concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

 • Wed
  22
  Nov
  2017
  20:30Parkstad Limburg Theater

  (c) Paul Bergen

  Iris Hond & Matangi Kwartet : Dear World
  Vlak voor zijn dood bejubelde de iconische zanger/dichter Leonard Cohen pianiste Iris Hond met de lovende uitspraak: ‘A great spirit revealed.’ Hij deed dit na het horen van Dear World; het album waarop de klassiek geschoolde pianiste haar eigen composities balancerend op de scheidslijn tussen pop en klassiek speelt en zingt. Samen met het Matangi Kwartet laat zij horen dat Cohen geen woord te veel heeft gezegd.
  Limburgzaal 20.30 uur, Entree 14,00

  Meer informatie en bestellen: klik hier

 • Fri
  24
  Nov
  2017
  22:30De Fabel - Heerlen

  VooDoo Experience

  GECANCELD

   


   

 • Sat
  25
  Nov
  2017
  20:00Cultuurhuis Heerlen


  C - BLUES voorverkoop 15 euro, avondkassa 17,50
  Deze 7e editie brengt GEVARIEERDE TOPBLUES uit VS, Belgie, Duitsland , Nederland en de regio een boeiende mix van bluesstijlen, van akoestisch tot rauw elektrisch . De komst van oudgedienden als Doug MacLeod, Richard Bargel en Gordon Smith en van bands als A Strange Brew en de Belgische topper D-Tale doet vooruitzien naar weer een lange, boeiende avond. Een trefpunt voor de vele fans. Bijzonder is de komst van de jonge band Sheewawah. Zij presenteren hun gloednieuwe cd op de drempel van een mooie carriere !
  Lokatie Cultuurhuis Heerlen Sittarderweg 145 6412 CD Heerlen

  MEER INFO:
  www.cultuurhuisheerlen.nl

  Programma:
  Doug Macleod (us), A strange brew (nl), D -Tale (b), Sheewawah (nl) , Richard Bargel & Fabio Nettekoven , Family Business (d) .

 • Sat
  25
  Nov
  2017
  20:00Oefenbunker

  Mosae Zappa , zie www.oefenbunker.nl

  Festival rondfom de legendarische Frank Zappa met 4 bands

  Magnifznt,  Vlek,  Gabba zappa hey , John's got a sausage.

  Regular Tickets: Presale: 17,50 euro Box: 22,50 euro

  Aanvang 20.00 uur

 • Sun
  26
  Nov
  2017
  12:30ZEEZICHT


  De Jazzkirmes
  vanaf 12.30 uur - 19.00 uur
  entree 7,50
  Een zeer bijzondere jubileum activiteit sluit deze 10e editie van Heerlen Jazzt af.

  Jazz als vliegwiel. Verassend, vernieuwend en vermakelijk. Dat wil de Jazzkirmes op deze bijzondere locatie “ Zeezicht” zijn.
  Live muziek op drie verschillende podia met internationale, landelijke en regionale topartiesten, limburgse jazzhelden en jong talent uit eigen doos.

  Programma:

  De Jazzkirmes                      

  vanaf 12.00 uur - 19.00 uur

  entree 7,50

   

  Programma, tijd en podium

  A= links van de ingang

  B = midden spiegeltent

  C= podium rechts achter met vleugel

   

  12.00

  In de open ruimte bij de ingang

  Sten Pelzer Combo,

  Jong Talent uit Heerlen e.o. opent deze Jazzkirmes.
  editie Ze hebben de junior jazz opleiding gevolgd aan het Conservatorium van
  Maastricht en daaruit is dit combo voortgekomen Sten Pelzer-Trompet ,
  Jard Frielinck- Altsax, Tuur Steeghs-Piano, Peter Willems-Contrabas, Alon Steijlen-Drums.

   

  12.45

  B podium

  Tuur Florizoone

  Componist, accordeonist en pianist . Tuur Florizoone is geen onbekende in Heerlen. Hij is een graag geziene gast op elk festival, wereldmuziek of jazz. Met Spontaniteit en intensiteit in zijn spel weet hij het publiek steeds weer voor zich te winnen. Tuur is een meester in de schoonheid van de eenvoud. Zijn solo optreden op de Jazzkirmes kent nog een verassende kant. Tuur was een tijd circusartiest.

   

  13.15
  C Podium

  Carlo Nardozza & Michel Bisglecia

  Een bijzonder duo. Trompettist Carlo Nardozza geldt als de beste Belgische trompettist van de jonge generatie. Hij speelt op alle grote jazzpodia in Europa, evenals pianist Michel Bisglecia. Muizkaal avontuur vol van talent , emotie en diepgang.

  13.45

  B Podium

  Judith Nijland & Libor Šmoldas 
  Vorige editie van de Jazzkirmes was Judith Nijland te gast met ABBA songs. Dit jaar is Judith Nijland samen met de virtuoze Tsjechische jazzgitarist Libor Šmoldas  een nieuw project begonnen “Singin’ Wes”.

  14.30

  C Podium

  Reijseger Fraanje Sylla

  ★★★★★ VOLKSKRANT ★★★★★. : 'Intimiderend mooi' 'Er gebeurt zo veel dat zelfs je fantasie te kort schiet.’ Ernst Reijseger is cellist. Hij is actief in de avant-gardejazz, de moderne klassieke muziek en de geïmproviseerde muziek. Harmen Fraanje is pianist en componist. Fraanje geeft concerten over de hele wereld. Waar trio Reijseger Fraanje Sylla optreedt klinken reacties als ‘soundtrack for the soul.’ De bezwerende mystieke stem van de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla komt uit Senegal, zingt, en speelt M’bira, Xalam.

  mengt prachtig met de lyrische klanken van pianist Harmen Fraanje en het vurige spel van cellist Ernst Reijseger. Hoewel de musici allen een totaal verschillende achtergrond hebben én de combinatie van instrumenten zeer ongebruikelijk lijkt, is het voor de musici juist overduidelijk, bijna noodzakelijk om samen te spelen. Dit komt ook naar voren in wereldwijde reacties en recensies.

   

  Ernst Reijseger – Cello
  Harmen Fraanje – Piano
  Mola Sylla – Zang, M’bira, Xalam

   

  15.15

  C podium

  Thomas Alexander

  Pianovirtuoos. Thomas Alexander won verscheidene prijzen op concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Thomas Alexander is bekend door zijn improvisaties op thema's van oude meesters als Chopin, Liszt, Mozart en Bach. Naast de klassieke componisten speelt hij jazz, blues en muziek uit de periode 1920-1940.

  15.45

  B Podium

  Henk de Ligt Kwintet: “Henk” plays “ Earth Tones”

  De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties. De debuut CD is bijzonder goed ontvangen.
  Bert Lochs, flügelhorn & trompet en Ad Colen-tenor- & sopraansax,vormen de frontlinie.  Ed Baatsen piano, slagwerker Friso van Wijck , Henk de Ligt –contrabas.

   

   

  16.30

   

  A Podium

  Kikie Manders & Band
  Vocaliste en pianiste Kiki Manders, geboren en opgegroeid in Venlo en nu woonachtig in Berlijn was eerder te gast in Heerlen tijdens Vocal Jazz en maakte diepe indruk.. Ze heeft met Love Is Yours Is Mine  onlangs haar debuutalbum uitgebracht.
  “Soms in dialect gefluisterd en gezongen met prachtig en diepzinnig akkoordspel op toetsen. Kiki Manders laat zien dat ze heel wat in huis heeft, zowel haar teksten, zangkunst als composities bezitten een pakkende fijngevoeligheid” ( Written in Music –Wouter schenk ).

