Cas Trausel

Voorzitter

Tijdens  het  Hammerveld Jazzfestival  in Roermond dat  ik augustus 1975 bezocht, werd mij duidelijk welke impact jazz kan hebben op musici en publiek; voor mij toen een openbaring en onvergetelijk. Een unieke ervaring  die ik iedere muziekliefhebber gun.

Vele jaren volgden waarin ik zelf als drummer actief was. Gedurende die periode zijn allerlei muziekstijlen, waaronder jazz, de revue gepasseerd. Mijn passie voor jazz is gegroeid ook nadat ik als actief muzikant moest stoppen. Als luisteraar bezocht  ik veel  jazzconcerten ook buiten onze regio en jazzliefhebbers ontmoeten elkaar….

2016 Heerlen. Een gesprek ergens op een terras in de stad. “Meer jazz naar Heerlen” werd het streven. Vandaar dat ik meteen ja zei toen mij werd gevraagd een bijdrage te leveren  aan “Jazz in Heerlen”.

Het streven werpt nu zijn vruchten af. Steeds en steeds meer klinkt hier jazz in en uit alle windstreken. De stichting  Heerlen Jazz bevordert tijdens de concerten  in onze regio de unieke “muzikale ontmoetingen“  tussen de musicus en de luisteraar.

De projectmatige  aanpak, de samenwerking, de steun van de Gemeente, het draagt allemaal bij aan de  verwezenlijking van onze missie.  Ik zet me daar dan ook graag voor in, omdat jazz er toe doet!

Contact: