concerten

PROGRAMMA HEERLEN JAZZT 2017

Event Information:

 • Sat
  22
  Nov
  2014

  Iain Matthews & Egbert Derix

  20:00 uurParkstad Limburg Theaters - INGzaal

  Iain_Matthews_Egbert_Derix 12-05-12_MusicStar_1743

  Hun nieuwste wapenfeit, de cd 'In the Now', is verschenen bij Universal Music op
  het label Verve.

  Iain Matthews & Egbert Derix biografie

  Matthews & Derix waren op uitnodiging bij Universal om hun nieuwe verzameling
  opgenomen songs te laten horen. Teksten van zanger Matthews, muziek van pianist Derix. Bij Universal was het oordeel over dit nieuw Derix/Matthews materiaal kort en krachtig: 'We love good music, and if you love good music you just HAVE to release this!!'. De deal met Universal/Verve was een feit.

  Eerdere albums van Iain en Egbert bleven ook niet onopgemerkt. Hun album 'Joy Mining' was na een optreden in het Vpro tv-programma 'Vrije Geluiden' binnen een week uitverkocht

  Op 'In the Now' is een eclectische mix te horen van Americana, Jazz, Pop en Klassieke arrangementen.

  Iain Matthews & Egbert Derix live

  Iain Matthews, de vroegere frontman van o.a. Fairport Convention, voegt met dit nieuwe album weer een parel, volgens sommigen dé parel, toe aan zijn imponerende catalogus die al meer dan 40 jaar bestrijkt. De carrière van Derix is van een kortere periode maar begint door de prestaties van zijn Searing Quartet en samenwerkingen met o.a. Supertramp saxofonist John Helliwell,  Marillion zangers Fish en Steve Hogarth, Eric Vloeimans, Fay Lovsky en niet in de laatste plaats Iain Matthews, ook indrukwekkend te worden. Derix won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidt Prijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’. 

  Begin dit jaar verscheen Iain zijn laatste(!) solo album, waarvoor Matthews en Derix samen de songs schreven: 'The Art of Obscurity'.

  [break\]

Loading