   

  17.15

  B Podium

  Omega Impact

  is een internationale post-retro/diy/acoustic/fusion groep gebaseerd in Den Haag. De groep heeft inmiddels meer dan 40 concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Polen. Kenmerkend voor de groep is haar bezetting: zang, melodica's blokfluiten, klarinetten, fagot, harmoniums, basgitaar en percussie.
  Grzegorz Marciniak – zang, fagot, melodica (Polen),Jacob Lodico – blokfluiten (USA),Germaine Sijstermans - klarinetten (Nederland),Vladan Kulišić – harmoniums, (Servië)Jordi Cassagne – basgitaar, (Frankrijk)Théo Lanau – percussie (Frankrijk).

  17.45

  A podium

  Percussie groep Flos Carmeli meets Ad Hoc
  cross-over project o.l.v. Wim Kleinen.
  Cross over-concert uitgevoerd door Harmonie en slagwerkgroep Flos Carmeli uit Heerlen en jazz combo Ad Hoc naar een idee van Wim Kleinen.

   

  1. 15

  A Podium

  Junkestra: Fresh, free & funky.
  De Zuid-Limburgse band Junkestra speelt een mix van verschillende groovy muziekstijlen:
  van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen!

   

   

   

   

   

   

 • Sun
  26
  Nov
  2017
  14:00Auberge De Roush

  Deze band werd opgericht in het jaar 2000. Sindsdien werden op Jazzfestivals, in Jazzclubs en bij andere culturele evenementen bezielende concerten  gegeven in binnen- en buitenland.
  Met hun aanstekelijk enthousiasme wordt een en zeer gevarieerd repertoire geboden van New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-stijl, Mainstream, enz. Info en tickets : www.jazzclubzuidlimburg.nl
  Entreeprijs € 15,00, donateurs € 10,00, jeugd (onder 23) € 7,50

 • Fri
  01
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

   

  Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigen eigenzinnige en creatieve songs. Displeasure, haar tweede album verscheen in het najaar van 2016. De songs zijn een fusion tussen pianopop, R&B en soul-jazz uit de jaren 60 en 70 met een subtiele flirt met de elektronica en beats uit de jaren 80.

  ING Zaal. Aanvang 20.30 uur, entree 19.00

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Fri
  08
  Dec
  2017
  20:30Limburgzaal

  Mo’Jones Big Band: “Let the good times roll”
  Mo’ neemt u mee op een muzikale levensreis: terug naar zijn kinderjaren als ‘Zittesje sjnaak’ en terug naar de bron van de jazz en soul die tot op de dag van vandaag op tv, radio en in films te horen is. Van de Thielman Brothers tot Toots Thielemans. Van Ray Charles tot Aretha Franklin. Van Duke Ellington’s Big Band tot Mo’ Jones Big Band. Let the good times roll.
  Limburgzaal . aanvang 20.30, entree 10.00

  Meer informatie en bestellen: klik hier.

 • Sat
  09
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  LAVALU (Marielle Woltring) © Jitske Schols

  Lavalu: “Solitary High”

  Componist en performer Lavalu, bekend van Het Pauperparadijs, neemt je mee onder haar huid, daar waar het licht niet gaan kan. Ze flirt met Debussy, Satie en Schubert. Alleen, aan de piano. De sfeer is tastbaar… Troost… Dichtbij… Bezwerend… Kamermuziek voor nu. In de kleine zaal, onze salon!

  ING Zaal 20.30, entree 15 euro

 • Fri
  15
  Dec
  2017
  20:30ING Zaal - Parkstad Limburg Theater

  Marijn Brouwers voor het theaterprogramma The Chet Baker room

  The Chet Baker Room
  Chet Baker overleed in 1988 na een val uit het raam van een Amsterdams hotel. Marijn Brouwers brengt in aanloop naar Chets 30ste sterfjaar een hommage aan de jazzlegende. In The Chet Baker Room staat Baker symbool voor de mens die vastloopt en is de kamer zijn schuilplaats.
  ING Zaal, Aanvang 20.30 uur, entree 17,50

Loading