gratis

  Toegankelijke Jazz van eigen regionale bodem; latin, samba en verrassende soli onder aanvoering van Tim Paters en Ron Wijnands.
  Tim Paters-sax tenor en fluit.
  Ron Wijnands-gitaar.
  Wim Kleinen-contrabas.
  Bart Spits-percussie.

   

 • Sun
  15
  May
  2016
  De Twee Gezusters

  Ontbijtsessie met achtergrond muziek in de Twee Gezusters, combo met Germaine Sijstermans, Frans Boon, Wim Kleinen en Jo Dautzenberg: "Germaine en trio de Janeiro" , romantisch, melodieus, karakteristiek.

  germaine en trio de Janeiro

 • Wed
  25
  May
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  daan kleyn

  entrée 10 euro
  Jazz in het Cultuurhuis
  Daan Kleijn is Jazz gitarist en woont in New York.
  In Mei 2016 maakt hij een tour door Nederland en België met zijn band , bestaande uit drummer Joost van Schaik & bassist Tobias Nijboer
  Vorig jaar verscheen onder de titel "Trio" zijn debut-cd, een spannende mengelmoes van eigen composities en obscure selecties uit het American Songbook.

  “Daan Kleijn is one of the most talented and promising young guitarists I have heard in a long time. He has all the tools to be an important part of the jazz scene in NYC and around the world“, Peter Bernstein

   

 • Sun
  29
  May
  2016
  14:00Auberge de Rousch

  david livingsgtoneSinds 1979 zijn de David Livingstone Jazzmessengers
  een begrip in Europa. Een traditie die in één adem genoemd mag worden met de Spirit of New Orleans. Een jazzband die altijd heeft bestaan uit zeer toegewijde muzikanten. Allemaal, hebben ze er voor zorg gedragen dat de D.L.J.M. nu nog steeds een graag geziene gast is in binnen – en buitenland. Het orkest o.l.v. Ad van Beerendonk staat bol van de kwaliteiten en regelmatig gaan zij met internationale gasten op tournee.

  Meer info: klik hier

 • Fri
  09
  Sep
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Heerlen Jazz presenteert i.s.m. Ap Art Events

  The Rosenbergs feat. Tim Kliphuis

  Persfoto The RosenbergsGypsy Swing/Jazz

  Entree: € 10

  The Rosenbergs zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen gyspy swing, moderne jazz en standards uit het repertoire van Django Reinhardt.

De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. Als kleine jongen ontmoette hij Paco de Lucia en kreeg een masterclass van Joe Zawinul. Mozes speelde met het Rosenberg Trio o.a. de Family Tour. Hij neemt nog regelmatig de solopartijen van zijn broer Stochelo Rosenberg over.  Johnny Rosenberg is ritmegitarist en tevens een begaafde jazz-zanger en heeft furore gemaakt met o.a. Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti.  Hij schitterde eveneens in The Voice waar hij de halve finale behaalde. De ritmesectie wordt gecompleteerd door de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal; dat laat hij horen op de cd “Ready’n able” met Stochelo en Mozes Rosenberg.  The Rosenbergs nemen voor deze speciale Heerlen Jazz avond de fabuleuze violist Tim Kliphuis mee.  Tim Kliphuis tourde regelmatig met het Rosenberg Trio en wordt binnen het Hot Club de France circuit alom geprezen als een van Europa’s allerbeste vertolkers van het gypsy jazz genre, daarmee in de voetsporen tredend van de fameuse Stéphane Grappelli (bekend van zijn samenwerking met Django Reinhardt) !

  Tim Kliphuis Foto: Marco Borggreve

  Tim Kliphuis
  Foto: Marco Borggreve

 • Fri
  07
  Oct
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  Opening foto expositie Nicole Bolton & René Bradwolff:

  “Heerlen Jazz 2015”

  HJ 03 copy-resized

 • Fri
  07
  Oct
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Marc Huynen TVM8012

  Marc Huynen & de Jazztronauts

  CD presentatie:  Sad songs and groovy tunes.

  entrée 10 euro

  Marc Huynen behoeft in Heerlen e.o. geen betoog. Met de Jazztronauts met (ovb) Simon Oslender(hammond),Bruno Müller (gitaar), Leo Janssen (sax), Peter Hermesdorf (sax) gaat het tempo en de decibellen omhoog en worden er groovy tunes gespeeld: naast composities van Lonnie Smith, Mike Stern, John Scofield ook eigen werk.

   

  marc-huynen

 • Sat
  08
  Oct
  2016
  Sat
  31
  Dec
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  In opdracht van stichting Heerlen Jazz gingen de fotografen Nicole Bolton en René Bradwolff op pad langs theater, podia, pleinen en kroegen.

  Deze expositie “Heerlen Jazzt 2015” geeft een goed en indrukwekkend beeld  van een maand lang live Jazzmuziek.  Heerlen Jazzt staat voor kwaliteit, verassing, vernieuwing; een indrukwekkend aanbod. Het werk van Nicole Bolton en René  Bradwolff  levert een belangrijke bijdrage aan het besef daarvan.

 • Sat
  08
  Oct
  2016
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  cultuurhuis ism app art events presenteert

  Nilza Costa & Band (Brazilië/Italië)

  Magic Music Night with Brazilian-Italian singer Nilza Costa (world music / afro jazz), live at Cultuurhuis Heerlen.

  Magic Music Night with Brazilian-Italian singer Nilza Costa (world music / afro jazz), live at Cultuurhuis Heerlen.

  Crossover (Samba-jazz-soul-blues-reggae)

  Entree: € 10

  Afgelopen jaar was deze uit Salvador afkomstige diva met haar Italiaanse band voor het eerst te zien in het Cultuurhuis.  Nu is ze op uitnodiging van Heerlen Jazz terug  ihkv de promotie van de nieuwe cd “Roots” , de opvolger van het met zeer goede recensies ontvangen debut  “Revolution, Revoluzione, Revolucao” .  De titel verraadt dat Nilza Costa 3-talig zingt.  Dat is vrij uniek te noemen en werkt zeer aanstekelijk in haar muziek die verder te omschrijven valt als ongebreideld, recht uit het hart en zeer powerfull.   Haar eerste plaat spreekt van bloed, passie en revolutie.  Haar verhalen hebben vaak een ondertoon van misère  en woede maar zeer zeker ook van HOOP.  Gezongen in het Portugees, in Yoruba (de oude taal die naar America is gebracht door de oude slaven) en Italiaans (Nilza Costa woont momenteel in Italië).

  Samen met 3 fabuleuze Italiaanse jazz-musici brengt Nilza Costa ons met haar prachtige, donkere stem een hartverwarmend concert tijdens welke velerlei stijlen samen zullen smelten, zoals jazz, soul, blues en reggae met invloeden van de Braziliaanse samba, candomblé en cantigas de roda (children’s songs). Elk concert ontstaat er weer een harmony van klanken, kleuren en rhythms die de luisteraar onderdomplen in een warm bad.

