Stichting Heerlen Jazz wordt ondersteund door Gemeente Heerlen, Provincie LImburg, SLIM, en het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten ( SKIP).

Met dank aan: Media Profile, DAG, Top Copy.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thijs Borsten en Izaline Calister – Van De Andere Kant

4 december 2021|20:30

€17,50

Een beeldende en muzikale voorstelling over de verschillen en overeenkomsten tussen de Antillen en Nederland.
In de muzikale theatervoorstelling Van de andere kant laten Izaline Calister en Thijs Borsten het Nederlandse en Antilliaanse publiek op humoristische wijze naar zichzelf kijken. Maar dan wel door de ogen van de ander. Hoe zien we elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk?

Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes, traditioneel en nieuw eigen repertoire, vertellen Izaline en Thijs in Van de andere kant over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen. De voorstelling is het vervolg op Het eiland van mijn vader, waarin de vader van Izaline aan Thijs zijn geliefde eiland liet zien. Over deze succesvolle beeldende voorstelling schreef de Theaterkrant (de keuze van de criticus): “Het eiland van mijn vader is een innemende, intieme, swingende voorstelling, die ondanks zijn uiterlijke vrolijkheid een opmerkelijke diepgang heeft.”

Over de makers 
Componist en pianist Thijs Borsten reisde met Izaline Calister naar Curaçao. Het was een ontdekkingsreis in muziek en beeld, die uitmondde in Het eiland van mijn vader; een persoonlijk en muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland met een dochter overzee.

Zangeres en componist Izaline Calister heeft een groot publiek op Curaçao, Aruba en Bonaire, en inmiddels ook een alsmaar groeiend publiek in Nederland. Haar liedjes zijn vaak in Papiamentu geschreven. Ze is opgegroeid op Curaçao, maar woont in Nederland, waarmee haar muzikale carrière de taalbarrière doorbreekt.

 

Gegevens

Datum:
4 december 2021
Tijd:
20:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:

Organisator

Parkstad Limburg Theaters
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen, 6411AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Locatie

Het is niet altijd mogelijk om zonder reservering een concert te bezoeken. Check de website van de organisator.