concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sat
  15
  Nov
  2014

  Honkers Brassband

  tijdens winkelurenBinnenstad Heerlen

  Honkers brassband actie

  Heerlen staat in November in het teken van Jazzmuziek  in de meest brede zin. Elke zaterdag tijdens de winkeluren swingt Heerlen Jazzt in de binnenstad, met oog voor de kenmerkende New Orleans traditie, sfeer en gezelligheid.

  Op 15 november trekt de Honkers Brassband door de straten. Opgericht in 1992 als de Horny Honkers bleken de Honkers vanaf het begin al op te vallen door hun aparte en opvallende speelwijze. De muziek die de Honkers speelt, is afkomstig van brassbands uit New Orleans. Bekende bands die deze stijl spelen zijn The Dirty Dozen brassband, The Youngblood brassband en The Rebirth brassband. De Honkers omschrijven hun stijl als een swingende New Orleans jazz van bekende covers met daarin een duidelijke “groove” en uitspattingen naar de funk en blues. Neem daarbij de dynamische uitvoering en je krijgt een spetterend optreden te zien van deze tienmans jazzformatie. De Honkers hebben inmiddels op meerdere jazzfestivals het publiek laten genieten van deze aparte stijl van New Orleans Jazz. 

  The Honkersbrassband: Jan Salome (Tenorsax),  Edwin van Leuven (Baritonsax), Robby Neyt (Trompet), Maarten Hemelsoet (Trompet), Coen Vervaeck (Basstrombone), Bowy van Leuven (Trombone), John Geerlings (Sousaphone), Wim Vervaeck (Snare) en Rodney Hofman (Bassdrum).

  [break\]

Loading