   

   

   

 • Fri
  28
  Oct
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  Raul Midón

  Raul Midón

  Multi-instrumentalist en songwriter Raul Midón mixt Flamenco, Jazz en R&B tot zijn eigen sound. Op het alweer 7e studio album ‘Don’t Hesitate’, dat de blind geboren muzikant bijna geheel zelfstandig opnam, werkt hij samen met onder andere Bill Withers en Lizz Wright. De New York Times beschreef Midón als ‘A one-man band who turns a guitar into an orchestra and his voice into a chorus’. Daar sluiten wij ons bij aan!

   

  Entree: 30 euro

  meer informatie en kaarten bestellen: klik hier.

 • Sat
  29
  Oct
  2016
  Sun
  30
  Oct
  2016
  download de flyerCentrum Heerlen

  In navolging van de Heerlen Jazzt Kroegentocht organiseert stichting Heerlen Jazz in nauwe samenwerking met Ap-art-Events, verschillende horecaondernemers en de 5 Pleintjes in Heerlen een nieuw concept:

  DE HEERLEN JAZZ BOULEVARD.

  Een reeks optredens, verdeeld over het weekend van 29 en 30 oktober.

  hj16_boulevard_a5_front-resized

  KLIK OP DE FLYER VOOR TIJDEN EN LOCATIES!

  Ragtime Rumours Kromme Toeter,

  Johan de Haan vs Romain van Beek Club Chique ,

  Bloezz Tapperij,

  What's up Charli Project feat. Dusty Ciggaar Tapperij,

  duo ZYRYAB Carpe Diem en

  pianist Alecander Thomas Grand Turquoise.

  afterparty Met afrobeat van Eddy & the Ethiopians, Fabel.

   

  hj16_boulevard-a5-back-copy-resized

 • Thu
  03
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  wilfried-de-jong-en-bruut-uitsnede-2-fotograaf-marc-nolte_plt-resized

  Wilfried de Jong, bekend van o.a. Holland Sport en 24 uur met…, is gevallen voor de jonge muzikanten van BRUUT! Hij liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad. Deze draagt hij voor in zijn energieke, theatrale stijl. Muziek en tekst versmelten tot één geheel; het swingt, het beeft en het tintelt op het podium. BRUUT! was eerder te zien op de 1e editie van jazzOUT!.

  Klik hier voor info en tickets.

 • Fri
  04
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - ING zaal

  masha_plt-resized

  Masha Bijlsma heeft haar naam internationaal gevestigd tijdens concerten met jazzgroten als Benny Bailey en Gary Thomas. ‘Dit wereldwijf heeft een moordstem’, jubelt De Telegraaf. Met haar band speelt Masha eigen werk en jazzy bewerkingen van songs van o.a. Kate Bush en Joni Mitchell.

   

  Entree 16 euro. Meer info en tickets, klik hier.

 • Fri
  04
  Nov
  2016
  20.30 uurNieuwe Nor

  the-cool-quest

  Nederland heeft een heuse moderne funk band, genaamd The Cool Quest. Een gezelschap met een bijzonder geluid dat meer gehoord moet worden, een passende mix van hip hop, soul en uiteraard funk. Je kent ze van singles 'Shine' en 'Heatwaves' en in het najaar van 2016 gaan ze de clubs in om nieuw materiaal te laten horen, zo ook op vrijdag 4 november in de NIEUWE NOR in Heerlen.

  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 11,00 | CJP/Student: € 8,00 | Avondkassa: € 12,50

 • Sat
  05
  Nov
  2016
  Heerlen Centrum

  Tijdens Heerlen Jazzt is er natuurlijk ruimte voor traditionele Jazz en Dixieland looporkesten.

  Op diverse locaties, straten, op de podia of tijdens de Heerlen Jazz Kirmes, kom je ze zomaar tegen.

  Op 5 november 't Jazzezz, 6-mans formatie uit de regio Nijmegen.

  Trompet, trombone, klarinet/sax, banjo, tuba en slagwerk, en af en toe laten de heren zich ook van hun vocale kant horen.

  IMG_1839 - versie 2

 • Sat
  05
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  level-42_plt-resized

  De Britse jazz-funk groep Level 42 die in de jaren tachtig bekend is geworden door nummers zoals 'Running In The Family', 'Hot Water', 'Lessons In Love' en 'Love Games' komt weer naar onze LIMBURGzaal!

  Frontman Mark King heeft op zijn bas een percussieve stijl ontwikkeld waarin hij als eerste de “left hand slap” integreert. Deze stijl is samen met de achtergrondzang van toetsenist Lindup kenmerkend voor het jazzfunk-geluid van de band. King is net zoals Larry Graham een icoon voor basgitaristen. 

  Klik hier voor tickets en info.

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  12:00Auberge de Rousch

  Tussen 12.00 en 16.00 uur

  Jazz Brunch Auberge de Roush met “Freetime old dixie Jassband”

  Op zondag 6 november organiseert Auberge de Rousch een Jazz Brunch. Deze brunch wordt muzikaal omlijst door ‘De Freetime Old Dixie Jazzband uit Enkhuizen’. Deze band is bekend door hun eigen Freetime-sound. De band heeft een enorme bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo's die karakteristiek zijn voor de band. Een optreden van deze band is als een reis door de jazz waarbij onder andere Ragtime's, Stomps, Latin-stukken en de Blues de revue passeren.

  Als culinaire invulling wordt de Herfstbrunch geserveerd, de kosten van deze brunch inclusief drankjes zijn € 41, aanvang 12.00 uur! Kijk snel op herfstbrunch voor het volledige menu en reservering.

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  16:00Oefenbunker Landgaaf

  psps-talents-resizedParkstad Popstad - Next Generation goes Jazz.

  Sinds 3FM Serious Request Heerlen werken diverse particuliere en reguliere muziekopleidingen uit Parkstad samen om hun jeugdige muziekleerlingen in wisselend bandverband samen te laten spelen.

  Doel is uiteraard dat de leerlingen naast samenspel vooral podiumervaring opdoen. Tot nu toe speelde Parkstad Next Generation vooral Rock en Pop. Speciaal voor Heerlen Jazzt hebben de ambitieuze leerlingen met hun coaches nu een afwisselend jazzy, funky repertoire ingestudeerd.

  Popstad talent voor even Parkstad Jazzstad talent !!

  psps-talents-resized

 • Sun
  06
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel

  justinvanuumVoormalig Eujazz Award winnaar Justin van Uum staat met zijn eigen trio in Gasterie de Fabel aan de Benzenraderweg.

  Justin's Trio brengt jazz van de bovenste plank.

