Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yuri Honing Quartet – Bluebeard

28 november 2021|15:30 - 18:00

€18,50

Een concert met Honing en zijn band gaat verder dan een regulier jazzconcert is altijd iets bijzonders.
Geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje Barbe Blue nam Yuri Honing in 2020 een nieuw album op. Hij koppelde het werk aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe stap voorwaarts voor zijn Acoustic Quartet.

De muziek op het album Bluebeard is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt. Honing stelt zichzelf hierbij de vraag; wie is het slachtoffer? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit? Of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw. Bluebeard voelt als het derde en laatste deel van een trilogie die het kwartet in 2016 met Desire heeft ingezet. Met dit nieuwe werk vol subtiele, ritmische lagen doorbreken Honing en zijn Acoustic Quartet opnieuw alle bestaande grenzen binnen de jazz.

Drie Edisons 
Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden e.v.a.. Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. In 2016 werd zijn album Desire door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazzalbum van het jaar; met dit album won Honing zijn tweede Edison. Voor Goldbron volgde in 2018 zijn derde.

Sterrenrecensies
“Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onnoembaar moois.” – Trouw ★★★★★
“Dit is muziek op het scherpst van de snede.” – Jazzism★★★★★
“Uiterst lyrisch, meditatief en opbeurend, Bluebeard is een mooie toevoeging aan Honing’s indrukwekkende discografie, en een hoogtepunt voor het kwartet.” – AllAboutJazz ★★★★★
“Grijpt je aandacht direct en houdt het tot de laatste seconde vast.” – AllAboutJazz ★★★★★
“Je wordt ondergedompeld in fonteinen van magische, sfeervolle muziek in verborgen kamers. “Bluebeard” is een nieuwe mijlpaal van dit fantastisch kwartet.” – Stretto.be

Line-up 
Yuri Honing  tenor saxofoon
Wolfert Brederode  piano
Gulli Gudmundsson  bass
Joost Lijbaart drums

Gegevens

Datum:
28 november 2021
Tijd:
15:30 - 18:00
Kosten:
€18,50
Evenement Categorie:

Organisator

Parkstad Limburg Theaters
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen, 6411AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)45-571 66 07
Bekijk de site van Locatie

Het is niet altijd mogelijk om zonder reservering een concert te bezoeken. Check de website van de organisator.