Jazz Kirmes 2021

Jazz Kirmes 2021

Saskia Laroo

Fit, dynamisch en vrij speelde Saskia Laroo met haar kwintet het spreekwoordelijke dak eraf.  Zo  werd de jazzkirmes in Cultuurhuis Heerlen afgesloten met een vrolijk dansend publiek. Een editie om in te lijsten. Vanaf de eerste minuut goed, grappig, meeslepend.

Live Stream Saskia Laroo

Power tot the Pipo

Power tot the Pipo opende om 13.30 uur het jaarlijks terugkerend jazzfeest.  Deze funky feestband met Limburgse roots(!) dolde met funky dance, soms met een knipoog neigend naar hardcore en iedereen was meteen of alweer vrolijk wakker.

Tussen de acts door vertolkte Thomas Alexander de rol van kroegpianist, honk tonky ragtime en café standards kwamen voorbij.

Paulus Schäfer

Inmiddels had Paulus Schäfer met zijn trio de geest van Django de zaal binnen gebracht. Naast het theatercafé was een tweede sfeervol podium gecreëerd. Blij geëmotioneerd; ‘’het kon weer”, vertelde hij en hoe!  Ritmisch, strak, virtuoos gitaarspel met afwisselde vleugjes romantiek door accordeonist Dominique Paats, die voor deze gelegenheid aan het trio was toegevoegd.

Miriam Vleugels ging met haar action painting project “impuls” ondertussen verder waar ze donderdag tijdens de opening was gebleven.

Under the surface

De diepzinnige noot in het theatercafé kwam van “Under the surface” , waar zangeres Sanne Rambags het publiek meenam in haar transcendent klinkende improvisaties. Vanuit de spirituele bedachtzaamheid naar de  vrolijk beweeglijke wereldjazz van Saskia Laroo…een overgang die eigenlijk alleen maar op een kermis kan en zeer goed uitpakte. De presentatie was in handen van Angelique van Schendel. Om 18.00 uur was het weer stil rondom het Cultuurhuis. De 5e editie zit erop, menigeen kan nagenieten van “all that jazz,” oh ja, de fraai beschilderde piano is binnenkort ergens in het Maanplein te zien. Wordt vervolgd.

Details