  Meer info klik hier

 • Thu
  10
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  dr-lonnie-smith-c-sun-sentinel_plt-resized

  Jazz Ochestra of the Concertgebouw feat. Dr. Lonnie Smith (USA),
  Special guests Twogether, Pink Oculues

  In 2010 speelde dé meest swingende bigband van Nederland, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, voor het eerst samen met Hammond-pionier Dr. Lonnie Smith. Het bleek een muzikaal hoogtepunt voor beiden, dus besloten ze samen een album uit te brengen op vinyl. Met o.a. Too Damm Hot en The Whip van Dr. Lonnie Smith in arrangementen van het JOC. Dit seizoen zetten de funky jazzgrootheden hun samenwerking voort. Stilzitten is geen optie!

  Klik hier voor info en tickets.

 • Sat
  12
  Nov
  2016
  20:00Swing Inn - Plaarstraat 14 - Heerlen

  Heerlen Jazz presenteert i.s.m. dansschool Swing Inn een spetterende black music dance party in Swing Inn.

  DJ Appie warmt de zaal op met een mix van funk, acid Jazz, hiphop, souljazz en latin. Daarna zal DJ Soul Rabbi aantreden.

  Hij blijft de dansvloeren door heel Europa in vuur en vlam zetten:

  60ties funk, soul, R&B, latin boogaloo, weird grooves, mambo, rock, souljazz, afrobeat, aanstekelijke black music.

  DJ Soul Rabbi was 3 dagen te gast in de sponsorarena van North Sea Jazz en al twee maal te zien in Heerlen tijdens Cultura Nova.

 • Sat
  12
  Nov
  2016
  20:15Cultuurhuis Heerlen

  De zesde C-Blues,  het kleine broertje van de Southern Blues Night. De presentatie van de groepen is weer in handen van John Hendrix ( L1 radio ). Op het 6e C-Blues treden op: Gordon Smith/Hans Keuls & Bluesfriends,  Handsome Fellows,  Black Market III ( USA ), CB & the All Gees, Hoodoo Monks.

  Voorverkoop 15.00 euro, avondkassa 17.50 euro

  Meer informatie: klik hier.

  c-blues

 • Sun
  13
  Nov
  2016
  De Twee Gezusters (Brasserie)

  Ontbijtbuffet met live Jazz

 • Wed
  16
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  michielborstlap_plt-resized

  In 2013 benaderde jazzpianist Michiel Borstlap harpiste Lavinia Meijer voor een samenwerking. Het verzoek resulteerde in de geboorte van een bijzonder gelegenheidsduo dat met indrukwekkende improvisaties en spannende muzikale duels de begrippen jazz en klassiek doet vervagen. Elk concert is een even unieke als eenmalige gebeurtenis met als startpunt wat pakkende thema’s en de grenzeloze fantasie van de beide musici.

   

  Meer informatie klik hier.

 • Thu
  17
  Nov
  2016
  20:30Parkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  noa_plt-resized

  Noa is een singer-songwriter en percussioniste van Israëlische/ Jemenitische/Amerikaanse afkomst en een van de meest vooraanstaande artiesten uit Israël.

  Al jarenlang betovert zij mensen over de hele wereld met haar unieke en gepassioneerde zangstijl, die regelmatig vergeleken wordt met Barbara Streisand, Nana Mouskouri en Joni Mitchell. Ook werkte ze samen met grootheden als Quincy Jones, Sting en Pat Metheny die in 1994 haar album Noa produceerde.

  Meer info en tickets, klik hier.

 • Fri
  18
  Nov
  2016
  20.00 uurCultuurhuis Heerlen

  ploctones

  Jonge  jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven gerenommeerde jazzmusici de hele dag workshops en kunt u het resultaat vanavond beluisteren.

  Workshopleiders/gastsolisten zijn Anton Goudsmit & the Ploctones.

  Naast de uitreiking van de Eujazzaward 2016  zal er ook een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.

  i.s.m SLIM, Heerlen Jazzt ,Cultuurhuis Heerlen, Pro2, en Schunck* .

  Aanvang: 20.00, entree 5 euro

 • Sat
  19
  Nov
  2016
  19:00Parkstad Limburg Theaters

  shot-1-185-resized

  maceoparker_jazzoutMACEO PARKER

  CHRISTIAN SCOTT

  ATUNDE ADJUAH

  GOGO PENGUIN

  BILL LAURANCE GROUP

  Selah Sue maakt line-up jazzOUT compleet!

  De Vlaamse zangeres Selah Sue maakt de line-up van jazzOUT! compleet. Ook zijn o.a. Snarky Puppy toetsenist Bill Laurance en jazzrock kwartet The Ploctones aan de line-up toegevoegd. Eerder maakte het festival de komst van jazz- en funksaxofonist Maceo Parker en trompettist Christian Scott bekend. JazzOUT! vindt plaats op zaterdag 19 november in Theater Heerlen.Jazz out_logo_FC

  In Nederland en België stond ze al op elk groot festival, in Frankrijk is ze eveneens een beroemdheid en met de release van haar laatste album Reason ligt de rest van de wereld aan haar voeten. Aan de zegetocht van de Vlaamse zangeres Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue lijkt vooralsnog geen einde te komen. Moeiteloos vloeien soul, funk, dub en hiphop samen met haar authentieke en soulvolle stem. Speciaal voor jazzOUT! geeft ze een solo performance, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar, waarmee haar songs en stem misschien wel het best tot haar recht komen.

  Ook toetsenist Bill Laurance maakt zijn opwachting in Heerlen. Hij werd bekend als toetsenist en oprichter van de New Yorkse Grammy-winnende band Snarky Puppy en speelt met zijn uit London afkomstige kwartet. Op zijn laatste album getiteld Aftersun staan de dance- en afrogrooves centraal en dit klinkt zoals de naam al doet vermoeden, warm en exotisch.

  The Ploctones is een van de fijnste funk- jazzrock bands van ons land. Onder leiding van gitaarfenomeen Anton Goudsmid viert het kwartet dit jaar hun 11 jarig jubileum, reden te meer om ze ook uit te nodigen.

  Ook bassist en lokale jazzheld Jo Didderen maakt act de présence met zijn nieuwe high energy collectief L’Equipe de Rêve waarin ook het talentvolle duo TwoGether is ingestapt. Verder staat het Italiaanse Boogie & Jive trio The Uppertones en uiteraard de Winnaar van de EU Jazz-award op het affiche. Jazz- Funksaxofonist Maceo Parker, trompettist en jazzvernieuwer Christian Scott aTunde Adjuah en pianotrio GoGo Penguin werden eerder al aangekondigd.

  Entree: 35 euro.

  Klik hier voor meer info en tickets.

   

 • Sun
  20
  Nov
  2016
  13.00 - 18.00 uurCultuurhuis Heerlen

  Conservatorium Maastricht Bigband kl WM (1 van 1)

  Op 20 november kunt u naar swingende bigbandklanken luisteren van regionale bigbands.

  De bigbanddag wordt afgesloten met een concert van de Bigband van het Conservatorium Maastricht samen met gitarist Anton Goudsmit en zijn Ploctones.

  i.s.m SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen, Pro2 en Schunck*

  Entree 5 euro

 • Sun
  20
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  una-masSextetto Una Mas speelt Cubaanse songs en bolero's in een traditionele bezetting.

