concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Wed
  05
  Nov
  2014

  Spyro Gyra

  20:30 uurParkstad Limburg Theaters - Limburgzaal

  spyrogyra-color-brickwall2575

   

  De Amerikaanse fusionband Spyro Gyra komt uit Buffalo, NY. Beckenstein en zijn jeugdvriend Jeremy Wall (keyboard) leidden samen een steeds wisselende groep. 

  Spyro Gyra biografie

  Rond 1974 begon de groep aan elkaar te groeien en er ontstond een fanclub. Een zaalhouder wilde reclame maken voor één van hun optredens en vroeg Beckenstein hoe de groep eigenlijk heette. De saxofonist zei 'Spirogyra', een woord dat hij net op school tijdens biologie had gehoord. In de advertentie stond uiteindelijk: Spyro Gyra. Zo kreeg de band een naam en uiteindelijk roem met de muzikanten: Beckenstein, Wall, Jim Kurzdorfer en Tom Walsh. Kort daarop schakelden ze ook keyboardspeler Tom Schuman in. In 1978 volgden op electrische gitaar: Chet Catallo, op drums: Eli Konikoff en voor percussie: Gerardo Velez terwijl Wall uitstapte. In 1980 werd ook nog bassist David Wofford toegevoegd.

  Spyro Gyra live in Heerlen

  Na bijna veertig jaar blijkt Spyro Gyra een van de degelijkste en commercieel succesvolste pop-jazz groepen ter wereld. De band werd een professionele onderneming in 1976 en is vanaf die tijd altijd op tournee en op woensdag 5 november staan ze in Heerlen!

  [break\]

Loading