Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Polestar Project Vincent Houdijk & VinnieVibes ft. Carlos Rodrigues & Paul Hanson

8 november 2021|20:30 - 23:00

€15,00

Een spannend project, dat de vaste bandleden uitdaagt buiten de eigen comfortzone te treden en zich opnieuw tot elkaar en hun liefde voor muziek te verhouden.
Vibrafonist Vincent Houdijk en zijn band VinnieVibes komen naar Heerlen met The Polar Project. Een samensmelting van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek, geïnspireerd op de levensverhalen van vier pioniers op hun unieke en excentrieke instrumenten.

Met The Polestar Project is Vincent Houdijk een vernieuwde weg ingeslagen. Samen met drie andere internationale pioniers, die een onconventioneel instrument bespelen, heeft hij nieuwe composities op het snijvlak van jazz, klassieke- en wereldmuziek gecomponeerd. Zo is Handpan specialist Kabeçao enorm bedreven in zijn virtuoze, intieme en meditatieve spel. Fagottist Paul Hanson, de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’, heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met waanzinnige en fenomenale improvisaties.

Polestar
Als Gids brengt Houdijk alle musici bij elkaar en geeft hij zowel hen als het publiek nieuwe impulsen van waaruit inspiratie vloeit. Een spannend project, dat de vaste bandleden uitdaagt buiten de eigen comfortzone te treden en zich opnieuw tot elkaar en hun liefde voor muziek te verhouden.

Internationale gasten
Carlos Rodrigues (PRT), beter bekend als Kabeçao is een autodidactisch specialist op de Hangdrum. Paul Hanson is de grondlegger van de elektronische fagot en werkte samen met grootheden als Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck and the Flecktones, Billy Childs, Brian Blade eva.

De VinnieVibes zijn
Jasper van Damme (saxofoon)
Gersom Raams (gitaar)
Sven Happel (contrabas/basgitaar)
Haye Jellema (drums)
Vincent Houdijk (vibrafoon/malletkat)

Gegevens

Datum:
8 november 2021
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Parkstad Limburg Theaters
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen, 6411AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Locatie

Het is niet altijd mogelijk om zonder reservering een concert te bezoeken. Check de website van de organisator.