  Kris Förster (piano/percussie), Eric Olij (bass), Albert van Osh (Conga), Jacques Kuypers (Trompet), Carlos Maria Perez (Bongo en percussie) en Marcel van der Heyden (gitaar en zang).

 • Thu
  24
  Nov
  2016
  20:30Nieuwe Nor

  king-of-the-worldDe Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King Of The World komt op 24 november 2016 naar de NIEUWE NOR. In 2012 werd de band rondom Erwin Java (Cuby & the Blizzards) opgericht en gooide hoge ogen met albums 'Can't Go Home', 'KOTW' en het live-album 'Live in Paradiso'. De landelijke waardering voor blues & roots band heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van vijf Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). De tour in het najaar van 2016 staat in het teken van het nieuwe album 'Cincinnati'.

  blues/americana
  aanvang 20:30 | open 20:00 | einde 23:30
  Voorverkoop: € 13,00 | CJP: € 8,00 | Student: € 8,00 | Avondkassa: € 15,00
  Klik hier voor meer info.
 • Sat
  26
  Nov
  2016
  16:00Gasterie de Fabel, Benzenraderweg 104, Heerlen

  geert-roelofs_rigsby-riotHet is nieuw, het is vers. Maar met Venlonaren Roger Corneille (gitaar/zang), Jaakko Bucholtz (contrabass/zang) en Heerlenaar Geert Roelofs (drum/zang) weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

  Drie rasmuzikanten brengen de onvervalste sound van Brian Setzer en The Stray Cats.

  Bigsby Riot rocks, vuurt zijn energie op het publiek af, is ruig, maar altijd soulfull.

  So put your cat clothes on !

  Klik hier voor info.

   

 • Sat
  26
  Nov
  2016
  20:00Oefenbunker Landgaaf

  Voor de derde keer zal Limburg opgeschrikt worden door de klanken van de componist, gitaarheld, satiricus, filmmaker en kunstenaar tout court; Frank Zappa. Nog nooit was zijn muziek zo actueel en nodig als nu. En dus wordt het monster ‘Mosae Zappa’ weer opgekalefaterd (They need to re-produce!) en verplaatst het zich deze k…eer naar Landgraaf . Plaats des onheils? De Oefenbunker!

  ‘Go the shelter my baby my baby!’

  Vier acts zullen het leven en het werk van Zappa vieren. Tijdens vier akten ga je horen dat de Synclavier helemaal geen gedateerd instrument is, Zappa ook tal van meezingers op zijn repertoire had staan en dat de stukken uit 200 Motels anno nu nog steeds van toepassing zijn. Laat je verrassen, verleiden en vernederen (wanneer je een pinguïn bent) tijdens Mosae Zappa. En heb je helemaal niets begrepen van alle ‘inside FZ jokes’ in deze tekst? Dan wordt het al helemaal hoog tijd om de wereld van De Snor eens te verkennen.

  Rondom Mosae Zappa zijn er het gehele weekend nog meerder side-events die met FZ te maken hebben. Zo is er een Zappa Disco Boyz avond waarbij je een Dancin’ Fool mag, nee, móet zijn! Check voor alle informatie www.mosaezappa.com

  Klik hier voor tickets en info.

   

 • Sun
  27
  Nov
  2016
  12.00 - 19.00 uCultuurwerkplaats Zeezicht - Schelsberg

  royal-sisters-resized

  Een (Euregionale) live muziekpresentatie tijdens een in een speciaal ingericht “Zeezicht” met nadruk op artiesten en groepen uit de euregio Aken, Heerlen, Maastricht, Luik, Hasselt. De programmering is van traditionele tot experimenteel. Zo betreedt een bonte stoet musici de podia,  waaronder diverse zangroepen, een klezmerband, een jazzcombo, een koor, enkele namen: Judith Nijland, Werner Janssen, de Royal Sisters, Ad Hoc, Koor Neet Mis, Germaine Sijstermans, Capriccio, Feurthstreet Lumber Factory Cultuur.

  Een prachtige en gezellige gelegenheid om kennis te maken met jazzy live muziek in brede zin, eigenlijk van Zappa tot Abba.  Presentatie Angelique van Schendel en Sjon Mobers.

  Werkplaats “Zeezicht” wordt hiertoe omgetoverd tot festival terrein dat is opgebouwd uit een drietal podia  met tenten waarin elk plek voor 50 tot 100 personen, een cornerbar, een rookruimte en enkele “foodtrucks” De dagelijkse professie van “Zeezicht” bestaat uit faciliteren van binnen en buiten festivals. In de gehele Euregio.

  De  “Jazzkirmes is een samenwerkingsproject van Stichting Heerlen Jazz, SLIM, Intro, Zappa project en Cultuurwerkplaats “Zeezicht.” De programmering is samengesteld in samenwerking met Angelique van Schendel ( vocal Jazz) Bart van Dongen ( intro ) Germaine Sijstermans ( Pro2) en wim Kleinen ( Heerlen Jazz )

  entree 10,00 euro

 • Sun
  27
  Nov
  2016
  14.00 uurAuberge de Rousch

  vintage1-resized

  In 2015 besloten vijf muzikanten de swing en blues nieuw leven in te blazen: Vintage Five was geboren!

   

  Op frisse, toegankelijke wijze komen krakers uit de rijke historie van de classic jazz & blues voorbij. Hippe solo’s houden de luisteraar geboeid en een swingende beat zorgt ervoor dat je midden in de muziek zit en mee wilt doen, op wat voor manier dan ook.
  Vintage Five combineert meer dan 200 jaar speelervaring op grote en kleine podia in binnen- en buitenland in diverse internationale gezelschappen.
  In het korte bestaan van Vintage Five werd de band al geboekt bij diverse jazzclubs en festivals. Bij iedere gelegenheid slaagt de band er in om jong en oud bij de muziek te betrekken, en te verrassen met afwisselende nummers en strakke arrangementen. Vintage Five keeps classic Jazz & Blues alive!

  Entree € 15,00, donateurs € 10,00

 • Sun
  18
  Dec
  2016
  Cultuurhuis Heerlen

  Informatie volgt

 • Sat
  06
  May
  2017
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Concert in het kader van
  de reeks “Magic Music Night”

  Deze Malinese multi instrumentalist maakt o,.a. deel uit van de “Five great Guitars” en bespeelt de Kora, ballofoon en gitaar. Zoumana  speelt in Nederland met grootheden als Trijntje Oosterhuis, Jan Akkerman, Habib Koite en het Concert Gebouw Orkest.

  entrée 13 euro kassa,
  reserveren 10 euro

 • Tue
  09
  May
  2017
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  Funk, jazz, electro met o.a. saxofonist Tim Paters en  trompettist Roel van Wijck in de gelederen brengt deze 6 koppige formatie van eigen bodem “ice cold grooves, warmest vocals with quirky keys”

  entrée 7,50

 • Thu
  18
  May
  2017
  19:30Parkstad Limburg Theaters

  Tijdens het jaarlijks Florence Nightingale Concert zal het Heerlens Mannenkoor samen met Ad Hoc Combo o.l.v. Wim Kleinen ook enkele Jazznummers presenteren in het kader van het succesvolle cross-over project tijdens Kerst.

