concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sun
  26
  Nov
  2017

  De Jazzkirmes

  12:30ZEEZICHT


  De Jazzkirmes
  vanaf 12.30 uur - 19.00 uur
  entree 7,50
  Een zeer bijzondere jubileum activiteit sluit deze 10e editie van Heerlen Jazzt af.

  Jazz als vliegwiel. Verassend, vernieuwend en vermakelijk. Dat wil de Jazzkirmes op deze bijzondere locatie “ Zeezicht” zijn.
  Live muziek op drie verschillende podia met internationale, landelijke en regionale topartiesten, limburgse jazzhelden en jong talent uit eigen doos.

  Programma:

  De Jazzkirmes                      

  vanaf 12.00 uur - 19.00 uur

  entree 7,50

   

  Programma, tijd en podium

  A= links van de ingang

  B = midden spiegeltent

  C= podium rechts achter met vleugel

   

  12.00

  In de open ruimte bij de ingang

  Sten Pelzer Combo,

  Jong Talent uit Heerlen e.o. opent deze Jazzkirmes.
  editie Ze hebben de junior jazz opleiding gevolgd aan het Conservatorium van
  Maastricht en daaruit is dit combo voortgekomen Sten Pelzer-Trompet ,
  Jard Frielinck- Altsax, Tuur Steeghs-Piano, Peter Willems-Contrabas, Alon Steijlen-Drums.

   

  12.45

  B podium

  Tuur Florizoone

  Componist, accordeonist en pianist . Tuur Florizoone is geen onbekende in Heerlen. Hij is een graag geziene gast op elk festival, wereldmuziek of jazz. Met Spontaniteit en intensiteit in zijn spel weet hij het publiek steeds weer voor zich te winnen. Tuur is een meester in de schoonheid van de eenvoud. Zijn solo optreden op de Jazzkirmes kent nog een verassende kant. Tuur was een tijd circusartiest.

   

  13.15
  C Podium

  Carlo Nardozza & Michel Bisglecia

  Een bijzonder duo. Trompettist Carlo Nardozza geldt als de beste Belgische trompettist van de jonge generatie. Hij speelt op alle grote jazzpodia in Europa, evenals pianist Michel Bisglecia. Muizkaal avontuur vol van talent , emotie en diepgang.

  13.45

  B Podium

  Judith Nijland & Libor Šmoldas 
  Vorige editie van de Jazzkirmes was Judith Nijland te gast met ABBA songs. Dit jaar is Judith Nijland samen met de virtuoze Tsjechische jazzgitarist Libor Šmoldas  een nieuw project begonnen “Singin’ Wes”.

  14.30

  C Podium

  Reijseger Fraanje Sylla

  ★★★★★ VOLKSKRANT ★★★★★. : 'Intimiderend mooi' 'Er gebeurt zo veel dat zelfs je fantasie te kort schiet.’ Ernst Reijseger is cellist. Hij is actief in de avant-gardejazz, de moderne klassieke muziek en de geïmproviseerde muziek. Harmen Fraanje is pianist en componist. Fraanje geeft concerten over de hele wereld. Waar trio Reijseger Fraanje Sylla optreedt klinken reacties als ‘soundtrack for the soul.’ De bezwerende mystieke stem van de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla komt uit Senegal, zingt, en speelt M’bira, Xalam.

  mengt prachtig met de lyrische klanken van pianist Harmen Fraanje en het vurige spel van cellist Ernst Reijseger. Hoewel de musici allen een totaal verschillende achtergrond hebben én de combinatie van instrumenten zeer ongebruikelijk lijkt, is het voor de musici juist overduidelijk, bijna noodzakelijk om samen te spelen. Dit komt ook naar voren in wereldwijde reacties en recensies.

   

  Ernst Reijseger – Cello
  Harmen Fraanje – Piano
  Mola Sylla – Zang, M’bira, Xalam

   

  15.15

  C podium

  Thomas Alexander

  Pianovirtuoos. Thomas Alexander won verscheidene prijzen op concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Thomas Alexander is bekend door zijn improvisaties op thema's van oude meesters als Chopin, Liszt, Mozart en Bach. Naast de klassieke componisten speelt hij jazz, blues en muziek uit de periode 1920-1940.

  15.45

  B Podium

  Henk de Ligt Kwintet: “Henk” plays “ Earth Tones”

  De muziek van HENK heeft een kamermuziekachtige sfeer, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar lopen; melodieën, verweven met verrassende, eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties. De debuut CD is bijzonder goed ontvangen.
  Bert Lochs, flügelhorn & trompet en Ad Colen-tenor- & sopraansax,vormen de frontlinie.  Ed Baatsen piano, slagwerker Friso van Wijck , Henk de Ligt –contrabas.

   

   

  16.30

   

  A Podium

  Kikie Manders & Band
  Vocaliste en pianiste Kiki Manders, geboren en opgegroeid in Venlo en nu woonachtig in Berlijn was eerder te gast in Heerlen tijdens Vocal Jazz en maakte diepe indruk.. Ze heeft met Love Is Yours Is Mine  onlangs haar debuutalbum uitgebracht.
  “Soms in dialect gefluisterd en gezongen met prachtig en diepzinnig akkoordspel op toetsen. Kiki Manders laat zien dat ze heel wat in huis heeft, zowel haar teksten, zangkunst als composities bezitten een pakkende fijngevoeligheid” ( Written in Music –Wouter schenk ).

   

  17.15

  B Podium

  Omega Impact

  is een internationale post-retro/diy/acoustic/fusion groep gebaseerd in Den Haag. De groep heeft inmiddels meer dan 40 concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Polen. Kenmerkend voor de groep is haar bezetting: zang, melodica's blokfluiten, klarinetten, fagot, harmoniums, basgitaar en percussie.
  Grzegorz Marciniak – zang, fagot, melodica (Polen),Jacob Lodico – blokfluiten (USA),Germaine Sijstermans - klarinetten (Nederland),Vladan Kulišić – harmoniums, (Servië)Jordi Cassagne – basgitaar, (Frankrijk)Théo Lanau – percussie (Frankrijk).

  17.45

  A podium

  Percussie groep Flos Carmeli meets Ad Hoc
  cross-over project o.l.v. Wim Kleinen.
  Cross over-concert uitgevoerd door Harmonie en slagwerkgroep Flos Carmeli uit Heerlen en jazz combo Ad Hoc naar een idee van Wim Kleinen.

   

  1. 15

  A Podium

  Junkestra: Fresh, free & funky.
  De Zuid-Limburgse band Junkestra speelt een mix van verschillende groovy muziekstijlen:
  van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen!

   

   

   

   

   

   

Loading