concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sat
  19
  Nov
  2016

  Jazz Out

  19:00Parkstad Limburg Theaters

  shot-1-185-resized

  maceoparker_jazzoutMACEO PARKER

  CHRISTIAN SCOTT

  ATUNDE ADJUAH

  GOGO PENGUIN

  BILL LAURANCE GROUP

  Selah Sue maakt line-up jazzOUT compleet!

  De Vlaamse zangeres Selah Sue maakt de line-up van jazzOUT! compleet. Ook zijn o.a. Snarky Puppy toetsenist Bill Laurance en jazzrock kwartet The Ploctones aan de line-up toegevoegd. Eerder maakte het festival de komst van jazz- en funksaxofonist Maceo Parker en trompettist Christian Scott bekend. JazzOUT! vindt plaats op zaterdag 19 november in Theater Heerlen.Jazz out_logo_FC

  In Nederland en België stond ze al op elk groot festival, in Frankrijk is ze eveneens een beroemdheid en met de release van haar laatste album Reason ligt de rest van de wereld aan haar voeten. Aan de zegetocht van de Vlaamse zangeres Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue lijkt vooralsnog geen einde te komen. Moeiteloos vloeien soul, funk, dub en hiphop samen met haar authentieke en soulvolle stem. Speciaal voor jazzOUT! geeft ze een solo performance, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar, waarmee haar songs en stem misschien wel het best tot haar recht komen.

  Ook toetsenist Bill Laurance maakt zijn opwachting in Heerlen. Hij werd bekend als toetsenist en oprichter van de New Yorkse Grammy-winnende band Snarky Puppy en speelt met zijn uit London afkomstige kwartet. Op zijn laatste album getiteld Aftersun staan de dance- en afrogrooves centraal en dit klinkt zoals de naam al doet vermoeden, warm en exotisch.

  The Ploctones is een van de fijnste funk- jazzrock bands van ons land. Onder leiding van gitaarfenomeen Anton Goudsmid viert het kwartet dit jaar hun 11 jarig jubileum, reden te meer om ze ook uit te nodigen.

  Ook bassist en lokale jazzheld Jo Didderen maakt act de présence met zijn nieuwe high energy collectief L’Equipe de Rêve waarin ook het talentvolle duo TwoGether is ingestapt. Verder staat het Italiaanse Boogie & Jive trio The Uppertones en uiteraard de Winnaar van de EU Jazz-award op het affiche. Jazz- Funksaxofonist Maceo Parker, trompettist en jazzvernieuwer Christian Scott aTunde Adjuah en pianotrio GoGo Penguin werden eerder al aangekondigd.

  Entree: 35 euro.

  Klik hier voor meer info en tickets.

   

Loading