  Meer informatie klik hier.

 • Sun
  28
  May
  2017
  14:00Auberge de Rousch

  Jazzcub Zuid Limburg presenteert

  De "New Orleans Jazz Band
  of Cologne"

  Deze internationale ( D/B/GB/NL) bezetting vertegenwoordigt de traditionele en authentieke New Orleans Jazz: de "New-Orleans-Sound" van een 7-koppige, authentieke band bezetting.

  Entree € 15,00; donateurs 10,00

 • Fri
  15
  Sep
  2017
  20.30 uurCultuurhuis Heerlen

  Flamenco- en cross-overs liefhebbers opgelet. Tiempos Nuevos komt naar het Cultuurhuis Heerlen. Ze brengen nieuwe flamenco (Tiempos Nuevos) met invloeden van klassiek en jazz.

  entrée 13 euro kassa
  (via reservering kost de entree 11 euro of via de ticketservice van het Cultuurhuis Heerlen). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel nr + aantal gewenste kaarten).

 • Sat
  16
  Sep
  2017
  20:30 uurCultuurhuis Heerlen

  Eddy & the Ethiopians schotelen je een heerlijke meltingpot voor van Ethiopische & West-Afrikaanse muziek, funk&hiphopgrooves en free-jazzimprovisaties. Een uitermate groovende band met diverse blazers, drums, percussion, keys, bas en zang. Stilstaan is geen optie.

  Aanvang 20.30 uur, entrée 7,50

 • Fri
  29
  Sep
  2017
  19:00 uurDe Brikke Oave Brunssum

   

  Op 29 september 2017 komt de Nederlandse gypsy jazzband The Rosenberg Trio langs voor een speciaal optreden. Zij hebben de soundtrack voor Django gemaakt, een film over de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt. De avond start met de film Django waarna aansluitend een concert gegeven zal worden door het Rosenberg Trio

  entree: 15 euro p.p (voorverkoop) 17,50 euro p.p (dag kassa)
  zitplaatsen 450

 • Tue
  10
  Oct
  2017
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  "Snap Your Fingers"

  Een uniek concert in Heerlen van dit trio. Alex Gilson is een franse bassist en drummer Daniel Jonkers is een goede bekende en winnaar van de Eujazz Young Talent Award. Samen zorgen zij voor een stevige en creatieve basis voor het subtiele werk van het Albert Vila Trio.

  Entree gratis.

   

 • Sat
  14
  Oct
  2017
  20:30Parkstad Limburg Theater

  Ramón Valle trio (c) Govert Driessen

  'Ik voel mij als een troubadour, ik vertel verhalen.’ Dat doet de Cubaanse jazzpianist en componist Ramón Valle nu al twintig jaar vanuit Nederland. Hier begon hij zijn Ramon Valle Trio en vanuit Nederland veroverde hij de wereld. Vandaar dat hij voor zijn jubileumtournee twee even briljante Nederlandse musici uitnodigde: saxofoniste Tineke Postma en trompettist Ruud Breuls. Gezamenlijk maken ze een feest van de opzwepende muziek van de Cubaanse componist Ernesto Lecuona.

  ING Zaal . Aanvang 20.30 . entree 17,50

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Sat
  21
  Oct
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  West-Afrika is al decennia bekend met het warme, krachtige en majestueuze stemgeluid van Salimata Diabate. In ons land maakte de Senegalese grote indruk tijdens de onthulling van het Nationaal monument ter herdenking van de slavernij in 2002. Nu toert zij door Europa met haar album Djigui. Haar bijzondere stem lijkt op te stijgen uit dromerige geluiden van de balafon, de bluesly N’goni, de subtiele verfijnde kora luit en strakke percussieklanken.

  ING Zaal . Aanvang 20.30, entree 17,50

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Fri
  27
  Oct
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  Nadja Filtzer neemt u mee in de achtbaan van het leven van Edith Piaf; een kronkelig pad van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. De onweerstaanbare levensvreugde echoot door de voorstelling met nummers als Padam Padam, Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. ‘Franse zanglegende herleeft in VIVE PIAF!’, schrijft het Noordhollands Dagblad.

  ING Zaal. 20.30 , entree 16,50

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Fri
  27
  Oct
  2017
  20:30LIMBURG Zaal - Parkstad Limburg Theater

  Mr.RichardParker (c) Patricia Steur

  Drie generaties zijn op zoek naar geluk en een beter leven. In een wereld vol rampen, oorlogen en vluchtelingen. Een wereld waarin zo veel kapot gemaakt wordt, maar waarin ook zo veel mensen wonen die zich hier tegen verzetten. Mr. Richard Parker staat daarom voor hope & adventure. Als een film trekt deze voorstelling aan je voorbij. Ook de muziek is zoals we van Chris Hinze mogen verwachten; spannend, vernieuwend en divers. Met o.a. Chris Hinze.

  LIMBURG Zaal, 20.30 , entree 10 ,00

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Thu
  02
  Nov
  2017
 • Thu
  02
  Nov
  2017
  20:30Oefenbunker Landgraaf

  Funktransplant is zoals de naam al doet vermoeden een grote funk machine. Met hun groovende beats, funky gitaar riffs, slappende baslijnen en nog veel meer zorgen ze voor een enorme energie boost op het podium.

  Meer informatie: hier

  Aanvang: 20:30
  Tickets voorverkoop: € 7,- Avondkassa: € 10,-

 • Fri
  03
  Nov
  2017
  12:00Theatercafé

  De oude jazztraditie voortzetten en terug brengen naar de zalen in Zuid-Limburg. Dat is de missie van Jazzclub Zuid-Limburg. Deze middag krijgt een Dixieland tintje met de Pall Mall Jazz Band uit Nieuwegein.

  Theatercafé, aanvang 12.00 , entree 14,00

 • Fri
  03
  Nov
  2017
  20:30Nieuwe Nor

  Myles Sanko

  Één van van de nieuwe soulhelden. De Britse zanger heeft als bijnaam 'the lovechild of soul music', een buitengewone stem en frisse, unieke kijk op soulmuziek. Nadat hij eerder in Heerlen te zien was op Cultura Nova komt UK’s hottest soul-star op vrijdag 3 november 2017 naar poppodium NIEUWE NOR!
  Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30
  Voorverkoop: € 16 | CJP: € 12 /Student: € 12 | Avondkassa: € 18

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Sat
  04
  Nov
  2017
  Sun
  05
  Nov
  2017
  Heerlen binnenstad

  Live jazz, cross-over, blues, latin, funk op diverse locaties in de binnenstad, Live jazz, cross-over, blues, latin, funk op diverse locaties in de binnenstad, entree gratis.

