Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Down South Jazzband

26 november 2023|14:00 - 17:00

€15

Jazzclub Zuid-Limburg i.s.m. Stichting Heerlen Jazz

de DOWN SOUTH JAZZBAND.

speelt op 26 november 2023 van 14.00 tot 17.00 uur in
Auberge de Rousch; Kloosterkensweg 17 te Heerlen

De leden van de Down South Jazzband uit Zuid-Limburg en Limburg in België hebben hun sporen verdiend in “Old Time Jazz” van de “Roaring Twenties”. Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland.
Met het orkest opgericht door Jan Tom Fernhout in 2016, proberen ze hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo origineel mogelijk te arrangeren voor hun unieke bezetting;
Naast de contrabas en drums bestaat de ritmesectie uit een combinatie van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke geluid geeft met veel gitaarsolo-opties in de stijl van de populaire New Orleans-band “Tuba Skinny”.
In hun korte bestaan ​​hebben ze talloze succesvolle optredens gehad bij jazzclubs en jazzfestivals in Nederland, Duitsland en België.
De band presenteerde hun eerste CD op 5 oktober 2019: Down South Jazz speelt Bix, Muggsy & Eddie en verwijst naar de drie jazz-iconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

De band bestaat uit LOU BROUNS op trombone, PETER GOOSSENS op drums We hebben PATRICK GREVEN op banjo en zang. Patrick was een van de oprichters van de Deep Creek Jazzuits en zorgde vervolgens persoonlijk voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie en vervolgens de Downtown Jazzgang, waarmee hij 20 jaar in binnen- en buitenland optrad. Hij is de leider van de gerenommeerde Belgische Dixie Kings. Als banjospeler en zanger bij de Down South jazzband weet hij het publiek te inspireren en terug te brengen naar de sfeer van de jaren 1920. Sfeer verzekerd! RON WILLEMS op de gitaar, die zorgt voor het condon-effect en een solide ritmesectie mogelijk maakt vergelijkbaar met die van de populaire band Tuba Skinny uit New Orleans; Ron heeft een klassieke gitaaropleiding, speelt in ritme- en bluesbands en in het beroemde klassieke mandoline- en gitaarorkest “The Strings”. Op de contrabas LUDO COENEN, JAN TOM FERNHOUT op de cornet (Piccolo Dixieland Band Maaseik België, PrintTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazz Band NL). Onze rietblazer is KLAUS WEGENER.

ENTREE: Regulier € 15
Begeleiders, tot 22 jaar, gratis
Donateurs € 10

Gegevens

Datum:
26 november 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Organisatoren

Oude Stijl Jazzclub Zuid-Limburg
Heerlen Jazz

Locatie

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
Heerlen, 6419 PJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)45 571 58 90
Bekijk de site van Locatie

Het is niet altijd mogelijk om zonder reservering een concert te bezoeken. Check de website van de organisator.