concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sat
  30
  Nov
  2013

  jazzOUT!

  19:00 uurTheater Heerlen - diverse podia

  candy crazy d pers kl 04SMALLOp zaterdag 30 november presenteert Parkstad Limburg Theaters ter afsluiting van de Heerlen Jazzt-maand een gloednieuw festival in de zalen van Theater Heerlen: jazzOUT! een festival met jazz-, soul- en funkmuziek. Op de eerste editie zullen onder anderen Larry Graham, Candy Dulfer, Re-Freshed Orchestra en Mike Del Ferro optreden.

  Over de hele wereld staat Candy Dulfer bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht sindsdien ruim 2,5 miljoen albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Dit jaar is Candy bovendien een van de juryleden in X Factor.

  Larry Graham is een legendarische bassist die wordt door velen wordt gezien als dé uitvinder van de 'slapping'-techniek op de basgitaar. Graham verdiende zijn sporen als bassist en zanger bij Sly & The Family Stone en Prince. Met zijn pluk- en slagtechniek op de bassnaren definieerde hij - samen met zijn band "Graham Central Station" - de funksound van de jaren zeventig.

  Larry GrahmSMALL

  Het überhippe Re:Freshed Orchestra brengt een hete mix van hip-hop, funk, fusion & jazz rock maar ook de klassieke invloeden worden niet vergeten door he tgebruik van viool en cello. Als ze op het podium staan, raak je al snel de tel kwijt. Maar ze zijn met vijftien dus. De vergelijking met Kyteman is dan al weer snel gemaakt. Oordeel zelf, deze band is te gek!

  Mike del Ferro is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in meer dan 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek uit de meest uiteenlopende landen over de hele wereld. Hij heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown en Erik Truffaz.

  Het jonge jazzkwartet Bruut!, dat met de dezelfde filosofie musiceert als New Cool Collective, maakt  hard swingende, hippe Hollywoodfilm jazz. Bruut! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk: Superjazz!

  Twogether, bestaand uit Jérôme Cardynaals (drums) en Simon Oslender (Hammond orgel), speelde al met musici als Dr. Lonnie Smith, Georgie Fame, Eric Vloeimans,  het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Met hun eigen stijl wonnen zij al bijzondere prijzen, o.a. het Prinses Christina Jazz Concours.

  De veelzijdige contrabassist Jo Didderen heeft een programma gemaakt getiteld ‘Songs for my father’ met de contrabas in de hoofdrol. Solo of in combinatie met een ritmesectie, zang, saxofoon en/of strijkkwartet speelt hij eigen nummers en door toetsenist Mike Roelofs geschreven arrangementen.

  Verder zullen The Family Guys en de winnaar van de EU-Jazz award optreden. Na afloop is er een afsluitende jamsessie met enkele gastartiesten! 

  Entree €29,-. Meer informatie en tickets klik hier.

  [break/]
   

Loading