  DOWNLOAD HIER DE FOLDER

  Programma Zaterdag 4 november

  Hotel Tulip Inn Opening 15.00 u – 16.00 uWilhelminaplein Heerlen Jazzt

  Hotel Tulip Inn Kameel Jazz 16.00 u – 19.00 uWilhelminaplein
  Restaurant- Club Chique

  Johan de Haan soul/jazz 19.00 u – 22.00 u**Akerstraat 19a
  Café De Pancraat

  dj Dreyaz funk/soul/club 20.00 u – 03.00 uPancratiusplein 53

  Carpe Diem Duo Famara latin/jazz/pop 20.00 u – 22.30 u**Wilhelminaplein
  Café

  Amazing Curly Kale swing/dixyland 20.30 u – 01.00 uBongerd 3

  Swing-inn dj Robin salsa/latin 21.00 u – 02.00 uPlaarstraat 14/Morenhoek

  Swing-inn Una Mas Cuban son 21.30 u – 00.00 u Plaarstraat 14/Morenhoek

  Buena Vista Social
  Muziekcafé de Tapperij

  Smoking Tubes Bluesrock 22.00 u – 01.30 u Bongerd 5
  Lounge Club Chique

  BB Three soul/jazz/pop 22.00 u – 23.30 u Akerstraat 19a
  Carpe Diem LA.Bross y PePe latin-house 22.30 u – 02.00 u

  Wilhelminaplein dj set
  Café De Pancraat

  TRIP funk 22.30 u – 00.30 uPancratiusplein 53
  Parkstad Limburg Theaters BABS Jazz 23.00 u – 00.00 u

  Swing-inn dj Robin salsa/latin 00.00 u – 02.00 uPlaarstraat 14/Morenhoek
  Café De Pancraat

  dj Dreyaz funk/soul/club 00.30 u – 04.00 uPancratiusplein 53

  ** Voor het optreden van Johan de Haan in Restaurant-Club Chique reserveren voor deelname aan een speciaal Jazz Diner Dansant (van 19 tot 22 u).  Voor meer info kijkt u op www.restaurantchique.com .

  ** Bij Carpe Diem is er een beperkt aantal zitplaatsen tijdens het concert van het duo Famara. reserveer dan tijdig uw tafel/stoel. Kijk op www.carpediem-heerlen.nl voor meer info.

  Zondag 5 november

   

  NIEUWE NOR (café)   Angeli    jazz/impro 15.00 u – 17.00                                           Egbert Derix/Leo Jansen

  Muziekcafé de Tapperij Bee Bee Queen blues/soul/ 16.00 u – 20.00 u Bongerd 5 roots

  Studio Heerlen Presidents of Antartica jazz/groove 17.00 u – 20.00

  Gasterie de Fabel

  uPancratiusstraat 48

  Gasterie de Fabel Pedrito’s Latin Kitchen latin 20.30 u – 22.30 u

  Gasterie de Fabel dj Pedrito latin 22.30 u – 01.00 u

 • Sun
  05
  Nov
  2017
  12.00 - 16.00 Auberge de Rousch

  5 November Jazz Auberge de Roush Jazz Brunch met Spectacles Jazzband

  12.00 tot 16.00 uur. Reserveren is gewenst: 045-5715890 of via info@derousch.nl

 • Thu
  09
  Nov
  2017
  20:30Cultuurhuis Heerlen

  (c) Rob Becker

  Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal:  Hotel Victoria

  Voor Hotel Victoria hebben Carel en Juan Pablo zich laten inspireren door de tango Hotel Victoria (1906) van Feliciano Latasa, geïnspireerd op het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires. Een geliefde ontmoetingsplaats voor artiesten en musici. In hun eigen Hotel Victoria brengen zij een programma met prachtige Argentijnse folkloremuziek en anekdotes. Want, het muzikantenleven is een gek, mooi leven; dat van een loco lindo.

  Cultuurhuis Heerlen. Aanvang 20.30 uur,  entree 19 ,00

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Sun
  12
  Nov
  2017
  16:30De Fabel - Heerlen

  Dada Bolum

  CD release “Pre Sentiment”
  Het album bevat enkel eigen materiaal en kwam tot stand na drie jaar experimenteren en musiceren met een vast kwartet “Dada Bölüm” (zonder akkoordinstrument).
  Met zijn broer Daniel Daemen op saxofoon zoeken de muzikale ziels- en bloedverwanten elkaar op met bedachtzame tonen, kleuren en vooral veel communicatie. Van traditioneel swingend tot modaal of licht avant-garde gecompleteerd door de strakke ritmetandem van Justin van Uum op contrabas en Achim Bill op drums.
  Dada Bölüm is: Tim Daemen – trombone en composities, Daniel Daemen – saxofoon , Justin van Uum – contrabass, Achim Bill – drums.

  Entree: gratis

 • Wed
  15
  Nov
  2017
  21:30De Fabel - Heerlen

  Gasterie de Fabel

  Grunting Pigs

  Een Hongaars blues duo met harmonica-wizzard Mátyàs Pribojszki & snarenwonder Ferenc Szász;  een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel.

  entree gratis

 • Thu
  16
  Nov
  2017
  20:30LIMBURG Zaal - Parkstad Limburg Theater

  (c) romy treebusch

  Wende
  Wende is een van de meest veelzijdige en spraakmakendeartiesten van Nederland. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht, dwars door alle genres heen. Storytelling on music noemt ze het zelf. In Mens gaat zij op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn. Dit intieme, verrassende en soms confronterende verhaal levert haar lovende recensies op. ‘Een zingende Wende overtreft al het andere’ - nrc.

  Uitverkocht.

  Meer informatie: klik hier

 • Fri
  17
  Nov
  2017
  19:30Cultuurhuis Heerlen

  "Snap Your Fingers"

  Eujazz Talent Award

  19.30 uur, entree 5 euro

  UITREIKING AWARD 201  met optredens van Slim Vitzkids , Sten Pelzer/Jard Frielinck Quintet . opname  CD  Opname “The Winners” met winnaars 2009-2017 met:  Jerome Cardynaals -drums,Simon Oslender -piano  Rob Reyners -zang, Daniel Jonkers- drum, Dave Vreuls- trompet,Christian Martens- sax.

