concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sat
  29
  Nov
  2014

  JazzOut! 2014

  19:00 uurParkstad Limburg Theaters

  Jazz out_logo_FC

  Roy Hargrove live

  Eén van de headliners dit jaar is de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove! Vorig jaar was hij nog een van de publiekstrekkers op North Sea Jazz Festival. Jazz en bop zijn belangrijke pijlers in zijn muziek, waarbij hij vaak verrassend afwijkt richting funk, hiphop en latin. Hargrove geldt als één van de grootste trompettisten van deze tijd.

  ROY HARGROVE

   Jett Rebel live

  2014 is hét jaar van Jett Rebel en het is gelukt om hem te strikken voor een festivalshow op jazzOUT! Jett Rebel, alter ego van de 23-jarige Jelte Tuinstra, is de snelst stijgende ster in de Nederlandse popmuziek. Afgelopen jaar ontving hij een Edison en een 3FM Serious Talent Award én stond hij op Pinkpop en Lowlands. 

  Michiel Borstlap Trio live

  Pianist Michiel Borstlap won vele awards en prijzen, waaronder de Edison, Gouden Kalf én de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award.Met  grote technische vaardigheid gaat hij ieder denkbaar genre te lijf . Op het festival zal hij optreden met zijn stomende trio!

  jett_rebel_persfoto_smalls

   Kovacs Live

  Shirley Bassey meets Portishead: Die ongewone combinatie heeft Kovacs zowel een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent opgeleverd. Afgelopen zomer stond ze op North Sea Jazz. Een grote belofte voor de toekomst!

  Mo'Jones BigBand live

  Limburgse inbreng is er met de Mo’Jones BigBand. De 20 musici sterke band is een 100% professionele ‘groove unit’. Boegbeeld is de welbekende zanger en Hammond speler Mo Jones. De Band kent maar een maar één doel: grooven!  

  marzio scholtenIdentikit live

  Spil is jazzgitarist Marzio Scholten. Identikit is een wervelend, modern kwintet bestaande uit gitaar, twee saxen (alt en tenor) en een spetterende ritmesectie, gericht op het spelen van songs. Met gitaar als enige harmonie-instrument is de sound van deze groep rauw, avontuurlijk en modern. De muziek is een combinatie van moderne jazz met indie rock en heeft wat weg van bekende bands als Kneebody en Polar Bear.

  Bart Wirtz live

  Bart Wirtz zijn carrière kwam in een stroomversnelling nadat hij de Edison Jazzism Publieksprijs ontving voor zijn album ‘iDreamer’, waarop hij samenwerkte met Nicholas Payton.. Bart Wirtz heeft een flexibele stijl waarmee hij het hele spectrum bestrijkt van hardbop tot funk en nu-jazz. Het front van gitaar en twee saxen - bestaande uit saxofoon-kolossen Lars Dietrich en Jasper Blom - zorgt ervoor dat de thema’s sterk, origineel en avontuurlijk ten gehore gebracht worden.

  Uiteraard is er dit jaar weer een jamsessie met diverse artiesten, zullen DJ Skizm & DJ Sheldon in de pauzes de LIMBURGzaal warm houden en zal de winnaar van de EU-Jazz Award op het festival spelen.

  RECTIFICATIE: In het programma boekje Heerlen Jazzt 2014 dat wordt uitgegeven onder auspiciën van stichting Heerlen Jazz is een vervelende fout geslopen.

  De ticket  prijs die vermeld staat voor het evenement  "Jazz - Out"  is onjuist.

  Dit moet zijn: voorverkoop ticket  35 euro, avondkassa 39 euro. Excuseer het ongemak dat mogelijk door deze vergissing  is ontstaan.

  [break/]

Loading