Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Jazz Heritage Trilogy – Part One: Miles Davis

12 november 2021|20:30 - 23:00

€17,50

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Parkstad Limburg Theaters presenteren samen de drieluik ‘Dutch Jazz Heritage’. In elk van deze concerten staat een legendarische jazzlegende centraal. We starten de reeks met een ode aan Miles Davis.

Miles Davis
Trompettist Miles Davis bracht in 1959 het baanbrekende Kind Of Blue uit waarop onder andere saxofonist en avant-garde pionier John Coltrane te horen is. In 1960 was het album nog nauwelijks doorgedrongen tot Nederland. Sterker nog: Toen Davis en Coltrane op 9 april 1960 concerten gaven in ons land spraken velen schande van de muziek. Nu, 60 jaar later, heeft Kind of Blue een vaste plek ingenomen in de platenkast of de Spotify-playlist van vele muziekliefhebbers.

Historisch concert 
Onder leiding van Rob Horsting reconstrueert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het legendarische optreden en de sfeer van 60 jaar geleden. Muziekjournalist en ooggetuige Bert Vuijsje vertelt het boeiende historische verhaal aan de hand van originele foto’s en filmbeelden. Met zijn eigentijdse vertolkingen plaatst het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de beste Nederlandse jazzmusici en is stevig geworteld in de Nederlandse big band traditie. De gerenommeerde big band speelt regelmatig met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Joshua Redman, Dr. Lonnie Smith, Christian Scott en in het verleden ook met Toots Thielemans. Het orkest won maar liefst twee Edison Awards; voor Crossroads ( 2019) en Blues for the Date (2010).

Uitvoering door
Dirigent: Rob Horsting
Teksten: Bert Vuijsje
Trompet: Jan van Duikeren
Trompet: Ruud Breuls

De Trilogy
De drie concerten in deze ‘Dutch Jazz Heritage Trilogy’ reeks vinden plaats op:

vrijdag 12 november 2021 – Part One: Miles Davis
zondag 15 mei 2022 – Part Two: Count Basie & Frank Sinatra
zaterdag 5 november 2022 – Part Three: Ella Fitzgerald

Verplaatsing – De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 28 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Gegevens

Datum:
12 november 2021
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Parkstad Limburg Theaters
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen, 6411AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Locatie

Het is niet altijd mogelijk om zonder reservering een concert te bezoeken. Check de website van de organisator.