  Vitz Kids

   

   

  Op deze avond wordt ook de winnaar van de EUJAZZ  Young Talent Award 2017 bekend gemaakt. Kortom : een avond met veel frisse jazzy verrassingen.

  i.s.m SLIM, Heerlen Jazzt ,Cultuurhuis Heerlen, Pro2 en Schunck*

 • Sat
  18
  Nov
  2017
  19:00Parkstad Limburg Theater

  JAZZOUT
  entree 35 euro
  vanaf 19,00 uur tot 1.00 uur

  Zoals ieder jaar brengt het festival weer de ‘current state of jazz’, met zowel oud gedienden als ook nieuwe smaakmakers uit het genre. Afrobeat Tony Allen komt een ode geven aan Art Blackey. Het Noorse experimentele jazzrock collectief Jaga Jazzist presenteert haar nieuwe album. De gevierde Britse jazz, soul en funk formatie Incognito. De New Yorkse jazz grootmeesters Trio of Liberty. De jonge jazzvocaliste Jazzmeia Horn. De nieuwste Belgische sensatie The Mechanics, rondom Rudy Trouvé en Mauro Pawlowski. Voor het complete programma kijk op www.jazzout.nl.

  Tony Allen, jazzrock collectief Jaga Jazzist , Incognito, Trio of Liberty, Jazzmeia Horn, The Mechanics met Rudy Trouvé en Mauro Pawlowski, Michiel Stekenelenburg Kwintet

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Sun
  19
  Nov
  2017
  13:00Cultuurhuis Heerlen

  H  (Slim) Big Band Dag

  entree 5 euro ( kinderen t/m 12 jaar gratis)

  Bigband Heerlen+Joris Minten                             13.00 uur

  New Sound Big Band +Joris Minten                     14.00 uur

  Reunion Conservatorium &Adri van Velse          15.00 uur

  Swing Design &Ruud Steegers                                16.00 uur

   

  The Mo’ Jones Bigband                                              17.00 uur

 • Sun
  19
  Nov
  2017
  20:30De Fabel - Heerlen


  Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve), is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van bekende Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether).

  Entree: gratis

 • Tue
  21
  Nov
  2017
  20:30Cultuurhuis Heerlen

   

   

  Amina Figarova is een Azerbeidzjaans pianiste en componiste. Zij heeft zowel een klassieke als een jazz opleiding genoten aan de conservatoria van Bakoe, Rotterdam en Boston. Samen met haar echtgenoot en multifluitist Bart Platteau arrangeert ze haar composities voor het sextet waarmee ze over de hele wereld succesvol optreden.

  Amina Figarova – piano, Wayne Escoffery - tenorsax ,Alex Pope Norris - trumpet ,Bart Platteau – flutes, Luques Curtis - bass ,Darrell Green – drums.

  Meer informatie en bestellen: klik hier

  entree 7,50

 • Wed
  22
  Nov
  2017
  20:30Parkstad Limburg Theater

  (c) Paul Bergen

  Iris Hond & Matangi Kwartet : Dear World
  Vlak voor zijn dood bejubelde de iconische zanger/dichter Leonard Cohen pianiste Iris Hond met de lovende uitspraak: ‘A great spirit revealed.’ Hij deed dit na het horen van Dear World; het album waarop de klassiek geschoolde pianiste haar eigen composities balancerend op de scheidslijn tussen pop en klassiek speelt en zingt. Samen met het Matangi Kwartet laat zij horen dat Cohen geen woord te veel heeft gezegd.
  Limburgzaal 20.30 uur, Entree 14,00

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Fri
  24
  Nov
  2017
  22:30De Fabel - Heerlen

  VooDoo Experience

  GECANCELD

   


   

 • Sat
  25
  Nov
  2017
  20:00Cultuurhuis Heerlen


  C - BLUES voorverkoop 15 euro, avondkassa 17,50
  Deze 7e editie brengt GEVARIEERDE TOPBLUES uit VS, Belgie, Duitsland , Nederland en de regio een boeiende mix van bluesstijlen, van akoestisch tot rauw elektrisch . De komst van oudgedienden als Doug MacLeod, Richard Bargel en Gordon Smith en van bands als A Strange Brew en de Belgische topper D-Tale doet vooruitzien naar weer een lange, boeiende avond. Een trefpunt voor de vele fans. Bijzonder is de komst van de jonge band Sheewawah. Zij presenteren hun gloednieuwe cd op de drempel van een mooie carriere !
  Lokatie Cultuurhuis Heerlen Sittarderweg 145 6412 CD Heerlen

  MEER INFO:
  www.cultuurhuisheerlen.nl

  Programma:
  Doug Macleod (us), A strange brew (nl), D -Tale (b), Sheewawah (nl) , Richard Bargel & Fabio Nettekoven , Family Business (d) .

 • Sat
  25
  Nov
  2017
  20:00Oefenbunker

  Mosae Zappa , zie www.oefenbunker.nl

  Festival rondfom de legendarische Frank Zappa met 4 bands

  Magnifznt,  Vlek,  Gabba zappa hey , John's got a sausage.

  Regular Tickets: Presale: 17,50 euro Box: 22,50 euro

  Aanvang 20.00 uur

 • Sun
  26
  Nov
  2017
  12:30ZEEZICHT


  De Jazzkirmes
  vanaf 12.30 uur - 19.00 uur
  entree 7,50
  Een zeer bijzondere jubileum activiteit sluit deze 10e editie van Heerlen Jazzt af.

  Jazz als vliegwiel. Verassend, vernieuwend en vermakelijk. Dat wil de Jazzkirmes op deze bijzondere locatie “ Zeezicht” zijn.
  Live muziek op drie verschillende podia met internationale, landelijke en regionale topartiesten, limburgse jazzhelden en jong talent uit eigen doos.

  Programma:

  De Jazzkirmes                      

  vanaf 12.00 uur - 19.00 uur

  entree 7,50

   

  Programma, tijd en podium

  A= links van de ingang

  B = midden spiegeltent

  C= podium rechts achter met vleugel

   

  12.00

  In de open ruimte bij de ingang

  Sten Pelzer Combo,

  Jong Talent uit Heerlen e.o. opent deze Jazzkirmes.
  editie Ze hebben de junior jazz opleiding gevolgd aan het Conservatorium van
  Maastricht en daaruit is dit combo voortgekomen Sten Pelzer-Trompet ,
  Jard Frielinck- Altsax, Tuur Steeghs-Piano, Peter Willems-Contrabas, Alon Steijlen-Drums.

   

  12.45

  B podium

  Tuur Florizoone

  Componist, accordeonist en pianist . Tuur Florizoone is geen onbekende in Heerlen. Hij is een graag geziene gast op elk festival, wereldmuziek of jazz. Met Spontaniteit en intensiteit in zijn spel weet hij het publiek steeds weer voor zich te winnen. Tuur is een meester in de schoonheid van de eenvoud. Zijn solo optreden op de Jazzkirmes kent nog een verassende kant. Tuur was een tijd circusartiest.

   

  13.15
  C Podium

  Carlo Nardozza & Michel Bisglecia

  Een bijzonder duo. Trompettist Carlo Nardozza geldt als de beste Belgische trompettist van de jonge generatie. Hij speelt op alle grote jazzpodia in Europa, evenals pianist Michel Bisglecia. Muizkaal avontuur vol van talent , emotie en diepgang.

  13.45

  B Podium

  Judith Nijland & Libor Šmoldas 
  Vorige editie van de Jazzkirmes was Judith Nijland te gast met ABBA songs. Dit jaar is Judith Nijland samen met de virtuoze Tsjechische jazzgitarist Libor Šmoldas  een nieuw project begonnen “Singin’ Wes”.

  14.30

  C Podium

  Reijseger Fraanje Sylla

  ★★★★★ VOLKSKRANT ★★★★★. : 'Intimiderend mooi' 'Er gebeurt zo veel dat zelfs je fantasie te kort schiet.’ Ernst Reijseger is cellist. Hij is actief in de avant-gardejazz, de moderne klassieke muziek en de geïmproviseerde muziek. Harmen Fraanje is pianist en componist. Fraanje geeft concerten over de hele wereld. Waar trio Reijseger Fraanje Sylla optreedt klinken reacties als ‘soundtrack for the soul.’ De bezwerende mystieke stem van de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla komt uit Senegal, zingt, en speelt M’bira, Xalam.

  mengt prachtig met de lyrische klanken van pianist Harmen Fraanje en het vurige spel van cellist Ernst Reijseger. Hoewel de musici allen een totaal verschillende achtergrond hebben én de combinatie van instrumenten zeer ongebruikelijk lijkt, is het voor de musici juist overduidelijk, bijna noodzakelijk om samen te spelen. Dit komt ook naar voren in wereldwijde reacties en recensies.

   

  Ernst Reijseger – Cello
  Harmen Fraanje – Piano
  Mola Sylla – Zang, M’bira, Xalam

   

  15.15

  C podium

  Thomas Alexander

  Pianovirtuoos. Thomas Alexander won verscheidene prijzen op concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Thomas Alexander is bekend door zijn improvisaties op thema's van oude meesters als Chopin, Liszt, Mozart en Bach. Naast de klassieke componisten speelt hij jazz, blues en muziek uit de periode 1920-1940.

  15.45

  B Podium

  Henk de Ligt Kwintet: “Henk” plays “ Earth Tones”

  De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties. De debuut CD is bijzonder goed ontvangen.
  Bert Lochs, flügelhorn & trompet en Ad Colen-tenor- & sopraansax,vormen de frontlinie.  Ed Baatsen piano, slagwerker Friso van Wijck , Henk de Ligt –contrabas.

   

   

  16.30

   

  A Podium

  Kikie Manders & Band
  Vocaliste en pianiste Kiki Manders, geboren en opgegroeid in Venlo en nu woonachtig in Berlijn was eerder te gast in Heerlen tijdens Vocal Jazz en maakte diepe indruk.. Ze heeft met Love Is Yours Is Mine  onlangs haar debuutalbum uitgebracht.
  “Soms in dialect gefluisterd en gezongen met prachtig en diepzinnig akkoordspel op toetsen. Kiki Manders laat zien dat ze heel wat in huis heeft, zowel haar teksten, zangkunst als composities bezitten een pakkende fijngevoeligheid” ( Written in Music –Wouter schenk ).

   

  17.15

  B Podium

  Omega Impact

  is een internationale post-retro/diy/acoustic/fusion groep gebaseerd in Den Haag. De groep heeft inmiddels meer dan 40 concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Polen. Kenmerkend voor de groep is haar bezetting: zang, melodica's blokfluiten, klarinetten, fagot, harmoniums, basgitaar en percussie.
  Grzegorz Marciniak – zang, fagot, melodica (Polen),Jacob Lodico – blokfluiten (USA),Germaine Sijstermans - klarinetten (Nederland),Vladan Kulišić – harmoniums, (Servië)Jordi Cassagne – basgitaar, (Frankrijk)Théo Lanau – percussie (Frankrijk).

  17.45

  A podium

  Percussie groep Flos Carmeli meets Ad Hoc
  cross-over project o.l.v. Wim Kleinen.
  Cross over-concert uitgevoerd door Harmonie en slagwerkgroep Flos Carmeli uit Heerlen en jazz combo Ad Hoc naar een idee van Wim Kleinen.

   

  1. 15

  A Podium

  Junkestra: Fresh, free & funky.
  De Zuid-Limburgse band Junkestra speelt een mix van verschillende groovy muziekstijlen:
  van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen!

   

   

   

   

   

   

 • Sun
  26
  Nov
  2017
  14:00Auberge De Roush

  Deze band werd opgericht in het jaar 2000. Sindsdien werden op Jazzfestivals, in Jazzclubs en bij andere culturele evenementen bezielende concerten  gegeven in binnen- en buitenland.
  Met hun aanstekelijk enthousiasme wordt een en zeer gevarieerd repertoire geboden van New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-stijl, Mainstream, enz. Info en tickets : www.jazzclubzuidlimburg.nl
  Entreeprijs € 15,00, donateurs € 10,00, jeugd (onder 23) € 7,50

 • Fri
  01
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

   

  Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigen eigenzinnige en creatieve songs. Displeasure, haar tweede album verscheen in het najaar van 2016. De songs zijn een fusion tussen pianopop, R&B en soul-jazz uit de jaren 60 en 70 met een subtiele flirt met de elektronica en beats uit de jaren 80.

  ING Zaal. Aanvang 20.30 uur, entree 19.00

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Fri
  08
  Dec
  2017
  20:30Limburgzaal

  Mo’Jones Big Band: “Let the good times roll”
  Mo’ neemt u mee op een muzikale levensreis: terug naar zijn kinderjaren als ‘Zittesje sjnaak’ en terug naar de bron van de jazz en soul die tot op de dag van vandaag op tv, radio en in films te horen is. Van de Thielman Brothers tot Toots Thielemans. Van Ray Charles tot Aretha Franklin. Van Duke Ellington’s Big Band tot Mo’ Jones Big Band. Let the good times roll.
  Limburgzaal . aanvang 20.30, entree 10.00

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Sat
  09
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  LAVALU (Marielle Woltring) © Jitske Schols

  Lavalu: “Solitary High”

  Componist en performer Lavalu, bekend van Het Pauperparadijs, neemt je mee onder haar huid, daar waar het licht niet gaan kan. Ze flirt met Debussy, Satie en Schubert. Alleen, aan de piano. De sfeer is tastbaar… Troost… Dichtbij… Bezwerend… Kamermuziek voor nu. In de kleine zaal, onze salon!

  ING Zaal 20.30, entree 15 euro

 • Fri
  15
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  Marijn Brouwers voor het theaterprogramma The Chet Baker room

  The Chet Baker Room
  Chet Baker overleed in 1988 na een val uit het raam van een Amsterdams hotel. Marijn Brouwers brengt in aanloop naar Chets 30ste sterfjaar een hommage aan de jazzlegende. In The Chet Baker Room staat Baker symbool voor de mens die vastloopt en is de kamer zijn schuilplaats.
  ING Zaal, Aanvang 20.30 uur, entree 17,50

Loading